Jump to content

paisleylife

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  geen
 1. Beste, Ik moet met mijn startende eenmanszaak kwartaal aangifte doen. Ik heb van ING 1 jaar Exact Online gekregen maar kan hier niet mee overweg, zijn er bedrijven die dat goedkoop kunnen beheren ? Ik ben nog er klein en heb 10+- facturen en 5+- inkoop facturen per maand. Ik werk met WHMCS en kan wel zien want totale BTW opgeteld is. Zou ik facturen uirprinten en in mappen of heeft dit geen voordeel om het goed uit te rekenen. Verder heb ik nooit inlog gegevens gekregen voor de BTW aangifte, krijg je die bij startende eenmanszaak wel automatisch ? Bedankt alvast.
 2. Beste mensen, Als eerste wil ik iedereen bedanken voor het goede advies, en het is mooi om te zien dat er zelfs 1 iemand is die belt met een vriend/kennis die bij andere locatie zit om gewoon advies in te winnen. En het is gelukt het was zelfs dit keer geen probleem, en ten 2e had ik de zelfde meneer als vrijdag. Maar ik vermoed en het zal wel niet waar wezen maar misschien heeft Higherlevel,kvk webcare,kvk denhaag toch invloed gehad (wie weet ). Maar had nu gewoon 12K ingeschat en het was ook geen probleem. Want die meneer hielp me nu wel gewoon terwijl die vrijdag mij de deur wees. Bedankt en op een heel mooi jaar voor Higherlevel, want als je ergens mee zit en je wilt het hoger opzoeken moet je bij Higherlevel wezen. Iedereen nog eens bedankt!
 3. Nou vertel wat over slapenloze nachten het is 4:35 en ik kan er gewoon niet van slapen. Heel het weekend niet vrijdag geprobeerd en maandag ochtend gewoon weer proberen. Uiteraard zal ik het jullie vertellen als het me is gelukt :)
 4. Christine, Rechtspersonen moeten zich altijd inschrijven in het handelsregister. Dat geldt ook voor samenwerkingsverbanden. Voor BV 's was en is de inschrijving dus vanzelfsprekend. Het probleem richt zich specifiek op eenmanszaken, waarvan ik overigens vind dat jouw argumentatie daar ook voor op gaat ;) En toch vindt ik het wel aan de orde wat Christine duidelijk probeert te maken, volgens mij snapt KVK haar rol niet echt goed. Want de Belastingdienst die houd zich bezig met omzet die betaald wordt en wat in welk hokje past. KVK Nummer kun je al nodig hebben als je bijv. producten moet inkopen, maar er is dan nog niet te spreken over een omzet. Verder heb ik klanten die graag op hun factuur een KVK Nummer zien | Ik heb bedrijven waar ik inkoop die graag KVK Nummer zien | Ik moet voor promotie KVK hebben bijv. Adwords , Marktplaats , Bedrijvengidsen , en noem het maar op. Jullie mogen het weten ik ga maandag er weer heen en ik zit er nu al op te wachtten , ik had nu al kunnen beginnen heel het weekend met promoten / adverteren / marketing dat ik nu gewoon simpel weg misloopt. Ik heb nu al weer een grote afnemer in Duitsland maar dit wist ik vanmorgen niet , en zoals 1 iemand al zij: - ondernemers rekenen zich nooit rijk. En ik snap dat er mensen zijn die misbruik maken en niet serieus een bedrijf willen oprichtten maar ik stop me hart en me ziel erin en ik zal ook alleen maar groeien, dus waarom zou de KVK dat niet stimuleren ? Maar 10K omzet voor eenmanszaak en vanaf 20-30K B.V als fiscaal interessant , moet dat zo dicht bij elkaar in de buurt komen ? En vroeger moest je geloof ik 15K inleg doen nu met die flex b.v`s niet meer , maar dan is het toch vreemd dat je als starter al meteen bijna zo goed ervoor moet staan als een B.V terwijl naar mijn idee die drempel veel lager moet liggen. Ten laatste elke Start-Ups moet toch klein beginnen ? Ik richt me ICT Dienstverlening en heb ook Innovatieve oplossingen wat zelfs de bedrijven in USA nog niet hebben (heb ook internationale website) En dan wil je dit vanuit NL doen en dan wordt je tegengewerkt.... Ik vond die persoon van de kvk ook niet echt zo overtuigend , hij vondt de bedrijfsnaam raar(noemde het 3x) Toen die persoon van kvk ook hoorde over hosting keek die al met een rare blik als of die liever zag dat een bouw bedrijf binnen kwam lopen. In Leiden heb je ook maar 400-500 ICT bedrijven en dan begrijp ik wel dat die dat ook niet gewend is. Heb dit met wat Red Label op geschreven maar wou het wel even kwijt.
 5. Oke even alles op een rij dus: 1. KVK weigerde me met als reden: geen €10,000 omzet per jaar 2; Bedrijf/website bestaat pas 1-2 maanden en heeft al 300 euro omzet per maand (4000 ongeveer) Natuurlijk is dit stabiel met vaste klanten en heb ik dus 11 maanden om dit elke maand te verhogen denk 100 per maand groeien wel lukt. Dan zou ik dus als schatting best €11,000 kunnen opgeven. 3. Ik heb bij inkopen/huren van mijn producten een KVK nodig omdat ze anders niet leveren. 4. Ik heb KVK nodig om aan te melden bij Bedrijvengidsen , Vetrouwen bij klanten & Online fora`s. 5. Ik lever Goederen / vraag hier geld voor / meer dan 10 opdrachtgevers / Ik voer mijn eigen werkzaamheden uit. 6. KvK Webcare zeg dat ik aan de eisen voldoe,, dus dat is ook positief. 7. Ik oefen mijn beroep meer dan 15 uur per week uit. Zou ik het met deze 7 argumenten redden ?
 6. Beste ****, Op onze website staan criteria, zie: Wanneer heb ik een onderneming?. Als ik u informatie lees, dan voldoet u hieraan. Ik raad u aan contact op te nemen met de Kamer van Koophandel in uw omgeving. Met vriendelijke groet, **** - KvK Webcare Weet iemand hoe ik bezwaar kan maken ? Ik wil voorkomen dat die gene die mij hielp nog meer mensen zomaar afwijst. En natuurlijk om mijn eigen recht te halen. Hoe kan het dat de een zegt ik wijs je af en de ander zegt u voldoet aan alle eisen. Undercover in Nederland heeft nog 100 isntanties waar er wel dingen niet kloppen. (mijnmening)
 7. Dit was meer met een rechterhand , en ook de prijs die de koper in gedachten had , verder is dit in 2012 en het speelt simpelweg gewoon niet. (ik kijk toch ook niet wat jij schrijft) Maar ik moet inderdaad een schatting opgeven, maar ik wil wel realistisch blijven en zei dus ja 5000 of meer kan ook wel 20K wezen (was vergeten me glazenbol mee te nemen) Ik kom uit me administratie op een schatting van 3600-4000€ maar dit wel dit jaar groeien, ik snap ook niet waarom je €10,000 schatting moet hebben zeker met de crisis stellen ze wel hoge eisen. Maar dus enkel met BTW nummer verder en wachten op €10,000 omzet per jaar , of zou ik een bezwaar aantekenen ?
 8. Beste, Ik was naar KVK geweest en wou me inschrijven als Eenmanszaak maar ik werd geweigerd omdat ik geen €10,000 omzet per jaar minimaal had. Ik zit in de ICT Sector en heb al 200+ omzet in 1 maand en dit zal ook alleen maar groeien. Verder heb ik al een complete website zowel een .COM als .NL en al tientallen en kunnen wel spreken over bijna 100e klanten. Hoe kan ik zorgen dat ik toch een KVK nummer krijg ? Ik heb het namelijk nodig voor Promotie , Vertrouwen & meer.
 9. Hallo, Wij zoeken een systeem beheerder die van 09:00 - 17:00 beschikbaar is. Graag uw prijs per uur, starttarief is geen probleem. Het gaat voornamelijk om Admin,OS systemen. Stuur een PM (graag per skype)
 10. Beste, Ik wil een ltd. (offshore) oprichtten in seychelles voor mijn hostingbedrijf. Enkel had ik nog een paar vragen: - Mag je geld van ltd. stortten naar jou rekening of hoe zit dat fiscaal ? - Zijn bedrijven veplicht om geen btw te verrekenen bij jou (dus alles excl. btw) - Mag je het via thuis nog wel 9tot5 eraan werken of kun je dan een boete van de fiscus riskeren ? - Wat zijn Notariaat en Apostille documenten ? - Kan Nederland je wat maken als je via .ltd een .nl domein runt met NL informatie / hosting ? - Krijg je daar ook een adres om paypal / neteller / moneybookers / etc aan te vragen ? - Als een bedrijf / instantie een vordering heeft kan die dan beslag laten leggen op de (limited) / bankrekening ? Ik hoop dat iemand gewoon wat ervaring/advies wilt delen.
 11. Beste, Ik heb een bedrijf overgenomen daarin staat dat ik 250K moet betalen, Ik krijg na tekenen gelijk alle spullen en klanten van het bedrijf Daarintegen moet ik 10 K per maand afbetalen met e.v.t rente. Hij vertelde dat het bedrijf 25K per maand omzet had dit blijkt echter 10K te wezen waardoor ik precies voor hem werkt. Ik zou 5% rente moeten betalen deze maand omdat ik te laat bent wegens een aantal kosten. Op het contract staan spelfouten,geen datum, geen plaats ondertekening, Bedrijf dreigt zelfs om het bedrijf terug te vorderen en elke maand mijn energie erin ben ik dan kwijt. Contract heb ik en mag via een privebericht gezien worden. Ik hoop dat iemand mij wilt helpen die wat juridische kennis heeft of rechten heeft gestudeerd. Met vriendelijke groet, Pais.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept