Jump to content

annakrylova

Junior
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. aaaaaaaa gelukkig maaaaaar ik ben maar 26!!! :)))) bedankt voor reacties het is nu wel duidelijk voor mij! nogmaals bedankt! top forum! :)
 2. Nou die is indd. schenking. Maar moet ik dan over die schenking belasting betalen? zelf als mijn moeder het al heeft gedaan in rusland? zelf als die bedraag zal snel opgemaakt word in bruiloft kosten? en is het beter misschien aangeven die gift als een gelunde geld? die ik dan zou later moeten betalen terug nara mijn moeder of zo?
 3. Hoi. ik heb een eenmanszaak, Op 1 januari 2009 had ik gezamenlijke geld op mijn zakelijke rekening 10.000 euro en op mijn prive rekening spaar 8.000 euro, dus bij elkaar 18.000 euro of zo. Ik heb een ficale partner, die heef dan geen spaarrekening Nu in september gaan wij trouwen, en mijn moeder heeft mij nog eens 10.000 euro overgemaakt naar mijn prive rekening: onder opmerking 'Gift wedding' Dus op dit moment het is bij elkaar rond 40.000 euro op mijn rekening. IB gaat fiscaal: dus zakelijk+fiscale partners. Mijn vraag is dus, is het ok dat alle 40.000 euro op mijne rekeningen staan of is het beter de helft op partner rekening zetten? Ook denk je dan ik een meer IB moet in 2009 betalen door die 10.000 euro die mijn moeder heeft gegeven of niet, omdat het toch naar bruiloft gaat en in september zijn die geld weg? mag je dan geld die als gift voor bruiloft gegeven aftrekken van Belasting? PS: ik zie dat ik per ongeluk niet in goeie deel mijn vraag heb geplaatst. hoe kan ik het verplatsen?
 4. je kan het zelf berekenen of vraag accountant bij je bedrijf waar je werk. Je kan gewoon rekenen hoeveel je IB moet betalen als je minder dan 15.000 per jaar Inkomsten zou hebben. Volgens mij als starter hoef je dan helemaal nikst te betalen als het minder dan 1345 euro verschil is. Ook moet je zelf pension en loonheffing betalen. ik ben ook zpp'er grafisch ontwerper pas afgestudeerd en begonnen, dus kan ook ongelijk hebben. Maar dat is wat volgens mij je wel kan doen met die 1.200 euro
 5. Ik ben sinds 1 aug. 2008 zzp'er. In 2008 heb ik 2.000 euro verdient - in elk geval hoe ik geen belasting erover 2008 betalen. Ik had een privé-rekening bij Fortis. Daar had ik op spaarrekening al 10.000 euro die ik heb van contact geld gestoord. Geld heb ik van mijn moeder gekregen. In 2008 en nu nog gebruik ik die rekening voor mijn bedrijfje. Heb al andere rekening bij Postbank geopend voor privé geld. Vraag: - kan de rekening bij Postbank 'prive' blijven maar voor allen bedrijf gebruik woorden. Voordel is dan dat spaarrente meestal meer en je hoeft niet veel onderhoudsgeld per jaar ervoor betalen. Vraag: kan ik die 10.000 euro wat ik al jaren had nu van de bedrijf rekening in Fortis naar prive in Postbank zetten ? Zijn die geld belastingvrij en worden niet meegeteld met IB of toch wel? Vraag: - Moet ik met IB altijd rekening mee houden hoeveel ik geld op prive rekening bij Postbank heb? Of geef je altijd allen door naar Belasting de informatie over bedrijfsrekening en geen prive? Het is nu beetje zooitje maar ik hoop het goed alles hebben en zelf het berijpen zodat boekhouder kan goed IB 2008 maken en verder met mij werken
 6. Ik heb computer als gekocht, maar ik denk dat in investering to meer dan 2.100 in 2009 ga maken omdat ik nog software moet kopen. dat doe ik in 2009 dan. Ik heb al laptop, deze computer ga ik indd. allen zakkelijk gebruiken. bedankt voor tips! het is veel duidelijker gewoorden.
 7. ja zoals gezegt heb ik in 2008 geen inkomen behaalve uitonderneming rond 2.000 euro verder had ik nog geen enige inkomen in 2006-2008. Ik heb nog nooit in NL in loondinst gewerkt dus
 8. vrijstelling administratieve verplichtingen wat is het dan? heb op google gezocht maar kon niet vinden. Dankje over computer is duidelijk. Ook over Btw enzo. In 2008 heb ik niks verdient behalve 1.000 euro van onderneming. Prognose voor 2009 gebaseert op dat ik in elk gevaal heb stipendia van 16.000 euro, dus ik denk dta ik meer dan 20.00 zou verdinnen.
 9. Het is mij wta duidelijker, bedankt! Voor de onderneming met minder dan € 1883, maar meer dan € 1345 BTW afdracht aan de Belastingdienst is er vermindering van het BTW bedrag. Bij minder dan € 1345 betaalt de ondernemer niets. Ook kan voorlopige vermindering (kwartaal/maandaangifte) en ontheffing van administratieve verplichting voor de BTW gevraagd worden. Zo'n regel heb ik gevonden. Het gaat toch allen over het BTW, Voorbelasting? Ik doe het elk kwartal en dan krijg ik BTW terug of mag ik het dan houden als BTW bedrag die ik schuldig voor Belastingdiend bent van mijn verkoop niet hoger dan 1.345 euro per jaar. Toch??
 10. Begrijp ik het zo dat ik koop computer van 1.500 euro in december 2008. Ik geef het dan zo in aangifte: Computerwaarde verdel ik in 5 jaar en vervolgens i in 12 maanden. Dan in aangifte voor 2008 geef ik aftrek van kosten : 1/5, 1/12 : dus allen computerwaarden van maand december. En de restende waarde gaat gewoon meer in 2009,2010,2011 enz.? Dus ik hoef geen wilkurige afschijving hebben in principe? Mijn andere vraag ik is over zelfstandige aftrek. Ik heb ook ergens in die forum gelezen om het te voldoen in 2008 moet ik dus indd die 1225 uren werken. Maar binnen 6 maanden kan ik het niet halen. Dat betekent dat alle mijn winst in 2008 wordt gewoon normaal belast en ik heb verder geen rechten op verschillende aftrekken? Nou ik heb 3.000 euro verdint, ok heb geen recht op aftrek, er gaat dan uit van die winst mijn kosten: rond 100 euro. Dus totale netto winst is 2.000 . Moet ik dan nog steeds belasting betalen erover? of niet omdat het erg lage winst is. Ik weet dat ik een boekohouder zou moeten voor aangifte inschakkelen, maar op dit moment niet en wil zo goed zelf proberen planing maken van verkoop/inkoop en kosten zodat ik minder belasting hoef in 2008 en volegnde jaren te betalen
 11. Dan moet ik in 2008 en startersaftrek voldoen. Volgens mij kan het alleen als ik minimum uren heb gemaakt in 2008. Maar sibnds augustus heb ik dus geen 1225 uren kunnen maken. dan moet je meer dan 80 uur per week werken om het te maken?? Wat is dan beter in mijn situatie het nu kopen of in 2009? Ook in verband met BTW terug vragen. maar dat kan volgens mij ook gewoon in 2008 zelf als ik wilkurig kan afschrijven.
 12. hallo, Ik ben sinds augustus 2008 een zzp'er grafisch ontwerper. In 2008 heb ik kleine winst gemaakt rond 3.000 euro uit onderneming. Daarbij heb ik al beroepskosten gemaakt voor 1000 euro. Op dit moment wil ik in december 2008 een computer kopen voor mijn studio, 1.500 euro kost ie Ik vraag mij af wat kan: - kan ik computer nu in 2008 kopen en dan het pas in 2009 aftrekken (omdat in 2008 hoef ik in elk geval geen belasting betalen, omdat winst is erg klein). Terwijl in 2009 schat ik mijn inkomen op 30.000 euro. - kan ik beter tot 2009 wachten en dan pas kopen? Ik moet hem wel hebben nu, maar als het meer aftrek kan in 2009 bieden dan kan ik wachten.
 13. ja maar die .nl al gereserveerd door iemand dus die kan niet maar kan het bedrijf in nederland dan wel ook zo'n domein gebruiken als de naam. als mijne in KVK staat en hun niet? het verchill is dan dus mijne .com. hun .nl
 14. Nou ik heb maanden nagedacht over mijn nieuwe naam voor studio. Grafisch ontwerp Nu heb ik aantal, maar enige die ik leuk vind is maatwerkontwerp Die staat nog vrij bij KVK en in domein .com maar in .nl is gereserveerd door een of andere vage bedrijven. Stel dat ik doe www.maatwerkontwerp.com kan dan ook die andere bedrijf die hun www.maatwerkontwerp.nl gebruiken voor ook iets grafisch of eet ik veel? ik wil natuurlijk niet dat onder dezelfde bijna domein wordt gewerkt! hoe kan ik het voorkomen of is niet te voorkomen??
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept