Jump to content

carloo

Senior
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Haarlem
 1. dank. Waar het mij vooral om gaat is om ervaringen van anderen of advies van juristen hier op het forum te horen, of uberhaupt een uitgebreid contract zinvol en nodig is als voor beide partijen waarschijnlijk toch weinig kans is om je recht te halen met een andere partij in het buitenland.
 2. Hallo Kena. Heb je nog wel een artikel in je contract gezet zoals: Op dit contract is het Nederlands(of Duits) recht geldig, eventuele disputen worden voorgelegd aan de rechtbank van Amsterdam(of een Duitse stad). ?
 3. Dit begrijp ik niet, alle banken zijn zondermeer bereid een rekening courantkrediet of een lening te verstrekken.Vermits er een goed plan aan ten grondslag ligt uiteraard. Uit de reaktie van je antwoord krijg ik de indruk dat voor jou het verschil tussen een r.c. krediet en een lening niet echt duidelijk is. Is die indruk juist ? nee, de reactie van fred heeft het me juist duidelijk gemaakt. Zeker niet alle banken (bijne geen een) zijn bereid een lening te verstrekken aan een startende ondernemer, zonder koopwoning etc. of een krediet te verstrekken, zonder bewijs van een vast inkomen van de afgelopen maanden. Ook al heb je een goed businessplan.
 4. bedankt, Fred, goede tip over krediet t.o. lening(direct aflossen). Helaas is de enige bank waar ik in aanmerking kom voor een lening of krediet de bizner bank, en een krediet hoger dan 5000 is niet te krijgen terwijl een hoge lening zonder problemen wordt uitgekeerd. Nu begrijp ik dat een lening in het voordeel is van de bank, namelijk directe aflossing. Betreft eventuele investeerders (@sofiak, ik bedoel geen banken , maar ondernemers): volgens jou zou er geen probleem moeten zijn zolang de lening netjes wordt afgelost. Goed om te weten. Zij er anderen op het forum die hier anders over denken?
 5. Wel als de werkelijkheid inmiddels afwijkt van wat hij op het VAR-formulier heeft ingevuld. Wat voor risico loop je zelf dan?
 6. Jij loopt volgens mij geen risico bij de belastingdienst, maar je klant/opdrachtgever wel. Deze loopt het risico premies voor je te moeten gaan betalen, als mocht blijken dat je geen andere klanten hebt.
 7. Tonino, bedankt. In termijnen betalen is een goed idee, maar wat als de website online is en er zijn problemen? Dan is het meeste al betaald. Hoe kan je dan je recht halen? Zijn er juristen met advies?
 8. Ik wil een nieuwe website laten maken door een kennis in het buitenland. We willen een contract opstellen in het Engels, maar heeft dit eigenlijk wel zin? Als een van de twee het contract niet naleeft waar kan je naar toe, waar en hoe kan je je recht halen als de ander in het buitenland zit?
 9. Ik ga de komende tijd aardig wat kosten maken voor mijn onderneming. Ik kan dit van mijn eigen geld betalen, maar ik neem liever alvast een zakelijk lening om wat meer financiele ruimte te hebben (nu kan ik de lening krijgen, later is niet zeker). I.v.m. eventuele zakenpartners of investeerders in de toekomst, is mijn vraag: zal een andere partij liever met een onderneming in zee gaan zonder openstaande lening?
 10. Een website is wel degelijk een product, Fred ! Als het product niet geleverd is volgens het contract , hoef je als afnemer niets te betalen volgens Nederlands recht.
 11. Hoi, ik heb ook vervelende ervaringen met webbureaus. Mijn advies: Bepaal altijd een boete voor het te laat leveren en betaal niets voor iets dat niet is opgeleverd ! Waarom zou je betalen voor een paar technische codes die het webbureau heeft gemaakt als ze niet de hele site kant en klaar leveren! Let op!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept