JeroenNL

Junior
  • Aantal berichten

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer in spe
  • Geslacht
    Male
  • Adres
    It Rum 7, Heerenveen, 8447EH, Nederland
  • Voornaam
    Jeroen
  • Achternaam
    Commandeur
  • Bedrijfs- of organisatienaam
    Focusys
  • Websiteadres

Bedrijfsinfo

Visie op

  • Ik zoek mensen die
    sales van innovatieve softwareproducten op zich kunnen nemen.
  • Mijn mening over innovatie
    the way of the future.

JeroenNL's trofeeën

  1. We hanteren een flexibel licentiemodel waarbij per gebruiker per maand de software kan worden afgenomen. De omzet zou in principe redelijk bepaald kunnen worden a.d.h.v de licenties die voor bijvoorbeeld een jaar worden afgenomen o.i.d. Eerste uur reistijd wordt niet in rekening gebracht, daarna geldt het uurtarief + 19 cent per kilometer. Een typische deal komt naar alle waarschijnlijkheid ergens tussen 5.000 en 10.000 uit (en waarschijnlijk meer in de richting van de 5.000). Om jouw voorbeeld te gebruiken: 2500 van 50.000 is 5%. Als wij 5% commissie zouden hanteren, dan kom je uit op iets tussen de 250 en 500 euro per gecontracteerde klant. D.w.z ongeveer 3 tot 6x een uurtarief erbovenop. De vraag: is dat redelijk?
  2. Bedankt voor de reacties tot nu toe - erg verhelderend! :) In onze opzet gaat de sales freelancer contacten leggen met prospects. Wij krijgen een lijst van deze prospects. Als interesse getoond wordt, dan gaan we samen die prospects bezoeken om demonstraties te geven. Indien gewenst worden offertes uitgebracht en als die geaccepteerd worden, dan worden contracten opgesteld. Bij het hele proces zal de freelancer betrokken zijn. Uiteindelijk gaat het me bij de uitvoering van dit project vooral om de verdeling van risico's. Op basis van no-cure-no-pay lijkt me niet fair richting de freelancer omdat daarmee alle risico's bij hem liggen. We willen dus best een uurtarief betalen. Maar alleen een (fors) uurtarief is ook niet fair want dan liggen alle risico's bij ons. We hebben inmiddels aangegeven dat we enige mate van garanties zouden willen zien. Hierop heeft de freelancer aangegeven zijn tarief met 20 tot 30% te kunnen verlagen, in ruil voor een percentage van de omzet. Dan kom je alsnog uit op een uurtarief van zo'n 90 tot 100 euro. Hierover zullen we nog nader spreken. Het lijkt me redelijk dat hoe lager het uurtarief, hoe hoger het percentage van de omzet (en andersom). Wat zijn jullie ervaringen hiermee? Wat zijn redelijke uurtarieven en percentages? Groet, Jeroen
  3. Hallo iedereen, Wij hebben als software leverancier een product ontwikkeld die we nu graag bij een aantal pilot klanten willen gaan neerzetten. We hebben contact met een sales freelancer met veel ervaring en een groot, relevant netwerk in onze sector. Zijn voorstel is dat hij tegen zo'n 125 euro per uur een 4-tal klanten gaat zoeken. Hij benaderd er 8, in de hoop er 4 over te houden, en verwacht tussen de 20 en 30 uur minimaal nodig te hebben. Hierbij zitten ook de bezoeken naar de prospects die interesse hebben getoond + het begeleiden van eventuele offertetrajecten die eruit voort kunnen vloeien. Wij hebben geen ervaring met het inhuren van freelancers en weten dus niet goed welke afspraken we wel/niet kunnen maken c.q. waar we op moeten letten. Vandaar de volgende vragen: - Is het tarief van 125 p/u voor een ervaren sales freelancer met een relevant netwerk redelijk voor een dergelijke opdracht? - In het voorstel staan geen garanties opgenomen. In een worst-case scenario zouden dus die 30 uur opgemaakt kunnen worden zonder dat wij er een echte klant aan overhouden. We zouden natuurlijk graag garanties krijgen, maar is dit gebruikelijk in een dergelijke constructie? - Zijn er specifieke zaken waar we op zouden moeten letten bij een dergelijke deal? Alvast bedankt voor de mogelijke antwoorden! :) Groet, Jeroen
  4. Hier raak ik altijd de draad kwijt, als niet-administrateur. ::) Ik krijg de indruk dat een B.V. meer voordeel heeft van de WBSO subsidie dan een eenmanszaak, aangezien de eenmanszaak achteraf moet verrekenen via de winst en een B.V. gelijk al maandelijks profiteert van een forse korting op de loonheffingen. Voorbeeld: In 2007 kreeg ik al eens WBSO subsidie via mijn B.V. en dat betrof zo'n 1000 per maand korting op mijn loonheffing. In totaal zo'n 8000 euro voor 8 maanden. Stel nu dat ik toch 20.000 euro winst maakt in mijn eenmanszaak. Tegen 20% vpb betaal ik dan 4000 euro belasting. Met een aftrek van 12.000 euro voor de WBSO subsidie hou ik echter slechts 8.000 euro winst over waarbij ik dan 1600 euro belasting betaald. Dat scheelt dus 4000-1600=2400 euro. Of andersgezegd: 20% van 12.000 = 2400. Maar het voordeel van 2400 is nogal wat kleiner dan die ruime 8000 euro die ik in B.V vorm zou hebben. Klopt mijn redenatie? Of kan je d.m.v verrekening toch meer uit die subsidie halen als eenmanszaak? Of geldt dat alleen bij verliezen?
  5. Hoi Joost, Bij een B.V. betreft het een aftrek van de loonheffingen per maand. Dus in dat geval, als ik geen winst hebt behaald, heb ik toch genoten van de subsidie. Hoe zit dit bij een eenmanszaak? Stel dat je slechts 1000 euro winst hebt behaald? Krijg je dan het resterende deel van die aftrek teruggestort?
  6. Hoi allen, Ik doe op dit moment onderzoek naar de mogelijkheden voor subsidie voor productontwikkeling. Een mogelijkheid is WBSO subsidie. Ik heb hier ervaring mee vanuit een B.V. Je krijgt dan een (fikse) korting op je loonheffing per maand. Echter, hoe zit het als je je productontwikkeling vanuit een eenmanszaak zou willen doen? Een quote uit het WBSO handboek 2009: Hoe kan je deze fiscale aftrek interpreteren? Is dat een aftrek van de winst? Het handboek geeft het niet duidelijk aan. Stel: je ontwikkelt een heel jaar lang en maakt eigelijk alleen maar kosten omdat je nog niet met vermarkting bezig bent. Stel dat je een verlies leidt van 20k. Geen winst, dus geen aftrek? Of kan je die 11.806 (in 2010 is het ruim 12.000) van je verlies aftrekken en krijg je die teruggestort door de belastingdienst? Kortom, hoe werkt zoiets? Alvast dank voor eventuele antwoorden. :)
  7. Hoi Odeon, dank voor bovengenoemde tip betreffende de innovatiebox: daar had ik zelf nog niet bij stilgestaan. Reus voor jou. Ik heb ervaring met WBSO subsidie maar ken de principes van de innovatiebox niet. Betekent het dat 20% van al je kosten (dus inclusief loonkosten en loonheffingen!) aftrekbaar zijn? Hoe zit het in geval je alleen maar kosten maakt en geen omzet draait? Krijg je dan feitelijk gewoon 20% van je kosten teruggestort door de belastingdienst? Ik zit me af te vragen of WBSO gecombineerd kan worden met de innovatiebox. Of nog een stap verder: eerst het loon verlagen (bij akkoord belastingdienst uiteraard), dan WBSO subsidie en dan innovatiebox toepassen. Alles om de kosten tijdens productontwikkeling zo laag mogelijk te houden. Iemand enige ervaring met een dergelijke constructie?
  8. Voor zover ik weet staat WBSO los van de omzet c.q winst die een bedrijf draait. Quote uit het handboek voor WBSO: Ook als je geen omzet maakt, kan je toch nog die vaste aftrek toepassen?
  9. Bedankt voor de reacties tot dusver! :) Een paar aanvullende zaken en vragen: 1. Ja, het zal een zakelijke lening tegen zo'n 5% zijn. 2. De reden om productontwikkeling vanuit de EMZ te doen is kostenbesparing. Het idee is om mijn werkzaamheden (freelance IT) in de B.V. voor een bepaalde periode te staken en me 100% te focussen op productontwikkeling in een EMZ. Dit scheelt een maandelijks DGA salaris en bijbehorende loonheffing en die kostenbesparing levert me ruwweg 2x zoveel tijd op om aan productontwikkeling te doen. Ik onderzoek nu of deze methode haalbaar is. 3. De belastingdienst heeft me gezegd dat het tijdelijk 'stopzetten' mogelijk is. Moet nog wel officieel worden aangevraagd en toestemming voor komen, maar kennelijk gebeurd dit vaker, meestal voor een periode van, zeg, 2 tot 3 jaar. Het wordt dan een kwestie van nul-aangiftes indienen, aldus de belastingdienst. 4. Het is de vraag of we (ik werk samen met een ander) in het eerste jaar al verkopen doen. Best kans dat we in dat jaar verlies draaien. Het lijkt me richting de belastingdienst verdedigbaar dat we een heel jaar aan productontwikkeling gedaan hebben. Heeft iemand daar ervaringen mee? 5. odeon noemde het al: zijn de kosten voor levensonderhoud niet verkapt loon? En zo ja, wat zijn dan de fiscale consequenties hiervan zowel zakelijk als prive? Ik denk dat dit mijn belangrijkste vraag op dit moment is. Ik hoop dat er aanvullende gedachtengangen komen. Dank alvast! :)
  10. Stel: ik heb een B.V waarin ik niet op de loonlijst sta. Ook heb ik een eenmanszaak waar vanuit ik productontwikkeling wil gaan doen. Dus: geen inkomsten in de eenmanszaak. De B.V. leent een bedrag, zeg 20.000 euro, aan de eenmanszaak. Hiermee worden maandelijks de zakelijke kosten betaald (verzekeringen, telefoon e.d) en betaal ik mezelf in prive een x-bedrag per maand uit om van te leven gedurende de tijd die de productontwikkeling in beslag neemt. Na deze tijd hoop ik het product te kunnen gaan verkopen, waarbij inkomsten gegenereerd gaan worden en waarmee ik de lening wil terugbetalen. Vragen: waar moet ik financieel / administratief / fiscaal gezien rekening mee houden? Op welke manier wil de belastingdienst die lening terugzien in mijn prive aangifte? Kortom, wat zijn aandachtspunten bij een dergelijke constructie? Alvast bedankt voor eventuele antwoorden! :)
  11. Hallo, Ik doe op het moment onderzoek naar het opzetten van een nieuw bedrijf. Hiervoor heb ik inmiddels een hoop vragen verzameld die ik in een ondernemingsplan wil beantwoorden. Vragen over de markt, het product, concurrentie, onderscheidend vermogen, financials, logistiek, opzet bedrijf, etc etc. Een deel van de vragen kan ik direct beantwoorden, maar veel ook niet. Met name de vragen die te maken hebben met 'de markt' zijn lastig en verdienen hun eigen research. Zoals: wie zijn je concurrenten? Wat is hun prijsstelling? Wat is hun positie? Etcetera. Mijn concrete vraag is dan ook: hoe pakken jullie dergelijk research aan? Alvast bedankt! Groet, Jeroen
  12. Dank voor de antwoorden! Kan je een voorbeeld geven van zo'n situatie? Wellicht heb ik er zelf één: ik ben freelance IT consultant. Als ik bijvoorbeeld 1.5 jaar voor een klant zo'n 32 tot 36 uur per week software ontwikkel en daarnaast een aantal websites voor andere klanten ontwikkel, spelen die websites dan een rol bij de toekenning (of herziening) van mijn VAR-DGA? M.a.w. mag ik die meerekenen als volwaardige klanten bij de aanvraag van de VAR verklaring?
  13. Eigelijk wil ik graag weten of de belastingdienst t.o.v. BV's (die toch gewoon loonheffing betalen, waar het om te doen is) coulanter is in het toewijzen van een VAR-WUO verklaring in vergelijking met eenmanszaken die "alleen maar" IB betalen. Is er verschil in toekenning qua VAR tussen die twee?
  14. Dank voor de antwoorden tot dusver! Ik begrijp eruit dat ik er na 14 maanden eigelijk wel voor moet zorgen dat ik OF een andere klus zoek OF bij de belastingdienst ga aangeven dat ik de 3 klanten die ik verwacht had, niet ga halen. Correct? Stel dat ik dat laatste doe: in het vervolg op mijn eerdere vragen het volgende: Hoe steekt het in elkaar als je vanuit je eigen B.V. werkt, want dat is wat ik doe. Ik draag vanuit mijn eigen B.V. gewoon elke maand loonheffingen af. Daarnaast heb ik bij mijn bedrijfsactiviteiten (bij de KvK) o.a staan dat mijn B.V. personeel uitleent aan derden. Ik snap eigelijk eigelijk niet waarom er dan toch gewerkt moet worden met een VAR-verklaring. Dat geldt toch meer voor zzp'ers die enkel en alleen IB betalen (en geen loonheffingen)? Iemand een idee?
  15. Hallo, Ik heb op de site van de belastingdienst wat regels erop nagelezen maar kom hier niet helemaal uit. Het geval is: Ik werk nu zo'n 14 maanden via een bemiddelingsbureau voor een klant en heb een VAR-DGA verklaring (vergelijkbaar met VAR-WUO). De klant wil me graag met minimaal 4 maanden verlengen. Voor zover ik weet wil de belastingdienst dat je minimaal 3 klanten per jaar hebt, als je via een VAR verklaring werkt en dat je niet meer dan 70% van je jaaromzet bij 1 klant weghaalt. Het bemiddelingsbureau zegt dat de belastingdienst bij controle over meerdere jaren kijkt en dat je best langer dan een jaar bij dezelfde klant kan zitten. Als je maar zorgt dat je in, b.v, 3 jaar ofzo iets van 5 of 6 klanten hebt gehad waarbij dus een aantal kortere opdrachten zitten. Mijn vraag is: klopt dat? Welk risico loop ik qua fiscus als ik zo'n 1.5 jaar (of misschien nog wel langer) bij dezelfde klant blijf? En daarna bijvoorbeeld weer 2 jaar bij een andere klant? Alvast bedankt voor eventuele antwoorden! :-) Groet, JeroenNL
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.