Ga naar inhoud

Holding/werk BV ongebruikelijke terbeschikkingstelling

Aanbevolen berichten

Beste Forumleden,

 

Ik ben momenteel bezig om een bedrijf in Nederland op te richten. Zelf ben ik woonachtig in Nederland. Er is gekozen voor een Holding structuur. De holding en de werk-bv wil ik graag inschrijven op het adres van mijn ouders. Hier beschikken zij over een separaat kantoor waar ik eventueel kosteloos gebruik van zou mogen maken. 

 

Mijn vragen zijn als volgt:

 

Is de holding/werk-bv constructie mogelijk indien ik zelf (GDA) in het buitenland woon? Ik zal wel 50% van de tijd in Nederland doorbrengen, en ben van plan mij binnen 3 jaar weer in Nederland in te schrijven.

 

Is het mogelijk om kosteloos gebruik te maken van het adres/kantoor of is hier sprake van ongebruikelijke terbeschikkingstelling?

 

Alvast bedankt.

 

Met vriendelijke groet,

Ekke

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Best E. Reitsema,

 

Als buitenlander mag je een Nederlandse holding/werk-BV aanhouden. Geen probleem dus.

Je kunt wel te maken krijgen met een conserverende aanslag over de ab-claim bij emigratie, maar dat lijkt me in jouw geval geen onoverkomelijk probleem. Zeker omdat je binnen 3 jaar weer terug in Nederland bent.

 

Overigens als je 50% van je tijd in Nederland blijft doorbrengen, kan Nederland je fiscale woonplaats blijven. E.e.a. hangt wel af van de omstandigheden.

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/internationaal/internationaal_verhuizen/emigreren/wat_moet_u_doen_als_u_emigreert/conserverende_aanslag_bij_emigratie/u_hebt_een_aanmerkelijk_belang_in_een_vennootschap_die_in_nederland_is_gevestigd

 

Er is inderdaad sprake van een ongebruikelijke terbeschikkingstelling. Oplossing: Spreek met je ouders een zakelijke prijs af voor het kantoor die de BV betaalt. Je ouders schenken je elk jaar een bedrag wat overeenkomt met de netto-huuropbrengst van het kantoor.  In 2019 mogen je ouders je € 5.428 onbelast schenken.

 

Succes, Odeon

 

 

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Beste Odeon,

 

Bedankt voor je antwoord. Het vraagstuk met betrekking tot de ongebruikelijke terbeschikkingstelling is geheel duidelijk, mijn dank daarvoor.

 

Bij de eerste vraag heb echter een fout gemaakt. Ik woon reeds in het buitenland en ben van plan mij binnen 3 jaar weer in Nederland in te schrijven. 

 

Groet,

Ekke

 

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké