Ga naar inhoud

Import en BTW

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik heb onlangs twee keer goederen uit Nepal geimporteerd. Ik had verwacht dat ik van de douane een BTW aanslag zou krijgen. Deze heb ik niet ontvangen. Klopt het dat ik dan zelf op mijn BTW aangifte deze zaken moet opgeven? Zo ja, waar doe ik dat dan en waar. Ik kom er niet helemaal uit en van de belastingdienst werd ik ook niet veel wijzer.

 

Subvraag: ik heb een factuur gekregen in Nepali Roepies voor de services van de Cargo Company (service, verpakking, handling, etc.) . Voor ik deze op als uitgave met 0% BTW?

 

Alvast dank voor de hulp! 

Mvgr,

Jaroste

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Welke leveringsvoorwaarde (Incoterm) hebben jij en je leverancier gebruikt? Oftewel wat hebben jullie afgesproken over het doen van de invoeraangifte? Hoe zijn de goederen verzonden en wat was de waarde?


Customs Connect Europe B.V. - Advies & trainingen Import Export BTW Accijnzen

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hallo Bert,

 

We hebben, hou je vast, FOB Kathmandu afgesproken aangezien dit de standaard is (vraag me niet waarom en Ja ik weet dat dit onmogelijk is). Enfin eerste order en dus eerst maar eens een relatie/vertrouwen  opbouwen en dus akkoord met FOB. Vervolgens heeft de door ons ingehuurde freight forwarder de goederen bij de leverancier opgehaald (feitelijk dus gewoon FCA), verpakt en via zijn freight partners bij ons aan het bedrijf afgeleverd. Totale waarde tussen de EUR 3000-4000.

 

Groet,

  

 

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Duidelijk. FOB/FCA houdt in dat jij als importeur verantwoordelijk bent voor het doen van de invoeraangifte. Ik ga er (zeer waarschijnlijk terecht....) van uit dat jouw bedrijf geen eigen douaneafdeling heeft, je hebt dus een douaneagent/expediteur nodig gehad om de invoeraangifte voor jou te doen. Er eveneens van uitgaande dat je niet beschikt over een artikel 23 vergunning heeft de douane-expediteur de eventuele invoerrechten (voor Nepal geldt waarschijnlijk een nultarief) en de Btw bij invoer  voor jou voorgeschoten. Jij krijgt dus geen Btw-aanslag, afrekening met de belastingdienst loopt via de douane-expediteur. Wat je wel zou moeten krijgen is een rekening van de douane-expediteur voor zijn kosten, en  de voorgeschoten invoerrechten en Btw. Deze factuur kun jij gebruiken voor je Btw aangifte,

 

Vwb betreft de subvraag, op die factuur kan in beginsel geen NL Btw op staan , daar hoef je verder niets mee te doen (Btw technisch dan).


Customs Connect Europe B.V. - Advies & trainingen Import Export BTW Accijnzen

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Groeien doe je met ondernemers onder elkaar:

   

  ✓     Stel jouw vragen

  ✓     Deel jouw antwoorden

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     Op jouw moment

  ✓     Altijd gebaseerd op relevantie, inhoud en vakmanschap

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké