Jump to content
John Deurlo
Verberg

Starter met BV en DGA-salaris

vraag

Hallo,

Ik heb veel onderwerpen gelezen over het gebruikelijkloon en dga-salaris, maar ik heb een net andere vraag en hoop hier het antwoord te kunnen krijgen.

Situatie:

Ik heb zo'n 20 jaar voor een werkgever gewerkt en dat stopt binnenkort. Graag zou ik voor mezelf willen beginnen met behoud van een ww-uitkering. Hiervoor zijn meerdere opties, maar er wordt altijd gesproken over 'zelfstandigheid'. Het bedrijf dat ik graag wil starten gaat zich bezighouden met detacheren van gespecialiseerd personeel. Dit zou ik, ivm aansprakelijkheid en risico's, niet in een eenmanszaak willen doen maar via een bv. Volgens alle informatie die ik heb kunnen vinden moet een directeur (en) groot aandeelhouder zichzelf een salaris toekennen. Echter, bij detacheren stuur ik facturen over een gewerkte periode en zou ik mijn salaris moeten betalen uit de marge die overblijft. Zeker in de begin fase is deze marge niet voldoende om alle kosten en salaris te dekken. Daar komt bij dat, zodra ik mezelf een dienstverband toeken, ik geen recht meer heb op een ww-uitkering. 

Mijn vraag: weet iemand of het mogelijk is om een bv op te zetten zonder direct een arbeidsovereenkomst toe te kennen maar pas toe te kennen zodra de organisatie kapitaalkrachtig is? 

Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Nee, dat kan niet. Je kunt wel een verlaging van het salaris aanvragen bij de fiscus, zodat je niet het volledige gebruikelijk loon hoeft te betalen. Ze gaan daarbij tegenwoordig echter meestal niet verder in dan het verlagen tot het gewone minimumloon.

 

Voor de WW maakt de hoogte van het loon alleen niet uit, want de uitkering wordt gekort op basis van het aantal uren dat je werkt, ongeacht je uurloon. Voor zover ik weet, zal dat bij een bv altijd fulltime worden geacht te zijn.


The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 6 leden online en 197 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept