Jump to content

Benm

Moderator
 • Content Count

  7,448
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Benm last won the day on May 24

Benm had the most liked content!

Community Reputation

139

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Address
  Azielaan 756, Utrecht, 3526SZ, Netherlands
 • First name
  Ben
 • Last name
  Merghart
 • Company or organization name
  Web Chemistry
 • Website address
 • How did you find us:
  partner-site

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 1. Dat klopt, wat je koopt moet je helemaal zelf weten. Het prive-gebruik aspect is wellicht toch wat lastiger: Stel je koopt een nieuwe laptop omdat je de prestaties daarvan nodig hebt voor je onderneming, maar je oude nog goed genoeg was voor je prive activiteiten. Om dan daadwerkelijk die oude te gaan gebruiken en te werken met 2 losse laptops is nogal onpraktisch, dus ga je ook prive zaken doen op de nieuwe laptop. Zolang het redelijk goed uit te leggen is lijkt het me niet zo'n probleem, maar je hebt natuurlijk altijd mensen die misbruik maken: Bijvoorbeeld een TV van 2000 euro kopen om een paar presentaties op de laten zien aan klanten, en die daarna een paar jaar als thuisbioscoop gebruiken.
 2. Voor mobiele telefonie en data zou het pakweg 125 euro euro per jaar van prive naar zakelijk verplaatsen, een beetje afhankelijk van de lastendruk effectief minder dan 50 euro. Vast internet is wat lastiger, dat gaat via Ziggo in een all-in-1 pakket. Het prijsverschil tussen een pakket met alleen internet en VOIP vergeleken met all in one is klein (9 euro per maand), en bovendien gebruik ik die internetverbinding ook goeddeels prive om bijvoorbeeld via een laptopje aan mijn TV series en films te gebruiken. Ik zou er geen redelijke verdeelsleutel in kunnen maken. Uiteraard zou ik in theorie losse producten kunnen afnemen voor zakelijk en privegebruik, maar dat is niet heel erg praktisch: 2 telefoons, 2 laptops, 2 internetlijnen? Dat betaal ik het liever prive en maak ik daar zakelijk "gratis" gebruik van.
 3. Mwoah, als ik de broncode bekijk zie ik keurig: &lt;script&gt;alert(1)&lt;/script&gt; dat wordt niet uitgevoerd.
 4. Het is zeker geen gekke vraag, veel ondernemers gebruiken dezelfde laptop en telefoon voor zowel zakelijke als prive bezigheden. Zelf hanteer ik de kosten voor de hardware als zakelijk - het is noodzakelijk gezien ik als developer werk te beschikken over redelijk recente hardware, terwijl ik voor prive-gebruik veel minder vaak zoiets zou aanschaffen, en sowieso aanzienlijk goedkopere modellen. Abonnementen voor zowel telefonie als vast internet houdt ik prive: Het gaat om redelijk kleine bedragen wat de kosten voor mobiele data en bellen betreft, en de internetaansluiting is deel van een bundel waar ook tv in zit - te complex om uit te pluizen gezien het relatief geringe bedrag.
 5. Ik denk dat de andere partij zich hierdoor toch wel kan beroepen op 'gebruik': Er is blijkbaar een website en social media aangemaakt. Niets zegt dat je dat periodiek moet veranderen. Het zou wellicht anders liggen als die website en media weer waren verwijderd en een lange periode in onbruik waren. Als het even kan zou ik alle heisa vermijden en toch iets anders verzinnen, tenzij het heel generiek is, maar dan had je er niet zo lang over gedacht lijkt me: Iets als "Praktijk Jansen" is nogal simpel, en daar kunnen er genoeg van bestaan zonder dat ze in elkaars vaarwater zitten. Anderzijds is het wel weer lastig mocht je ooit gaan groeien en meerdere vestigingen bouwen. In die zin heb je ook een probleem als je bakker bent en Bart heet - dat gaat niet op de gevel komen ;)
 6. Ziet er goed uit hoor :) En inderdaad, je moet er toch iets aan versleutelen om het in die vorm te kunnen maken, en dan is het al snel een uniek ontwerp cq niet identiek aan dat van een ander. De hoekjes waarmee het vast zit zijn deel van het ontwerp, en ik denk dat dat het al uniek maakt, tenzij iemand anders hetzelfde al heeft gemaakt met een identiek ontwerp.
 7. Dat is nogal lastig: op zich het concept van een smiley niet problematisch, maar als je het exacte grafische model overneem mogelijk weer wel. Iets als :) ziet er anders uit afhankelijk van welk systeem je gebruikt. Het concept op zich is niet beschermd, maar de exacte weergave ervan mogelijk wel. Het lijkt me dan ook verstandig die over te nemen uit public domain bronnen, en niet bijvoorbeeld die van facebook klakkeloos te kopiëren.
 8. Contant geld blijft gewoon een betaalmiddel, winkels geven alleen de voorkeur aan contactloos betalen. Als je wilt kun je gewoon cash je boodschappen afrekenen bij de supermarkt. Overigens denk ik dat het bijzonder onverstandig is om de covid19 crisis te misbruiken voor het opleggen van maatregelen op lange termijn. Uiteraard kun je in een periode van angst vrij gemakkelijk wetten doorsluizen (bijvoorbeeld inzage in locatiegegevens van telco's, of het uitbannen van contant geld), maar zodra dat gaat opvallen verdwijnt acuut de steun voor -alle- maatregelen, ook die wel nuttig zijn.
 9. Ik zie geen wezenlijk verschil tussen contactloos betalen en invoeren van een pin, wat het onderliggende financiele mechanisme betreft. Momenteel is het natuurlijk wel handig om zoveel mogelijk contactloos te doen, en dat lijkt ook wel te gebeuren.
 10. Dat is inderdaad zo, maar in de praktijk maakt het niet zoveel verschil. Je mag bijvoorbeeld best een brief sturen met daarbij een balpen met bedrijfslogo of iets dergelijks. Het kan wel lastiger worden als het iets is met een hogere waarde, wat bij sieraden best het geval kan zijn, maar dan wil je wellicht ook wel betalen voor track & trace. Wat de grens van 'goederen' precies is blijft onduidelijk: het is praktisch min of meer het punt waarbij je het niet heel erg vindt als de zending verloren zou gaan, of domweg als je dat risico kunt nemen als je de ontvanger vertrouwd. Het is niet zo dat een 'brief' per se alleen maar papier mag bevatten, je kunt bijvoorbeeld best een dvd, usb stick of iets dergelijks versturen als zijnde een brief. Voor zover ik weet is het idee achter het verbod om goederen als 'brief' te verzenden dat je daarmee invoerrechten en dergelijke zou kunnen omzeilen. Vanuit nederland bezien lijkt me dat niet heel waarschijnlijk, maar de andere kant op wel: bijvoorbeeld smartphones van honderden euro's die als "brief" naar europa verzonden werden en daardoor btw en invoerrechten wisten te ontwijken.
 11. Binnen nederland wel. Naar het buitenland bestaat er niet specifiek een 'brievenbuspakje' - dat formaat kun je versturen als 'brief' zonder track/trace, of als pakket met track/trace (en bijbehorende kosten).
 12. Eigenlijk ook vreemd, vrijwel alles dat je online koopt kun je met ideal oid betalen, ik had gedacht dat Jumbo dat ook wel zou doen. Anderzijds is het geen enorme moeite, en bij iets als picnic zou het alleen een vinkje hoeven zijn 'zet voor de deur', en notificatie via de app dat het er staat.
 13. Als je in die gelegenheid bent kan dat natuurlijk - gewoon iemand vragen om je boodschappen te doen en ze voor deur achter te laten. Of wellicht kun je ze ook wel gewoon online bestellen bij picnic of een andere supermarkt die bezorgt, en dan domweg aangeeft dat je ziek bent en ze het voor de deur achter laten zonder contact te hebben, dat lijkt me een kwestie van een vinkje in een bestelformulier.
 14. Haha, wellicht ;) Maar feitelijk is dat tarief gelijk voor alles tussen 350 en 2000 gram, en aan die 350 kom je wellicht nog wel inclusief verpakkingsmateriaal.
 15. Die getallen die ik noemde zijn uiteraard slechts een voorbeeld, en sterk verschillend per site/artikel/doelgroep, maar je kunt altijd zo'n lijstje proberen te maken om het optimum te vinden. De bereidheid om te betalen voor een verbinding, of zelfs een service als netflix, is wel verklaarbaar: een internetverbinding is een 'ding', al was het maar het fysieke kastje en huur van de kabel die eraan vast zit. Netflix en soortgelijke hebben een vrij specifiek publiek: mensen die heel veel tv kijken. Je betaalt een bedrag voor onbeperkte toegang voor pakweg 30 cent per dag. Als je iedere avond een film kijkt en daarnaast nog een paar series volgt is wat je voor de content betaalt centenwerk per film of aflevering. En laten we wel zijn, 10 cent voor een film van anderhalf uur zonder reclame is toch wel wat meer waard dan een artikel dat je in een paar minuten leest. Dat mensen niet bereid zijn om te betalen over het algemeen is niet zo vreemd: een extra view kost de maker niets. Een artikel, film, serie etc is precies even duur om te maken, of er nou een miljoen of twee miljoen naar kijken.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept