Jump to content

Tagor

Senior
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Venooot A heeft prive een auto en rijdt voor de VOF 1052 km (200 euro / 0,19) Vennoot B heeft prive een auto en rijdt voor de VOF 5263 km (1000 euro / 0,19) Indien de winstverdeling 50-50 is dan heeft vennoot A toch een fiscaal voordeel omdat er 600 euro van de winst af gaat? Ik boek het nu als volgt: 200 euro reiskosten @ RC vennoot A 200 euro RC vennoot A @ bank 1000 euro reiskosten @ RC vennoot B 1000 euro RC vennoot B @ bank
 2. Vennoot B maakt de kosten prive, waarom zou vennoot A daarvan mee moeten profiteren? Dat lijkt me erg krom. Het idee van de kilometervergoeding is juist dat de prive kosten die je hebt gemaakt vergoed worden.
 3. Wanneer je een VOF met 2 vennooten hebt waarbij vennoot B recht heeft op aftrek van meer zakelijke kilometers (0,19 euro per kilometer) hoe los je dit dan op? Stel dat vennoot A 200 euro aan reiskosten maakt, en vennoot B 1000 euro. Dan boek je 1200 euro ten laste van de winst van de VOF. Maar in dat geval heeft vennoot A een fiscaal voordeel wat eigenlijk vennoot B toebehoort. Of denk ik nu fout?
 4. M.a.w. je herberekent helemaal opnieuw de waarde van de voorraad? Hoe zou dit dan in het onderstaande voorbeeld werken? Bestelling 1 in 2009 Bestelling 2 in 2009 Bestelling 3 in 2009 Bestelling 4 in 2009 Retour bestelling 2 in 2010 Bestelling 5 in 2010 In dat geval is het toch onmogelijk om de boeking terug te draaien? Immers de winst verandert dan.
 5. Hoi Joost, Dat begrijp ik dat je die terugdraaid. Bij FIFO verkoop je de oudste producten eerst. Maar hoe doe je dit met retouren? Worden deze achteraan geplaatst (zodat deze als laatst worden verkocht) of op hun originiele plek? De verkopen lopen door en een verkoop in 2010 zou bijvoorbeeld ook in 2011 retour gezonden kunnen worden. Dan is het dus niet meer mogelijk om het product op de originele plek terug te plaatsen.
 6. Stel ik koop 3 partijen van hetzelfde product in: 50x product a 3,00 euro/stuk 100x product a 2,50 euro/stuk 100x product a 3,00 euro/stuk Nadat ik 48 stuks heb verkocht, bestelt iemand 5 stuks van het product. Dan krijg je dus de volgende boekingen: Voorraad 2x -3,00 euro Voorraad 3x -2,50 euro De klant retourneert vervolgens de bestelling. Hoe ziet de FIFO voorraad er dan uit? 2x product a 3,00 euro/stuk 100x product a 2,50 euro/stuk 100x product a 3,00 euro/stuk of 97x product a 2,50 euro/stuk 100x product a 3,00 euro/stuk 2x product a 3,00 euro/stuk 3x product a 2,50 euro/stuk Ik hoop dat jullie het begrijpen, was een beetje moeilijk uit te leggen. [mod-edit:titel iets uitgebreid]
 7. Hoi, Hoe kan ik mijn gebruikersnaam wijzigen?
 8. Hulde voor dit verhelderende verhaal! Mijn dank is groot! :)
 9. Beste Joost, Dank voor de informatie. Ik heb even bij de columns gezocht maar kan deze niet vinden. Wellicht doe ik iets verkeerd? Mij is altijd verteld dat je bij een LTD slechts heel beperkte informatie hoeft te deponeren. Maar als ik dit zo lees dan is het niet veel minder dan bij een BV? M.a.w. met een LTD zorg je er ook niet voor dat je winstcijfers voor iedereen opvraagbaar zijn?
 10. Ik heb ooit eens gehoord dat bij een BV een accountant de jaarstukken moet ondertekenen. Is dit bij een LTD ook het geval? Verder nog een tweede vraag. Ik lees dat er een beperkte verplichting is voor het deponeren van financiele stukken bij een LTD. Maar vrijwel nergens lees ik concreet wat er gedeponeerd moet worden. Weet iemand het antwoord op deze vragen? Alvast bedankt.
 11. Dat snap ik. Maar ik ben geen chauffeur ofzo. Ik moet echter wel steeds vaker naar klanten wat met de trein op den duur niet zo prettig is. Natuurlijk gebruik je je rijbewijs ook prive. Vandaar dat ik zit te twijfelen of je het wel of niet kunt aftrekken.
 12. Is het mogelijk om rijlessen af te trekken? Korte vraag maar ik heb er niet veel bij te vermelden ;)
 13. Ik zie trouwens net: 'leveringen en diensten die de buitenlandse ondernemer in Nederland verleent, vallen dan onder de Nederlandse BTW.' Even ter info: de dienst is in Duitsland verleent. Dus niet in Nederland. Moet ik dit dan nog steeds bij 2a opgeven?
 14. Oke bedankt. Als ik het goed begrijp dan moet ik het gangbare BTW tarief (in veel gevallen 19%) over de dienst rekenen, dit bij 2a opgeven en bij 5b weer aftrekken?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept