E.G.

Senior
  • Aantal berichten

    33
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door E.G.

  1. Verder in ieder geval bedankt voor degenen die gereageerd hebben en/of de moeite hebben genomen de site te bekijken.

    Misschien nog wat verder info, de website zelf is in alweer een tijdje geleden gemaakt, in 2006t. Er zijn daarna nog wat kleine wijzigngen gedaan, maar zeker geen grote.

     

    Het is wel handig als de submenu's niet alleen in IE verschijnen maar ook in Firefox. Kwam er bij toeval achter dat ze erin zitten in IE

    Waarom 'gratisstatistieken gebruiken met zo'n lelijk logo onderaan je site als er ook het veel uitgebreidere google analytics is?

    Bedankt voor de suggestie. Ik had al gemerkt dat de menu's in firefox niet "uitschuiven". Ik zal kijken of dat verholpen kan worden. Ik ebn ook niet zo tevreden over de staistieken, vindt ze niet uitgebreid genoeg. bedankt voor de suggestie van Google.

     

    wat doen trouwens twee schapen bij een belasting - conflict?

    De gedachte hierachter was, dat de schaapjes in de afbeelding ook in "conflict' met elkaar zijn. Net zoals je bij een bezwaar procedure in conflict bent met de belastingdienst.

     

    Voeg een stylesheet toe waarmee tekst strakker wordt vormgegeven en input van tabellen beter wordt uitgelijnd.

    Bedankt voor suggestie, ik zal het doorspelen.

     

    Mvg, Egbert.

  2. Bedankt voor alle reacties/suggesties. Ik zal hieronder nog even ingaan op de individuele vragen/opmerkingen

     

    Ook zie ik geen KvK gegevens

    Deze staan wel op de website vermeld.

    Ik klik op nieuws en wil dan weer terug naar home, maar dat gaat niet.

    Op mijn computer is het geen enkel probleem.

    Biedt je webhoster geen statistieken?

    nee, helaas niet. Ook niet als extra optie had ik begrepen.

     

    Ook is je website opgebouwd uit tabellen, iets waarvoor tabellen niet zijn gemaakt en bevat je website nog 22 errors

    Volgens mijn "website man" zijn tabellen wel geschikt voor het maken van websites, dus deze is het daar niet mee eens. En van die 22 errors was er 1 daadwerkelijk een foutje, en die andere errors waren eerder fouten/te kortomingen in die error-check-tool naar zijn mening.

     

    Heb je deze zelf geschreven?

    Nee.

     

    En nog een tip. Bij contact probeer je e-mail adres NIET in gewone tekst te plaatsen op de site anders zul je zeer veel gespammed worden.

    Ja, dat merk ik al dagelijks. Gelukkig dat iemand een spamfilter heeft uitgevonden.

     

    Verder heb ik hem gevraagd de header wat rustiger te maken. Het lettertype te veranderen. En de tekst hier en daar wat aan te passen. In ieder gaval nogmaals bedankt voor het nemen van de moeite.

  3. Your story tels me the trip was bussiness related.

    For costs like:

    - meals, dinners, lunch, booz and other food;

    - representations like receptiones, festifities and so on;

    - congres, seminars, symposium, excursions en studytravels.

    There is a threshold. Only the amount that is higher then the threshold can be deducted. This counts for the total anual costs for these expensises and not just 1 bussiness trip.

    For these type of costs you can chose between two deduction types

     

    option 1

    Chose this one, and the first 4.000 euros of these costs are not deductable:

     

    option 2

    You can alos choose in your anual tax form that you want 75% of these costs to be deductable. You don't have to take the threshold of 4.000 euros in concern then.

     

    You can read some more about this in this file (figures of 2005), In concern to these type of costs you have to start reading at page 16.

    http://download.belastingdienst.nl/belastingdienst/docs/explanatory_notes_tax_return_form_m_2005_ib3271t51fd.pdf

     

  4. Leuke vraag ...

     

    Dan zou het betekenen dat iedere ondernemer een jaarsalaris zou kunnen aftrekken wanneer hij een jaar een onderneming gedraaid heeft, doordat hij aan het ondernemen was kan hij namelijk niet zijn dienstverband aanhouden ...

    Dat is in deze caus toch helemaal niet aan de orde.

    Deze meneer had recht op 1 maandsalaris. Dat geld heeft hij niet gekregen omdat hij een "boete" kreeg voor het niet in acht nemen van de opzegtermijn.

    Iemand die zijn dienstverband niet aan kan houden en dus gestopt is met zijn werk, heeft helemaal geen recht op slalaris zoals de man in deze casus wel had.

  5. Tussen ondernemers onderling is het veelal gebruikelijk een prijs af te spreken excl. BTW. Als u tijdens de prijs afspraken ook nog aan hebt gegeven dat het om een prijs excl. BTW ging staat u in principe vrij sterk.

     

    Ik heb proberen uit te leggen dat aftrekken zou neer komen op een korting van 19% temeer omdat het in feite geen verschil maakt: voor hun is het betaalde BTW die weer kan worden afgetrokken als voorbelasting.

    Die redenatie gaat er bij hen blijkbaar niet in

    Ik twijfel nu... kan iemand mij overtuigen van mijn gelijk of zit ik er echt naast?

    Het maakt voor uw klant wel uit of het bedrag waar het nu om gaat excl of incl BTW is, kijk maar (fictief bedrag 119 euro)

    incl BTW

    klant krijgt van Belastingdienst 19 euro terug. En het kost hem dus 100 euro.

    excl BTW

    Over de 119 euro gaat u nu nog BTW bereken, het totaal bedrag wordt dan ongeveer 142 euro.

    De klant krijgt van Belastingdienst 23 euro terug. En het kost hem dus 119 euro.

     

     

  6. Als het zakelijk is dan zijn al die kosten op te voeren. De manier voor u om te bewijzen dat het zakelijk is vrij. Bij een grondige controle door de inspecteur zijn ze op dergelijke kostenposten meestal wel redelijk kritisch. Zo hebben ze het bijvoorbeeld een keer geschrapt omdat er een aan kinderen gerelateerd gerecht op stond (iest happy meal achtigs)

  7. Het hangt ervan af of uw verkgever dit afgetrokken heeft van uw loon als zijnde "negatief loon"of iets dergelijks of gewoon als inkomsten uit zijn onderneming. Als dit als negatief loon is verwerkt is het namelijk al afgetrokken van uw inkomen wat dan ook tot uitdrukking komt op de jaaropagave.

    En u mag eventueel alleen de aanloopkosten aftrekken die nog niet ten laste van uw (loon)inkomen zijn of kunnen worden gebracht.

    U zou het een en ander op moeten kunnen maken uit uw loonstrook(jes) van die maand.

     

    Dus heeft uw ex- werkgever het verwerkt als:

    loonkosten (bedrag 1 maand) - negatief loon ivm "boete" (bedrag 1 maand) = 0 of

    loonkosten (bedrag 1 maand) - inkomsten ivm zakelijke vergoeding (bedrag 1 maand) = 0

  8. Uit uw verhaal begrijp ik dat u de auto die bij uw onderneming op de balans staat wilt verkopen aan de onderneming van uw vrouw. De verkoop geschiedt doordat de onderneming van uw vrouw u in natura betaald dmv de auto die aldaar op haar balans staat plus de betaling van het bedrag dat het verschil is tussen de 2 waarden die auto's?

    Als dit zo is dan komt haar auto dus bij u op de ondernemingsbalans te staan.

     

    Wat betreft de verkoop moet u (en uw vrouw eventueel BTW) berekenen over de verkopen, maar dit hangt ook af van of de auto"s met of zonder BTW zijn aangeschaft of niet.

     

    Om een duidelijk antwoord te kunnen geven moeten wij eigenlijk weten

    - hoe heeft u uw auto aangeschaft (voor BTW)

    - Is uw vrouw ook ondernemer

    - hoe heeft zij haar auto aangeschaft (als ze ondernem is, voor BTW)

    - Moet uw auto onder het prive of bedrijfsvermogen van uw vrouw komen

    - Moet uw vrouw haar auto onder het prive of bedrijfsvermogen van u komen

     

  9. Er is trouwens net een uitspraak door het Europese Gerechtshof over dergelijke kwesties geweest.

     

    Hoge Raad oordeelt over arrest Charles-Charles-Tijmens

     

    Zoals wij u eerder hebben meegedeeld, is door het Europese Gerechtshof beslist dat een ondernemer die een investeringsgoed zowel zakelijk als privé gebruikt, dit goed geheel tot zijn bedrijfsvermogen mag rekenen.

     

    De ondernemer heeft dan volledig recht op aftrek van BTW op de aanschaf. Veel ondernemers hebben op basis van het inmiddels als begrip bekende 'Charles-Charles-Tijmens arrest', BTW teruggevraagd op bijvoorbeeld een deels zakelijk gebruikte woning. De Belastingdienst heeft een terughoudend standpunt ingenomen en heeft veel teruggaafverzoeken vastgehouden totdat de Hoge Raad over deze zaak een oordeel had geveld. De Hoge Raad heeft op 5 januari jl. de uitspraak van het Europese Hof volledig bevestigd en geeft daarbij aan dat de ondernemer geen BTW hoeft af te dragen over zijn privégebruik. De Nederlandse wetgeving is inmiddels aangepast.

     

    Vanaf 1 januari 2007 dient de ondernemer wel BTW af te dragen over het privégebruik. Over de periode vóór 2007 hoeft dit dus niet!

    Hier een link naar de wesbite waar ik de tekst vandaan heb gehaald:

    http://www.berk.nl/berk/nieuwsbrief.nsf/0/552AE54D6E2FAAD2C125725D002E649A?Opendocument&language=nederlands&mcat=Actueel&view=CC01&show=Ja

     

     

  10. dus zolang ik onder de 10 000 euro winst heb per jaar wat hoogstwaarschijnlijk wel het geval zal zijn ;) kan mijn moeder kindergeld blijven krijgen en mag ik een vakantiejob doen als student?

    Ik had het hier over de studiefinanciering en niet kindergeld(kinderbijslag neem ik aan). En nee, het gaat over het totale jaarinkomen, dus de winst uit onderneming + looninkomsten (vakantiebaan of wat dan ook).

  11. Uit jouw info haal ik dat als mijn firma het noodzakelijk vindt dat ik congressen bijwoon er dan geen drempels zijn voor reis- en verblijfkosten.

    Het gaat niet zozeer om of de firma het noodzakelijk vindt maar de Belastinginspecteur, als die dat ooit gaat toetsen. Op zich is de scheidingslijn soms wat lastig te bepalen. De rechter heeft ooit gezegd dat "vakcursussen gericht op het verwerven van een afgeromde hoeveelheid kennis of vaardigheden" gewoon volledig als zakelijke kosten aftrekbaar zijn zonder drempel. Om u even een voorbeeld te geven, tekstverwerklingscursus voor de secretaresse, chauffeursopleiding, management- en talencursussen enz.

    Deze kosten zijn dan volledig aftrekbaar zonder enige drempel.

  12. Mag ik handel voeren zomaar zonder winkel? Ben ik als handelaar verplicht full time zaakvoerder te zijn of kan ik terwijl ook studeren of werken?

    niemand heeft tegen jouw te zeggen hoe je moet handel drijven, tenzij je met iemand(lees bijv. leverancier) afspraken hierover maakt.

    verlies ik mijn statuut als student eens ik eigenaar van een ebvba ben

    nee, voor de studiefinanciering maakt het ook niet uit, zolang je maar onder een jaarlijks inkomen(lees winst) van ongeveer 10.300 euro blijft.

  13. Voor sommige kosten geldt een drempel. Pas als u boven de drempel uitkomt, mag u het meerdere aftrekken. Het gaat om de totale kosten per jaar dus niet van 1 bedrijfsuitje maar allen bedrijfsuitjes e.d. van het jaar.

    optie 1

    Voor de volgende kosten is de eerste 4.000 niet aftrekbaar:

    - kosten voor voeding, drank en genotmiddelen;

    - kosten voor representatie, zoals recepties, feestelijke bijeenkomsten en vermaak;

    - kosten voor onder meer congressen, seminars, symposia, excursies en studiereizen.

    De drempel van 4.000 geldt ook voor de reis- en verblijfskosten die met deze kosten verband houden . Voor de reis- en verblijfskosten voor congressen en dergelijke geldt bovendien een maximum van 1.500. Dit maximum geldt niet als het bijwonen voor uw werk noodzakelijk is.

    optie 2

    U kunt bij de aangifte ook kiezen om het totaal van deze kosten voor 75% af te trekken. U hoeft deze kosten dan niet te verminderen met 4.000

     

  14. Verjaringstermijn van wat? tot wanneer u aangifte kan doen, tot wanneer u bezwaar aan kunt tekenen tegen een aanslag n.a.v uw aangifte, hoe lang de Belastingdienst erover mag doen om een aanslag op te leggen?

    tot wanneer u aangifte kan doen
    5 jaar

    tot wanneer u bezwaar aan kunt tekenen tegen een aanslag n.a.v uw aangifte
    6 weken, anders een verzoekschrift

    hoe lang de Belastingdienst erover mag doen om een aanslag op te leggen
    3 jaar

     

    Carry back van de verliezen gebeurd (als het goed is) automatisch door de belastingdienst, daar hoeft dus niet apart om verzocht te worden.

  15.  

    Dus je zegt nu dat je t/m breakeven 75% kunt aftrekken en vanaf dan "alle-kosten-omtrent-uitjes-presentaties-ed." - 4000 voor 100% kunt aftrekken ?

     

    Of lees ik dat verkeerd ?

     

    Nee volgens mij leest u het verkeerd, u moet lezen of.

    Dus of men trekt alles wat boven de 4000 euro uit komt af

    of

    Men trekt 75% van de die totale kosten af.

    U moet dan zelf even brekenen welke methode de grootste aftrekpost oplevert

  16. Voor sommige kosten geldt een drempel. Pas als u boven de drempel uitkomt, mag u het meerdere aftrekken. Het gaat om de totale kosten per jaar dus niet van 1 bedrijfsuitje maar allen bedrijfsuitjes e.d. van het jaar.

    optie 1

    Voor de volgende kosten is de eerste 4.000 niet aftrekbaar:

    - kosten voor voeding, drank en genotmiddelen;

    - kosten voor representatie, zoals recepties, feestelijke bijeenkomsten en vermaak;

    - kosten voor onder meer congressen, seminars, symposia, excursies en studiereizen.

    De drempel van 4.000 geldt ook voor de reis- en verblijfskosten die met deze kosten verband houden . Voor de reis- en verblijfskosten voor congressen en dergelijke geldt bovendien een maximum van 1.500. Dit maximum geldt niet als het bijwonen voor uw werk noodzakelijk is.

    optie 2

    U kunt bij de aangifte ook kiezen om het totaal van deze kosten voor 75% af te trekken. U hoeft deze kosten dan niet te verminderen met 4.000

     

    En wat betreft de auto.

    ik maak uit uw verhaal op dat u de auto als zakelijk heeft geetiketeerd. Wat betekend dat u de auto op de balans moet zetten en hierover af mag schrijven tot aan de restwaarde. Voor startende ondernemers bestaat de mogelijkheid tot willekeurig afschrijven (bijvoorbeeld hem in 1 jaar afschrijven tot aan de restwaarde). Voor een Vof geleden dezelfde fiscale regels als bij een eenmanszaak. Een vof is namelijk gewoon 2 of meer eenmanszaken de samenwerken.

  17. De investeringsaftrek is alleen van toepassing op bedrijfsmiddelen. Of in dit geval sprake is van een (onlichamelijke) bedrijfsmiddel, zou ik niet met zekerheid durven zeggen. (als zekerheid wilt, kunt u een brief schrijven naar de Belastingdienst en die geeft dan een antwoord hoe u dit moet waarderen).

    Als het wel een bedrijfsmiddel is dan moet u het activeren op de balans en kunt u hier eventueel op afschrijven.

  18. Hoezo? Voor de BTW is hij ondernemer - anders hoeft hij ook geen BTW af te dragen. En hij is een natuurlijk persoon met een klein beetje af te dragen BTW. Ik zie niet in waarom de KOR niet van toepassing zou zijn.

    U heeft helmaal gelijk, ik liet me even meeslepen door de term 'eenmanszaak' die ze in folder van Belastingdienst gebruiken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.