loading
Ga naar inhoud

bulli

Senior
 • Aantal berichten

  50
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

 • Jij bent:
  ondernemer
 • Geslacht
  Female
 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine

Registratie

 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  41-45
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
 • Welke andere websitesover ondernemerschap en/of innovatie bezoek je regelmatig?
  Geef hier svp een aa

Recente activiteiten

 1. Als vennoot van een VOF in Duitsland kun je of winst of verlies maken. In dit geval dus verlies.
 2. Negatief inkomen uit een Duits bedrijf.
 3. Goedemorgen, Ik heb een vraag over de berekening van de 90% eis voor kwalificerend buitenlandsbelastingplichtige. Inkomen Nederland € 0,00 Inkomen Duitsland € - 5000 (verlies) Wereldinkomen € -5000 Klopt het dat het wereldinkomen dan € -5000 is? Of is dit dan € 0? Hoe ziet dan de berekening voor de 90% eis eruit?
 4. Wij zijn op zoek naar een partij die weet waar we Classic ASP websites/calculatie kunnen hosting en ook in Classic ASP kunnen programmeren. Wie kan ons hierbij helpen?
 5. De ontvangen bedragen via de verzekering kan ik wegboeken tegen de openstaande facturen. Moet ik hier nog iets doen met de BTW? De verzekering brengt ons incassokosten met 21% BTW in rekening. Deze kosten zijn ook door onze debiteur betaald. Moet ik dit als incassokosten boeken en de BTW dan terugvragen als voorbelasting?
 6. De facturen blijven dan in mijn boekhouding openstaan. Moet ik deze dan crediteren?
 7. Openstaande facturen van een debiteur worden niet betaald. Na een incasso-traject en uitspraak van de rechter worden deze facturen nu betaald via onze rechtsbijstandsverzekering. Hoe dien ik deze betaling te verwerken in mijn boekhouding?
 8. ja, inkomen uit onderneming.
 9. Wij wonen in Duitsland, maar hebben meer dan 90% inkomen uit Nederland. Wat is dan het het fiscale woonland? Nederland, Duitsland of beiden?
 10. Joost, dank je wel. Inmiddels navraag gedaan bij de Nederlandse belastingdienst en deze vertelden mij ook dat het belastbaar is in het land waar het goed gemonteerd worden. Zij konden mij alleen niet vertellen of ik dan BTW verlegd of 0% moest aangeven op de factuur. Nu door jouw antwoord helemaal duidelijk. Alleen voor Duitsland gelden andere regels. In Duitsland zegt men dat men 0% btw op de factuur moet vermelden (dus niet BTW verlegd) omdat de montage maar een bijzaak is, de geleverde goederen bepalen het btw tarief en handelt het zich dus om een intracommunautaire levering. Hoezo één Europa?
 11. Goederen worden geleverd door een nederlandse ondernemer aan een ondernemer in België. De goederen worden geinstalleerd door een nederlandse ondernemer bij een ondernemer in België.
 12. Wij hebben vanuit Nederland goederen verkocht naar België en deze goederen ook in België gemonteerd. Mijn vraag: moeten wij BTW verlegd doen of 0% BTW? Er wordt één totaal factuur naar de klant in België verstuurd.
 13. Een Ned. Bedrijf huurt een dienst in bij een Ned. Bedrijf, maar de dienst wordt geleverd aan een bedrijf gevestigd in Duitsland. Er zijn dus 3 partijen bij betrokken. Het betreft een huur van een schaarhoogwerker voor een periode van 5 dagen. Hoe ziet de facturatie er dan uit i.v.m de BTW?
 14. Ik maak de factuur met 21% BTW. Waar geef ik dan de fictieve intracommunautaire levering aan? Wat te doen als ik dezelfde goederen incl. montage verkoop? Montage is dan ook in Nederland.
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké