Swing

Junior
  • Aantal berichten

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Swing

  1. Als je zo goed bent als je zegt dat je bent, dan leidt de ene opdracht tot een volgende, en gaan jouw klanten je aanbevelen aan andere opdrachtgevers. Dan krijg je het druk, en moet je keuzes maken. Vroeger of later betekent dat 'nee' zeggen. Daar is niks mis mee, het is wat professionals doen. Duidelijk positie innemen in de markt, zodanig dat je niet alles aan hoeft te pakken. Alleen waar je echt goed in bent, wat je echt interessant vindt en wat fatsoenlijk betaalt. Dan kan je de rest aan de scharrelaars overlaten. Beetje wat ik nu heb ja! Goed punt om op te letten, idd niet als een scharrelaar over te komen. Had ik dus nog niet bijnagedacht.
  2. Dat met die focus is wel lastig. Want ik wil me bijvoorbeeld niet alleen op het webprogrammatuur richten. Ik wil op deze manier niet de boot missen voor wat betreft desktop software maatwerk. Verder heb ik nog genoeg vage toekomst plannen. Ik ben het met jullie eens dat het goed is om er goed over na te denken, maar qua bedrijfsnaam is een wat algemenere of uit de lucht gegrepen bedrijfsnaam misschien beter. om je zo nergens aan vast te leggen.
  3. hier wil ik dus een website voor hebben om even naar te verwijzen ;) - Visual Basic - VBA - Delphi - Java - Rapportage tools - PHP - HTML en javascript - SQL met al zijn functies - Database ontwerp - Werken met grote databases van grote informatiesystemen - Eigen nederlandstalige CMS/basis webapplicatie ontwikkeld binnenkort C(++), en ik moet me ook maar eens verdiepen in .NET en xml, dat kan nooit veel moeite kosten om onder de knie te krijgen/ mee te werken. ik heb al een MBO ICT afgerond, en doe nu hbo Technische Informatica (had behoefte aan wat meer technisch) werkervaring: - meer dan 1 jaar parttime ervaring als Junior Ontwikkelaar in haarlem (met VB en Delphi gewerkt tussen de prof's) - mbo stage, klant rapportages met behulp van sql en vba tot een automatisch emailend proces gemaakt. hoefde niemand meer naar om te kijken, ipv een werkje van een hele dag voor 1 werknemer. - op dit moment in dienst bij een bedrijf om webapplicatie te ontwikkelen waarin trein gegevens (onderhoud,kilometers enzo) opgeslagen en bijgehouden kunnen worden. - op dit moment ook wat klanten aan websites edit: nog meer dingen toegevoegd..
  4. Ja ik moest het van jou 1 zin houden ;D Het is vrij breed. Websites/webapplicaties, maar ook desktop software op maat (geen grote informatiesystemen, dat lukt simpelweg niet in mijn eentje). en ook kantoorautomatisering m.b.v. zelf geschreven software, of dingen zoals VBA. Ik heb genoeg programmeertalen in mijn arsenaal om die lading te dekken (ook al moeten er nog steeds meer bij komen) Okee laat ik het zo zeggen. Ik zit (qua internet werkzaamheden) min of meer in het segment waar je nog wel eens webdesigners tegenkomt die vaak het grafische doen, en dan ook nog wel eens programmatuur en databases erbij halen. Deze mensen zijn helemaal niet gespecialiseerd in programmatuur en databases en daardoor kan ik vaak beter werk neerzetten dan zij omdat ik veel gespecialiseerder ben op dat gebied. Verder werk ik samen met webdesigners die alleen doen waar ze echt goed in zijn, het grafische gedeelte. Ik kan wel concurren met bedrijven die voor bijvoorbeeld duizenden euro's een website in elkaar draaien. Zeg maar bijvoorbeeld voor 15.000 eu maakt een bedrijf een website. Dan zou ik dat met een partner bijvoorbeeld voor 8000 eu in totaal kunnen doen. Ik kan niet concurreren met bedrijven die voor een paar ton een overheids site maken oid. Dat is heel simpel. Ik heb dus voor en nadelen tegenover bedrijven. Ik heb minder capaciteit, maar ben bijvoorbeeld wel mijn eigen contactpersoon. Verder, goedkope krachten uit India zijn niet echt mijn concurrenten. Wanneer je deze krachten nodig hebt heb je al een dusdanig groot project dat ik daar de capaciteit niet voor heb. Belangrijk punt is ook dat ik met de klanten praat, en maak wat zij willen. Het komt (nog) niet voor dat een bedrijf dat al in de software en/of websites zit mij inhuurt. Dus ik ben geen extra kracht om in te zetten voor een bedrijf (zoals de krachten uit India) maar ik ben de 'oplossing' in z'n geheel ;) En als ik een extra kracht zou zijn, dan is het voordeel tegenover India dat ik direct aanstuurbaar ben. Er is geen communicatie hindernis die ook weer tijd en moeite kost. Wat ik al zei, mensen uit India inzetten is pas rendabel bij de echt grote projecten denk ik.
  5. 1. Wat is je product? Programmatuur en databaseontwerp (etc) op maat. 2. Wie is je concurrentie? Webdesigners(freelance) die vaak minder gespecialiseerd zijn in programmatuur en database ontwerp. (webdesigners die helemaal niets weten van programmatuur en databases zijn daarintegen weer mijn partners) 3. Wat maakt jouw product beter dan de concurrentie? Qua websites/webapplicaties heb ik meer specialisme in huis wat betreft programmatuur en databases dan de meeste concurrentie in dit segment (andere freenlancers bijv.) Verder ben ik goedkoper dan de echte proffesionals, maar zet wel het zelfde resultaat neer. 4. Geef eens 1 voorbeeld waaruit jouw sterkste punten naar voren komen De functionaliteit van een website en het CMS verbeteren voor een makelaar in Haarlem. Deze website was in elkaar gezet door een dure en 'proffesionele' webdesigner a 70 eu per uur oid, maar het CMS was niet erg uitgebreid, en totaal niet gebruiksvriendelijk. Nu vinden ze het niet meer een ergenis om panden online te zetten, ze vinden het eerder leuk. Of bedoelde je niet zo'n letterlijk voorbeeld? bedankt voor de tijd en moeite iig. trouwens, die latijnse woorden zijn ook leuk. had al Genero bedacht, maar al in gebruik uiteraard.
  6. Hmm goeie tips! Bedankt voor de inspiratie! I hate to burst your bubble, maar dat lijkt me nou echt niet bepaald uniek. Ja je hebt wel gelijk, vooral als je het driehoek tijd, geld, kwaliteit erbij haalt. Maar toch moet ik vaak de ogen openen van klanten, wat de mogelijkheden zijn (los van het driehoek). Het maakt me hooguit ook maar enigzins uniek, maar het maakt m'n klanten iig wel tevreden. Bovendien is het altijd moeilijk om te vertellen wat jou 'uniek' maakt zonder dat het een verkoop praatje lijkt. (teminste, zo over internet, verder niet echt last van)
  7. Deze twee gaan bij mij niet samen, ik ben erg benieuwd hoe jij dat wel voor elkaar krijgt. Waarom zou dit niet samen kunnen gaan? argumenten? De focus ligt wel meer op het 'alles is mogelijk' verhaal, dat wel.
  8. Spreekt elkaar een beetje tegen als je het mij vraagt... ;) Misschien kun je het goedkoop houden door een kleine website van enkele pagina's te hebben, die dus ook erg goedkoop in elkaar te zetten is. vanwege weinig werk.
  9. Qua opdrachten en werk pak ik wel alles aan ja. Of bedoel je dat niet? En dat streven is misschien wel een beetje dertien in dozijn ja.. maar wel waar ;) Ik doe nu gewoon heel breed freelance werk. Zo'n beetje van alles dat met programmeren en databases heeft te maken. Vaak eindigt dit wel in websites etc, maar dat maakt niet uit. Voor in de toekomst wil ik ook webservices aanbieden met reclame en dat soort dingen. En ook software producten willen verkopen. Maar zover is het nog helemaal niet, nu is het gewoon breed freelance werk. Qua namen zat ik ook te bedenken om dingen rond 'data' te verzinnen.. En trouwens, de woorden van mijn streven mogen dan wel dertien in een dozijn zijn, maar ik heb toch al gemerkt dat mensen het fijn vinden dat ik alles voor ze kan maken. Zo werken ze nog wel eens met zogenaamde proffesionals in dit wereldje die er niks van bakken, en gauw nee zeggen (domste wat je kan doen imo). Zowiezo komt het nog wel eens voor dat je de ogen moet openen van de klant om ze te laten zien wat er daadwerkelijk allemaal mogelijk is.. alles dus eigenlijk.. Dat vind ik mijzelf enigzins uniek maken, ook al zou je dat niet verwachten in deze markt.
  10. ja idd, maar flex in de naam bevalt me wel. swing is zomaar een nickname van me, maar valt opzich ook wel wat leuks mee te doen (moet wel meer dan alleen 'swing' zijn). iig harstikke bedankt voor het meedenken!
  11. Ja ik snap wel wat je bedoelt, je hebt ook wel gelijk. Maar ik bedoel, ik heb een wat serieuzere post. Niet een serieuzer bedrijf oid. Niet arrogant bedoelt iig.
  12. Hallo Ik ben 20 jaar en wil een bedrijfsnaam (in eerste instantie wel voor freelance gebruik maar later misschien ook producten) verzinnen. ik heb er niet zo zeer eentje nodig, alleen voor mijn website die ik op wil zetten. Ik ben een ontwikkelaar zou je kunnen zeggen, ik doe van alles, desktop software tot webapplicaties en websites ontwikkelen, dan voornamelijk de programmatuur en databases. Ik heb al de nodige ervaring, en heb al 3 vaste klanten. maar nu is het tijd om een goede website voor mijzelf in de toekomst op te zetten, en daar heb ik een bedrijfsnaam voor nodig, die er vroeg of laat toch wel moet komen. ik wil dat mijn bedrijfsnaam net als mijn streven in mijn werk de volgende dingen uitstraalt: - perfectie - flexibiliteit - maatwerk - alles is mogelijk, ik verkoop geen nee ik heb hier al wat slogans voor verzonnen: Perfection and flexibility at a custom level Perfectie en flexibiliteit op maat ik zat ook te denken om woorden zoals dev (van development) erin te gebruiken maar eigenlijk is dat te technisch, daar hebben de meeste klanten niets mee. ik heb hier al de nodige tijd aan besteed, maar meer dan wat slogans is er niet uitgekomen :( iemand nog ideeen met de eerder genoemde steekwoorden? ik heet trouwens Roland, en studeer nu Technische Informatica. alvast bedankt voor het meedenken! (mochten jullie het nodig vinden dit bericht ook op de hoop te gooien bij het verzameltopic voor bedrijfsnamen dan is dat ook prima. maar ik dacht misschien verdient het een eigen topic omdat dit een wat serieuzere post is in vergelijking tot de posts in het verzameltopic ;) )
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.