Jump to content

Herbs

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Mijn meest bekende klant is Philips, hiervoor heb ik een aantal keukenapparaten voorzien van een houten behuizing. Deze prototypes worden momenteel getest op duurzaamheid. Philips als klant staat natuurlijk mooi op je CV maar het is allemaal wel onzeker wat ze verder gaan doen. Verder zijn twee houtgroothandels voorbeelden van potentiele klanten, ik heb daar net offertes heen gestuurd. Zij willen houten muizen en usb-sticks als relatiegeschenk aan hun klanten geven. Af en toe maak ik iets voor een particulier. Deze klanten zijn eigenlijk allemaal via free publicity bij mij gekomen. Ik heb persberichten gestuurd naar allerlei vakbladen (houtindustrie, interieur, jachtbouw, horeca, enz) maar ook naar lifestyle en woontijdschriften. Het perbericht is te vinden op de volgende link: http://www.pr-post.com/2007/11/23/woodface-techniek-in-hout/
 2. Bedankt voor de suggesties. Ze zijn zeker de moeite waard om over na te denken.
 3. Ik richt me in eerste instantie op bedrijven en interieurinrichters die kleine aantallen afnemen (enkele tientallen). Wat die mededeling betreft msteer, daar ben ik het eigenlijk wel mee eens en heb deze weggehaald. Het was mijn bedoeling om de website eenvoudig en duidelijk te houden. Ik heb geprobeerd om de werkzaamheden in zo min mogelijk tekst samen te vatten. Volgens mij is dat wel gelukt maar als iemand hier anders over denkt hoor ik het graag. Ik zal het een en ander nog eens kritisch bekijken.
 4. Bedankt voor de reacties. Ik heb al aardig wat aan free publicity gedaan en persberichten rondgestuurd. Daar is ook redelijk wat van geplaatst op internet en in vakbladen. Daar zijn ook wel opdrachten uit voortgekomen maar niet genoeg. Het is denk ik moeilijk om er tussen te komen. Het komt ook regelmatig voor dat mensen schrikken van een offerte. Blijkbaar denken ze dat je voor een paar euro een tv ombouwd of een houten computermuis maakt. In principe pak ik alles aan. Vaak is eerst een onderzoekje nodig om te kijken in hoeverre het mogelijk is om hout toe te passen. Samenwerking met een leverancier is inderdaad een idee om eens verder naar te kijken.
 5. Ik was me er inderdaad ook niet van bewust. Bedankt voor de reactie.
 6. Kan ik in mijn profiel wel zonder problemen een bedrijfsnaam en websitevermelding plaatsen?
 7. Hoe kan ik die nu nog weghalen dan?
 8. Hallo allemaal, Mijn bedrijf vervaardigt prototypes, modellen en kleine series van producten en apparaten waarbij hout wordt toegepast. Ook productiewerk van allerhande houten producten is mogelijk. Ik ben nu anderhalf jaar bezig en het gaat redelijk maar het is nog niet mogelijk om alleen van de inkomsten van het bedrijf te leven. Het is nog te onzeker allemaal. Om toch in de toekomst van mijn bedrijf te kunnen leven ben ik aan het uitzoeken hoe ik dat bereiken kan. De reden dat ik dit bericht plaats is dan ook het verzamelen van suggesties en ideeën die mij daarbij kunnen helpen. Alle ideeën voor nieuwe producten die mogelijk aan kunnen slaan zijn welkom. [titel geconcretiseerd, verbeteringen altijd welkom - mod] Is het misschien verstandig om een webwinkel te openen waar ik producten kan aanbieden?
 9. Bedankt voor alle reacties! Het gaat om een kunsstof product waarvan de producent wil weten of het van hout te maken is. Ik heb binnenkort een gesprek met de fabrikant om te bespreken wat er wel en niet mogelijk is met hout. Er is mij al wel gezegd dat als ik een goed prototype kan maken de verdere productie aan de hand van mijn prototype door anderen wordt gedaan. In mijn geval zal het dus netzo gaan als Ammar beschrijft maar dat is voor mij geen probleem want daar richt ik mij niet op. De kennis van houtbewerken is bij mij wel aanwezig maar ik ben (nog) niet zo goed in het vaststellen van een juist prijs voor zoiets. Met dat de opdracht interessant voor mij is bedoel ik dat ik in de toekomst wel meer in de richting van prototype-bouw wil (geen productiewerk). Met alle reacties kan ik in ieder geval wat beter voorbereid de bespreking in. Dank daarvoor!
 10. Hallo allemaal, Ik ben onlangs benaderd door een bedrijf met de vraag om van een product dat zij maken een prototype te maken van een ander materiaal. Het gaat dus niet om een nieuw product maar dat bedrijf wil weten of het mogelijk is om dat product van een ander materiaal te maken. Voor mij is dit een hele interessante opdracht maar heb nooit zo'n soort opdracht aangenomen. Ik heb dan ook geen idee hoe ik tot een redelijke prijsopgave kan komen. Wie kan mij wat advies geven over het maken van een prijsopgave voor het realiseren van een prototype? [titel ingekort - mof]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept