FranCis2

Senior
  • Aantal berichten

    55
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door FranCis2

  1.  

    Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Het hoeft niet calculerend te zijn, een vlaag van verstandsverbijstering is genoeg.

     

    Als werkgever is het goed om rekening te houden met (en te anticiperen op) gebeurtenissen als onterechte ziekmeldingen en destructief gedrag bij het niet verlengen van een contract of ontslag. Zo'n aanzegging kan voor een medewerker dermate schokkend zijn dat hij/zij zich even niet meer helder denkt en/of zich laat opjutten door de omgeving, ook als er verder in de arbeidsrelatie nooit een vuiltje aan de lucht is geweest.

     

    "Rekening houden met en anticiperen op" is daarbij geen wantrouwen jegens medewerkers, maar juist groot respect voor hun mogelijke emoties en de zorgtaak om ze daarin ook tegen zichzelf te beschermen. Plus natuurlijk de professionaliteit om de risico's voor de onderneming in te perken.

     

     

    Volledig mee eens en daarbij zeg je in je eerste post ook nog eens:

     

    We zijn niet tevreden met haar, maar hebben daar te weinig feedback / evaluatiegesprekken over gegeven.

     

    Voor haar zal het dus ook nog eens volslagen onverwacht komen en daarbij heeft ze ook niet (afdoende) de kans gehad zichzelf te verbeteren.

     

  2. Voor zover ik na kan gaan middels de richtlijnen die gegeven worden, is er geen sprake van een arbeidsverhouding. Ze krijgt welliswaar een opdracht (waar ze op dat moment van mag beslissen of ze deze aanneemt ja of nee) en ze mag deze vervullen waar en wanneer ze zelf wil en op de wijze die zij bepaalt. Vervolgens stuurt ze haar resultaat terug en factureert ze. Dan kan het zo zijn dat er dezelfde week nog een nieuwe opdracht komt, maar dat kan ook weer een maand duren.

     

    Een VAR-WUO is niet gevraagd, maar ook daar is deze keuze weer van belang (een VAR-WUO of een VAR-ROW).

  3. Dag HL'ers,

     

    Een roep om advies ;) . Mijn vriendin, werkzaam als Fysiotherapeute in een praktijk, heeft van een instantie de aanbieding gekregen om bepaalde werkzaamheden voor ze te gaan verrichten. Aangezien ze momenteel een contract van 20 uur heeft, kan dit prima, maar stuiten we alleen op de vraag of het fiscaal voordelig is om deze werkzaamheden nu al in een onderneming te gaan gieten. (als daar überhaupt al verschil in gaat zitten)

     

    De werkzaamheden zijn op "Stuks" basis (ze controleert cursussen) en worden ook per controle betaald. Hier is ongeveer 4.000 tot 5.000 euro per jaar mee gemoeid.

     

    Vraag is eigenlijk, wat is fiscaal aantrekkelijker, dit aan te geven bij de inkomstenbelasting onder "Inkomsten uit overige werkzaamheden" of dit middels een eenmanszaak te doen.

    (Het is overigens wel de bedoeling om uiteindelijk meerdere opdrachtgevers te zoeken, maar naast haar huidige baan zal dit pas eind dit jaar / in de loop van volgend jaar worden).

    Ze zal overigens in de huidige situatie niet kunnen voldoen aan de 1225 urennorm.

     

  4. Wanneer je internetwinkels bekijkt denk ik dat het overgrote deel niet in de Ebay winkeltjes kijkt, persoonlijk doe ik dat ook nooit om dezelfde reden die ook al eerder is genoemd, het is me veel te vaag en ik weet niet met wie ik zaken doe.

    Je kunt zelf heel erg gemakkelijk een webwinkel openen door gebruik te maken van diverse gratis of betaalde webwinkels maar zelf prefereer ik toch nog altijd de zelfgemaakte webwinkels, dit om de simpele reden dat je sneller dingen naar eigen wens kunt aanpassen.

    Wanneer je bijvoorbeeld je bezoekers producten op de voorpagina wil tonen waar ze op gezocht hebben via bijvoorbeeld google, wordt het toch al vrij lastig om dat in een al bestaand pakket te doen, in een eigen shop kun je dit zelf programmeren of laten programmeren.

    Een custom made webshop hoeft niet eens zo duur te zijn, ik ben momenteel bezig een boek door te werken waarin ik PHP5 leer aan de hand van het bouwen van je eigen webshop, zo sla ik 2 vliegen in 1 klap, ik kan on the fly dingen aan mijn eigen voorkeuren aanpassen, heb alle functionaliteiten in mijn webshop die ik erin wil hebben en geen overbodige extra's en daarnaast leer ik ook nog eens voldoende over PHP... En dat voor 60 euro ;)

     

  5. haha die website is meer een naast de studie projectje.

     

    Hmm over de onderneming ik kan nog weinig zeggen ;) laten we het zo zeggen, het is een dienst die nog niet bestaat en het gaat best diep. Ik start de onderneming samen met een mede student en we zijn bijna in afstudeer fase.. Het heeft te maken met een vorm van procesoptimalisatie voor zowel MKB als grotere ondernemingen, zowel op productie- als dienstengebied etc. dus waar adverteerden jullie bijvoorbeeld voor B2B marketing?

  6.  

    (Edit: ik zie na het posten van mijn bericht dat je "een stukje Nederland" verkoopt. Pixels verkopen... het is toch geen vorm van adverteren he? Want dan zou het nét lijken alsof je met deze vraag stiekem aan het aquireren bent op HL.... Nee, dat zou jij niet doen toch? ..... Toch? .... Nee, dat dacht ik al. )

     

    Nee dat heeft er niets mee te maken, ik ben bezig met het starten van een eigen bedrijf en dat heeft niets met internet te maken.. Ik wil bij de start ook op internet adverteren, ik ben gewoon benieuwd naar jullie ervaringen.

  7. Een dip moet je gebruiken.. een moment om even helemaal te bezinnen etc. Vreemd genoeg ontstaan tijdens een dip ook de beste ideeën voor je onderneming, veranderingen etc ;) dus ik zou zeggen, wees blij met af en toe een dipje ;)

  8. Inderdaad dat is het ook :) nou, bij ons worden onverwachte problemen in de opdracht geïntegreerd.. het kan maar zo zijn dat op het laatste moment er nog een probleem bij komt zoals de opdrachtgever die ineens nog iets veranderd... Eigenlijk allerlei valkuilen waar je als ondernemer tegenaan kan lopen!

    Maar we zijn continu bezig in een bedrijf (zowel MKB als erg grote bedrijven als Stork en Siemens..) dus we lopen wel vaker tegen problemen aan waar ook andere ondernemers tegenaan lopen..

  9. (hoge) scholen en universiteiten leiden alleen op voor het bedrijfsleven of de overheid, voor specifieke rollen. Bij ondernemen gaat het nmm over de persoonlijke effectiviteit van de ondernemer. M.a.w. hoe goed is hij/zij in staat om anderen mee te krijgen, om anderen te enthousiasmeren voor een bepaald doel? Hoe goed is de ondernemer in staat om zichzelf kennis eigen te maken, als deze die niet heeft, danwel hoe goed is hij/zij in staat om mensen om zich heen te verzamelen die complementaire vaardigheden hebben? Eea beziend zouden deze cruciale vaardigheden best getraind kunnen worden. Daarmee creëer je echter nog steeds geen ondernemers, omdat sommige voorwaarden ook beïnvloed worden door maatschappelijke context en sociale achtergrond. Waarom zou een academicus risico gaan lopen als er zeer goed betalende banen voor het oprapen liggen? Resumerend, om ondernemerschap écht te stimuleren, verdienen sociologische aspecten ook aandacht.

     

    Oké, prima.

    80-85% van alles wat we doen, doen we in de praktijk bij echte bedrijven. Momenteel leiden wij een clusterinnovatietraject waarbij 3 bedrijven en een overheidsinstelling zijn betrokken.

    We doen middels creatieve sessies vindingen bij bedrijven en mensen nemen de bevindingen / de ideeën op zich om er iets leuks van te maken.

     

    scholen en universiteiten leiden alleen op voor het bedrijfsleven of de overheid, voor specifieke rollen.

    Niet mee eens, we hebben diversie in vakken waaronder;

    - inkoop

    - Verkoop

    - Supply chain management

    - Marketing

    - Recht

    - Bedrijfseconomie

    - Bedrijfskunde

    - Techniek

     

    Deze vakken zijn allemaal weer geïntegreerd in projecten bij mkb maar ook grote bedrijven.

    en das nog een kleine greep van wat we door de jaren heen hebben. Tevens hebben we door de jaren heen nog de mogelijkheid bij-vakken te volgen. Verder werken we in een jaar 4 projecten af, variérend van een procesoptimalisatie, het starten van een bedrijf, het schrijven van een strategisch plan etc.

     

    hoe goed is hij/zij in staat om anderen mee te krijgen, om anderen te enthousiasmeren voor een bepaald doel?

    Creatieve sessies doen met bedrijven in een innovatietraject, doelen stellen en zelf de leiding daarin nemen. We hebben projecten die we bijv. met 4 man uitvoeren, het is dus wel degelijk zaak om anderen te enthausiasmeren...

     

    Hoe goed is de ondernemer in staat om zichzelf kennis eigen te maken, als deze die niet heeft, danwel hoe goed is hij/zij in staat om mensen om zich heen te verzamelen die complementaire vaardigheden hebben?

     

    Alle Seminars, bijeenkomsten, lezingen, netwerkborrels, stages etc etc. leveren voldoende contacten op om kennis te winnen. Tevens hebben we een kennisinstituut en lessen in het vergaren van informatie van dingen waar je niets van weet.. Ook Business intelligence bijvoorbeeld.

     

     

    Misschien komt het beeld wel omdat er momenteel gewoon weinig studenten nog ondernemer willen worden.. Daarbij kan ik je wel vertellen dat we nu druk bezig zijn met het starten van een onderneming..

    Tevens hebben we de opleiding Small business en Retail management op onze accedemie zitten, men studeert hier door middel van een eigen (mini) onderneming...

     

    Dit is nog maar een kleine greep van alles.. Maar ik denk dus wel degelijk dat we "Leren te ondernemen". Wij worden ook in de val gelokt bij het starten van dingen, valkuilen worden uitgezet etcetera etcetera.. maar naar school gaan is bij ons echt niet meer het model van Porter in je hoofd gestampt krijgen en zie maar wat je er mee doet...

    Oh nog 1 ding.. Onze projecten worden ook niet meer met alleen een cijfertje beoordeeld door een docent.. We hebben na ieder project een verdediging voor een 3tallig koppel.. een docent, een inhoudsdeskundige en een ondernemer.. en geloof me... Als je niet volledig achter je ding staat wordt je falikant doorgezaagd en mag je alles opnieuw doen.

     

    Nu kan ik onze hele opleiding hier wel gaan uitsmeren maar dan heb ik nog wel wat pagina's nodig :) ik denk dat dit wel een voldoende beeld geeft en als jullie nog specifieke vragen hebben wil ik die best beantwoorden :)

  10. Ik vraag me zo eens af hé, wat denken jullie dat ik als bedrijfskundestudent zoal doe de hele dag op school?

     

    I.p.v. zeggen dat anderen het fout hebben, is het altijd krachtiger om aan te tonen dat anderen het fout hebben. Kom dus maar met uitleg, feiten en inzichten :)

     

    Daar kom ik later wel op :) ben gewoon even erg benieuwd naar jullie visie.

  11. probeer eerst de zender te zoeken die bij je doelgroep past, bepaal in welke regio je wilt adverteren (door heel Nederland of slechts een gebied) het is namelijk mogelijk om op een groot radiostation slechts lokaal te adverteren (bijv. alleen Regio Drenthe of Overijssel)

    Maar ook lokale radiostations kunnen dan uitkomst bieden.

    Prijzen zijn niet laag, dat weet ik wel. Als je een leuk onderwerp of nieuwtje hebt kan het vaak helpen een persbericht uit te sturen, wie weet wordt het ergens gepubliceerd.

  12. Hier een stukje over citaatrecht, dit is wel een klasiek probleem :) jij staat iniedergeval in je recht omdat hij geen auteur en of bronvermelding vermeldt.

     

    Als een deel van een tekst, een afbeelding of ander werk onder het citaatrecht valt, dan is voor publicatie ervan geen toestemming van de auteursrechthebbende nodig. In Nederland is het volgens het citaatrecht toegestaan om een deel van andermans werk over te nemen in een aankondiging, beoordeling, bespreking, kritiek of wetenschappelijke verhandeling. De belangrijkste vraag is: wordt de geciteerde tekst of de afbeelding daadwerkelijk gebruikt als citaat? In het algemeen wordt in de jurisprudentie gebruik als 'verduidelijking' toegestaan. Zo mag een typerende foto getoond worden bij een aankondiging van een fototentoonstelling (aankondiging), kan iemand een stukje van een nieuwe CD laten horen in een radio-programma waarin die CD besproken wordt (beoordeling), kan een politicus die het programma van zijn opponent bekritiseert stukken uit diens partijprogramma citeren (polemiek), en kan een literatuurwetenschapper stukken van gedichten opnemen in een studie over de invloed van een beroemde dichter op zijn tijdgenoten (wetenschappelijke verhandeling). In al deze gevallen verduidelijkt het gebruikte 'citaat' waarover wordt gesproken in de hoofdtekst van de publicatie.

     

    Grote stukken tekst mogen niet overgenomen worden als 'citaat'. De citaten moeten echt dienen om een mening of nieuwsbericht te verduidelijken. Ook afbeeldingen of stukken tekst die weinig tot niets verduidelijken, maar waarvan mag worden aangenomen dat ze slechts bedoeld zijn om de publikatie 'interessanter' of visueel aantrekkelijker te maken, vallen niet onder het citaatrecht.

     

    Als een citaat gebruikt wordt, moet altijd de bron en de maker van het werk vermeld worden. Er mag niet meer dan strikt nodig is voor het doel worden geciteerd. Het citaat moet zo getrouw mogelijk (bij voorkeur zelfs letterlijk) zijn.

     

    In artikel 15a van de Auteurswet staat nog dat artikel 25 van dezelfde wet in acht moet worden genomen. Dit artikel 25 geeft een auteursrechthebbende de mogelijkheid zich te verzetten tegen gebruik van zijn werk. Dit recht van de auteursrechthebbende blijft dus ook bij het citaatrecht bestaan.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.