Jump to content

FranCis2

Senior
 • Content Count

  55
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-1

Personal info

 • You are:
  student
 • Gender
  Male
 • First name
  Frank
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 • Location
  Enschede
 1. Volledig mee eens en daarbij zeg je in je eerste post ook nog eens: Voor haar zal het dus ook nog eens volslagen onverwacht komen en daarbij heeft ze ook niet (afdoende) de kans gehad zichzelf te verbeteren.
 2. Oké, dat is duidelijk. Blijft alleen nog de vraag bestaan of het fiscaal iets uitmaakt of we dit in een onderneming doen of niet. (ook in verband met de aftrekbare posten etc.)
 3. Voor zover ik na kan gaan middels de richtlijnen die gegeven worden, is er geen sprake van een arbeidsverhouding. Ze krijgt welliswaar een opdracht (waar ze op dat moment van mag beslissen of ze deze aanneemt ja of nee) en ze mag deze vervullen waar en wanneer ze zelf wil en op de wijze die zij bepaalt. Vervolgens stuurt ze haar resultaat terug en factureert ze. Dan kan het zo zijn dat er dezelfde week nog een nieuwe opdracht komt, maar dat kan ook weer een maand duren. Een VAR-WUO is niet gevraagd, maar ook daar is deze keuze weer van belang (een VAR-WUO of een VAR-ROW).
 4. Dag HL'ers, Een roep om advies ;) . Mijn vriendin, werkzaam als Fysiotherapeute in een praktijk, heeft van een instantie de aanbieding gekregen om bepaalde werkzaamheden voor ze te gaan verrichten. Aangezien ze momenteel een contract van 20 uur heeft, kan dit prima, maar stuiten we alleen op de vraag of het fiscaal voordelig is om deze werkzaamheden nu al in een onderneming te gaan gieten. (als daar überhaupt al verschil in gaat zitten) De werkzaamheden zijn op "Stuks" basis (ze controleert cursussen) en worden ook per controle betaald. Hier is ongeveer 4.000 tot 5.000 euro per jaar mee gemoeid. Vraag is eigenlijk, wat is fiscaal aantrekkelijker, dit aan te geven bij de inkomstenbelasting onder "Inkomsten uit overige werkzaamheden" of dit middels een eenmanszaak te doen. (Het is overigens wel de bedoeling om uiteindelijk meerdere opdrachtgevers te zoeken, maar naast haar huidige baan zal dit pas eind dit jaar / in de loop van volgend jaar worden). Ze zal overigens in de huidige situatie niet kunnen voldoen aan de 1225 urennorm.
 5. Behalve het bereik tijdens telefoongesprekken gewoon vasthouden, niets... Dat is de charme toch ook? ;-)
 6. Wanneer je internetwinkels bekijkt denk ik dat het overgrote deel niet in de Ebay winkeltjes kijkt, persoonlijk doe ik dat ook nooit om dezelfde reden die ook al eerder is genoemd, het is me veel te vaag en ik weet niet met wie ik zaken doe. Je kunt zelf heel erg gemakkelijk een webwinkel openen door gebruik te maken van diverse gratis of betaalde webwinkels maar zelf prefereer ik toch nog altijd de zelfgemaakte webwinkels, dit om de simpele reden dat je sneller dingen naar eigen wens kunt aanpassen. Wanneer je bijvoorbeeld je bezoekers producten op de voorpagina wil tonen waar ze op gezocht hebben via bijvoorbeeld google, wordt het toch al vrij lastig om dat in een al bestaand pakket te doen, in een eigen shop kun je dit zelf programmeren of laten programmeren. Een custom made webshop hoeft niet eens zo duur te zijn, ik ben momenteel bezig een boek door te werken waarin ik PHP5 leer aan de hand van het bouwen van je eigen webshop, zo sla ik 2 vliegen in 1 klap, ik kan on the fly dingen aan mijn eigen voorkeuren aanpassen, heb alle functionaliteiten in mijn webshop die ik erin wil hebben en geen overbodige extra's en daarnaast leer ik ook nog eens voldoende over PHP... En dat voor 60 euro ;)
 7. Vind het inderdaad niet optimaal, gerichter adverteren zoals bij merchantwebsites, waarbij je de volledige controle over de websites hebt, hebben meer mijn voorkeur.. Tevens leiden google-ads vaak tot hogere investeringen dan nodig..
 8. Tuurlijk kan dat :) maar het hangt wel af van de mate van creativiteit :) er zijn van die standaard valkuilen zoals "Gedwongen bij het bekende blijven" etc. Momenteel volg ik de Minor Leren Innoveren aan het Saxion en daar leren we zeer veel technieken etc. Ook doen we een echt innovatietraject binnen een cluster.
 9. haha die website is meer een naast de studie projectje. Hmm over de onderneming ik kan nog weinig zeggen ;) laten we het zo zeggen, het is een dienst die nog niet bestaat en het gaat best diep. Ik start de onderneming samen met een mede student en we zijn bijna in afstudeer fase.. Het heeft te maken met een vorm van procesoptimalisatie voor zowel MKB als grotere ondernemingen, zowel op productie- als dienstengebied etc. dus waar adverteerden jullie bijvoorbeeld voor B2B marketing?
 10. Nee dat heeft er niets mee te maken, ik ben bezig met het starten van een eigen bedrijf en dat heeft niets met internet te maken.. Ik wil bij de start ook op internet adverteren, ik ben gewoon benieuwd naar jullie ervaringen.
 11. Een dip moet je gebruiken.. een moment om even helemaal te bezinnen etc. Vreemd genoeg ontstaan tijdens een dip ook de beste ideeën voor je onderneming, veranderingen etc ;) dus ik zou zeggen, wees blij met af en toe een dipje ;)
 12. Internetadverteren komt natuurlijk steeds meer op maar adverteren dmv. google e.d. vind ik een beetje afgezaagd worden en werkt naar mijn mening ook niet optimaal. Mijn vraag aan jullie is, waar adverteren jullie vooral op het internet?
 13. Ah joh, dat is slechts een voorbeeld :) maar in een opleiding zoals ik hem volg, denk ik dat het zeer zeker mogelijk is om te leren ondernemen.
 14. Inderdaad dat is het ook :) nou, bij ons worden onverwachte problemen in de opdracht geïntegreerd.. het kan maar zo zijn dat op het laatste moment er nog een probleem bij komt zoals de opdrachtgever die ineens nog iets veranderd... Eigenlijk allerlei valkuilen waar je als ondernemer tegenaan kan lopen! Maar we zijn continu bezig in een bedrijf (zowel MKB als erg grote bedrijven als Stork en Siemens..) dus we lopen wel vaker tegen problemen aan waar ook andere ondernemers tegenaan lopen..
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept