Jump to content

wrox

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  kvk.nl etc.
 1. Volgens de makelaar mag het inderdaad. Gezien de huurprijs, lokatie, duur v/d overeenkomst en uitzicht ( ;)) is dit een ideale kantoor!
 2. Ik vond net toevallig op internet een erg interessante penthouse met uitstekende ligging. Voor mijn eigen bedrijf ben ik ruim een jaar op zoek naar een geschikt kantoor en heb dan ook grote interesse in het appartement. Het heeft een woonkamer+keuken+2slaapkamers+badkamer. Ik zit te denken om de woonkamer als kantoor in te richten en de grote slaapkamer als vergaderruimte. Eventueel de kleine slaapkamer voor amusement (xbox-en, rusten, naar buiten staren). Ik heb reeds een eigen woning en ben niet van plan om de penthouse als woonplaats in te zetten. Mag ik alle kosten op naam van mijn zaak zetten?
 3. Even een update van mij (topicstarter): De twee fiscussen hebben mijn hele BTW nauwkeurig gekeken. Heb open kaart gespeeld, door hun te vertellen wat er mis was met mijn administratie (facturen die ontbreken maar onderweg zijn, tankbonnetjes kwijt) en dat interesseerde hun totaal niet! Ze hadden uitgebreid gevraagd naar mijn business model en hadden vervolgens doorgevraagd over het 0-tarief voor de BTW. Heb hun verteld wat voor controles ik heb/kan doen en ze hadden weinig te zeggen.Ook de administratie was in orde (ze hebben alle facturen 3x nagekeken) Ze gaven wel aan dat ik in de toekomst moet rekening houden met een wijziging in de BTW aangifte formulieren etc. Al met al viel het allemaal reuze mee. Ze hadden mij echter wel beloofd om binnen enkele weken een rapport te sturen over het bezoek, dit is echter niet gebeurd!?
 4. Ik betaal per VPB aangifte EUR 200. Vermenigvuldigen met het aantal VPB aangiftes per jaar en het aantal BV's betekent toch een behoorlijk bedrag. Gezien het om simpel administratief werk is, begin ik te twijfelen of het niet goedkoper kan. Een concullega vertelde mij laatst dat hij een kwart van dat bedrag betaalt. Nou ben ik niet zo'n iemand die zo maar weg loopt bij een goede accountant om enkele duizenden euro's te besparen, maar ik moet zeggen... mijn accountant is verre van snel. Alles gaat langzaam, reageert nooit op telefoontjes en belt nooit terug. Telefoniste belooft het wel allemaal. Erg jammer, gezien hij normaalgesproken altijd flexibel was met werktijden en kan vaak tijdens de avonduren of in het weekend afspreken (ik studeer nog steeds namelijk) Tijd om een andere boekhouder te zoeken? Ik ben sowieso te laat met een VPB aangifte, en een BTW aangifte heb ik zelf gedaan omdat de boekouder daar geen tijd voor had. Ik zoek een boekhouder in de omgeving van de randstad die een persoonlijkere aanpak heeft, zo iets als mijn huidige boekhouder (een jaar terug!) Suggesties, tips en namen zijn welkom!
 5. Hij staat niet op de loonlijst, maar hij wordt ook *nog* niet beloond. Ik ben al in gesprek geweest met mijn boekhouder en zodra hij binnen enkele weken alle administratie overneemt, gaat hij ook hier naar kijken. Nee, dit heb ik absoluut niet gedaan. Het is alleen algemeen bekend op de internet wereld dat veel klanten altijd hun vakantieadres buiten de EU of een adres van hun maat in de States gebruiken bij het plaatsen van een order over internet, die niet per post is bezorgd. Wellicht maak ik mij zorgen om niets, enkele concullega's (bij wie ik ook diensten afneem) menen dat dit geen probleem bij de belastingdienst is, omdat een klant nou eenmaal over internet een scan van zijn idkaart of creditcard niet toevertrouwd aan een of ander internet bedrijfje uit NL. Ik moet erbij zeggen, er is eerder ook al een controle geweest voor de btw in 2008, maar daarbij werden alleen kopien van de grootste 10 inkomende en uitgaande facturen. De fiscus kwam toen niet op bezoek. Over bovengenoemde verhaal met de btw, werd toen niet geklaagd. Aan de andere kant, misschien is deze controle speciaal hiervoor... Who knows.. ::)
 6. Volgens John is dit niet nodig, maar dit is toch wel belangrijk. 2000 x 25% = 500 euro boete. Met de autorijlessen inboeken en hiervoor een boete krijgen is voor mij dan maar een dure les. En juist dit soort dingen zijn er lastig te tonen omdat het internet diensten zijn. Voor sommige klanten is niet duidelijk vanuit welk land de betaling is voldaan (bank/paypal). Als de fiscus hier over gaat klagen heb ik in ieder geval een groot probleem.. :-\
 7. Mijn btw aangifte van afgelopen 2 kwartalen wordt gecontroleerd. In principe is mijn administratie redelijk op orde, maar vraag ik mij wel over enkele zaken af: - 2 Facturen (elk van rond de 1000 euro) ontvangen en in de btw aangifte verwerkt, maar nog niet betaald. Is een bewijs van betaling een wetmatige eis? - 9 bonnetjes van shell ben ik kwijt (uit de +-50). Ik heb tevens 6 bonnetjes gevonden die ik vergeten heb in te voeren voor de btw aangifte maar wel zakelijk zijn. Ik was ze vergeten omdat ik ze via mijn prive rekening had betaald (omdat mijn zakelijke rekening rood stond). Hoe nu om te gaan met beide groepen bonnetjes? - Heb voor 900 euro rijlessen betaald voor mijn broer, zodat hij mij binnen het bedrijf meer kan helpen. Ik heb bij de rijschool om de factuur gevraagd, omdat ik die nooit heb gekregen, btw is wel verwerkt in de btw aangifte. Ik dacht dat dergelijke kosten wel zakelijk geboekt mogen worden, mits de rijlessen niet voor jezelf zijn. Als ik nu op higherlevel rondkijk, lijkt het nooit te mogen voor een gewone auto rijbewijs? - Ik heb 2 adsl aansluitingen op twee lokaties, die als zakelijke kosten zijn geboekt en de btw ook in de aangifte is verwerkt. Mag dit wel? Het betreft een internet onderneming, internet is daarom noodzakelijk voor de bedrijfsvoering. De facturen heb ik hiervan ook niet en zal ik moeten opvragen bij Online. - Er hebben clienten diensten bij mij afgenomen met **misschien** verkeerde NAW gegevens (buiten de EU), zodat ze BTW vrij diensten bij ons kunnen afnemen. Gaat de belastingdienst hier streng naar kijken? Na wat zoekwerk blijkt dat een eventuele fout in de aangifte gecorrigeerd wordt en betaald dient te worden met een boete erboven op van 10-25%. Daar kan ik mee leven als dit om kleine bonntjes etc gaat, maar voor de grotere zaken wil ik het liefst geen fouten maken. Als er tips en adviezen zijn, laat het mij ajb even weten. Uw input wordt ten zeerste gewaardeerd.
 8. Yep, 2 facturen vergeten op te nemen in administratie/btw van 3e kwartaal. Kan ik de btw nog wel terugvorderen?
 9. Ik ben enkele facturen vergeten mee te rekenen bij de 3e kwartaal aangifte en wil dit dus bij de 4e kwartaal verwerken (anders kost het mij +-1000 euro btw). Mag dat? Of zou ik een correctie aan het eind van het jaar moeten doen oid?
 10. als d'r iemand trouwens weet via welke weg of waar ik aandelen kan kopen, dan hoor ik dat graag. Het betreft max. 50.000 EUR wat ik gebudgeteerd heb in een aandelen portefeuille, die ik ongeveer een jaar zal aanhouden en daarna permanent "cashen".
 11. Ik heb momenteel een grote reserve (en ook voorzieningen) op de balans staan en dus ook op de zakelijke rekening en was benieuwd wat de fiscale gevolgen zouden zijn als een deel hiervan tijdelijk wordt uitgeleend aan mijzelf (prive). Ben zelf DGA (AB) en was van plan om dit geld te gebruiken voor enkele beleggingen. Is het beter om deze onder te bregen binnen de BV of prive (dmv uitlenen aan mijzelf)?
 12. Ik wil binnenkort twee parttimers in dienst nemen. Het loon wat elk krijgt is €800/m (+-60uur werk, 22/24jaar). Ook krijgen zij een leaseauto twv €15000 ex btw aangeboden. Nou ben ik benieuwd, wat voor belastingen worden ingehouden, auto privebijtelling en eisen op het gebied van contracten. Ik wil namelijk een drie maanden contract aanbieden die constant met drie maanden wordt verlengd. Over een jaar wil ik het wellicht omzetten naar een fulltime vast contract, aangezien beide momenteel nog studeren.
 13. toevoeging: was verder ook benieuwd hoeveel van de 39000 uiteindelijk gebruikt kan worden voor de hypotheekrenteaftrek.
 14. Wat voor belastingen dient een DGA te betalen behalve IB? Wat zou er dan van de 39.000/jaar uiteindelijk netto overblijven? Het verhaal met de btw-onderneming (dga) snap ik ook niet helemaal. Dat de DGA geen btw mag factureren over zijn dga-loon lijkt mij toch logisch? Dan zou de bv de btw zowiezo terugkrijgen bij de btw aangifte lijkt mij.
 15. Ik betaal maandelijks rond de 10.000 euro btw aan mijn leveranciers. Van mijn klanten krijg ik vervolgens nog geen 1000 euro omdat mijn klanten voornamelijk uit de VS komen en dus geen btw hoeven te betalen. Uiteindelijk bouw ik maandelijks een tegoed op van 9000 per maand. Na drie maanden (wanneer ik de BTW aangifte heb gedaan) ontvang ik van de Bel. Dienst een kleine 30.000. Op dit moment begint dit langzamerhand mijn intevesteringen behoorlijk te belemmeren. Vanwege grote uitbreidingen is de 50.000 euro per maand die ik aan investeringen doe niet voldoende en tegelijkertijd heb ik niet de nodige financiele middelen om dit zelf op te hoesten tot de belastingdienst 4 maanden later mijn btw terugstort. Enig idee hoe ik dit probleem zou kunnen oplossen. Ik dacht persoonlijk aan het opzetten van een bedrijf in een ander land om daarmee btw-vrij in te kopen. Bij voorbaat dank! :)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept