Jump to content

Anoniem83

Junior
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.startendeonderne
 1. Waar ben je dan allemaal verantwoordelijk voor? En welke verzekeringen zijn dan handig? Tis vriendelijk dat je mee wilt denken over andere zaken, maar dat zijn zaken waar ik geen vragen over heb en die ik zelf netjes kan regelen tot nu toe. Laten we het allemaal niet moeilijker maken dan mijn vraag tot nu toe is. Hierboven heb ik al een aardig beeld gekregen van wat ik kan en mag, dus daar kan ik nu op verder bouwen. Dank jullie wel.
 2. Dat jij talencursussen aanbied had ik intussen begrepen ;). Is die 'extra service' mbt tijdelijke woonruimte gratis? Want als je daar een bedrag voor gaat vragen: vergeet het maar (ik doe niet voor niks zaken in Duitsland en niet in Nederland ;D). Voordeel is als je het wel als pakket aanbiedt dat je extra kosten kunt 'verbergen' en je daar dan natuurlijk ook veel meer aan verdiend. Maar goed, daar zijn ook risico's aan verbonden (zie post van roel mbt verzekeringen). Ik vraag daar geen geld voor aan mijn klant inderdaad. Het geld dat ik daarmee verdien is afkomstig van de persoon die de accommodatie daadwerkelijk zal verhuren. Hij/Zij betaalt mij omdat ik voor de bezetting van zijn accommodatie zorg gedurende een bepaalde periode. Een soort van provisie per week.
 3. laat ik dan eens een poging doen ontopic te antwoorden.. Nederland kent geen vergunningsplicht voor reisbureau's danwel het aanbieden van reizen. Vorig jaar is daar wat ophef over geweest omdat in korte tijd 3 reis aanbieders failliet gingen en voor veel schade zorgden ten laste van de SGR. Je kunt dus zelf reizen aanbieden maar ik denk dat je je wel moet realiseren dat als je dit aan consumenten aanbied je in een totaalpakket je ook voor een groot deel verantwoordelijk / aansprakelijk bent voor de totale reis dus niet alleen voor het taalcursus gedeelte. Tenzij je met standaard pakketten gaat werken denk ik dat je het organiseren van reis en verblijf niet moet onderschatten.. klanten zijn kieskeurig met verblijfsaccomodaties en reisschema's en als dat niet je vak is kan dat veel van je tijd opslokken. (uiteraard is alles te leren maar in de opstart moet je focussen op waar je goed in bent en daarna je succes uitbouwen) Wellicht is het een idee om samenwerking te zoeken met een reisbureau die de reis kan organiseren voor de klant. Dank je Roel. Het voordeel van de accommodatie is dat alle scholen waarmee ik samenwerk lokale contacten hebben voor de juiste huisvesting voor iedere soort reiziger, m.a.w., voor de complete luxe paardjes die graag bediend worden tot aan de most basic reizigers die in een hutje op het strand willen slapen. Dit is ook een vereiste geweest voor mij toen ik de scholen heb geselecteerd, ze moeten lokaal het juiste netwerk hebben. Dat ik verantwoordelijk ben voor de klachten van de accommodatie ben ik me dus absoluut van bewust, ik heb altijd alternatieven bij de hand die acute problemen moeten kunnen verhelpen. Waar ik dus wel echt over na moet gaan denken is dus of ik de vliegreis wil gaan aanbieden in het pakket. Misschien met voorbehouden op de reistijden en de kosten.
 4. Nee, dat is volgens mij niet correct. Ik ben niet bekend met de Nederlandse wetgeving omdat ik in Duitsland reizen verkoop - maar ik vermoed dat er weinig verschil is. Op het moment dat jij een vlucht, accommodatie en ook nog een talencursus als pakketreis aanbiedt ben jij 100% aansprakelijk voor de reis. Jij bent dan nl. geen reisbureau meer (die voor een ander verkoopt) maar een soort 'touroperator/reisaanbieder'. Dus als er problemen zijn met de vlucht zou Anoniem83 aansprakelijk zijn (uiteraard kan hij dan ook de maatschappij aansprakelijk stellen, maar goed... lijkt me een hoop ellende, en als 'kleine' aanbieder ben je zó door je resources heen). @Anoniem83: Ik denk dat die vraag of jij een vergunning moet hebben voor het verkopen van vluchten overbodig is. Want: vergeet het maar om 'bij vliegmaatschappijen afspraken te maken om een bepaalde commissie te verkrijgen bij iedere boeking'. Die zitten echt niet op je te wachten en trouwens verdien je er bijna niets meer aan. Die tijden zijn allang voorbij. Zonde van de tijd. Laat je klanten die vlucht naar Barcelona of waar naartoe lekker via Ryanair boeken. Ik begrijp trouwens niet wat jij bedoeld met 'intermediair'? Jij roept zo stellig dat jij 'geen reisbureau bent' (c.q. vraag je hoe vaak je dat nog moet uitleggen ::)), maar wat denk jij nou eigenlijk wat een reisbureau is? Juist! Een intermediar tussen de reisaanbieder en de klant ;) Nou, ik bied een taalcursus op een school aan, geen vakantie in een hotel. Als extra service kunnen mensen die dat wensen mij ook laten bemiddelen in tijdelijke woonruimte voor de duur van de cursus, dit is geen verplichting. Bedankt overigens dat je me inlicht over afspraken met vliegmaatschappijen, ik had me er nog niet in verdiept en dat was 1 van de volgende punten op mijn agenda. Wat ik wel zou kunnen doen is een bepaald bedrag vragen voor de dienst om de vlucht te boeken voor een persoon die dat wenst. Zodat ik er toch een klein percentage uit kan halen.
 5. Daar doen we het voor :-K Kun je een link geven naar de organisatie waar je de vergunning aanvraagt? Om moedeloos van te worden ! Wil je aub het topic doorlezen ? IK HEB GEEN VERGUNNINGSPLICHT ... DE ENIGE VORM WAAR IK AAN TWIJFEL IS DE DIENST OM TICKETS TE BOEKEN VOOR DE KLANT ....
 6. XiaoDi .. Ik vind het heel vriendelijk dat je probeert te helpen ! Top ! Maar ik heb ook al een paar keertjes vermeld dat ik weet of er een vergunningplicht is voor mijn bedrijfsactiviteiten. De enige vorm waar ik aan twijfel is de dienst voor het boeken van een vliegticket van de klant. Dat is het enige, dat is ook al de gehele tijd de duidelijke vraag !
 7. Hoe vaak moet ik nog proberen uit te leggen dat ik geen reisbureau ben ?
 8. Ik weet dat in België (Vlaanderen) het een vereiste is om een vergunning te hebben om een "reisorganisatie" te mogen oprichten. In Nederland ken ik dit niet zo goed (aangezien ik in België werkzaam ben geweest). SGR en ANVR vereisten ken ik, dat is echter geen vereiste voor een "reisorganisatie", hoewel het een stuk aantrekkelijker is voor de reiziger vanwege de zekerheid die ze bij een aangesloten reisbureau verkrijgen. Maar, ik probeerde al eerder uit te leggen dat ik geen reisbureau ben. Ik ben slechts een intermediair tussen taalschool en taalstudent, die graag extra services biedt (middels bv de boeking van vliegtickets).
 9. Dat is basiskennis van mij door werkervaring in de business. Het bedrijf bood echter geen vliegreizen aan.
 10. De vraag is niet goed gedefinieerd in Welke diensten mag ik aanbieden zonder vergunning De enige dienst waar ik het niet 100 % zeker van weet is diegene die ik hier vraag. Dat is nu juist het probleem. Ik kan er geen informatie over vinden. Juist omdat er geen informatie over te vinden is maakt het zo tricky voor mij, ik mag niet klakkeloos aannemen dat het dan dus zomaar mag zonder vergunning.
 11. Jouw klanten geven dus ideaal jou geld voor [*]Het vervoer naar de accomodatie [*]De accomodatie zelf [*]De school Ik heb hier geen verstand van, maar dan ben je toch een reisbureau? In een voor mij ideale situatie betalen ze voor - de lessen - de accommodatie - de reis er naar toe Daarnaast kan ik altijd extra services bieden die de specifieke klant wenst. In mijn optiek bied een reisbureau alleen vakantie reizen aan, en hebben zij al accommodaties ingekocht bij reisorganisaties die zij willen vullen, bij mij werkt dat niet zo.
 12. Admins negeren is meestal geen best idee... ;) Waarom niet? Je verkoopt alleen de reservering, in feite, niet het produkt zelf (tenzij je met luchtvaartmaatschappijen aan het onderhandelen bent om een aantal stoelen exculsief voor jouw onderneming te reserveren en zo). De verantwoordelijkheid ligt dus bij degene waar jij die vlucht afneemt. Nou, ik had wel het idee om afspraken te maken met vliegmaatschappijen om een bepaalde commissie te verkrijgen bij iedere boeking die via mij ben hen terecht komt. Ik zag ergens al het affiliatie systeem, maar ik zou het iets anders willen toepassen, dat IK de keuze heb bij wie ik boek, niet de uiteindelijke klant.
 13. Zonder nu wederom "niet gepast" over te komen, is de opening post niet duidelijk genoeg ? Ik start een taal bemiddeling bureau. Ik heb contacten met scholen over de gehele wereld die taalcursussen aanbieden. Naast de geschikte taalcursus voor de student (niet alleen een MBO / HBO / WO student, maar puur de taalstudent) bied ik daarnaast de accommodatie aan. Het is ook mogelijk dat je van het vliegveld / treinstation wordt opgehaald en naar je accommodatie wordt vervoerd door een persoon die mijn organisatie zal vertegenwoordigen in dat land. Ik vraag me af of ik de vliegtickets mag reserveren voor de mensen die een taalreis bij mij boeken. Want hoe dan ook, een totaalpakket is vaak toch makkelijker voor de klant. Everything clear ? :)
 14. Beetje jammer van zo'n reply op een serieuze vraag. Ik zou niet te vaak zo reageren,dan komen er helemaal weinig reacties. Als ik dit zou zoeken in Spanje dan zou ik een heel pakket willen. Dus met reis en verblijf in echt leuk Spaans klein hotelletje. De reizen zou je via een affiliate kunnen gaan aanbieden. Kan je helemaal integreren in je site en je vangt ook nog paar procent van de omzet op tickets. Nou, het gaat mij er meer om dat het een vreemde, compleet off topic reactie is op een serieuze vraag en dat nog wel van een moderator ook. Maar prima, ik zal dat voortaan negeren. Wat je aangeeft is mogelijk, de taalreizen die ik aanbied worden aangeboden zoals jij het wenst, met accommodatie, of zonder. Dit is niet alleen in een hotel, maar bv ook in een studenten residentie, on campus, een privé of gedeelde appartement of bij een gastgezin thuis, dus daar heb ik al voldoende mogelijkheden. De hamvraag is, of ik zonder meer de vliegreis mag aanbieden als onderneming die niet het stempel "reisbureau'" heeft.
 15. Beetje jammer van zo'n reply op een serieuze vraag.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept