Geachte lezers,
Wij (ik en mijn vriend) zijn inmiddels al ruim 4 jaar actief in de vleesindustrie. Wij zijn actief geweest in verschillende slagerijen, hierbij hebben we contact gehad met verschillende groothandelaren. Sinds een jaar ben ik bezig geweest met het uitzoeken waar deze groothandelaren hun vlees inkochten. En ik heb bij dit onderzoek heel veel bedrijven benaderd. En weet nu precies waar ik wat goedkoop kan krijgen. En aangezien ik weet welke prijzen de groothandelaren in de omgevingen van Rotterdam en Amsterdam hanteren, weet ik ook welke prijzen ik moet hanteren om de andere groothandelaren te dwarsbomen.
Kort gezegd de kennis van de markt is er, het professioneel werken is er ook. Wij zijn ervaren mensen en bereid zelf te werken. Alhoewel ik persoonlijk nog naar school ga, maar dit valt natuurlijk wel te combineren met werk. Dat doe ik nu namelijk ook.
Nu zitten wij helaas nog met 1 probleem. Wij hebben namelijk niet het kapitaal om een vleesgroothandel op te starten. Na gesprekken met verschillende mensen ben ik erachter gekomen dat er wel markt is voor de producten die ik aanbied, maar dit zijn niet de mensen met wie ik in zee wil gaan. Nu is mijn vraag wat jullie mij nou adviseren. Hoe moet ik het aanpakken.
Zal ik heel klein beginnen. Door gewoon bestellingen een dag 2 dagen van te voren op te nemen en vervolgens te gaan rijden en verder niks te bewerken. Dus niet uit te benen of iets dergelijks (wel verlies natuurlijk, zelf uitbenen is natuurlijk goedkoper'
Of zal ik beginnen met een groothandel of slagerij. Dit komt allebij ongeveer op het zelfde neer, alleen bij een groothandel zal ik me meer richten op de horeca en slagerij op de directe consument en op de groothandelsmarkt.
Het nadeel hierbij is dat ik hiervoor starterskapitaal nodig heb, dat ik niet heb. Misschien hebben jullie nog tips hoe ik hier aan kan komen.
Met vriendelijke groeten
Rachid.