Jump to content

sachak2008

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Bedankt voor de 1ste link! Wat betreft de 2de link.. ik weet waar Joost op doelde hoor.. maar ik heb daar niets mee te maken. Ik doe alleen product verkoop via mijn eigen webshop (dus niet een link via de organisatie), ik koop mijn eigen voorraad in, werk niet met een team, val geen vrienden lastig, niet voor verkoop en niet om ook te starten ;-) Zo kan het dus ook!! Bij dit bedrijf stap ik dus niet in, omdat ik na aftrek van de BTW niks over hou bij verkoop uit eigen voorraad.
 2. Okay duidelijk, dus optie A kan zonder BTW afdracht, optie B met 🙌
 3. Bij optie A lever je idd een dienst aan een bedrijf in Amerika. Het bedrijf stuurt de producten direct naar de klant, ik promoot het product en zorg dat mensen naar de website gaan. Bij optie B koop ik voorraad in bij het Amerikaanse bedrijf. Zij sturen de producten naar mij, de klant betaald vervolgens aan mij en ik stuur het op.
 4. Bij optie A verstuurt het bedrijf de factuur. Optie B, ik denk er ook zo over hoor.. ik zou me ook niet kunnen voorstellen dat je geen BTW af hoeft te dragen.. maar vanuit het bedrijf wordt gezegd dat het niet zo is en zij zeggen dat ik het niet goed begrijp 😅 je bent 'gewoon' consulent en het is niet je eigen bedrijf (zeggen ze). Ik wil met dit topic dus even checken of ik het echt allemaal niet snap of dat hun inderdaad fout zitten.
 5. Ja hoor ben er bekend mee maar ik doe alleen verkoop dus werf geen mensen om commissie binnen te harken 😉
 6. Het hoofdkantoor van dat bedrijf (betreft; Scentsy) is gevestigd in de VS
 7. Bij optie A wordt de BTW door het bedrijf zelf doorberekend aan de klant toch? Optie B denk ik zelf ook hoor, dat je gewoon BTW afdraagt, maar vanuit het bedrijf zelf wordt volgehouden dat dat niet hoeft als consulent.. maar de klant koopt bij mij en niet bij het bedrijf toch..
 8. Ik heb een vraag over wel of geen BTW afdragen. Ik heb al ruim 12 jaar mijn eigen bedrijf in de overige dienstverlening en draag daarvoor uiteraard gewoon mijn BTW af. Een paar jaar geleden ben ik een webshop begonnen met Detox producten. Het zijn officieel netwerkbedrijven maar ik werk niet met een team. Ik verkoop alleen maar, koop voorraad van de producten in en ook daar draag ik uiteraard BTW voor af. Nu denk ik erover om bij een ander (netwerk) bedrijf in te stappen waar 2 verschillende werkwijzes mogelijk zijn. A- Je verkoopt door mensen via de webshop van het bedrijf te late
 9. ok, het is me nu wat duidelijker, bedankt! ;)
 10. ja, okay, dus dat kan ik in mijn geval pas doen na afloop van het boekjaar en niet maandelijks zoals eerder vermeld werd?
 11. Nou, dat is dus het probleem dan voor mij, als het met je inkomstenbelasting te maken heeft. Ik bén nml geen ondernemer voor de inkomstenbelasting ??? hoe dan te handelen?? weet iemand dit?
 12. ok thanx :) ik heb wel het gevoel dat er hier wat tegenstrijdige antwoorden gegeven worden :-[ maar ik kan de kilometers dus boeken en uit mn onderneming halen, maar dan heb ik het nog niet daadwerkelijk teruggevraagd bij de belastingdienst, dat doe ik dan na afloop van het lopende boekjaar?
 13. Dus in principe kan je niet én 0,19 cent/km én de BTW over bijvoorbeeld het tanken terugvragen? Die 0,19 cent dekt dus al je autokosten? Dan is het niet veel 8) Als je BTW terug wil vorderen over je kosten dan kan je dat dus met je BTW aangifte meenemen, maar die 0,19 cent doe je dat 1 keer per jaar (na afloop van het boekjaar) op je jaarljikse aangifte over in dit geval 2008? Iemand reageerde eerder dat je die 0,19 ook maandelijks terug kan vorderen? (dat zou ik liever willen nml ) ???
 14. Maar waarom moet dat maal het zakelijke percentage, je kan toch per zakelijke kilometer 0,19 cent terugvragen ??? Bovendien had ik eerder een reactie dat je op autokosten sowieso 75% van de BTW mag declareren. Ik heb mn aangifte formulier en bijlage helemaal doorgenomen maar heb echt geen idee waar ik die kilometers nu moet declareren. Er staat wel een gedeelte "prive gebruik" maar ik begrijp dat dat juist is voor een zakelijke auto waar je prive mee rijdt ??? Sorry hoor, maar ik ga er steeds minder van begrijpen :-[ :-[ :-[ :-[
 15. Hoe kan ik dat maandelijks declareren? Ik hoef alleen per kwartaal BTW aangifte te doen (geen inkomstenbelasting, ik ben nog maar een klein bedrijfje). Kan je dit apart declareren? Dat zou ik graag doen uiteraard! Ik rij voorlopig meer prive dan zakelijk, we maken ook prive nml heel wat kilometers. Misschien een stomme vraag/opmerking hoor. Maar je privekilometers zijn toch altijd te berekenen. Als ik weet hoeveel zakelijk ik heb gereden over een maand, kan ik toch beginstand en eindstand min zakelijk doen en dan heb je toch je prive kilometers? Ik stel deze vraag omdat ik op de site va
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept