Jump to content

stannesen

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  persbericht

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  innovatief onderneme
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Mijn vriendin is momenteel druk bezig met solliciteren en ergert zich aan monsterboard, jobtrack, nationale vacaturebank etc. Deze sites bieden allang niet meer de banen aan die echt vacant zijn. Ze stort zich momenteel op lokale bedrijven en doet dit men name via Ilocal. Probleem hierbij alleen is dat ze veel tijd kwijt is om bedrijven op kwaliteit en grootte te selecteren. Na veel tijd heeft ze een lijst samengesteld van sterke en grote bedrijven in de regio. Ze doet dit omdat Ilocal voor 60% eenmanszaken of kleine bedrijven t/m 5 werknemers telt die geen of niet relevante vacatures hebben. Als ze de lijst voor zich heeft liggen gaat ze zoeken via de interessante bedrijvensites en belt naar openstaande vacatures bij die bedrijven. Veel mensen zoeken tegenwoordig zo hun vacatures, omdat via monsterboard of wat dan ook vaak een gebed is zonder einde. Mijn vriendin is daarom nu een concept aan het uitschrijven waarbij mensen 1 t/m 5 sterren kunnen geven aan bedrijven en daarnaast selecteren wij bedrijven van groot naar klein (t/m 10 werknemers). Haar verdienmodel is dat ze deze bedrijven de mogelijkheid geeft direct te linken naar hun site waar de vacatures staan. Ik zeg tegen haar dat dit idee niet innovatief genoeg is? WIe heeft er in deze gelijk ??? :)
 2. Dus je ziet mijn originele idee als een sterker idee twabla? Maar bestaan zulke sites niet al teveel?
 3. Na goed verder CIAO te hebben onderzocht moet ik helaas tot de conclusie komen dat ik net niet genoeg geld heb om met microsoft te concurreren. Even dacht ik nog mij volledig op de Nederlandse markt te kunnen richten, maar die zijn allemaal weer aangesloten bij multinationals. Betekent helaas dat ik dit idee moet staken, hoe jammer ik dat ook vindt. Of toch niet?????? CIAO heeft namelijk een hele andere manier van reviews geven, de testers krijgen namelijk het daadwerkelijke zichtbare product in handen. 60 reviews van 60 testers die wisten met welk product ze te maken hadden. Als ik mijn testpakket zou opsturen met 5 onbekende pindakaaspotten met wit etiket dan weet niemand dat het hier calve of jippiejappie pindakaas betreft. Maar ja stel dat ik dit doe en CIAO ziet hier een extra mogelijkheid dan is het een kwestie van tijd tot alles en iedereen weer naar CIAO stapt. Dillemma om door te gaan of te stoppen. ???
 4. Ik vind dit een erg interessant concept dat je hier omschrijft; ik heb wel eens een filmpje gezien dat je 50 vragen aan Branson kon stellen en die beantwoorde hij dan in zijn privejet met een aantrekkelijke dame erbij. Misschien is het leuker om het in deze vorm te doen? Je mist dan wel het netwerken maar het kost je wel aanzienlijk minder tijd. Daarbij kan je lastig 22 euro vragen voor het zien van een filmpje :P Maar het lijkt mij als je inderdaad een bedrijf hebt in bedrijfshulpverlening het erg interessant is om eens te gaan kijken bij een presentatie van een in de buurt gelegen reclamebureau. Misschien moet je in het vervolg een kleiner aantal bedrijven benaderen zodat je met 15 bedrijven een betere wisselwerking hebt en dat het verplicht is om allemaal te presenteren. 15 weken elke vrijdag als voorbeeld. Het is wel raar dat er zo weinig mensen reageren op een mijn inziens erg leuk initiatief. Verder denk ik wel dat je hier meer over een event spreekt dan over echt een organisatie. Als het een jaarlijks terugkerend event is op 10 verschillende locaties in het land dan begin je wat meer over een bedrijf. Hoe zie je dit zelf?
 5. Bedoelde het ook niet negatief hoor Maar Ciao kende ik wel en die andere sites ook maar dan komen we weer terug dat dit secundaire en tert. goederen zijn en geen primaire goederen. Die laatste site van C1000 en Wehkamp komt wel heel dicht in de buurt Kan hem alleen ook niet vinden. Unilever was een mooie tijd maar wel erg zelfstandig allemaal, niet erg overigens. Ik snap en zie alleen die grotere uitdaging niet helemaal
 6. Ideeendoder momentje ;) Er lijkt dus geen markt open te liggen voor mijn idee vind jij? :-\
 7. Toch blijf ik erbij dat het een te ingewikkeld model wordt als ik mensen laat testen door ze een testpakket op te sturen. Wij (frans en ik) vinden dit misschien leuk om te doen maar ik denk dat een grote groep hier niet op zit te wachten; en daarbij kan het flink in de kosten gaan voor de fabrikanten. vorkje.nl, moviemeter.nl, boekmeter.nl allemaal een succes :) Less is more heb ik hier al een paar keer gelezen!; A) koop een potje calve met 1001 testlogo (win-win situatie want de klant ziet dat men flink wat aftest). B) HOE MAAK IK ZE WARM ZODAT ZE EEN REVIEW SCHRIJVEN en NAAR MIJN WEBSITE GAAN ??? C) Maandelijk opstellen van rapporten afkomstig van reviews voor diverse fabrikanten. Misschien dat we gezamenlijk tot een oplossing kunnen komen om binnen mijn huidige concept mensen graag een review te laten schrijven. Er moet een oplossing zijn lijkt mij! :)
 8. Ik denk dat als ik een bepaalde groep (200 personen) laat testen ik geen duidelijk en vooral waarheidsgetrouw beeld krijg van een bepaald product. In Nederland hebben we een steeds grotere groep die het interessant vindt om ergens op te reageren. Dit gebeurt tegenwoordig voor 80% via het Internet. 5 miljoen pindakaasliefhebbers dan moeten er toch ook genoeg mensen zijn die het leuk vinden te reageren ??? Of kijk ik nu teveel naar mijzelf :P Nogmaals de vraag aan jou: Waarom zal de consument in jouw plan -a- op jouw site komen en -b-zijn review achterlaten Misschien is het een extra motivatie als ik een 1001testers.nl logo plaats op een product of een soort van testschap zodat men weet dat je hier op kan reageren bij mijn website. Maar ook dat deze producten gratis zijn en dat degene met de meest relevante review een nader aantal te noemen calve pindakaaspotten krijg opgestuurd? Maar dat ik tegelijkertijd ook andere testers laat reviewen die tevens kans maken op die beloning? Enig nadeel is dat je dan geen korte reacties krijgt maar lange reviews >:( Ben ik dan nog een onafhankelijk internetonderzoeksbureau?
 9. Er bestaan toch al honderden bureaus die testpaketten naar mensen versturen en daar dan een beloning tegenover stellen. ??? De kracht van mijn concept is dat het huidige product in de schap naar aanleiding van de reacties op mijn site eventuele veranderingen krijgt. Is het niet interessanter dat de eerste 100 reageerders de (eventueel nieuwe) pot calve pindakaas krijgen, of iets dergelijks?
 10. wow, Frans bedankt voor je buitengewoon interessante antwoord! Vooral doordat ik een onafhankelijk onderzoek doe is dit erg interessant voor de fabrikant! Je hebt mij echt enorme inspiratie gegeven! Dit wordt nachtwerk vandaag! Maar staat de markt wat betreft productontwikkelingsfase niet op een te laag pitje om constant testpakketten de deur uit te doen en dus een aardig verdienmodel hieraan over te houden.......................... ??? Bestaan er niet al van dergelijke onderzoeksmethodes of bureaus ???
 11. Misschien ben ik iets te onduidelijk geweest in mijn uitleg?? ???
 12. Omschrijving van je concept: Tot mijn verbazing kwam ik in het begin van mij afstuderen er al snel achter dat er vele vergelijksites zijn van secundaire en tertiaire goederen maar dat vooral de primaire goederen niet aan bod komen. Ook was er geen 1 website te vinden waar klanten konden reageren op een desbetreffend primair goed. Waar kunnen we bijvoorbeeld terugvinden wat klanten vinden van de nieuwe aardbeienjam van Hero? Dure onderzoeken zijn er voor nodig om dergelijke vraagstukken duidelijk te maken. Vanuit dit issue ontstond mijn idee om een website te ontwikkelen waar mensen kunnen reageren op primaire goederen. Zoals shampoo, jam, pindakaas, energydrink, pizza's etc. Een sterrenmeter van 1 t/m 5 sterren en verder de mogelijkheid vrij te kunnen reageren over de producten. Op deze website verder; de mogelijkheid om zelf een top 10 van producten samen te stellen. Verder zijn er top 50''s samengesteld die per productcategorie zijn samengesteld. Niks meer en niks minder; less is more! Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: 8 november 2009 studeerde ik af aan de Hogeschool van Amsterdam. Mijn afstuderen vond plaats bij Unilever waar ik een klanttevredenheidsonderzoek hield gericht op de gehele collectie van Andrelon Shampoo. Ik slaagde met een mooie 9. Nu ben ik al ruim 4 maanden bezig met het uitschrijven van mijn businessplan maar loop ik stuk op enkele nader te noemen vragen. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Met dit concept wil ik maandelijks diverse bedrijven BELEVINGSRAPPORTEN aanbieden waarin geen ingewikkelde en paginadikke materie staat. Ik wil samenvatten wat bezoekers schreven over de producten? Denk hierbij de 5 P's! Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Dit concept valt niet te vergelijken met vergelijk.nl of dergelijke websites. Wat voor feedback hoop je te krijgen: Graag hoop ik een reactie te krijgen op; - Is het een goede zet om direct met Unilever om de tafel te gaan zitten? - Ik wil de site transparant houden maar zijn er nog interesssante tips dan hoor ik die graag? - Voor zover ik onderzocht heb is het volledig toegestaan om producten op websites te plaatsen en daarbij reacties te mogen plaatsen van bezoekers, om het geheel grafisch mooier te maken wil ik plaatjes van de producten plaatsen op de website, is hiervoor toestemming nodig? - Ik geloof heilig in dit concept maar wat vinden jullie ervan? (TOPIC) Groeten Floris!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept