Jump to content

kvulden

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Ja zo denk ik er ook eigenlijk over, maar het geeft mij toch een onbehagelijk gevoel omdat hij vrij vaak gebeurd. Daarom g ik er hier dus een beetje op door. ;-) Is iemand er al eens voor op de vingers getikt?
 2. Maar de vraag was niet de BTW, maar de inklaring. Als het pakket met een factuur komt staat de BTW er wel op, Maar ik krijg ook pakketten waar naar mijn mening wel een factuur voor invoer had moeten zijn, maar die ze dan hebben vrij gegeven. Een keertje is niet erg, maar als dat vaak gebeurd????
 3. Met de BTW heb ik geen problemen. ;-) Daar ben ik ook niet over begonnen. En de inklaring staat ook prima op de site. Alleen in de praktijk als je niet een grote onderneming hebt. Werkt het niet. Of is het niet uit te voeren en dat is klaarblijkelijk niet alleen bij mij zo.
 4. Zoals mij verteld wordt is TNT verantwoordelijk voor het opgeven. Als het pakketje door inklaring wordt vrij gegeven zeggen zij eigenlijk dat ik dus niet hoef te betalen ;-)
 5. Ik heb ook al contact gehad met TNT en eigenlijk komt het daar ook op neer dat ze zeggen. ALs er een pakket door heen gaat en dat gebeurd niet (daaa) dan heeft u geluk gehad. Ik zal maandag nog 1x bellen en dan de vraag nog eens wat anders formuleren al vind ik dat ik heeeeeeel erg duidelijk ben. Ik heb het tot nu toe ook altijd maar zo gelaten, maar het zit me niet lekker. En als er iemand vervelend wil gaan doen. Ben ik natuurlijk de dupe. Want ja op mail zetten wat ze mij gezegd hebben doen ze niet. Want nee dit is de normale gang van zaken zo werkt het en dat behoeft niet per mail bevestigd te worden.
 6. Ok ik importeer dus vaak van buiten de EG. Het wordt door hun verstuurd met EMS en dan bij mij bezorgd door TNT. Dus wat moet ik dan doen? Maar dat is niet wat je bedoeld met reguliere luchtvracht toch? Het gaat om niet zulke grote pakketten tegelijk, maar wel regelmatig.
 7. Misschien een overbodige vraag? Maar hoe doe ik dat dan zelf inklaren?
 8. Ok dan zeg jij dus dat ik nu niets hoef te herstellen? Ik heb in de boekhouding alleen de inkoop staan zonder de btw. Omdat ik die dus niet betaald heb. Ik heb net nog contact gehad met de Douane om te zeggen dat ik mijn inkopen wil uitbreiden, maar die zei dat ik gewoon de pakketjes op de zelfde manier moest laten binnenkomen en ik niets hoefde te veranderen. Dat snap ik dus niet????
 9. Ik zit er nog even over na te prakkiseren. Bedoel je nu met de btw opvoeren. Dat je opgeeft van die btw zou ik eigenlijk moeten hebben betaald? Maar dat heb je dus niet. Maar doordat je het op het btw formulier heb ingevuld verrekend die dat vanzelf met de btw die je terug krijgt???? Als dat is wat je bedoelt moet ik dan gewoon 19% rekenen. En kan ik dat dan als nog doen voor de pakketten waarbij ik dat dan dus niet heb gedaan???? Nu ik dit zo typ denk ik inderdaad dat ik fout zit. :-[ Dus nu moet ik dat dus zien te herstellen. Advies advies!!!!!!!
 10. Maar hoe kun je nu de btw opvoeren als je die niet betaald hebt??? En hoezo ontstaat er dan een verschil in de boekhouding??? En ik heb dan toch niets te verklaren aan de belasting als ik niet betaald heb en het ook niet terug vorder is er toch niets aan de hand. Het lijkt mij dat als ik het wel opvoer ik het niet netjes doe. En de invoerrechten gaan toch tegelijk met de btw. Dus als er geen invoer is berekend dan dus ook geen btw. De verantwoording voor mijn btw aangifte ligt bij mij dat klopt en daar vul ik ook wel in wat ik betaald heb en wat ik van de consument vorder. Maar zoals TNT en de Douane mij zegt of ik voor een pakketje van hun een aanslag krijg is de verantwoording van de vervoerder. Dat zeggen ze mij wel, maar hoe ik dat dan moet verwerken in de boekhouding daar hebben ze geen idee van. En dat wil ik dus weten. Ik kan toch niet zomaar btw in mijn boekhouding opvoeren als ik die niet heb betaald? Maar ik ben ook een leek en moet het ook doen met de informatie die ik krijg van TNT en Douane en anderen die de zelfde situatie hebben.
 11. Ik voer pakketjes in vanuit china. Deze komen met TNT post. Zoals ik hier ook al overal lees moet je de ene keer wel betalen de andere keer niet.Ook ik heb al diverse malen met zowel TNT als de Douane aan de telefoon gezeten. Het komt erop neer als ik niet hoef te betalen heb ik geluk gehad. Ik vind dat toch wel een beetje eng. Maar ze blijven zeggen de verantwoording ligt bij TNT. Ok prima. Nu ga ik meer invoeren. Dus toch maar weer gebeld ;-). Hoe niets te veranderen dat ze niet tegen gehouden worden kan niet wordt er gezegd. Ok. Maar wederom verantwoording ligt bij TNT. Maar hoe moet ik dat nu verwerken in mijn boekhouding en op het BTW formulier. Want laat ik er dan zelf geen fouten mee maken. Ik wil ze niet achteraf toch op mijn dak met ....ja maar?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept