Jump to content

bisse060

Newbee
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Bedankt voor jullie reactie! Op het forum heb ik inderdaad wat informatie gevonden over het feit dat je voor de BTW en de IB de woning apart kunt kiezen of je ze onder het ondernemingsvermogen laat vallen. Waarbij de voorkeur uitgaat naar de mogelijkheid om de woning uitsluitend voor omzetbelasting als zakelijk aan te merken. Maar een onbeantwoorde vraag bij blijft wel: hoe ga ik dat in mijn administratie verantwoorden? Boek je alleen de BTW in de administratie, waarbij je tevens een voorziening aanmaakt voor de terug te betalen BTW?
 2. Op het internet heb ik het een en ander gelezen over het Charles Tijmens arrest, een arrest dat mogelijkheden geeft tot het terugvorderen van de BTW van een woning. Ik heb een eenmanszaak en mij lijkt het dus een handige manier om een rentevoordeel te behalen met behulp van dit arrest. Het liefst zou ik de BTW dus nu terugvorderen en vervolgens in 10 jaar de BTW weer grotendeels verrekenen met de fiscus. Op het internet kan ik echter onvoldoende concrete informatie vinden over deze situatie, derhalve zit ik nog met de volgende vragen: [*] indien ik de BTW verreken, dien ik dan de woning voor het zakelijke gedeelte of het volledige gedeelte op de balans te zetten? [*] Indien ik de woning volledig op de balans dien te vermelden, krijg ik dan over 10 jaar te maken met een fiscale afrekening zodra ik de woning naar mijn privé vermogen transporteer? ik ben benieuwd of er wellicht een forum-member is die een vakkundig antwoord op mijn vragen kan geven. Alvast hartelijk dank voor je reactie!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept