Jump to content

Okido-

Senior
 • Content Count

  82
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  KvK, Waarborgfonds k

Company info

 • Location
  Noord-Holland
 1. Even hierop terugkomen! Inmiddels iemand gevonden die een zelfde bedrijf als ik heb en mijn klanten (met hun goedkeuring uiteraard) nu overneemt tegen een vergoeding. Over een paar dagen ben ik klantloos en hoef ik alleen de boel nog af te ronden :) Moet ik deze vergoeding gewoon factureren aan haar met een normale factuur, met factuurnummer e.d., of werkt dat anders bij een overname? En deze vergoeding is mijn stakingswinst als ik het goed begrijp, waarover ik dus belasting betaal.
 2. Oké, kan dus zonder al teveel gedoe. En die vergoeding die we afspreken, dat zet ik gewoon bij inkomsten neem ik aan?
 3. Omdat ik overal op internet lees dat er ontzettend veel bij komt kijken... Juridisch gebied en alles. Als we dus een adviseur in moeten gaan huren voor de overname, dan heeft het weinig nut, aangezien mijn bedrijfje niet zoveel waard is gezien de kleinschaligheid. En had ook 2 opties bedacht: 1) De koper neemt mijn handelsnaam en alles over, in dat geval moet ze waarschijnlijk ook mijn boekhouding van de afgelopen jaren hebben? 2) Ze start een eigen bureau en krijgt tegen een vergoeding al mijn beleidsdocumenten en ik adviseer mijn klanten om met haar verder te gaan. Nummer 2 lijkt mij het slimste, maar is dat ook zo? Ik weet ook niet of het wel anders kan eigenlijk in geval van een eenmanszaak?
 4. Ik wil me niet laten inhuren hoor, diegene kan gewoon advies en hulp aan me vragen :) Maargoed, dat is het issue niet zo, het gaat me vooral om of het nuttig/mogelijk is de boel te verkopen of dat het daar gewoon te klein voor is en ik beter gewoon de boel kan stoppen.
 5. Ik heb contract een geïnteresseerde die nog geen gastouderbureau heeft, maar er wel een zou willen starten, zij heeft dus geen documenten die benodigd zijn. Het punt is verder dat ik anders werk dan andere gob's, dus mijn klanten 'verkopen' aan een bureau in de buurt is geen optie. Mijn gastouders zitten juist bij mij vanwege mijn werkwijze. Met personeel was ik ook niet groot, maar ik had tijdelijk iemand die juist werd ingezet om nieuwe klanten te vinden. Zij stopte alleen zelf na een paar weken. En nu is het vooral mijn persoonlijke situatie waardoor ik mijn bedrijf wil verkopen :)
 6. Goedenavond, Ik wil gaan stoppen met mijn eenmanszaak. Nu probeer ik uit te vinden wat de slimste keuze is, als ik al een keuze heb... Ik heb een kleinschalig gastouderbureau, de inkomsten zijn circa 500 euro in de maand (na aftrek van kosten dus). Dit is dus heel erg weinig. Het enige dat ik over te dragen heb, is alle documenten (pedagogisch beleidsplan, contracten, protocollen, etc.) en mijn klanten. Deze laatste kan ik natuurlijk niet echt overdragen gezien het om particulieren gaat, maar ik kan hen enkel adviseren om met bedrijf x in zee te gaan. Als een deel of alle klanten besluiten mijn advies niet te volgen, heeft bedrijf x dus ook geen klanten en dus geen inkomsten. Is mijn bedrijf dan wel iets waard? Kan ik mijn bedrijf wel verkopen of kan ik de boel beter gewoon stoppen? En als degene die mijn documenten wil overnemen en mijn hulp/advies de eerste 3 maanden bijvoorbeeld daar een bedrag voor betaalt, hoe werkt dat dan, heb ik dan te maken met btw bijvoorbeeld? Ik ben vrijgesteld van btw, omdat ik onder de kinderopvang val. Of tel ik dat bedrag als winst? Ik google me suf, maar het is lastig om de juiste antwoorden te vinden voor mijn vragen. Advies inwinnen bij een jurist doe ik niet zo snel, gezien dat al snel mijn maandinkomen kost. Ik hoop dat iemand tips voor me heeft...
 7. Maar een gewone handtekening kan natuurlijk ook vervalst worden, dus wat dat betreft maakt het weinig uit zegmaar. Als gastouderbureau wil sowieso de GGD getekende contracten en andere getekende documenten inzien. Ik zal de GGD ook eens vragen hoe zij daarmee omgaan, want zij moeten mij controleren.
 8. Hmmm, morgen maar eens bij de bank navragen wat die erover zeggen :)
 9. Het gaat om doorlopende incasso's. Daarvoor moet ik een machtiging laten ondertekenen, dat zegt de bank in ieder geval tegen mij. Kan natuurlijk ook niet zomaar gaan incasseren. Nouja, dat zou kunnen, maar dat geeft natuurlijk problemen ;)
 10. Zo ver was ik ook ja ;) @Sander: tnx, ik ga eens naar die app kijken! Hier ook geen apple spul ;D
 11. Beste higherlevelaars, Als gastouderbureau heb ik veel te maken met documenten die ondertekend moeten worden. Contracten, maar ook een uitgevoerde risico-inventarisatie of ander huisbezoek. Nu lijkt het me handig als niet alles uitgeprint hoeft te worden, ondertekend te worden en weer ingescand moet worden, maar ik gewoon tijdens een gesprek waarin een document besproken wordt de klant op mijn tablet of touchscreen laptop kan laten tekenen. Scheelt een hoop werk! Ik zoek me rot op internet wat hierin kan en mag, maar kan er niets over vinden. Ik kwam wel 2 voorbeelden tegen waarin dit wordt genoemd, maar verdere details zijn niet te vinden: Deze: http://woningadviseurs.nl/Nieuws/7187/Eerste-digitaal-ondertekende-koopakte-bij-makelaar-een-feit.html (stukje 'persoonlijk') en Deze: http://www.flexnieuws.nl/2012/03/29/susa-papierloze-inschrijving-met-een-handtekening-op-een-tablet/ Het gaat dus niet om een handtekening op afstand, maar gewoon tijdens een gesprek. Gelijk een 2e vraagje, enigszins gerelateerd: Ik werk met automatische incasso en mijn klanten tekenen daarvoor dus een machtiging. Ik krijg vaak de vraag of ze het document ook mogen printen, ondertekenen en inscannen en dan mailen. Is dat rechtsgeldig voor een incassomachtiging? Groetjes, Janneke
 12. Tnx voor je reactie Ronaldinho. Die slordigheid wil ik nu dus even duidelijk krijgen voor mezelf :) En dat boek heb ik en ook de boeken van ZZP Nederland hebben we hier!
 13. Daar ben ik nog steeds naar op zoek, maar in de tussentijd ben ik bevallen en zit ik met een baby en heb dus even wat anders te doen tussendoor ;) Heb wel een aantal demo's uitgeprobeerd en easyadmin komt nog het meeste in de buurt, maar het is allemaal veel te uitgebreid of te ingewikkeld of veel te duur. Maargoed, ben nu in excel een mooie boekhouding aan het bouwen. Had inmiddels ook al wat gevonden trouwens op mijn vraag. Schulden zijn er inderdaad niet, ook geen BTW, omdat ik vrijgesteld ben van BTW. Dat EV inventaris + liquide middelen is heb ik van het HL forum trouwens. De boekhouding zelf is opzich niet al te moeilijk, maar het lastige is nu gewoon dat mn vader maar wat heeft gedaan de afgelopen jaren en ik alles nu uit aan het zoeken ben. Ik dacht dat wat hij deed goed was, maar bijvoorbeeld dingen als vorderingen, die ik elk jaar heb aan het eind vh jaar, heeft hij nooit iets mee gedaan. Ook het gedoe met de inventaris en afschrijvingen gaat nergens over en mijn banksaldo op 31-12 is nog nooit naar gekeken, dus dat zijn dingen die ik nu allemaal aan het bekijken ben vanaf 2010, om duidelijkheid te krijgen voor mezelf.
 14. Inmiddels weer druk bezig met mijn boekhouding en de aangifte. Ik zit even met mijn eigen vermogen en de vorderingen waar ik het eerder over had (werk van december 2013 dat in 2014 gefactureerd en betaald wordt) In de aangifte kan ik bij activa vorderingen opgeven, daar heb ik nu 3 bedragen, namelijk materiële vaste activa, vorderingen en liquide middelen. Nu vraag ik me hoe ik passiva dan kloppend krijg. Het enige dat ik daar heb is eigen vermogen en het eigen vermogen is de inventaris + liquide middelen toch? Hoe verwerk ik dan die vorderingen in de aangifte, zodat activa en passiva klopt?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept