Jump to content

RamonG.

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Ramon
 • Last name
  Groen
 • Company or organization name
  Maiestas Accountants
 • Website address
 • How did you find us:
  anders
 • Skype

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 1. als minderheidsaandeelhouder heb je er belang bij om aan de tafel te blijven zitten. de meerderheid van de aandeelhouders zouden je kunnen ontslaan als directeur en wellicht ook de toegang tot het bedrijf kunnen ontzeggen. de waarde van de onderneming is waarschijnlijk ook hoger als jij gewoon op je plek blijft zitten. in ieder geval heb je als minderheidsaandeelhouder geen controle meer over 'het ontwrichtingsproces' en ben je afhankelijk van een welwillende rechter.
 2. Je bent een minderheidsaandeelhouder. Advies in deze situatie is om koste wat kost de zaak niet te laten escaleren. Als ruzie dreigt dan toch proberen om je in te houden om redelijke communicatie mogelijk te houden. uiteindelijk zal je met de andere aandeelhouders om de tafel moeten om te trachten tot een meer werkbare situatie te komen. Het is zeker mogelijk om je belang in de holding te ruilen voor een belang in de werkmaatschappij. Hoe die ruilverhoudingen precies moeten liggen is afhankelijk van de waardering van beide werkmaatschappijen en het aanwezige vermogen in de holding. Ik denk dat je eerst je huiswerk moet doen. Mijns inziens betekent dit concreet dat je er voor moet zorgen dat je alle financiele in huis hebt (zoals jaarrekeningen van de ondernemingen en wellicht budgetten voor de komende jaren) zodat je in eerste instantie zelf met je eigen adviseur tot een waardering kan komen). Uiteindelijk zal je je medeaandeelhouders moeten aangeven dat je de zaken graag anders wilt regelen. misschien reageren ze wel (heel) positief. als het echt niet werkt kan je overwegen om een intermediair voor jou het woord te laten doen.
 3. absoluut goede opleiding. of je er in de dagelijkse praktijk wat aan hebt hangt af van je functie en de onderneming waarin je werkt. per definitie is een MBA als opleiding het meest zinvol als je in een grote corporate (internationale) onderneming werkt.
 4. makkelijkste oplossing lijkt me dan om een nederlandse BV op te richten en deze te laten fuseren met de Ltd.
 5. ik heb een deeltijd MBA gedaan en daar hele goede ervaringen mee. distance learning. de boeken zijn geschreven alsof je in de klas zit. was heel leerzaam.
 6. het gaat er om of een particulier deelneemt aan het zakelijk verkeer en in concurrentie treedt met anderen. of hij ondernemer is wordt naar feiten en omstandigheden bepaald.
 7. het vorige antwoord lijkt me niet juist. volgens mij moet je wel BTW op je factuur zetten (ik ga hier even uit van 21%) en je moet ook je BTW nummer erbij zetten. Dat is dan je Burgerservicenummer met de toevoeging B.01. als je op jaarbasis onder de drempelbedrag uitkomt hoef je de BTW niet af te dragen. als je boven het drempelbedrag komt zal je toch BTW moeten afdragen en even bij de fiscus een BTW nummer moeten aanvragen.
 8. Op het moment dat je als privé persoon in een ander land gaat wonen, wordt je fiscaal inwoner van dat andere land. (een en ander zal naar alle feiten en omstandigheden bepaald). In dat andere land zal je als prive persoon belastingplichtig worden. Je zal dan ook in principe in dat andere land belast worden over het salaris dat je uit je BV haalt. Let er wel op dat als je formeel als directeur staat ingeschreven bij een BV, Nederland volgens de meeste belastingverdragen heffingsrecht heeft over het inkomen dat je als directeur krijgt. Het is overige mogelijk om de fiscale zetel van een BV te verplaatsten naar het buitenland, maar zolang de BV in Nederland gevestigd is zal de BV hier in Nederland ook aangifte moeten doen. je hoeft de BV niet mee te verhuizen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept