Jump to content

sophie1

Junior
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Tot zover is het verhaal duidelijk Marco, dank je. Ik zou je graag wat achtergrondinformatie willen geven om specifieke vragen te kunnen stellen. Dat doe ik liever niet hier op het forum. Wat ik wel kan zeggen is dat er een borg van 50K is en dat ik direct na het faillisement contact met de bank heb gezocht. Die wilden niet praten dus ik heb schriftelijk een schikking voorgesteld van 10K, door familie op te brengen. Dit is schriftelijk geweigerd, met de mededeling dat het volledige bedrag betaald moest worden en er een incassobureau ingeschakeld zou worden. Daar heb ik twee jaar op gewacht. Meer schuldeisers zijn er niet. Na claimen van de staatsgarantie blijft er nog een bedrag van 10K bij de bank openstaan. Ik heb de eerste anderhalf jaar op tijdelijke contracten gewerkt en daarna heb ik veel gesolliciteerd maar het lukte niet meer om een vaste baan te vinden. Mijn partner werkt en de rekeningen worden nog steeds betaald. We hebben geen samenlevingscontract. Ons huis verkopen heeft geen zin want er is geen overwaarde. Kortom, er is niets te halen. Ik zie mogelijkheden om weer te ondernemen zonder investeringen. Maar dan moet de kwestie met de bank eerst geschikt zijn tegen finale kwijting, hetgeen pas bespreekbaar wordt nadat de staatsgarantie wordt aangesproken door de bank. Uiteraard hoop ik dus op een snel traject maar hoe krijg ik de bank zover? En mag ik er van uit gaan dat bij finale kwijting die termijn van 5 jaar vervalt dat ik geen vermogen mag hebben?
 2. Staat geeft een garantie af voor de Besloten vennootschap. Indien die garantie door de kredietverstrekkende bank wordt geclaimd,krijgt de Ned. staat een vordering op die Besloten Vennootschap en NIET op de DGA's. Dit in tegenstelling tot een vof of eenmanszaak, die blijven voor de Ned. Staat "aanspreekbaar" na claimen garantie door de bank ! Dit begrijp ik dan niet helemaal. Volgens mij zei je net: "Bij een rechtspersoon ligt dat iets anders, hierbij wordt van de DGA een borgtocht verlangd van minimaal 25 % van het borgstellingskrediet en DGA kan dus hierop worden aangesproken, nadat de bank onder de Staatsgarantie heeft geclaimd zonder het volledige borgbedrag van DGA geïncasseerd is kunnen worden." In beide gevallen zal de bank over een periode van 5 jaar jaarlijks bezien of er nog iets te halen is. Sorry maar hierdoor begrijp ik het niet helemaal goed Marco.
 3. Welke voorwaarde wordt hier bedoeld Marco? Dit is een uitspraak van jou.
 4. Er is mij verteld dat met de staat dan vrij gemakkelijk een schikking te treffen is. Klop dat Marco?
 5. Dag Steven. Dat begrijp ik. En dat zou dan moeten leiden tot een snellere afwikkeling. Kan je ook antwoord geven op mijn laatste vraag?
 6. Welke voorwaarde wordt hier bedoeld?
 7. Dat advies van 75% van het minimum. En de informatiekanalen zijn het internet, relaties, een bank, dit forum etc.
 8. Onze hypotheek is aflossingsvrij en de vrije verkoopwaarde is een stuk lager.
 9. Dit advies is zeker niet van jou afkomstig. Ik heb al heel wat informatiekanalen gevonden.
 10. Een professional heeft me anders geadviseerd, nl. slechts een inkomen van 75% van het minimum. Mijn partner verdient goed dus de rekeningen worden betaald. We hebben geen samenlevingscontract maar wel een huis samen zonder overwaarde met een hypotheek bij dezelfde bank die de BV had gefinancierd.
 11. Goedemorgen Junior. Bedankt voor je reacties. Maar als er nou niks te halen valt bij me, zal de bank dan eerder genegen zijn om de staatsgarantie te claimen? Dan zou het traject toch een stuk korter kunnen uitvallen.
 12. Dus ik ben drie jaar zoet met het incassobureau en dan nog eens 3-5 jaar met de staat, tenzij de staat een schikkingsvoorstel accepteert? Als er geen staatsgarantie zou zijn was het waarschijnlijk veel eerder mogelijk om een schikking te treffen met het incassobureau omdat ik geen baan kan vinden sinds het faillisement van mijn BV.
 13. Niet alleen regres op de ondernemer, want dan zou je nog met een bv veilig zijn, maar ook op de andere borgstellers. De verjaring is vijf jaar, maar de meeste professionele borgstellers zullen die verjaring wel stuiten of direct een vonnis halen. Het is me niet helemaal duidelijk wat hiermee bedoeld wordt, behalve dat de staat nog vijf jaar een vordering op mij houdt. Ik heb vernomen dat het eenvoudig is om met de staat een schikking te treffen tegen finale kwijting. In mijn geval door familie. Het schijnt niet mogelijk te zijn om een schikking te treffen als er een staatsgarantie is.
 14. Nee, het is een serieuze vraag want ik zit ook in zo'n situatie. Marco neem ik zeker heel serieus, het klinkt alleen te mooi om waar te zijn. Mijn verhaal staat beschreven op 'incasso privé borgstelling bank terecht?' van 21.3.2012
 15. Je hebt helemaal gelijk, ik moet een correctie op mijn eerdere antwoord geven! Staat geeft een garantie af voor de Besloten vennootschap. Indien die garantie door de kredietverstrekkende bank wordt geclaimd,krijgt de Ned. staat een vordering op die Besloten Vennootschap en NIET op de DGA's. Dit in tegenstelling tot een vof of eenmanszaak, die blijven voor de Ned. Staat "aanspreekbaar" na claimen garantie door de bank ! Klopt de laatste alinea wel?! Dat de DGA voor de staat niet meer aanspreekbaar is?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept