Jump to content

von_laerhoven

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketi
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Bedankt voor de reacties allemaal. Zal er morgen op terug komen
 2. @ John Van het schilderij wat ik eerder heb gepost heb ik helaas geen foto van hoe het er uitzag voor het schilderen. Om je een idee te geven van hoe het eruit ziet voor dat beschilderd is hieronder een foto van een ander werk. Komt op hetzelfde neer alleen een ander voorbeeld.
 3. Het gaat me inderdaad puur om het concept en sich. Vernieuwend is het zeker in mijn ogen.
 4. wat bedoel je met een echte kunstenaar haalt er zijn neus voor op? waarvoor op? Ik zie ook so called autodidacten die werken verkopen voor leuke bedragen. Waarbij ik mezelf ook af vraag hoe mensen het in hun hoofd halen om daar geld voor neer te leggen.. Heb ik de behoefte om een gerespecteerde kunstenaar te worden? Heb ik dat ergens verteld? Dat is de hele opzet van dit verhaal niet... ps. corneille werd ook afgebrand omdat hij stropdassen en mokken beschilderden
 5. Zijn allemaal uniek zijn er dus geen twee dezelfde van... Je tip om het misschien meer op kinder te richten heeft me aan het denken gezet. Onderscheidend in de zin van......?
 6. hoe bedoel je PJ? wat is voor een wel denkend mens beledigend?
 7. Bedankt voor je opbouwende kritiek/ideeen Frans. Daar kan ik iets mee.. De meesten schilders/wannabe schilders zullen het niet leuk vinden wanneer hun werk wordt gekopieerd. Ik bekijk het echter vanuit een ander perspectief. Ik zet in grote lijnen mijn eigen stijl op een doek en anderen kunnen daar hun invulling aan geven.. Het zal inderdaad niet voor iedereen zijn weggelegd. Hieronder een foto van een schilderij wat onlangs op deze manier is gemaakt.. Jammer is alleen dat je niet goed kan zien dat er met relief is gewerkt.. hetgeen ik dus vooraf doe..
 8. Het is geen kunst a la Le Mére... dat hoor je mij absoluut niet zeggen.. Je moet het zien dat ik met een bepaald middel (doet er niet zo toe wat voor middel) een opzet creeer. Ik geef body aan het schilderij, zet de juiste lijnen uit en zorg ervoor dat er een basis ligt. Zoals ikeerder al zei is de basis compositie zeer belangrijk. Een kleurplaat zou ik het absoluut niet willen noemen want er is vrijheid om te doen wat je wil. Je moet het niet zien als afgebakende deeltjes die men in moet gaan kleuren.. Maar even buiten het feit of het een grote kleur plaat is. Wel of geen kunst. En dat PJ er zijn neus voor op haalt. Zou het iets kunnen zijn wat mensen aanspreekt.. Ik zal zometeen of morgen wel een foto posten van een werk dat ik recent voor iemand heb gemaakt.
 9. bedankt voor je reactie. Zoals ik ook heb geschreven is het de compostie die het moeilijk maakt voor een leek. Doordat de compositie er dus al op staat zijn de verhoudingen en de opzet al goed. Beetje in de geest van een goed begin is het halve werk
 10. Beste Forum lezers, Ik ben Chris, 28 jaar. Al een hele poos lees ik actief mee op het forum. Zeer interessant en erg leerzaam allemaal. Goed te zien dat mensen de moeite en tijd nemen om te reageren op vragen. Om maar met de deur in huis te vallen…. Ik heb een idee! Het idee is geboren uit het feit dat ik graag creatief bezig ben en door hetgeen ik in mijn omgeving zie gebeuren. 1.Als ik bij vrienden, kennissen, bekenden en familie kom zie ik redelijk vaak wat ik noem” China schilderijen”. Elke zgn. Art webshop op internet gooit u ermee dood. En wanneer er één werk verkocht wordt hangt na één uur exact hetzelfde werk weer in de digitale etalage. Weinig origineel en toch redelijk hoog geprijsd. 2.Een trend die ik waarneem is dat veel mensen iets origineels aan de muur willen maar hier niet het dure prijskaartje wat daaraan hangt voor willen betalen. Dus dan zelf maar aan de slag. Wat meestal toch niet zo’n succes blijkt achteraf… Resultaat: nog steeds geen originele “kunst” aan de muur! Conclusie: Veel mensen willen dus iets origineels aan de muur. Het liefst tegen een schappelijke prijs. Ook proberen steeds meer mensen het zelf. 2 de point... Na heel veel proberen, proberen en proberen heb ik een mengsel ontwikkeld waarmee ik op canvas structuren aanbreng. Verder zal ik u de technische details over de verf en het oplossen hiervan met andere middelen besparen. Ik bewerk opgespannen canvasdoek met mijn eigen wondermiddel. Denk hierbij aan het aanbrengen van structuren, decoraties, afbeeldingen, lijnen enz. Dit in mijn eigen stijl die ik in de loop der jaren heb ontwikkeld. De compositie van het schilderij staat dus op het doek. Een goede compositie is bepalend voor een schilderij De klant koopt dit bewerkte doek (blanco maar met de structuur, lijnen en houvast). Vervolgens kan men naar eigen smaak, inzicht en fantasie het doek afmaken in de kleurencombinaties die perfect passen in de stijl en kleur van het interieur. Uiteraard kunnen de verf en kwasten ook in de webwinkel te koop zijn. De koper heeft op deze manier een origineel werk aan de muur hangen tegen een zeer goede prijs. Doordat men voor een groot deel zelf bepaald hoe het werk er uiteindelijk uit gaat zien, wordt er mijn inziens een stukje persoonlijke meerwaarde gecreëerd . Hoe denken jullie erover….? Zou het iets kunnen zijn voor trend en kleur bewuste twintigers die net gaan samen wonen. Of misschien voor de huisvrouw die eens wat nieuws aan de muur wil en zich lekker creatief wil uiten… Misschien voor bedrijven als teambuilding ding met een mooi schilderij op de afdeling als extra bonus. Hoop feedback te krijgen…. Chris
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept