Jump to content

mobinhan

Junior
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  kvk, evd,

Company info

 • Location
  Lelystad
 1. Ik heb nu ook de nieuwe incassodienst aan mijn broek. In welke stadium is het handigst om de zaak voor de rechter te laten verschijnen? Moet ik wachten op dagvaarding vanuit Streya, of zelf het initiatief voeren?
 2. Bedankt TwaBla voor het opkomen van rechtvaardigheid, met je kennis en gedrevenheid om op te komen waar menig ondernemer (lees mens) met hun handen in het haar zaten. Ik wens je een prachtig mooi en succesvol 2019 in alles wat je doet :) Ook de beste wensen voor alle andere forum bezoekers.
 3. Geachte heer/mevrouw, Naar aanleiding van uw reactie laten wij u weten dat u geen inhoudelijke argumenten aandraagt. Voor de volledigheid wijzen wij u erop dat wij alleen verweer van u behandelen als het inhoudelijke argumenten en/of bewijzen bevat. Nu is gebleken dat de vordering niet onterecht is, vragen wij u om het verschuldigde bedrag van € 555,74 binnen zeven dagen na vandaag onder vermelding van dossiernummer 2864396 over te maken op een van de hieronder vermelde rekeningnummers. NL50RABO0385118643 - NL67ABNA0243055455 - NL52INGB0003133930 Als wij geen betaling van u ontvangen zullen wij namens onze opdrachtgever de incassoprocedure voortzetten. Wij hopen dat wij u zo voldoende hebben geïnformeerd. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de vraag & antwoordpagina op onze website. Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord. In afwachting van uw tijdige betaling. Met vriendelijke groet, een reactie van BOS incasso nav mijn email Ik zie dat BOS incasso een kwaliteit incassokeurmerk (NVIO) draagt. Daarin hanteert men een gedragscode dat onder andere u staat voor een maatschappelijk verantwoorde incassoprocedure en op basis van algemeen aanvaarde beginselen van zorgvuldigheid en deskundigheid. Ik deel u nogmaals mee dat ik de hoofdsom betwist, en dat ik om opheldering heb gevraagd bij uw opdrachtgever. Ik wacht hier nog op een schriftelijke reactie. Tot die tijd verwacht ik dat u de incasso vordering staakt. Voorts deel ik u ook mee dat er meerdere gerechtelijke procedures lopen tegen uw opdrachtgever in verband met misleidende omissie en wanprestatie.
 4. De rechter ziet geen gedupeerden (groep) maar één ondernemer versus een andere ondernemer. Is het dan mogelijk (en verstandig), dat ik mijn vinger wijs naar een fraudeur en daartegen (zelf het initiatief) een rechtszaak begin, zodat men recht getrokken wordt?
 5. Ik sta echt perplex van deze reactie... Dan heb je mijn verhaal niet gelezen, dat ik gelijk dezelfde dag ( en de dagen erna) nog aan de lijn hing om het contract proberen te ontbinden. Daarna werd je wijsgemaakt dat je een aangetekende brief moest versturen, wat ik gedaan heb, waarna vervolgens doodleuk men reageert dat je afstand hebt gedaan van je herroepingsrecht in de bandopname. Dan beginnen de dreigbrieven waarin ik elke keer om verheldering vraag, die ik niet krijgt. Vervolgens krijg je maandenlang geen reactie, om dan ook nog eens met de incassodienst te moeten worstelen. En nu na weer contact, zegt men dat er emails naar mij verzonden "kwijt" geraakt zijn, en naarstig naar op zoek zijn.. En je gaat akkoord met een heel listig in elkaar gezette val met feiten die niet waar zijn en beloftes die niet waar gemaakt zijn. Ik krijg er werkelijk waar een brok in mijn keel van deze zeer betwiste email...
 6. In het geval dat de rechter de zaak gelijk steld aan ons gedupeerden, is de kans dan niet groot dat de rechter onderneming Streya gaat ontbinden? of ben ik weer te idealistisch? Ik probeer vooral te denken aan het voorkomen van toekomstige slachtoffer..
 7. Dank TwaBla voor de update. Ik ben nu bezig met het maken van mijn dossier. Vandaag ook een mail naar BOS incasso gestuurd Ik zie dat BOS incasso een kwaliteit incassokeurmerk (NVIO) draagt. Daarin hanteert men een gedragscode dat onder andere u staat voor een maatschappelijk verantwoorde incassoprocedure en op basis van algemeen aanvaarde beginselen van zorgvuldigheid en deskundigheid. Ik deel u nogmaals mee dat ik de hoofdsom betwist, en dat ik om opheldering heb gevraagd bij uw opdrachtgever. Ik wacht hier nog op een schriftelijke reactie. Tot die tijd verwacht ik dat u de incasso vordering staakt." En gebeld naar Streya, na 15 minuten in de wachtlijn (er was maar 1 wachtende voor mij?) Kreeg ik fleur (steeds makkelijker voornamen he?) aan de lijn. Ik vroeg waar de antwoord bleef, ze zei dat er op 12 maart een email naar mij is verstuurd. Die heb ik niet ontvangen. Toen moest ze naar boven (directie) lopen om te vragen hoe het zit. Eenmaal beneden zei ze dat de directie het moest openen, dan doorsturen naar haar, dan kan ze het doorsturen naar mij... Dit gaat ze vanmiddag doen. Voor streya die meeleest, alsjeblieft staakt dit onnodige leed aan mensen. Een startende ondernemer heeft het al ontzettend moeilijk, de wereld is al zo lelijk, laten we het een stukje mooier proberen te maken. Het is nooit te laat om een andere weg te kiezen. Mvg
 8. Het wordt een beetje te complex voor mij ??? ::) :-\ Praktisch; voor alle ondernemers die op dit moment een incasso herinnering heeft ontvangen, wat zijn de mogelijkheden en de daaraan verbonden consequenties? Optie 1. lijkt mij betalen en er maar vanaf zijn, (en vooral melden dat je geen verlenging wilt) dan lijkt het zich op te splitsen in optie 2/3/4/ Rechtzaak + met welke reden je aanhaalt? En of je dit alleen doet of in groepsverband? Of je wacht na de huidige rechtszaken of nu al een zaak indien? Het lijkt mij dat in ieder geval niks doen, ook een slechte keuze van een optie is, waarbij de incassokosten steeds verder stijgen :-[, maar ik nijg wel naar optie 2/3/4. Ik zal dan nog de tip volgen om de incassodienst aan te schrijven, maar we zitten best wel knel :(
 9. En uitdrukkelijk vermeld 6:194 BW lid 4: Waarbij wordt verwezen naar artikel 193d lid 4: En artikel 193e, onderdelen a tot en met d Echt heel fijn deze gegeven informatie! Hopelijk pikt de advocaat van de lopende zaken dit ook op. We kunnen anders nog een 2e front vormen(in samenwerking met de 1e groep die nu de procedures doorlopen) Het is trouwens wel opmerkelijk dat nu BOS incasso wordt ingeschakeld, voorheen werd je aangeschreven door DAS incasso toch? Dit lijkt op het onredelijk op kosten jagen, zoals de rechter ook beoordeeld in de link die twabla verschaft.
 10. Ik dacht hier ook net aan, dit zijn natuurlijk types die al langer bezig zijn met dit soort praktijken. Hoe kunnen ze toch gemoedelijk in slaap vallen vraag ik mij hardop af. TwaBla, is het in mijn situatie nog mogelijk om mij juridisch aan te sluiten bij de anderen? Ik kan nu wel weer brieven schrijven naar die boeven, maar daar schiet ik natuurlijk niks mee op..
 11. Ik sluit mij graag aan bij de streya- resistance. Kreeg opeens weer een brief na maandenlang zwijgen van streya. Geen antwoorden krijg je, maar elke keer weer een nieuwe betalingsherinnering. Nu dus in handen van BOS incasso. ik heb nog 5 dagen voordat het bedrag verhoogd wordt, dit is echt een frusterende spanningsveld. Wat kan ik praktisch nu het beste doen? Wellicht kunnen we ook kijken of we dit melden bij https://opgelicht.avrotros.nl/? (onder leiding van TwaBla?)
 12. Ik vind het een goede! Men kan mij berichten! Welke dag heb je een afspraak op kantoor Pascal? Wat is je uitgangspunt? In ieder geval sterkte en succes! Hou ons ajb op de hoogte. Mvg p.s. trouwens min. 250 euro bovenop rekenen als incassokosten kan toch niet zomaar?
 13. Helaas nu een aangetekende brief ontvangen, ze sturen het altijd hun coorespondentie einde van de week op... Binnen 5 dagen betalen anders uit handen naar DAS incasso.. Die bedragen zullen dan 15% van openstaande factuur bedragen, met een minimum van 250 euro. De gehanteerde kosten kunt u vinden in de algemene voorwaarden welke op uw overeenkomst van toepassing is.. Maar de toepassing van de annuleringsvoorwaarde (ook vermeldt in de algemene voorwaarden) is natuurlijk handig getackeld met de opnames.. Ik twijfel nog of ik ga betalen, of dit maar doorvecht, ik heb niet veel financiele middelen, komt een eerste kind aan, en weet niet of ik deze strijd aan wil gaan in zn periode. Als ik betaal, enigzins genoegdoening, dat ze nu veel uren in hebben gestopt, kosten van diverse aangetekende brieven, en hopelijk weer een duidelijk alarm bel voor derden.
 14. Zij beweren dat jij hebt ingestemd met een aanbod, dat zo een overeenkomst is ontstaan waardoor jij nu moet betalen. Jij betwist dat. Dan is de bal aan hun/hen... Iemand ketst de bal terug. Wie is ze: Streya of het incassobureau? Als je correct betwist, kaatst het incassobureau de bal terug naar de eisende partij. Daarom is het beter te betwisten voordat incasso eraan te pas komt. Heb je iemand de Fraudedesk gesproken? Of blijft het bij een melding online? Dat is Streya. Ze geven mij nu 7 dagen om mijn bewijslast aan te brengen, alvorens het alsnog uit handen gaat naar de incassodienst. Het blijft denk ik bij een melding online, heb wel mijn contactgegevens achtergelaten, wie weet nemen ze (fraudedesk) nog contact op met me.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept