Jump to content

de bij

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Heel bedankt voor de moeite om mij te helpen. Ga ik nu alles nogmaals grondig bestuderen.
 2. Het gaat over zepen maken. Ik dacht altijd, dat alle eisen de overheid stelt en alle documenten met regels en eisen moeten toegankelijk voor iedereen zijn. Nu blijkt dat met deze dingen een commercieel organisatie bezig is en zulke documenten gewoon verkoopt. Maar goed, als het moet gekocht worden, dan het moet. Ik heb al veel e-boeken zo gekocht en weggegooid, want geen nieuw informatie daar gevonden: dezelfde inhoud, alleen met andere woorden... "Als je de zaken redelijk op orde hebt is zo'n bezoek overigens best vriendelijk en leerzaam." Wie moet komen met bezoek? Misschien kan ik hun vragen om bij mij te komen bekijken? Volgens mij het best is andersom: eerst een vriendelijk en leerzaam bezoek, dan je weet wat in orde is en wat nog verbeterd moet worden, en pas daarna met gerust hart beginnen produceren. Voor alle beginners de eigen keuken is de beste en goedkoopste variant om te beginnen, vooral als het uit je hobby komt. Ook hoogwaardige ingrediënten zijn wel duur en je moet in grote aantallen inkopen. Als het goed gaat, pas daarna kan je risico nemen en een aparte bedrijfsruimte inhuren.
 3. Heel bedankt voor zo snel antwoord. Maar mijn probleem is, dat ik nergens kan die eisen vinden en wat de benodigde keuringen zijn ook. Helaas, ben ik in de vorige eeuw geboren en opgegroeid... Toen was het, volgens mij, veel makkelijker: je gaat naar een bepaalde instantie en spreekt een "levende mens". Nu zit daar een "algemene" secretaresse en het antwoord is: alstublieft op internet zoeken. Misschien ben ik een "slechte zoeker"... Als ik zoek, vind ik geen officiële, zwart op wit, concrete (wat betreft de werkruimtes) informatie: je moet dit, dit, dit en dat doen en daarna mag je beginnen met productie. Dan weet je zeker dat je geen boete krijgt en alles wat er moet gedaan is.
 4. Hallo, Ik heb dit draadje met aandacht gelezen, maar nog een vraagje is niet beantwoord. Ik heb ergens ooit gelezen dat zepen, ook andere cosmetica produceren in je eigen keuken mag niet (en daarom maak ik zepen al jaren uitsluitend voor mijzelf en mijn vrienden) en moet je een aparte ruimte huren. Terwijl in ieder filmpje op youtube alle zepen makers dit in hun eigen keuken doen. Bijvoorbeeld in UK. UK is toch ook in EU. Zijn in Nederland andere regels? Op officiële websites ook geen informatie gevonden. Ik heb wat gezocht naar een ruimte met keuken, eigenlijk, de keuken met een kamertje voor de opslag. Helaas, volgens mijn wensen niet gevonden. Vooral grote ruimtes (met een kleine keuken) kan vinden, maar ze zijn echt duur. Om zulke ruimte te huren, moet ik de hele fabriek met personeel hebben en veel veel zepen per dag maken om huur te kunnen betalen en nog wat te verdienen. Misschien iemand weet of ik zepen thuis, in mijn eigen keuken mag maken? Mijn keuken is groot genoeg om een deel daarin voor productie in te richten. Voorbaat bedankt voor elke informatie.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept