WRichard

Junior
  • Aantal berichten

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    student

WRichard's trofeeën

  1. Alleen in het weekend besteed ik al zeker 20 uurtjes aan de onderneming. En iedere dag in ieder geval 1 uurtje aan de standaard administratie en de rest is afhankelijk van hoe druk het is of hoe druk ik het zelf heb. Dus dat zal wel loslopen, moet dus alleen even zien hoe ik dat nu nog goed administratief kan verwerken. Daarbij denk ik aan support tickets en dergelijke, dat is bewijs dat ik zou kunnen tonen aan een inspecteur wanneer hij/zij er naar vraagt. Alle kleine beetjes helpen zeggen ze altijd hé. Volgens mij heeft men boekhouder dat al verwerkt maar zal het nog wel even controleren.
  2. Ik heb een uitspraak van een rechter in 2008 erbij gepakt, die zegt letterlijk: Kortsamengevat mag een studie dus alleen als zakelijke uren worden weggeschreven als het gaat om het op peil houden van je kennis. Jullie waren ook al zo'n zelfde mening toegedaan dus dat zegt genoeg, bedankt! Jammer is het natuurlijk wel, want uiteindelijk blijkt dus dat alles wat ik met het bijbaantje heb verdiend precies hetgeen is wat ik boven het max. verzamelinkomen ben uitgekomen. Gelukkig heb ik dat geld niet uitgegeven en het veilig opzij gezet dus dat komt wel goed :) Maar wat kan ik het beste doen voor het belastingjaar 2012? Wetende dat er op het moment dus nog niet veel met de urenadministratie is gedaan. Ik kan me niet voorstellen dat een inspecteur akkoord gaat met halfbakken werk van slechts een paar maanden of denk ik dan verkeerd?
  3. Ik moet je ook zeggen dat de TNT Post of PostNL, ben iedere keer met de divisies in de war er een zooitje van maakt de laatste tijd. Brieven die verdwijnen of pakketjes die 3 dagen ergens blijven liggen en dan te bedenken dat de echte reorganisaties nog van start moeten gaan. Een kameraad van mij heeft ik denk een jaar terug ooit ergens iets besteld en dan krijg je dus ook een track-en-trace code, het pakketje was netjes afgeleverd alleen dat is nooit goed in hun systeem verwerkt. Om de zoveel tijd krijgt hij dus maitjes dat het pakketje weer boven water is en zal worden aangeboden.. bijzonder! Zelf heb ik wel eens gedacht aan Selekt Vracht, dat is een kleinere speler op de markt die volgens mij samenwerkt met DHL om een landelijke dekking te kunnen verzorgen. Misschien krijg je op zo'n manier een meer klantvriendelijke benadering.
  4. Begin 2011 ben ik al op dit fora geweest voor een schop in de juiste richting i.v.m. het starten van een onderneming (daarvoor bedankt!). In Mei 2011 heb ik vervolgens de eenmanszaak laten inschrijven bij de KVK. Dus het bedrijf draait onderhand al weer een tijdje mee. Situatie: Naast ondernemer volg ik ook een MBO studie (ICT netwerkbeheer) en daarnaast had ik nog een extra bijbaan als krantenbezorger (opgezegd in eind 2011). Van september 2011 tot aan februari 2012 heb ik stage gelopen waarna ik van februari t/m Juli dit jaar zowel stage als school heb gecombineerd. In de hostingwereld waarin ik actief ben had dat niet zo'n positief effect, van 5 uur 's ochtends tot s' avonds half 6 was ik volledig onbereikbaar. Dus de omzet liep terug en is sindsdien meer dan gehalveerd (ongeveer 70% op basis van prognoses). Financiële cijfers 2011: Opbrengsten 62.000 EUR Inkoopkosten / uitbesteed werk 42.000 EUR Afschrijvingen: 2.000 EUR Overige bedrijfskosten 3.000 EUR ------------------------------------------------------------------- Saldo winst/verlies rekening: 15.000 EUR Met mijn bijbaantje etc. kom ik uiteindelijk op een verzamelinkomen van 18.000 EUR Ik geloof dat ik iets van 3.000 EUR aan de belastingdienst moet betalen + ongeveer 5.000 EUR aan de studiefinanciering aangezien ik boven de grens van 13.000 EUR zit. Jullie zien waarschijnlijk al wel welke kant ik op wil, dit is allemaal berekent op basis van het feit dat ik geen recht heb op zelfstandige aftrek. Nu zeg ik er meteen bij dat ik geen urenadministratie bij houd (mijn boekhouder heeft me daar recentelijk pas op gewezen - dom van mij hé - ik weet het!). Nou is dus de vraag in hoeverre de studie (ook in de aanloop) mee kan tellen, ik weet dat het een lastig vraagstuk is en ik heb ook al wel de nodige jurisprudentie geraadpleegd alleen het is me nog niet geheel duidelijk. Ik wil hierbij vooropstellen dat ik dit NIET vraag om belastingen te ontlopen of dat ik mijn studie niet volledig zelf wil bekostigen. Ik vraag me dus gewoon af of het zin heeft om een jurist te raadplegen bij het accountskantoor hier in de buurt. En dan misschien wel belangrijker is het belastingjaar 2012, hier heeft het bedrijf dus een volledig jaar gedraaid en is die urennorm ook beter te verantwoorden ware het niet dat ik dus geen urenadministratie heb bijgehouden. Kan ik daar met terugwerkende kracht nog iets van maken of wordt het de straf gewoon maar aanvaarden (geen extra aftrekposten naast de standaard MKB-winstvrijstelling)?
  5. Ik denk er nog steeds over na om een LTD te starten. Dit staat gewoon vele malen beter dan een ''Sole Propietorship''. Dit is mede omdat vrijwel alle klanten zich in het buitenland bevinden. Zowel binnen als buiten de Europese Unie. Ik had eerst een accountant ingeschat op ongeveer 900 Euro p/jaar. Maar na wat gelezen te hebben zal het ongeveer 1800-2000 euro gaan worden. Ik wil dit werk gewoon veel liever uitbesteden. BTW aangifte kan ik misschien nog wel zelf doen, maar daar zal ik dan eerst eens even rustig voor moeten gaan zitten. Kosten voor KVK Lidmaatschap en natuurlijk starten en onderhouden van de Limited kan ik nog volgen.. Maar welke overige kostenposten zie ik nu nog over het hoofd? Voor het registreren van een Limited ben ik onder andere uit gekomen bij UK EuroBV en Freemont Group. Misschien dat iemand hier nog goede en of slechte ervaringen mee heeft? Het eerste contact met Freemont Group was i.i.g. vrij goed. Alvast bedankt!
  6. Ik ben er de afgelopen 2-3jaar druk mee bezig geweest en heb er dus ook veelvuldig mee geëxperimenteerd. Vertrouwen heb ik er dus wel in. En natuurlijk begrijp ik dat ondernemen ook risico's met zich meebrengt. Van nature ben ik terughoudend en ik zal daarom ook nooit geld lenen om iets te starten. Eerst sparen, daarna kun je het uitgeven is me altijd geleerd. Klanten heb ik al wel en ik zie ook dat er voldoende mogelijkheden zijn om uit te breiden. Alleen daarvoor zal alles eerst officieel en netjes geregistreerd moeten worden. Geld valt er wel te verdienen, dus op termijn is er wel wat mogelijk. Als ik naar een van men grootste concurrenten kijk dan schat ik zo in dat hun ongeveer 5.000 tot 10.000 Euro winst draaien in de maand. Financieel hoef ik er voorlopig nog niet beter van te worden. Zolang ik maar break-even draai, dan ben ik tevreden. Als er goede gegronde redenen zijn om een eenmanszaak te beginnen dan zal ik die mogelijkheid zeker niet uitsluiten. Zelf dacht ik dat een Limited beter zou passen bij de internationale activiteiten van men bedrijf en daarnaast dicht het ook nog eens een aantal risico's af. U moet begrijpen dat in deze bedrijfstak fraude aan de orde van de dag is, uiteraard doe ik men best om alles zo goed mogelijk dicht te timmeren. Maar je hebt niet overal invloed op.
  7. Hallo beste HL members, Ik ben al een tijd naarstig opzoek naar informatie over het opstarten van een bedrijf. Bij verscheidene onderwerpen kom ik dan ook uit op jullie forum. Wat mij er vervolgens toe heeft doen besluiten om me hier aan te melden. Nou kan ik gerust stellen dat ik nog weinig weet van hoe het juridisch en financieel allemaal in elkaar steekt. Toch zijn er een aantal voorwaarden waar aan ik dien te voldoen bij het opstarten van een bedrijf. En daarom ben ik dus ook hier. Mijn bedrijf zal zich slechts focussen op het doorverkopen van dedicated servers. Wat hier wel belangrijk is om bij op te merken is dat vertrouwen van de klant in mij van groot belang is. Omdat ik toch een soort van extra schakel ben tussen de klant en het datacenter. Er is dus sprake van een vrij groot ondernemersrisico voor mij, want bij geen betaling of terugvordering van een betaling kunnen de kosten flink doen oplopen. Aangezien de winstmarges soms relatief klein kunnen zijn. Op basis van deze twee punten heb ik een beetje rond gekeken welke ondernemingsvorm nou het beste bij mij zou passen. Zo heb ik gekeken naar een eenmanszaak, Besloten Vennootschap en een Britse Limited. Nou vind ik de eenmanszaak al enigszins beangstigend. Dit omdat je toch met je privévermogen verantwoordelijk wordt gehouden. Dit zal ongetwijfeld af te dichten zijn met allerlei verzekeringen maar daar pas ik liever voor. Een BV is ook niet echt een optie aangezien ik de inleg van 18.000 euro niet kan betalen. En een kortlopende lening zie ik ook niet echt zitten om daarna de BV weer leeg te trekken (dacht dat dit mogelijk was). Zo kwam ik uiteindelijk uit bij de Britse Limited (Ltd.) Deze heeft t.o.v. van de BV het voordeel dat ik geen notaris nodig ben, wat in het eerste jaar wellicht goedkoper is. In het jaar daarop volgend zal de Ltd. waarschijnlijk wel wat meer kosten omdat je toch een registered office moet aanhouden en daar ook wat papierwerk voor moet worden gedaan. Daarnaast omdat ik met name internationaal opereer is de naamsbekendheid mooi meegenomen wat het vertrouwen zeker zal doen toenemen. Eigen situatie: Ik ben op het moment student en krijg daarbij de maximale studiefinanciering (verder geen lening). Ik woon nog thuis dus financieel hoef ik me nog niet zo druk te maken, daarnaast heb ik nog een bijbaantje (2 krantenwijken). Mijn bedrijfje sluit verder mooi aan op de studie die ik nu volg. Dus het is naast interessant ook nog leerzaam. De verwachte omzet is ongeveer 35.000 Euro p/jaar. En de winst ongeveer 2.500 Euro. Waarvan nog wat dingen af moeten worden afgetrokken zoals een accountant?? en de kosten voor het opstarten van het bedrijf. Winstgevend hoeft het niet te zijn, zolang ik er maar niet op achteruit ga. Maar dan kom ik nog bij een ander punt uit, het DGA salaris. Ik neem aan dat dit op een nul-inkomen kan worden gezet? Alvast heel erg bedankt! Met vriendelijke groet, Richard
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.