linkspoot12

Junior
  • Aantal berichten

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door linkspoot12

  1. dus mag ik gewoon de volledig winst toebedelen aan de vrouw en niets aan de man in de aangifte IB 2016?
  2. Is het toegestaan wanneer een man en vrouw samen in een VOF zitten en alleen de vrouw voldoet aan het urencriterium van 1225 uur om de winst vrijwel geheel aan de vrouw toe te rekenen? Dus bv de verdeling 10% - 90 %? Ik neem aan dat je de winst niet volledig aan haar mag toebedelen. Ik hoop dat iemand dit kan beantwoorden.
  3. Bij een eenmanszaak is de ondernemer overleden. Het bedrijf wordt voortgezet door zijn zoon. Deze zoon heeft zich in laten schrijven bij de KVK als eenmanszaak. Waar moet allemaal opgelet worden bij de boekhouding? De boekhouding van de overleden ondernemer moet afgesloten worden per de datum van overlijden en deze cijfers moeten mee bij de aangifte inkomstenbelasting over dat jaar ? En hoe zit het met facturen die voor het hele jaar betaald zijn? Bv contracten voor heel 2014, dienen die gesplitst te worden in de beide boekhoudingen? Zijn er verder nog zaken waar rekening gehouden mee dient te worden? Ik vraag dit als boekhouder. Het betreft een klantvraag.
  4. Bij een eenmanszaak is de ondernemer overleden. Het bedrijf wordt voortgezet door zijn zoon. Deze zoon heeft zich in laten schrijven bij de KVK als eenmanszaak. Waar moet allemaal opgelet worden bij de boekhouding? De boekhouding van de overleden ondernemer moet afgesloten worden per de datum van overlijden en deze cijfers moeten mee bij de aangifte inkomstenbelasting over dat jaar ? En hoe zit het met facturen die voor het hele jaar betaald zijn? Bv contracten voor heel 2014, dienen die gesplitst te worden in de beide boekhoudingen? Zijn er verder nog zaken waar rekening gehouden mee dient te worden?
  5. Ik heb een vraagje over de FOR die op de balans staat van een eenmanszaak. Er staat 20.000 euro als FOR op de belans. Nu besluit ik dit in een lijfrente verzekering te storten. Welke boeking moet ik nu maken in de administratie om de FOR tegen te boeken? En kan ik in het volgende jaar gewoon weer doneren (max 12% in 2012 indien voldoen aan de voorwaarden)? Alvast bedankt
  6. Hallo, Ik heb de volgende vraag: Ik woon samen met mijn vriendin in een koopwoning. We zijn voor de IB 2012 fiscale partners en we hebben allebei een eenmanszaak. We doen allebei apart aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers over 2012. Ook al wonen we op 1 adres, beide eenmanszaak staan op een andere naam ingeschreven. We voeren dus allebei bij onze aangifte IB 2012 voor onze eenmanszaken zelfstandige aftrek en mkb korting op. Is dit toegestaan? Vriendelijk dank voor uw reactie.
  7. Hallo, Ik heb een vraagje over PKI overheidscertificaat. Ik begrijp dat je dat met ingang van 1 januari 2013 moet hebben als je vanuit je boekhoudprogramma voor meerdere klanten de aangifte IB en OB naar de belastingdienst wilt zenden. In de voorgaande jaren deed ik dit voor een aantal klanten nog gewoon via de site van de belastingdienst. Kan dit in 2013 ook nog gewoon? Wanneer heb je precies dat PKI overheidscertificaat nodig en welke moet je hebben als je voor een 10-tal klanten aangiften OB en IB wilt doen? Wat zijn ongeveer de kosten? Hartelijk dank voor de informatie
  8. Hallo, Ik heb de volgende vraag: Ik heb een kantoor ingericht aan huis. Ik heb hiervoor diverse kosten gemaakt (verf, wanden, kantoorkasten, bureau ed). Ik begrijp dat het voor de inkomstenbelasting niet aftrekbaar is omdat er geen eigen sanitair aanwezig is (wel een aparte ingang). Maar hoe zit het exact met de omzetbelasting? Kan ik de voorbelasting van de rekeningen die te maken hebben met dit kantoor wel meenemen met de aangifte omzetbelasting? En moet ik de facturen dan als prive in mijn administratie boeken maar wel met btw? Bedankt voor het antwoord.
  9. Hallo, Ik wil een oude auto inbrengen in de eenmanszaak. De waarde heb ik vastgesteld op de site van de anwb. Hoe bepaal hoeveel jaren ik er nog over mag /moet afschrijven? Mag dit uberhaupt?
  10. Hallo, dat is toch 36 maanden na de bezwaartermijn van 6 weken na de definitieve aanslag van het laatste jaar dat is meegenomen in de middeling in plaats van 1 jaar? Groet
  11. Hallo, Ik heb een vraag over middelen. Is het toegestaand bij de drie aaneen gesloten jaren bij middeling een jaar mee te nemen waarin ik in loondienst was? Ik wil namelijk drie jaren middelen, 2007 als loondienst jaar en 2008 en 2009 als eenmanszaak. Maar in 2007 heb ik veel minder belasting betaald, of mag dat niet? [titel aangepast - mod]
  12. Dank u voor het antwoord. Begrijp ik het goed dat ik de bv gewoon in 'ruste' kan laten naast mijn loondienstverband? Kan/mag ik het salaris niet op nul zetten? Dien ik de fiscus hierover in te lichten? Bedankt
  13. Hallo, Ik zit met de volgende vragen: ik heb een bv met werkmaatschappij. Momenteel heb ik nu helaas geen opdrachten uit mijn bv. Dus ben ik weer in loondienst gaan werken. Ben ik nu genoodzaakt de bv te eindigen? Of terug naar een eenmanszaak? Ik weet niet hoe verder met de bv. Voorheen gaf ik mezelf iedere maand een salaris uit de bv van 1500 euro per maand. Nu wil ik dat op nul zetten. mag dat? Of ben ik genoodzaakt mezelf toch een salaris te geven ook al zijn er geen inkomsten. Moet ik fiscaal afrekenen nu of kan ik de bv gewoon laten bestaan naast mijn loondienstverband?
  14. Hallo, Ik heb een vraag over middeling van inkomens. In 2007 en 2008 heb ik als freelancer gewerkt en had ik inkomsten uit onderneming. In 2009 werkte ik in loondienst en had ik daarnaast nog wat opdrachten als freelancer, ik had dus inkomsten uit loondienst verband en inkomsten uit onderneming. Mijn vraag is mag ik deze jaren middelen? Omdat de omstandigheden in 2009 (voornamelijk loondienst) aanzienlijk gewijzigd zijn ten opzichte van 2008 en 2007 (freelancer). Mag ik deze 3 aan 1 gesloten jaren dan toch middelen? Bedankt.
  15. Hallo, Ik ben in 2010 gescheiden voor de wet en in 2011 vind de verdeling van de goederen gemeenschap plaats. Echter ik ben in 2009 het huis tijdelijk uitgegaan tot in 2011 dan ga ik er weer wonen. Nu heb ik de volgende vragen voor wat betreft de IB 2010: - Ik weet dat je de rente 2 jaar mag aftrekken als je er tijdelijk niet meer woont. Mijn ex en ik waren in gemeenschap van goederen getrouwd echter ik betaal vanaf het moment dat ik de woning heb verlaten en zij er nog inwoont volledig alle hypotheekrente. Die termijn van 2 jaar, is dat 2 jaar nadat ik weg ben gegaan of 2 jaar nadat ik me in het GBA heb over laten overschrijven naar een ander adres? Hier zit in mijn geval namelijk verschil in! - Hoe doe ik dat bij de aangifte: Hypotheekrente: aftrekken als betaalde hypotheekrente bij eigen woning en voor hoeveel procent, ik denk 50% omdat we in gemeenschap van goederen getrouwd waren en dan vervolgens als 50% opgeven als betaalde alimentatie? Eigen woning forfait: Moet ik bij woning box 1 iets opgeven aangezien ik er niet gewoond heb in 2010 en het hele forfait aftrekken als betaalde alimentatie??
  16. Ja de voorlopige aanslag heb ik apart ingevuld bij te verrekenen bedragen. Ik vind het ook vreemd
  17. de rente heb ik opegeven bij de woning, de ondernemersaftrek berekent het programma automatisch
  18. In de prive ontrekking van 100 zit ook de voorlopige aanslag van 12. er is geen verschil tussen winst volgens resultatenrekening en de vermogensvergelijking alleen komt met een prive ontrekking van 100 en de huidige winst er uit dat ik naast het bedrag wat ik al betaald heb (12) nog 28 moet betalen....en dat lijkt me vreemd bij een bruto winst van 70
  19. Mijn situatie: Begin vermogen 49 winst 70 prive ontrekkingen 100 De verlies en winst rekeningen en balans heb ik volledig ingevuld in het belastingprogramma voor ondernemers 2009. Het beginvermogen ook. Bij prive ontrekkingen box 1 vul ik dan die 100 in. Ik had ook nog een voorlopige aanslag betaald over 2009 van 12000 euro. Het programma maakt een berekening van het bedrag wat ik moet betalen. Door die prive ontrekking moet ik nog een eens 25000 euro betalen.
  20. Ik begrijp het niet. De prive ontrekkingen zijn in 2009 veel hoger dan voorgaande jaren ivm de uitbetalingen die ik aan mijn ex partner moest doen. volgens mij werkt het aangifte programma van de belastingdienst zo dat wanneer je bij box 1 priveontrekkingen dit bedrag invult het wel degelijk van invloed is op het berekende bedrag aan te betalen inkomstenbelasting. Hoe moet ik dit bedrag dan wel opvoeren?
  21. Wanneer ik het bedrag aan prive ontrekkingen invul wordt het te betalen bedrag aan belasting ook hoger in het aangifte programma. Het programma maakt een vermogensvergelijking en de prive ontrekking is wel van invloed op het te betalen bedrag. Hoe zou ik deze ontrekking dan moeten invullen? Bedankt
  22. Hallo, Ik zit met een probleem. In 2009 ben ik in een echtscheiding geraakt en heb ik de echterlijk woning (gemeenschap v goederen) verlaten. De echtscheiding is in 2010 ingeschreven bij de burgerlijke stand en de verdeling van gemeenschap zal pas in 2011 plaatsvinden. Wel heb ik in 2009 een aanzienlijk bedrag aan mijn ex vrouw moeten betalen als voorschot op de verdeling. Dit bedrag heb ik van de zakelijke rekening betaald omdat het over een groot bedrag ging. Nu bij de aangifte over 2009 zit ik met een probleem, als ik het als prive onttrekking opgeef moet ik een enorm bedrag aan belasting betalen. Dit lijkt mij vreemd wat ik had niet zo'n hoge winst in 2009 en heb al een voorlopige aanslag betaald. Ik heb het gevoel dat ik dit anders in mijn aangifte en/of in mijn boekhouding moet verwerken. Wie kan mij hiermee helpen. Wat betreft de hypotheek heb ik het hele jaar de hypotheekrente betaald terwijl ik op 1 mei de woning verlaten heb. Klopt het dat ik de eigenwoningforfait in mijn aangifte moet opvoeren als betaalde partneralimentatie en de helft van de betaalde hypotheekrente ook? Bedankt!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.