Jump to content

linkspoot12

Junior
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. dus mag ik gewoon de volledig winst toebedelen aan de vrouw en niets aan de man in de aangifte IB 2016?
 2. Is het toegestaan wanneer een man en vrouw samen in een VOF zitten en alleen de vrouw voldoet aan het urencriterium van 1225 uur om de winst vrijwel geheel aan de vrouw toe te rekenen? Dus bv de verdeling 10% - 90 %? Ik neem aan dat je de winst niet volledig aan haar mag toebedelen. Ik hoop dat iemand dit kan beantwoorden.
 3. Bij een eenmanszaak is de ondernemer overleden. Het bedrijf wordt voortgezet door zijn zoon. Deze zoon heeft zich in laten schrijven bij de KVK als eenmanszaak. Waar moet allemaal opgelet worden bij de boekhouding? De boekhouding van de overleden ondernemer moet afgesloten worden per de datum van overlijden en deze cijfers moeten mee bij de aangifte inkomstenbelasting over dat jaar ? En hoe zit het met facturen die voor het hele jaar betaald zijn? Bv contracten voor heel 2014, dienen die gesplitst te worden in de beide boekhoudingen? Zijn er verder nog zaken waar rekening gehouden mee dient te worden? Ik vraag dit als boekhouder. Het betreft een klantvraag.
 4. Bij een eenmanszaak is de ondernemer overleden. Het bedrijf wordt voortgezet door zijn zoon. Deze zoon heeft zich in laten schrijven bij de KVK als eenmanszaak. Waar moet allemaal opgelet worden bij de boekhouding? De boekhouding van de overleden ondernemer moet afgesloten worden per de datum van overlijden en deze cijfers moeten mee bij de aangifte inkomstenbelasting over dat jaar ? En hoe zit het met facturen die voor het hele jaar betaald zijn? Bv contracten voor heel 2014, dienen die gesplitst te worden in de beide boekhoudingen? Zijn er verder nog zaken waar rekening gehouden mee dient te worden?
 5. Ik heb een vraagje over de FOR die op de balans staat van een eenmanszaak. Er staat 20.000 euro als FOR op de belans. Nu besluit ik dit in een lijfrente verzekering te storten. Welke boeking moet ik nu maken in de administratie om de FOR tegen te boeken? En kan ik in het volgende jaar gewoon weer doneren (max 12% in 2012 indien voldoen aan de voorwaarden)? Alvast bedankt
 6. Hallo, Ik heb de volgende vraag: Ik woon samen met mijn vriendin in een koopwoning. We zijn voor de IB 2012 fiscale partners en we hebben allebei een eenmanszaak. We doen allebei apart aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers over 2012. Ook al wonen we op 1 adres, beide eenmanszaak staan op een andere naam ingeschreven. We voeren dus allebei bij onze aangifte IB 2012 voor onze eenmanszaken zelfstandige aftrek en mkb korting op. Is dit toegestaan? Vriendelijk dank voor uw reactie.
 7. Hallo, Ik heb een vraagje over PKI overheidscertificaat. Ik begrijp dat je dat met ingang van 1 januari 2013 moet hebben als je vanuit je boekhoudprogramma voor meerdere klanten de aangifte IB en OB naar de belastingdienst wilt zenden. In de voorgaande jaren deed ik dit voor een aantal klanten nog gewoon via de site van de belastingdienst. Kan dit in 2013 ook nog gewoon? Wanneer heb je precies dat PKI overheidscertificaat nodig en welke moet je hebben als je voor een 10-tal klanten aangiften OB en IB wilt doen? Wat zijn ongeveer de kosten? Hartelijk dank voor de informatie
 8. Hallo, Ik heb de volgende vraag: Ik heb een kantoor ingericht aan huis. Ik heb hiervoor diverse kosten gemaakt (verf, wanden, kantoorkasten, bureau ed). Ik begrijp dat het voor de inkomstenbelasting niet aftrekbaar is omdat er geen eigen sanitair aanwezig is (wel een aparte ingang). Maar hoe zit het exact met de omzetbelasting? Kan ik de voorbelasting van de rekeningen die te maken hebben met dit kantoor wel meenemen met de aangifte omzetbelasting? En moet ik de facturen dan als prive in mijn administratie boeken maar wel met btw? Bedankt voor het antwoord.
 9. Hallo, Ik wil een oude auto inbrengen in de eenmanszaak. De waarde heb ik vastgesteld op de site van de anwb. Hoe bepaal hoeveel jaren ik er nog over mag /moet afschrijven? Mag dit uberhaupt?
 10. Hallo, dat is toch 36 maanden na de bezwaartermijn van 6 weken na de definitieve aanslag van het laatste jaar dat is meegenomen in de middeling in plaats van 1 jaar? Groet
 11. Hallo, Ik heb een vraag over middelen. Is het toegestaand bij de drie aaneen gesloten jaren bij middeling een jaar mee te nemen waarin ik in loondienst was? Ik wil namelijk drie jaren middelen, 2007 als loondienst jaar en 2008 en 2009 als eenmanszaak. Maar in 2007 heb ik veel minder belasting betaald, of mag dat niet? [titel aangepast - mod]
 12. Dank u voor het antwoord. Begrijp ik het goed dat ik de bv gewoon in 'ruste' kan laten naast mijn loondienstverband? Kan/mag ik het salaris niet op nul zetten? Dien ik de fiscus hierover in te lichten? Bedankt
 13. Hallo, Ik zit met de volgende vragen: ik heb een bv met werkmaatschappij. Momenteel heb ik nu helaas geen opdrachten uit mijn bv. Dus ben ik weer in loondienst gaan werken. Ben ik nu genoodzaakt de bv te eindigen? Of terug naar een eenmanszaak? Ik weet niet hoe verder met de bv. Voorheen gaf ik mezelf iedere maand een salaris uit de bv van 1500 euro per maand. Nu wil ik dat op nul zetten. mag dat? Of ben ik genoodzaakt mezelf toch een salaris te geven ook al zijn er geen inkomsten. Moet ik fiscaal afrekenen nu of kan ik de bv gewoon laten bestaan naast mijn loondienstverband?
 14. Hallo, Ik heb een vraag over middeling van inkomens. In 2007 en 2008 heb ik als freelancer gewerkt en had ik inkomsten uit onderneming. In 2009 werkte ik in loondienst en had ik daarnaast nog wat opdrachten als freelancer, ik had dus inkomsten uit loondienst verband en inkomsten uit onderneming. Mijn vraag is mag ik deze jaren middelen? Omdat de omstandigheden in 2009 (voornamelijk loondienst) aanzienlijk gewijzigd zijn ten opzichte van 2008 en 2007 (freelancer). Mag ik deze 3 aan 1 gesloten jaren dan toch middelen? Bedankt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept