mrwash

Junior
  • Aantal berichten

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door mrwash

  1. Hoi Mr. Wash,

     

    Een wijs besluit,

     

    Mocht het zover komen, bij de rechter zal deze hele ingewikkelde en frustrerende procedure waarschijnlijk eindigen in een ordinair handjeklap onderhandeling tussen de twee advocaten.

    Zorg er zelf voor dat je onderhandelingsruimte creëert, zoals gevolgschade, afkoop ziekterisico, enz., breng dit ter sprake bij je advocaat en laat je hierover door hem voorlichten. Je kan pas iemand overnemen als dit geen bedreiging is voor de voortzetting van je bedrijf, dit zijn bedrijfseconomische redenen. Volgens mij zijn hier in jouw situatie wel mogelijkheden.

     

    Maar zoals Dennis zegt, even alles in perspectief, dat kan inderdaad het beste met een advocaat arbeidsrecht.

     

    Groetjes,

    Roland

     

    Ik heb voor maandag as. een afspraak met de jurist, dan kost het maar geld wat ik eigenlijk niet heb of kan uitgeven, maar het moet maar. Overigens heb ik al diversen malen gezegt tegen de vakbond dat het om bedrijfseconomische redenen ook niet kan. Maar daar had ze niks mee te maken, ze komen op voor de rechten van de werknemer. pff goed dat er vakbonden zijn , maar je kan ook overdrijven.

     

    Overigens nog een puntje wat vandaag weer aan de orde kwam, ik had de mevr 2 die ook ziek is , uitgenodigt om even op ons kantoor te komen praten en loonstroken en id etc mee te nemen om haar in mijn loonadministratie goed te verwerken. Wat denk je , staat de werknemer met haar dochter voor de deur, we hebben haar dochter geweigert binnen te laten. Kom op we hebben duidelijk gezegt U in persoon zelve. De werknemer weigert vervolgens zonder dochter te praten.

  2.  

    Beter nog, schakel hiervoor een bedrijfsjurist in, geen on line, maar gewoon eentje uit je directe omgeving.

    Misschien vallen de kosten wel mee, je leert ook veel van zo'n eerste gesprek waar je staat met de CAO.

     

     

    Helemaal eens. Mrwash moet gewoon een jurist / advocaat inschakelen. En misschien niet zozeer een bedrijfsjurist maar een jurist die thuis is op het gebied van het arbeidsrecht.

     

     

    Danny, geloof me, dit is een slangenkuil waar je zelf niet uit kunt komen. Ga gewoon het oriënterende gesprek met een arbeidsrechtjurist aan en vraag om een offerte. Dit is heel belangrijk, zeker gezien jouw financiële situatie. Je loopt namelijk het risico dat het hele bedrijf hierop stuk loopt.

     

    Heel veel succes!

     

     

    Ik ben er klaar mee , ik ga nu ook een jurist onschakelen

  3. Als ze zelf een arbobeleid uitvoeren, dan heeft hij waarschijnlijk ook geen verzekering afgesloten en dus een eigen risico bij langdurig ziekteverzuim.

     

    Je werkneemster moest niet zomaar een nieuw contract tekenen, dat is waarschijnlijk de voorbereiding geweest op de overname en aangeraden door het CNV.

    Heeft de werkneemster of de werkgever het CNV ingeschakeld ? met andere woorden bemiddelt het CNV de belangen voor de werkneemster of de werkgever ?

     

    Als het vanuit de werkneemster gebeurt, kun je nl. onderhandelen over een vergoeding door haar vorige werkgever wegens risico op langdurige ziekte. De onderhandelingen lopen dan via de contactpersoon van het CNV.

     

    Gebeurt het vanuit de werkgever, dan heeft het CNV twee partijdige petten op en handelt zij hiermee tegen haar eigen vakbondprincipes in. Het komt vaker voor dat de vakbonden de trucjes toepassen (ook bij het intern beleid) die zij van de al die "gemene werkgevers" leren.

     

    Wat misschien ook helpt, is je contactpersoon mededelen dat je hierover een second opinion gaat vragen bij een andere vakbond en of dit een normale gang van zaken is.

     

    Is het al die moeite wel waard ?

    Je kunt toch alsnog die opdracht laten gaan en dit hele verhaal als motivatie meegeven aan de opdrachtgever ?

    Ik weet niet of de kosten van een langdurig zieke werkneemster opweegt tegen de inkomsten van dit project.

     

    Groetjes

    Roland

     

     

     

     

    De vakbond is door 1 van de 3 dames ingeschakeld en bemoeid zich er nu ontzettend veel mee, maar nu is het zelf zo dat ze voor de belangen van het verliezende bedrijf opkomen heb ik het idee van , want daar is veel contact mee heb ik begrepen. De vakbond help het verliezende bedrijf voor de belangen van de werknemer kreeg ik te horen.

     

    Maar de opdracht laten schieten? No Way !! ik heb daar voor gevochten en zal blijven vechten , ik laat me niet het kaas van de brood eten door mensen die alleen de boel willen uitbuiten. Overigens hebben we deze opdrachtgever keihard nodig om te overleven.

  4. Dag Danny (Mrwash),

     

    Fijn je weer te zien op HL! Ik heb mij ook verdiept in jouw vorige vragen op dit forum, vandaar dat ik benieuwd ben of het nog steeds gaat over dezelfde opdracht voor het schoonmaken van kinderdagverblijven. Ik zie namelijk wel wat overeenkomsten ;)

     

    Als dit het geval is speelt het volgende: deze dames vallen niet onder de schoonmaak-cao maar onder de cao kinderopvang. Nu heb ik die CAO even vlug-vlug doorgelezen, maar ik zie heir geen woord over overnemen van personeel of heraanbestedingen - is ook nogal branchevreemd voor ze. In dat geval geldt gewoon wat ik al eerder geschreven heb in dit draadje.

     

    Ik ben benieuwd waarom je denkt dat toch de Schoonmaak-CAO van toepassing is? En ben je al op zoek gegaan naar die adviseur, want ik ben bang dat je aardig aan het koersen bent naar een heel duur verhaal - zeker als je nu de vakbond tegenover je hebt die een batterij juristen klaar heeft staan om het voor haar leden op te nemen. Geloof mij, hun geldzak is heel wat dieper dan die van jou...

     

    Ik hoor graag van je!

     

    Dennis

     

    Hoi Dennis , ja idd daar ben ik weer!! :) Het zijn hectische maanden pff, de bbz wil ook nog niet vlotten dat is behandeling alleen komen ze steeds met andere verzoekenm, maar dat terzijde dat wordt later nog vervolgt in het geschikte draadje.

     

    Maar je hebt gelijk dit is nog steeds het zelfde geval, alleen deze gaat niet over de dames die uit het CAO kinderopvang komen, er zat nog een partij tussen ( schoonmaakbedrijf ) met 1 werknemer.

    Die andere dames van de kinder opvang is ook nog steeds een zooitje, De 1e wilde gewoon niet over, heb ik goede gesprekken mee gehad en wel 10 x gevraagt of ze het zeker wist, omdat ze dan haar eigen raampjes in gooit en haar rechten verspeeld.

    De 2e werknemer van uit de kinderopvang had haar eigen al in maart ziekgemeld bij haar huidige werkgever, daar heb ik diversen malen kontakt meegezocht, en krijg alleen haar dochter te spreken. De bedrijfsarts heb ik er ook op afgestuurd en er is geen duidelijk ziektebeeld nog van deze dame, als ik verplicht ben om deze dame over te nemen dan leg ik mij daar bij neer, dat was eerste instansie ook gewoon de bedoeling ,maar ik verwacht natuurlijk wel een gezicht. Ik heb die mevr nog nooit gezien, Maar staat nu wel op mijn loonlijst..

     

    De vakbond doet heel moeilijk, ik kan je brieven laten zien , waar je van zal denken "waar slaat dit op" 1 voorbeeld dame 1 die al meerdere keren gezegt hebt dat ze niet over wilt, daar zegt de cnv van dat ze het waarschijnlijk niet begrijpt omdat ze de nederlandse taal niet goed beheerst ( Ik versta haar prima overigens ) Over dame 2, die ik allang een contract hebt aangeboden alleen nog steeds niet getekend terug hebt gekregen, zegt de cnv dat ze op haar oude pand moet blijven werken omdat het voor deze werknemer onmogelijk is om zich te verplaatsen ofwel niet naar een ander object kan , wat mijn bedoeling is. In alle redelijkheid heb ik ze verteld dat de afstanden niet meer dan 5 km zullen bedragen naar de andere objecten.

    Vraag me af heb je als ondernemer hier nog wat te zeggen in dit landje?

    Als ik de mevr van de vakbond hiermee confronteerd, dan zegt ze doodleuk "dan had je die offerte maar niet uit moeten brengen"

     

    Anyway bij dame 3 is het anders die komt van een ander schoonmaakbedrijf, precies 1 maand voordat wij de nieuwe werkzaamheden gingen uitvoeren, kwam het schoonmaakbedrijf plotseling op de proppen met deze werknemer, en kreeg ik doodleuk een loonstaat onder me neus voor volle dienst 38 uur per week,hetgeen absoluut niet klopt en mijn vraag aan het bedrijf of ze kunnen aantonen op welke panden deze werknemer 1.5 jaar heeft gewerk, krijg ik te horen dat ze dat niet kunnen aantonen.

    Is er dan een overname verplichting?

    Ik zeg nee!!

    nu helemaal want deze werknemer is op dit moment arbeids ongeschikt ( carpataal tunnel syndroom )

     

    Ik heb nog geen juridisch advies gevraagt omdat daar het geld simpelweg nog niet voor is, ik probeer te overleven met alle andere toestanden en zoveel mogelijk werk ook nog eens zelf te doen, zodat we snel uit de schulden zijn.

  5. Hoi mr. Wash

     

    Weet wel wie je overneemt.

     

    Is ze sinds kort ziek, of langdurig ?

    Als ze langdurig ziek is, dus in een reïntegratie traject, heeft de vorige werkgever dan geen doorbetalingsverplichting vanuit de wet poortwachter ? Je wilt haar wel overnemen, maar dan wel zonder risico op doorbetaling, hiervoor mag je dan toch een fikse vergoeding vragen, ze kan arbeidsongeschikt raken of zijn.

     

    Vraag de CNV om een urenspecificatie van het bedrijf en ter vergelijking haar gespecificeerd ziekteverzuimoverzicht van het afgelopen jaar van hun arbodienst. Hierin staan ook eventuele evaluatiemomenten dacht ik

     

    Kun je ook gelijk zien of ze daadwerkelijk op de lokatie gewerkt heeft

     

    Groetjes,

    Roland.

     

     

     

    Er zijn totaal geen urenspecificaties in het vorige bedrijf aanwezig en ben hoogwaarschijnlijk hebben ze ook geen arbo dienst waarvan ze lid zijn. CNV wil daar niks van weten en beroept zich op de loonstaten en kunnen daarvan afleiden dat deze werknemer bijv 10 uur op pand 1 heeft gewerkt en 15 uur op pand 2 en nog eens 10 uur op pand 3 ???????? Wat ik krijg is simpelweg een kladje met daarop de uren va elk pand waar deze werknemer schijnbaar gewerkt heeft 1.5 jaar lang...

     

    Overigens heb ik goed contact met de werknemer die wij moeten overnemen volgens het cnv, deze werknemer vertelde mij laatst dat haar huidige werkgever voor haar deur stond met een vernieuwde arbeids overeenkomst, waar dusc wel de uren van de panden in vermeld staan, ze verzochten haar om dit te tekenenen, dit heeft ze niet gedaan. In haar oude overeenkomst staat dus ook niks van panden of iets dergelijks in.

     

    Het is toch niet zo dat men op iemand zijn blauwe ogen moet vertrouwen en dat dan maar aan moet nemen?

     

     

     

    Deze werknemer is ongeveer 2 weken voordat wij begonnen op de locaties ziek geworden ( geen griepje ) dus kan nog eens een lang verhaal worden.

  6. Hallo HL bezoekers , hier ben ik weer.

     

    Ik heb een vraag over overname van personeel uit de schoonmaakbranche, ik heb hier eerder al wat over geschreven op HL, maar het probleem is nog steeds niet duidelijk.

     

    Even kort verhaal, Ik heb een nieuwe opdracht binnen gesleept daarbij had het verliezende bedrijf 1 dame in dienst zeggen ze.

    Nu is er al een poosje gesteggel tussen mij en de vakbond CNV.

     

    Het gaat om het volgende :

     

    in de cao staat beschreven dat je mensen moet overnemen die minstens 1,5 jaar op een zelfde object hebben gewerkt, het verliezende bedrijf moet kunnen aantonen dat de werknemer daar dus werkelijk 1,5 jaar gewerkt heeft.

     

    Nu is het geval het verliezende bedrijf dat niet kan aantonen naar mijn mening dmv urenstaten /logboeken of in de loonstroken , nergens staat beschreven dat de werknemer daar 1,5 jaar op het zelfde object gewerkt heeft, ik heb alleen maar een kladje voor me neus gekregen met op pand 1 ... uur per week , op pand 2 ..... uur gewerkt. Overigens is het ook nog zo dat het verliezende bedrijf geen overeenkomst had met de opdrachtgever.

     

    Mijn vraag is , sta ik in mijn recht om deze werknemer geen arbeidsovereenkomst aan te bieden, ik beroep me op het art 38 van de cao zoals hieronder beschreven. Het verliezende bedrijf moet toch kunnen aantonen dat deze werknemer hier 1,5 jaar gewerkt heeft. De vakbond zegt uiterraard dat ik niet in mijn recht staat en gewoon deze werknemer moet overnemen, bijkomst is dat deze werknemer ook nog eens ziek is, wat het helemaal al vervelend maakt.

     

     

     

    Art 38 cao schoonmaak

     

    WERKGELEGENHEID

    Artikel 38 Werkgelegenheid bij contractswisseling

    1. Indien er een heraanbesteding is, zal de werkgever tenminste 3 maanden

    voor het verwachte moment van contractswisseling dan wel nieuwe

    ingangsdatum van het contract de werknemers informeren dat er een

    heraanbesteding gaande is en hen wijzen op de rechten en verplichtingen

    voortvloeiende uit dit artikel. Onder heraanbesteding wordt in elk geval

    ook verstaan een aanbesteding als gevolg van opzegging van het contract

    door het schoonmaak/glazenwasserbedrijf.

    2. De werknemer behoudt zijn recht op boven de CAO afgesproken

    vergoeding voor reiskosten als dit recht is ontstaan vóór 31 december

    2007. Ook behoudt de werknemer zijn recht op VET

    (vereenvoudigingstoeslag). Tenslotte behoudt de werknemer zijn recht op

    uitzicht op een jubileumuitkering als het verwervende bedrijf een

    dergelijke regeling heeft.

    3. De werkgever die een object verwerft als gevolg van een heraanbesteding

    (verder te noemen contractswisseling) zal aan de werknemers die op het

    moment van contractswisseling tenminste 1,5 jaar op het object

    werkzaam zijn een arbeidsovereenkomst aanbieden met uitzondering van:

    – werknemers ingedeeld in de functies 21.01 en 21.02 (objectleider);

    – met ingang van 1 juli 2010, werknemers die langer dan 26 weken

    arbeidsongeschikt zijn.

    4.

    – Het bedrijf dat een object verliest verstrekt binnen 7 dagen nadat

    aan het bedrijf bekend is geworden dat het object wordt verloren,

    een opgave aan het verwervende bedrijf van de werknemers als

    bedoeld in artikel 38 lid 3.

    De opgave wordt vergezeld van kopieën van de loonspecificaties over een periode

    van 12 maanden voorafgaand aan de contractswisseling en het verliezende bedrijf

    dient aan te tonen dat de werknemer tenminste 1,5 jaar op het object werkzaam

    was.

    Indien het verliezende bedrijf niet voldoet aan de informatieverplichting als

    hiervoor bedoeld is het verliezende bedrijf jegens het winnende bedrijf

    aansprakelijk voor de hieruit voortvloeiende schade.

    – Het bedrijf dat een object verwerft dient de plicht tot aanbieding

    van een arbeidsovereenkomst te doen binnen vier weken na

    ontvangst van de informatie van de verliezende werkgever, maar

    niet later dan 10 werkdagen voor de vermeende ingangsdatum van

    het onderhavige contract. Indien het verwervende bedrijf nalatig is

    bij het nakomen van deze verplichting en het verliezende bedrijf als

    gevolg van deze nalatigheid schade lijdt, kan de schade door het

    verliezende bedrijf op het verwervende bedrijf worden verhaald.

    5. Indien werknemers als bedoeld in artikel 38 lid 3 bij het verliezende bedrijf

    aanspraak hebben op rechten die uitstijgen boven de CAO, dan dient het

    verliezende bedrijf voor de datum van de contractswisseling deze boven

    CAO rechten af te bouwen tot het CAO niveau, tenzij het verliezende

    bedrijf met de werknemer met inachtneming van artikel 8 overeenkomt

    dat de werknemer na de contractswisseling op een ander object bij het

    verliezende bedrijf gaat werken.

    Indien het verliezende bedrijf de boven CAO rechten afbouwt tot het CAO niveau,

    heeft de werknemer ter compensatie recht op de volgende afkoopsom:

    – een bedrag ter grootte van de gekapitaliseerde boven CAO rechten

    berekend over 1 jaar indien de werknemer korter dan 2 jaar de

    boven CAO rechten geniet;

    – een bedrag ter grootte van 2,5 keer de gekapitaliseerde boven CAO

    rechten berekend over 1 jaar indien de werknemer 2 jaar of langer

    de boven CAO rechten geniet.

    Bovenstaande regeling is ook van toepassing op de vergoeding meerkilometers

    woon-werkverkeer conform artikel 34 lid 3 van de CAO.

    6. Het verwervende bedrijf dient bij het aanbieden van de

    arbeidsovereenkomst rekening te houden met de bepalingen van artikel 8

    van de CAO en met de volgende bepalingen:

    – het CAO loon geldend voor betrokkene en andere opgebouwde

    rechten voor zover gebaseerd op de CAO worden gehonoreerd;

    – het aantal uren in de individuele arbeidsovereenkomst zal bij

    contractswisseling bij de nieuwe werkgever een gelijk aantal uren

    per periode bedragen zoals voor de contractswisseling op het object

    werd gewerkt.

    7. Een werknemer dient binnen vijf werkdagen te beslissen over de door het

    verwervende bedrijf aangeboden arbeidsovereenkomst voor zover die

    voldoet aan de in dit artikelgestelde voorwaarden. Als de werknemer dit

    aanbod afwijst, blijft de werknemer in dienst van het verliezende bedrijf

    tot in elk geval het moment waarop de arbeidsovereenkomst rechtsgeldig

    eindigt.

    8. Werknemers die in verband met de duur van de arbeidsongeschiktheid,

    zoals genoemd in lid 3 van dit artikel, geen arbeidsovereenkomst krijgen

    aangeboden vanuit de verwervende werkgever, blijven in dienst van de

    verliezende werkgever die ook verder verantwoordelijk blijft voor de reintegratie.

    In afwijking van hetgeen is bepaald in artikel 7:670 BW geldt

    dat indien de verliezende werkgever voor de hier bedoelde werknemer(s)

    ontbinding vraagt van de arbeidsovereenkomst anders dan om een

    dringende reden, de werkgever aan de werknemer een vergoeding

    verschuldigd is op het moment dat de arbeidsovereenkomst eindigt. De

    vergoeding is gelijk aan de resterende loondoorbetalingsverplichting

    conform artikel 31 van de cao, gerekend vanaf het moment van

    beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Hierbij wordt ervan uitgegaan

    dat de werknemer zijn re-integratieverplichting volledig nakomt.

    9. Werknemers die niet in aanmerking komen voor een aanbieding als

    genoemd in artikel 38 lid 3 worden door de werkgever herplaatst binnen

    de regio met inachtneming van het hiernavolgende:

    – vacatures binnen de regio voor passende functies worden

    aangeboden aan de werknemer. Het betreft vacatures die 3

    maanden of korter voorafgaand aan de contractswisseling zijn

    ontstaan;

    – als sprake is van een passende functie zullen contracten voor

    bepaalde tijd binnen de regio worden beëindigd ten gunste van de

    werknemer met een contract voor onbepaalde duur die op grond

    van dit artikel dient te worden herplaatst.

    10. Op de overdracht van vakantiedagen en vakantietoeslag bij

    contractswisseling is het overdrachtsprotocol van toepassing dat is

    opgenomen in bijlage IV van de CAO.

    Artikel

  7. Lees voor je het gesprek in gaat eerst eens dit artikel. Het hele artikel is goed, maar vooral de paragraaf op bladzijde 2 (Wie gaat mee? Het artikel stelt: als een medewerker weigert om over te gaan naar de nieuwe werkgever heeft deze dus vanaf het moment van overname geen arbeidsovereenkomst meer (ze blijft dus niet in dienst van de oude werkgever, er is geen keuze hierin). Maar er is een verschil tussen weigeren en weigeren (het zal eens niet zo zijn...).

    Zeker nu er een dame mogelijk ziek is gemeld is het nog veel verstandiger om deskundige hulp in te schakelen - onderschat dit niet! Het is alleen een beetje lastig adviseren als je niet aangeeft in welke regio je zit ;)

     

    Succes!

     

    Intressant artikel Dennis thanks, Ik zal nog even meer uitleg geven over hoe het allemaal is gelopen.

     

    Ik heb een offerte dus uitgebracht bij die stichting, die hadden van te voren gevraagt of het voor mij een probleem was om hun 2 mensen die al een aantal jaar als huishoudelijk medewerker op 2 verschillende pandjes dagelijk de boel schoonmaken, waar de stichting niet over tevreden is al een hele tijd , dit verwijten ze voornamelijk ook aan hun eigen controles en communicatie naar de dames, ze zagen ze nooit zeg maar en lieten die 2 mesne gewoon hun gang gaan.

     

    Nu heb ik dus de offerte gewonnen voor 6 pandjes per 1 mei te beginnen. De stichting heeft eind januari aan de medewerkers verteld dat het de bedoeling is om bij mij in dienst te komen, hier waren ze natuurlijk niet blij mee, dat is helemaal te begrijpen.

    Ik had met de stichting de afspraak om even een weekje te wachten nadat hun het verteld hadden tegen de dames, dit even om de emoties te laten bekoelen.

    Ik heb volgens afspraak een week gewacht en diverse pogingen gedaan om de mensen te contacten, bij 1 van de dames wel een dochter aan de lijn gehad, deze heb ik verzocht om haar moeder te informeren en mij terug te bellen. Inmiddels 2 weken verder had ik het nog een paar keer geprobeert, maar tervergeefs. Totdat week 3, plotseling ik een telefoontje krijgt van de vakbond?????

    Heb haar gezegt dat ik met die mensen nog niet eens een kennismakings gesprek hebt gehad, anway de volgende dag heb ik de 2 dames weer getracht te bellen en jaaa hoor bingo, ik heb 1 ervan aan de lijn, hiermee netjes een afspraak gemaakt voor kennismaking, zo gezegd zo gedaan. In de kennismaking verteld van onze visie en wat we van plan zijn om de kwaliteit hoog te houden.

    Dus er gaat wat veranderen, maar in onze ogen in alle redelijkheid ( dit vond de vakbond ook ) We hebben 6 pandjes te verdelen in een aantal uren onder 4 medewerkers. Wij willen een roulatie planning gaan uitvoeren, zodat de mensen elke maand op een ander pandje komen te werken in dezelfde regio (maximaal 5 km reizen.) Om op deze manier te werken lijkt ons 1 groot voordeel voor beide partijen, (althans als je serieus in je werk bent )

     

    De voordelen zijn een afwisselende baan, medewerkers controleren elkaar dus meer communicatie onderling, Geen automatische piloot, de ene maand werk je bv 5 avonden en de andere maand maar 4 avonden ivm de verschillende uren die per pand is. Kortgezegt dit is onze visie em de kwaliteit hoog te houden.

    Dame 1 wil hier gelijk al niks van weten en gaat hier niet mee akkoord, ze wil gewoon op haar eigen pandje blijven werken en in de zelfde tijd als voorheen ( bij ons moet het sneller, kan ook makkelijk )

    Dame 2 ben ik achter gekomen dat zij in het buitenland zit ivm overlijden moeder, een week later is deze weer terug en kreeg te horen dat ze ziek is.

    Daarop een brief gestuurd vrij streng en direct omdat ik maar geen contact krijgt met deze dame(s):

     

    de brief dame 1

     

    Geachte Mevr .................,

     

    Zoals U inmiddels weet gaat er een hoop veranderen bij Uw huidige werkgever stichting kinder opvang vianen, zij hebben het schoonmaakwerk uitbesteed aan ons bedrijf.

     

    Wij hebben inmiddels al een kennismaking gesprek gehad met U en de veranderingen die er per 1 mei gaan komen met U doorgenomen.

     

    U gaf aan hier niet mee akkoord te gaan, wij weten dat de veranderingen voor U ook onverwachts komen en wellicht heeft U Uw eerste reactie te voorbarig gesteld..

     

    We willen U nog éénmaal in de gelegenheid stellen om de contract bespreking verder te vervolgen, zodoende tot een akkoord te komen.

     

    U kunt hiervoor een afspraak maken met dhr............................te bereiken op nummer ....................

     

    Mochten wij voor 12 april 2011 niks van U vernemen, dan gaan we ervan uit dat U geen arbeids-overéénkomst met ons wilt aangaan.

    In afwachting van Uw reactie, verblijven we.

     

    Met vriendelijke groeten

    ..........................

     

    brief dame 2

     

    Onderwerp:Uitnodiging kennismakingsgesprek en bespreking arbeidsoveréénkomst

     

    Vianen 5-4-2011

     

    Geachte Mevr ....................................

     

    Zoals U inmiddels weet gaat er een hoop veranderen bij Uw huidige werkgever stichting kinderopvang Vianen, zij hebben het schoonmaakwerk uitbesteed aan ons bedrijf.

     

    Wij hebben inmiddels meerdere keren geprobeerd per telefoon contact te leggen met U, maar helaas kunnen wij U niet bereiken.

     

    We willen U graag uitnodigen voor een kennismaking gesprek en de veranderingen met U doornemen.

    Ook willen wij in dit eerste gesprek de arbeidsovereenkomst bespreken en wat de verandering zullen zijn indien U bij ons in dienst komt.

     

    Langs deze weg willen U vragen om een afspraak te maken met Dhr. ................. te bereiken op nummer

    06-12345678

    Mochten wij voor 12 april 2011 niks van U vernemen, dan gaan we ervan uit dat U geen arbeids-overéénkomst met ons wilt aangaan.

     

    In afwachting van Uw reactie, verblijven we.

    Met vriendelijke groeten

     

    ........................

     

     

    Dame 1 vervolgens nog gebeld en geinformeerd dat ze een zakelijke brief ontvangt, en haar nogmaals gevraagt of ze zeker weet of ze niet voor ons wilt werken en dat we volgende week een bespreking hebben bij de stichting met alle 3 de partijen voor contractsovername. Haar antwoordt was duidelijk dat ze het niet pikte en met de stichting in gevecht gaat hierover.

     

    2 dagen nadat de brief verstuurd werd kreeg ik een telefoontje van de dochter van dame 2, ?? Allemaal heel brutale vragen van waarom dit en waarom dat !!!! Ik heb het haar netjes uitgelegt wat de bedoeling is en deze dame sprak al voor haar moeder dat ze dit niet pikte!!!!

    Ik heb gevraagt kom dan even naar kantoor, dan kunnen we het allemaal netjes uitleggen.

    Antwoord van de dochter, kan je niet even langs ons huis komen om het uit te leggen. "Nee dat doen we niet mevr, het is normaal dat Uw moeder even langskomt hier op kantoor, kreeg hier op zijn minst begrip voor, ik zou nog terug gebeld worden voor een afspraak hier op kantoor, tot op heden niks meer vernomen.......

     

    tja lang verhaal, maar wat moet je hier nu mee. Ik heb zwaar de indruk dat deze mensen gewoon niet willen en puur uit zijn om de boel te tillen op moment.....Het kan toch niet zo zijn dat ik ze steeds achter hun kont aan moet lopen????"en smeken of ze aub voor me willen werken, graag of helemaal niet hoor.......

    We zullen donderdag zien wat er gaat gebeuren.....

    .

    .

     

     

  8. (kick)

     

    Ik zie dat je, gelukkig, weer terug bent op het forum. Hoe staat het met deze kwestie? We hebben je flink ondersteund en vinden het natuurlijk wel prettig om op de hoogte gehouden te worden ;)

     

    Hoi Dennis, natuurlijk hou ik jullie op de hoogte van de zaak, de aanvraag is afgelopen week gedaan. Koste aardig wat tijd om alle papieren bij elkaar te verzamelen, maar de aanvraag is nu gelukkig ingediend.

     

    Ik heb goede hoop dat het goed gaat komen, ik zit de laatste 2 weken ook lekker in de lift met nieuwe opdrachten en afspraken met potientele klanten.

    Ik heb ook een gesprek gehad met een oude opdrachtgever die wij kwijt zijn geraakt doordat ze gingen verhuizen naar een groot verzamel pand elders, en daar dus de zittende schoonmaakbedrijf het werk ging doen. Ik heb maandag een afspraak met ze om eventueel een offerte uit te brengen, ze zijn absoluut niet tevreden met het schoonmaakbedrijf wat er nu loopt, dat had ik al voorspeld overigens. ( mega groot schoonmaakbedrijf )

     

    Iedergeval het is spannend en door HL heb ik een enorme positieve energie boost gekregen om verder te vechten en geen kop in het zand te steken....

     

    Als er verdere ontwikkelingen zijn hou ik jullie zeker op de hoogte !!! :)

     

    Nu alleen nog een personeels probleem oplossen..

     

     

  9.  

     

    Dat had je blijkbaar al afgesproken. Of laat de overeenkomst open dat je het overgenomen personeel ineens onder slechtere condities in dienst neemt?

     

    (er lopen ergens twee boze schoonmakers rond, vrees ik)

     

    TjA die mensen zijn niet erg blij met de verandering op het ogenblik, dat is natuurlijk logisch en heb ik ook begrip voor , maar dat verandert niks aan de zaak helaas. Ik heb met 1 dame een kennismakings gesprek gehad en de veranderingen door gesproken. Maar deze wil nergens van weten en wil niet mee !!! De andere dame krijg ik maar geen contact mee en heb dus inmiddels een aangetekend schrijven verstuurd dat ze beide een besluit moeten nemen voor 12 april,als er geen reactie komt dan ga ik ervanuit dat ze geen overeenkomt met ons willen. Ik zit ook met een deadline, per 1 mei moeten wij daar beginnen.

    Ik heb mondeling de afspraak gemaakt met de stichting voor aanvang van de offerte , dat we ze willen overnemen met het zelfde salaris, maar niet met al die poes pas van het CAO...

  10. Hallo,

    ik heb een schoonmaakbedrijf en we hebben een offerte mogen uitbrengen voor een kinderopvang stichting en deze offerte gewonnen.

    Het kinderopvang bedrijf had 2 personeelsleden zelf in vaste dienst als huishoudelijk medewerker en vallen dus onder de CAO kinderopvang, wij hebben de afspraak gemaakt met de kinderopvangstichting om deze mensen over te nemen.

     

    Nu is het zo dat de 2 personeels leden dit niet zo zien zitten om over te stappen naar ons bedrijf en hebben de vakbond ingeschakeld.

    De vakbond zegt tegen ons dat wij verplicht deze 2 mensen moeten overnemen en ook alle voordelen die in het kinderopvang CAO staan ook in het eventuele nieuwe contract te moeten vermelden.

    Ze gaan dan van de kinderopvang CAO naar Het schoonmaak CAO.

     

    Mijn vraag is , moeten wij deze mensen verplicht overnemen en ook dan ook alle voordelen die ze in het andere CAO hebben t.ov het schoonmaak CAO?

     

    groet

     

    Danny

     

    [titel aangepast - mod]

     

     

  11. Hallo forum leden,

     

    Ik heb inmiddels veel debiteuren verzocht snel te betalen, wel een hoop toezegingen maar nog niet veel op de rekening binnen gekregen. Vandaag de druk nog iets verder opvoeren denk ik door nog een keer te bellen.

     

    Nou ben ik soms een met dit soort dingen een beetje twijfelachtig eerlijk gezegt, ik wil mijn klanten ook niet irriteren, maar is dat een terrechte gedachte van mij?

     

    Wat is nou het beste om te doen? Ik ben ook openhartig geweest over de problemen bij een debiteur waar ik zeer veel werk voor doet. En die was niet heel erg blij met mijn openhartigheid ivm ketenaansprakelijkheid. Heb nu het gevoel wel eens het werk te gaan kwijtraken wat we voor hun doen.

    Dat zou een behoorlijke klap zijn voor ons.

     

    ja wat moet je nou, ik hou van openhartig zaken doen , maar heb nu het gevoel dat ik beter me mond had kunnen houden.

  12. Prima het aanbod blijft staan dus als het nodig is roep je maar.

     

    Zelf in een andere branche behoorlijk onderuit gegaan maar met meer geluk dan wijsheid zonder al te veel kleerscheuren weggekomen. Vervolgens met de bezem begonnen en door hard werken weer helemaal boven jan.

     

    De branche waar jij in zit is momenteel een vechtmarkt. Klanten lopen vaker weg doordat ze elders goedkoper uit zijn. Als klein bedrijf moet je het wel heel bont maken als je op kwaliteit er uit gebonjourd wordt. Als kleine speler op de markt zal je je moeten specialiseren en op kwaliteit richten. prijsvechten zul je nooit winnen.

     

    Bedankt Henk,

     

    Mag ik vragen wat je deed en wat je nu doet?

     

    Je hebt helemaal gelijk, de markt is idd een vechtmarkt met weinig marge. Ik richt me dan ook vooral op vloeren onderhoud/ reiniging / sealing en traditioneel glasbewassing.

     

    Daarnaast als het op me pad komt nemen we ook gewoon schoonmaakonderhoud aan, maar wel uitsluitend bij de wat kleinere ondernemingen. Vooral die kleinere ondernemingen hechten over het algemeen meer waarde aan een schoon kantoor en vinden het fijn om een vast aanspreek punt te hebben, de meeste willen daar ook best iets meer voor betalen en niet geheel onbelangrijk deze ondernemingen waarderen ook wat je voor ze doet.

    De klanten die ik kwijt ben geraakt afgelopen jaar had niks te maken met ontevredenheid van de klant zelf gelukkig.

     

  13. Het lijkt mij zeer zinnig om eens een keer met een zekere afstand naar jouw cijfers te kijken (zowel op het niveau van de bedrijfsvoering als naar jouw loon- en personeelsadministratie). Wie weet valt daar nog het nodige te verbeteren en te halen. Als je zo ver bent zou ik dat graag een keer voor je doen, misschien met andere mensen van HL?

     

    Ik heb het vaker tegen je gezegd: er is hier heel veel expertise, maak er gebruik van! Je bent de goede weg ingeslagen, blijf op koers!

     

    inmiddels heb ik al aardig wat ervaring in de branche, laat me even via pm weten waar je woont. wellicht kan ik een keer met je sparren over de bedrijfsvoering.

     

    En samen met Danny of Dennis komt er zelfs misschien wat moois uit voort.

     

     

     

    Sjonge ik sta echt versteld wat een hulp ik aangeboden krijg van jullie allemaal,dit had ik niet verwacht er gaat een wereld voor me open thx :) ik wil ze het liefst allemaal tegelijk aanpakken uiterraard, maar heb me laten adviseren om eerst een stappenplan uit te voeren, zodat het overzichtelijk blijft. Maar ik kom hier zeker op terug, wil graag leren van andere ondernemers.

  14. Beste forum leden,

     

    Waar zal ik eens beginnen nou het is inmiddels avond en hebt de boel even flink laten bezinken na het positieve nieuws van vanochtend.

    Ik wil jullie graag op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen van ons bedrijf en dus ook de aanvraag BBZ die we nu dus wel snel gaan indienen.

     

    Ik heb jullie berichten allemaal nog eens doorgelezen en idd een overzichtelijk stappenplan maken zoals Dennis al vermelde is zeker geen overbodige luxe. Ik ben zelf van nature nogal een van alles in me hoofd stampen figuurtje dat moet ik afleren.:)

    Ik realiseer me ook dat dit wel de laatste kans is om nu echt goede orde op zaken te stellen en deze natuurlijk ook aangrijp.

     

    Eerste zaak en tevens stap 1 is nu een goed overzichtelijk stappenplan, vanmiddag ben ik al begonnen met meerdere openstaande debiteuren te benaderen en gesprekjes aangegaan en gezegt dat het absoluute noodzaak is dat er snel betaald moet worden en daarmee ook duidelijk gemaakt dat we in de nesten zitten. Wat mij verbaasde waren toch wel de begripvolle reacties, had ik niet verwacht. Nu even afwachten of ze daadwerkelijk hun schulden aan mij voldoen natuurlijk.

    Stap 2 is mijn vrouw mee begonnen, de aanvraag BBZ. Die lag er al van een paar maanden geleden, maar nog niet geheel compleet. Dus dat heb ik als stap 2 genummerd.

     

    Kan iemand mij nog verder op weg helpen met de vervolgstappen?

     

     

    Groet Mr Wash alias Danny

  15.  

    Inderdaad vanochtend goed gesprek met de belasting gehad. Ik wilde nog even wachten tot ik de schriftelijke bevestiging had maar die is er ook inmiddels. De openbare verkoop is van de baan!! En het is ook nog is lekker weer.Ik ga mezelf op een ijsje trakteren!

     

    BBZ gaat nu als het goed is ook lopen. Ik probeer mrwash hierin te helpen,wellicht kan hij wat andere problemen,ideeen of hulpvragen hier ventileren zodat we is kunnen kijken of we er een miljoenen bedrijf ( :) ) van kunnen maken...

     

     

    Groet

     

    Danny

     

    Ik was in mijn uitlating/ spatting iets te voorbarig idd , ik moest het goede nieuws gelijk kwijt, gelukkig is het bevestigd.

     

    Ik blijf zeggen bedankt bedankt, dit is een fijn begin van de nieuwe week. :)

  16. Hartelijk bedankt voor de goede aanbeveling Dennis,

     

    Net weer contact gehad met Danny, 1 heel belangrijk punt is al bereikt !!! er wordt extra uitstel verleend door de belastingdienst :) Top Top !!!

     

    Kan je vertellen mijn vrouw kon haar tranen niet bedwingen door het afgliijden van de spanning en ik ook. We zijn iedergeval weer een stap verder.:)

     

    Nu echt aanpakken geblazen en geen koppen in het zand slaan natuurlijk.

     

    Inmiddels Contact gehad met Danny, goed gesprek gehad

     

    we wachten in spanning af :)

     

     

    Mijn complimenten, dit was een goede en moedige stap!

  17. Ik zie dat er goede adviezen worden gegeven.

     

    Er van uitgaande dat de belasting je meer tijd gaat geven. vraag ik me af of je die kantoorruimte echt nodig hebt?

     

    Kun je niet een andere opslag huren, bijvoorbeeld een garagebox? Kantoorwerkzaamheden kun je dan vanaf huis doen.

     

    Bespaart je zeker € 10.000,-- per jaar.

     

    Ik betwijfel eerlijk gezegt of ik nog meer tijd kan krijgen , ik heb de belasting vrijdag nog aan de lijn gehad en deze was vrij duidelijk, ik heb me kans gehad kwam het op neer, het duurt ze gewoon te lang.

    Ik huur op dit moment al een garage box + kantoortje met een beetje opslag ruimte. Ons huidige huis is echt te klein om van daaruit te ondernemen, aangezien er ook mensen die voor me werken over de vloer komen, dat werkt niet in mijn huidige woning met de kinderen. In het begin hebben we dat zo gedaan. paar jongens smorgens over de vloer, kids die het bed uit komen.

     

    Ik heb nu wel een optie om een wat grotere woning te huren met aangebouwde ruimte waar we 2 bureau's kunnen neerzetten en wat stoeltjes,dit bespaart zoiezo € 5.000 op de huidige situatie en we wonen iets prettiger ,alleen ben ik bang als we dit doen en we gaan failliet of een traject in dat straks de bewindvoerder zegt dat we in een te duur huis wonen en dus het contact ontbind. Ik heb gelezen dat ze dat kunnen doen, weet iemand hier wat meer van?

  18. Het is mooi dat je door wil vechten maar of het verstandig is moet uit een berekening blijken. Als je meer kunt verdienen in loondienst waarom zou je dan voor minder in eigen dienst blijven werken? Daar wordt niemand wijzer van en je familie al helemaal niet. Niet leuk om te horen, maar iemand had al veel eerder moeten ingrijpen.

     

    Wat staat je te wachten bij een openbare uitverkoop van je spullen? Lage opbrengst, schulden die open blijven staan na aftrek van de opbrengst blijven gewoon in stand, ook na een faillissement. En waardevolle spullen snel ergens stallen en dergelijke.... dat heet bedrieglijke bankbreuk en kan tot nog meer problemen leiden.

     

    Hoe zeker is die nieuwe opdracht? Indien contant te maken dan kun je met de belastingdienst onderhandelen om de gehele opbrengst bij voorbaat te verpanden. Werk je dus voor de belastingdienst voorlopig. In de tussentijd die bijzondere bijstand aanvragen, daar is die voor (als het levensvatbaar is).

     

    In het schuldtraject zijn grofweg 3 wegen te bewandelen: 1 minnelijke schikking (afkoop totale schulden in 1 keer), 2 schuldsanering natuurlijke personen (3 jaarstraject) en 3 een faillissement.

     

    Bij 1 heb je direct een % van het totale bedrag nodig om mee te onderhandelen. Bij 2 ben ja afhankelijk van tijd (die je niet meer hebt) en bij 3 blijf je voor altijd achtervolgd worden totdat al je schulden zijn afbetaald (afhankelijk van huwelijkse situatie gaan schulden gewoon over op vrouw en kinderen).

     

    Er zijn specialisten (ook voor MKB ondernemers in nood) die kunnen helpen. Niet langer wachten, hulp inroepen en onderhandelingen door een expert laten voeren. En alle schulden (dus ook de huur) meenemen.

     

    de nieuwe opdracht is 100% zeker en staat voor het eerste jaar vast en wordt bij tevredenheid steeds weer verlengt met een jaar , omzet ongeveer 70.000 het berijf is zeker wel levensvatbaar , totale omzet met het nieuwe werk erbij komt uit op ongeveer 200.000 we hebben vooral vaste inkomsten. Dus allemaal best stabiel , afgelopen jaar alleen een aardige klap te verduren gekregen in 1 maand tijd zeggen 4 leuke klanten op , terugval van 45.000 omzet en dat terwijl we goed op weg waren om opgelopen schuld weg te werken.,oa regeling met de belastingdienst , waar niet meer aan betaald kon worden, personeel gaat nou enmaal voor vind ik. Alleen we lopen nu al veel te lang achter de feiten aan. Proffesionele hulp heb ik jammer genoeg nooit gezocht, dat is iedergeval een goede les geweest.

     

    Huurschulden zijn er niet , de schulden bij crediteuren zijn te verwaarslozen op het pensioenfonds na,deze schuld is ontstaan na een foutje van de boekhouder, moest in 1 keer voor een paar jaar betalen. het personeel was nooit aangegeven bij het pensioen fonds en ik wist dus van niks.

     

    Spullen wegzetten heeft geen enkele zin idd, als het echt op een verkoop aankomt wat ik persoonlijk belachelijk vind , dit omdat het maar een druppel op een gloeiende plaat opleverd , het doet vooral persoonlijk veel pijn maar het blijven spullen. Die zijn weer te vervangen! Ik blijf liever ondernemen als het even kan, maar moet er ook niet kapot aan gaan natuurlijk.

  19.  

    Ik lees net even alle berichten door, super veel respons , echt top !!! dat sterkt me al enorm. Ik wil altijd doorvechten tot het bittere eind zeg maar, maar wat is verstandig? Het ergste vind ik onze kinderen die hiermee belast worden. Als de openbare verkoop een feit zou worden, we hebben ons daarop al een beetje op voorbereid en wat geld aan de kant gezet om iemand anders erop te laten bieden voor ons, mochten we het echt kwijtraken dan moet dat maar. Het is maar materiaal is onze instelling, het belangrijkste is om door te leven en te ondernemen, dan komt het wel weer goed.

    Mijn vraag is dan ook bijdeze, wat doet een belastingdienst nadat ze een openbare verkoop hebben gehouden en natuurlijk niet genoeg baten hebben om te schulden in te lossen.

    We hebben veel nagedacht over BBZ, de aanvraagformulieren liggen op mijn bureau maar , is stomweg niks meegedaan nog.

     

    @ Danny, ik ga zeker morgen even contact met je opnemen, Bedankt voor jullie snelle respons ,ik wil hier zo graag uitkomen al weet ik dat ik misschien wel te lang gemoddert hebt.

     

    Stap 1 :

     

    Morgen mij even bellen voor de gegevens van de Belastingdienst. Kan ik voor je bellen of er eventueel met het traject hier op HL en een eventuele BBZ aanvraag uitstel gegeven kan worden voor de verkoop.

     

     

    Kijk, dat bedoelde ik! HL is een geweldig forum en we staan allemaal klaar voor je. Maar net als Hans zeg ik: je moet er wel gebruik van maken. Grijp deze kans met beide handen aan en bel Danny morgen - hij kan je echt helpen. Te vaak lees ik hier verhalen van mensen die het toch niet aandurfden om deze stappen te nemen - dat begrijp ik goed maar voeg je alsjeblieft niet bij hen!

    Eigenlijk is het heel eenvoudig: je weet nu wat je hebt (ze komen langs om de boel te verkopen) en dit kost hoe dan ook geld. Met Danny de weg van HL heb je een kans om dit te voorkomen, ik zeg niet dat het lukt maar je kunt het in ieder geval proberen. Het ergste wat je kan gebeuren is dat de situatie niet wijzigt, het beste wat je kan gebeuren is dat je een kans krijgt om te herstarten. Ik zou het wel weten!

     

    Succes!

  20. Hoi Hans daar heb je gelijk in , die debiteuren gaan we achteraan, maar het probleem is dat er nu een openbareverkoop gepland staat over 2 weken, ik kan nog proberen te smeken bij de belastinginspecteur om het aub uit te stellen.Maar denk niet dat dat lukt, de huisraad levert natuurlijk geen drol op, , ik kan iemand daarop laten bieden. Maar wat gebeurt daarna?

    vraagt dan de belastingdienst zelf een faillisement aan, of debiteuren beslag? wat staat ons te wachten.

    De vriend heeft zelf geen bedrijfsruimte, werkt vanuit huis en heeft een niet zoveel klanten en doet vooral wat onderaanneem werk van ons.

    Wij hebben inmiddels al een optie genomen op het huis, het heeft de ideale situatie om te werken en wonen.

     

    OK, ik probeer even wat:

     

    Als je nu eens de debiteuren meeneemt naar samenwerkingsverband bij de vriend / collega en je doekt de kantoorruimte ook op, want stel, de vriend / collega heeft wellicht wel ruimte die je kunt delen? En je gaat als de wiedeweerga achter de debiteuren aan? Zijn dat wat suggesties?

     

    Succès en groet,

     

    Hans

     

  21. Hallo,

     

    Ik heb ongeveer 7 jaar een schoonmaakbedrijf en zit momenteel in behoorlijk zwaar weer, het betreft een eenmanszaak.

     

    De schulden zijn vooral bij de belastingdienst, zon 35.000 en pensioenfonds 10.000 en overige schulden 5.000

     

    Nu lopen we al een tijdje te modderen, al diverse keren een beslagname op omze huiselijke spullen gehad van de belastingdienst en daarna een regeling getroffen voor afbetalen. dat ging een tijdje goed, alleen is het ene gat gevuld dan komt er ergens anders wel weer een krater, ook zijn we eind 2010 aardig wat werk kwijtgeraakt, dus de regeling met de belastingdienst is al een paar maanden niet meer nagekomen. De andere schulden zijn wel gewoon betaald in aflossing,

    Per 1 juni krijgen we er behoorlijk wat werk bij, dus zouden we weer kunnnen aflossen bij de belastingdienst, al is het wel zwaar, maar ik hou niet van opgeven.

     

    Nu is het geval, eind januari heeft de belastingdienst opnieuw beslag gelegt op onze huishoudelijke goederen en auto. Openbare verkoop staat gepland op 23 maart, vorige week weer gebeld met de inspecteur van de belastingdienst, en er kon geen nieuwe regeling meer getroffen worden. Hij heeft er geen vertrouwen meer in, ook onze energie is inmiddels bijna op, om door te vechten.

     

    De inspecteur raade mij aan om me eigen faillisement aan te vragen of schuld sanerin, daarmee voorkom je dat je spulletjes worden verkocht.

    Ik zit er erg mee in de maag, we hebben een gezin van 3 kinderen en op al die ellende zit niemand te wachten, de oorzaken van de schulden liggen natuurlijk grotendeels bij ons zelf en zijn in de beginjaren begonnen door slecht ondernemerschap ( te makkelijk geld uitgegeven en geen goede administratie er op nahouden, het inkrimpen van de omzet de laatste 2 jaar maakt het drama compleet. we hebben inmiddels daarvan goed geleerd hoe het wel moet, allen blijft het verleden je achtervolgen, we hebben al diverse malen geprobeert om een lening bij de bank te verkrijgen om weer met een schone lei te starten, maar deze willen gewoon niet helpen.

    Ook huren we een kantoorruimte € 1000 per maand all-inn en huren onze eigen 1 gezinswoning 950 all-inn

     

    We hebben ook een andere woning gezien om te huren , 1500 all-inn , nis dat natuurlijk niet echt handig , maar in dit huis is ruimte genoeg om ook de zaak te runnen , dus het kantoor kan stop gezet worden en houden we meer geld over.Alleen nu we op hete kolen staan , wat is wijsheid.. Stel we worden fallietverklaard, of ik vraag me eigenfailliesement aan of schuldsanering, wat gebeurd er dan als wij fijn in een iets te duur huis zitten?

    Ik kan overigens de debiteuren van de onderneming onderbrengen bij een vriend / colega en zonodig in dienst gaan bij hem.

     

    Ik zie door de bomen het bos niet meer, wat moeten we doen?

     

    1. failisement aanvragen of schuldsanering

    2. huis gewoon huren en vandaar uit weer verder ondernemen via de vriend en schulden aflossen

     

    Ter info, ik wil natuurlijk gewoon mijn schulden betalen, als we meer tijd krijgen lukt dat zeker met oog op de toekom

    st.

    We hebben ook een debiteuren uitstand van circa 20.000 op moment.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.