Jump to content

EuroGiant

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  internationaal onder
 1. Ik zal niet te veel doorzeuren, maar wat gaat die leverancier jou in rekening brengen als jij een partij wilt vervangen ? Vertel hem maar dat een partij door brand verloren is gegaan, en dat je verzekering wil weten hoeveel het kost om die partij door hem te laten vervangen. Het zou me verbazen als hij dat tegen die "vervangingswaarde" gaat leveren. ...... kortom het is niet JOUW vervangingswaarde. On topic: je hoort btw te betalen over het gefactureerde bedrag + transportkosten. Een lager bedrag opgeven is als ik me niet vergis belastingontduiking of fraude, misschien valsheid in geschrifte, en in ieder geval niet correct. Op het moment dat je op zo'n misstap gepakt wordt. kun je je er niet op beroepen dat het de schuld van de leverancier is, immers je wist zelf beter en had daarvan melding kunnen doen, Verder ga je straks de factuur wel in de boekhouding opvoeren, of niet ? Dat zal dan ook niet volgens de regels kunnen. Kortom, je loopt risico's, je bent zelf in staat af te wegen of de sop de kool waard is.
 2. http://www.encyclo.nl/begrip/vervangingswaarde Het product is dus minder waard dan je er voor betaald hebt? Is het misschien een idee opnieuw te onderhandelen over de prijs...
 3. Ik hoop dat je de risico's van de constructie wel ziet. Wie geeft garantie in China? De tussenpersoon ? Je importeert, dus wordt in Nederland gezien als de verantwoordelijke producent. Wat doe je met een defecte camera, terugsturen ? Naar wie, de tussenpersoon ? En dan? Wat zijn de verzendkosten voor een enkele camera van jou naar de tussenpersoon ? Of is er een afspraak dat garantie "op je erewoord" of "n.a.v. foto" o.i.d. wordt gegeven? Heb je geprobeerd korting te krijgen omdat geen werkelijke garantie wordt gegeven ? Dat zijn zo maar wat overwegingen. Een heel andere is je relatie met de tussenpersoon. Is het vertrouwen dat je in haar hebt ergens op gebaseerd ? Een vriendelijk email contact is niet genoeg, en zo te lezen is er geen commerciële relatie geweest (anders had je al import ervaring is mijn vermoeden). Gaat de betaling via de tussenpersoon of rechtstreeks aan het bedrijf. Gaat de betaling via een normale bank op een bedrijfsrekening, of is het een particuliere transactie ? Hoe ontvang je de Invoice, de betalingsbevestiging, wie verzorgt de douane gegevens bij verzending. Ik hoef geen antwoord hoor, het zijn gewoon aandachtspunten, er zijn zeker meer te vinden op dit forum.
 4. Wat DHL betreft, je kunt voor een DHL Express verzending online een quote laten berekenen : http://www.dhl.com/en.html Het is handig als je dan de verpakkingsmaten ook weet (of kunt schatten) naast het gewicht. Ik betaal ongeveer de helft van wat die tool aangeeft van SHENZEN naar Amsterdam, ongeveer 100 euro voor een 6 kilo pakket, 120 voor een (groter) 8kg pakket. Ik schat mijn verpakkingsmaat voor die 6kg op 25x25x35. En ja, DHL levert aan je voordeur af. Ik kan die rare constructie met BTW = OB-tarief > 19 ook niet duiden, het lijkt er op dat je alleen BTW betaalt. Lijkt me ook redelijk waarschijnlijk, je kunt er natuurlijk gewoon even over telefoneren met de douane. Nog een vraag: wat doet die tussenpersoon voor je, en waarom heb je voor die constructie gekozen ?
 5. Een opmerking m.b.t. shipping via DHL: Zoals ik het lees in je bericht is de shipping niet meer dan dat iemand in China een pakje bij DHL aanlevert ter bezorging op jouw adres. Als er verder niets met DHL geregeld is, neemt DHL het initiatief om de goederen in Nederland (de EU) in te klaren. Dat betekent dat je dan bij aflevering de BTW betaalt aan de DHL koerier, inclusief (eigenlijk plus) eventuele (inklaring en handelings) kosten. DHL zal zonder (contante !!) betaling de goederen niet aan je afgeven. En een vraag: 3 Dozen van 8 kilo met DHL vanuit China voor USD 168 ? Dan doe ik iets verkeerd, volgens mij kost dat minstens iets van USD 360. Is dat een verzekerde verzending by air ? De vraag is dus, hoe kom je aan die prijs ?
 6. Nee, dat werkt al jaren niet meer. De enige manier die werkt is, als dat mogelijk is, alles in kleine leveringen van minder dan (ik meen) € 22 euro te laten binnenkomen. Dat werkt dus alleen bij kleine artikelen, en als er geen of weinig transportkosten worden gerekend. Voor particulieren dus, die via sites als dealextreme eens iets willen binnenhalen. Kortom, niet professioneel, bovendien zal een bedrijf bij verkoop alsnog BTW moeten afdragen over de verkoop. Enfin, genoeg hierover te vinden bij b.v. de belastingdienst en op dit forum.
 7. Bijna goed, maar er is nog een punt waar je rekening mee moet houden, en dat is dat de BTW wordt berekend over de waarde van de goederen + de verzendkosten. In het gegeven geval zou er sprake kunnen zijn van b.v. € 20 verzendkosten. In dat geval betaal je BTW over € 120, dus € 22,80, (niet € 19 ) Aangekoppelde vraag: zou je dus de verzendkosten incalculeren als onderdeel van de productprijs om die 22,80 weer te kunnen verrekenen ?
 8. Zoals ik zei, niet de benodigde certificering. Misschien ook voor anderen een hulpmiddel, en ja, dit is openbaar en kostenloos: http://www.anbotek.com.cn/enlish/Certificaton_Search.asp
 9. Het is goed om te kijken naar de bron van informatie, en wat de belangen van die bron zijn of van de site die de informatie publiceert. Daar hebben jullie helemaal gelijk in. Desondanks een voorbeeldje van nuttige bedrijfsinfo: ik krijg van een producent te horen dat hij CE "gecertificeerd" is voor het product waar ik in geïnteresseerd ben. Een kijkje op voornoemde site levert inderdaad op dat er een CE certificatie aanwezig is gedateerd 18 Mei 2011. Maar voor een heel ander product.... (gecheckt op Anbotek.com.cn ), en daar heb ik dus niks aan. Wel heb ik de kennis opgedaan dat een scan van een CE-cert. altijd even gecontroleerd kan en moet worden.., in principe niet bij GR, maar bij de certificerende instantie, in dit geval dus Anbotek. En dan nog controleren of er sprake is van"jokken" of van "een vergissing".
 10. Dat klopt, maar dat geldt in principe zelfs voor informatie te vinden bij KvK.nl (ik weet het, een valse vergelijking). Het neemt niet weg dat met informatie uit verschillende bronnen een beter beeld op te bouwen is van een leverancier, zelfs, of eigenlijk vooral, als de bronnen tegenstrijdige informatie leveren.
 11. Een tip om informatie over een Chinees bedrijf (leverancier) tte vinden: Zoek op http://www.globalsources.com/ naar "suppliers by name". Je krijgt veel bedrijfsinfo, maar persoonlijk vindt ik de info omtrent oprichtingsdatum, omzet en aantal werknemers het meest interessant, naast natuurlijk de controle (onderaan de resultaten) van Global Sources. Je kunt verder allerlei info, betaald, opvragen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept