EMark

Junior
  • Aantal berichten

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer in spe
  • Geslacht
    Male

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    Amsterdam

EMark's trofeeën

  1. @Ellen: Precies. Dat is de reden waarom ik deze thread startte. Ik wil dus eerst uitzoeken welke situatie fiscaal het voordeligst is, en daarna richt ik alles hiernaar in. Ook met betrekking tot ziekteverzekering/sociale lasten. Ok, hier even zeer concreet mijn (toekomstige) situatie: - webwinkel in het nederlands voor bepaalde vitaminen of voedingssupplementen. 2 domeinen: .nl voor Nederland, .be voor Belgie - webwinkel in het nederlands voor dansschoenen. 2 domeinen: .nl voor Nederland, .be voor Belgie. Naar de toekomst ook eventueel .com voor andere landen (europa, of wereldwijd?) - educatief programma in het Nederlands, produkt te verkopen: een E-book en/of een maandelijks abonnement voor een leden-site. Deze keer geen 2 domeinnamen voor Nederland en Belgie, maar slechts 1 domeinnaam, bvb. mijneducatiefprogramma.nu (uiteraard wel gericht op Belgie en Nederland) - nogmaals hetzelfde educatief programma maar dan in het portugees, gericht op Brazilie, met Braziliaanse domeinnaamextentie .com.br Zelfde produktverkoop, maar dan in het portugees. Hopelijk ook interesse van andere portugees sprekende landen zoals portugal, kaapverdische eilanden, mozambique, angola, ..
  2. @Nynke: bedankt voor de uiterst bruikbare tips en doorverwijzingen naar artikels. Nog een waardevolle site over dit onderwerp: Bureau Belgische Zaken - http://www.svb.nl/int/nl/bbz/index.jsp
  3. ik wil een internetbedrijf starten dat zijn inkomsten zal halen uit advertenties op eigen websites, en het verkopen van online subscription programma`s, e-videos en andere online educatieve programma`s. Mijn geografische doelgroep is uiteenlopend. Niet enkel richt ik mij in het Nederlands op Vlaanderen en Nederland, maar ook in het Duits op Duitsland, in het Spaans op Spanje en alle andere spaans sprekende landen. Ieder project zal zo zijn eigen geografische doelgroep hebben. Inkomsten kunnen betaald worden op bankrekeningen in verschillende landen. Zo zal er voor iedere geografische doelgroep een bankrekening geopend worden in het desbetreffende land, in de mate van het mogelijke. Ook Brazilie wordt een belangrijke doelgroep. Als ikzelf als persoon gedomicilieerd ben in Belgie, moet mijn toekomstig bedrijf (éénmanszaak) dan ook in Belgie gevestigd zijn? Ik zou me ook kunnen inschrijven in Nederland, want uiteraard is Nederland een grote doelgroep voor mijn Nederlandstalige projecten, veel groter dan Vlaanderen. Ik kan toch moeilijk een ondernemingsnummer aanvragen in ieder land waar ik me op richt dat is praktisch onhaalbaar dus hoe pak ik dat aan?
  4. @TotalOV: je mag ze gerust bij naam noemen, shoot..
  5. Stel: ik begin met een webwinkel die uitsluitend fietsbellen verkoopt en noem die fietsbel.nl Ik verzorg de SEO, schrijf goeie produktomschrijvingen, koppel er een blog aan over fietsbellen, kortom ik doe alles tiptop en kom mooi bovenaan in Google te staan voor het woord fietsbel, fietsbellen, online fietsbellen, ... Maanden later beslis ik om naast fietsbellen ook andere fietsonderdelen te gaan verkopen. Ik begin een webwinkel en noem die fietsonderdelen.nl, waarop ik uiteraard ook mijn fietsbellen verkoop Op fietsonderdelen.nl schrijf ik dus ook mooi mijn produktomschrijvingen van al mijn fiestbellen, koppel ik een blog aan etc. Ik sta echter al in Google met fietsbel.nl dus kan voor de site fietsonderdelen.nl niet ook nog eens in Google staan althans voor de produktbeschrijvingpaginas van de fietsbellen, want in Google heet dit DUPLICATED CONTENT en dat wordt bestraft, of daarom niet zozeer bestraft maar in ieder geval zal je met fietsonderdelen.nl niet in Google komen voor de pagina`s die gaan over fietsbellen. Wat zijn jullie ervaringen of adviezen omtrent deze duplicated content issue tussen minisites en overkoepelende sites?
  6. ik zou een produkt willen maken gebaseerd op een bestaand produkt. Het gaat hem om een soort van beker/keukengerij vervaardigd in plastic of kunststof. Niet hoger van 20 cm en licht van gewicht. Mijn nieuwe produkt zal andere specificaties hebben dan het produkt waarbij ik de mosterd vandaan gehaald heb. Uiteraard wil ik weten of er een patent bestaat op dit produkt en wat de bepalingen daarvan zijn. Waar kan ik dat opzoeken? en kan ik dat patent inkijken?
  7. @TwaBla: blij te zien dat je ook een constructieve bijdrage kan leveren met je laatste bericht ipv enkel je gal te spuwen ;D Niemand zegt dat passief inkomen betekent dat je op je reet gaat zitten wachten tot er geld binnenkomt. Dat heb je volgens mij verkeerd begrepen. Het is slechts een algemene benaming voor bepaalde verdienmodellen. Genoeg hierover nu. Over dropshipping zijn de meningen verdeeld. Goeie replieken hieromtrent waarvoor dank. Even terug naar de E-books: een voorbeeld van een site die (naast andere services) ook E-books verkoopt is: http://jessevandervelde.com/ (ik heb zelf nog niks gekocht via deze site, ken jesse niet en heb er geen enkel voordeel bij om zijn site te vermelden) Het idee achter deze site is duidelijk: kwaliteitsinfo gratis verstrekken via blog/newsletter/gratis E-books om op deze manier "onbekenden" om te zetten in "vrienden". Uiteindelijk is de bedoeling dat de "vrienden" dan ook omgezet worden in "klanten" dmv het kopen van een (niet-gratis) E-book. Het is deze aanpak waar ik graag meer info over zou willen: - hulp bij het creëren van je informatie-onderwerp, technieken om al je gedachten en kennis te convergeren naar 1 duidelijk omlijnd onderwerp dat vertaald kan worden in een info-produkt - hulp bij de juiste marketing-strategie voor het verkopen van E-books - tips & tricks Iemand ervaringen hiermee?
  8. @Ron Berk: Conclusie: het werkt ! ;D Klopt inderdaad dat er heel wat systemen zijn opgezet die mensen onderricht over passief inkomen.. misschien komen "wij" daar net iets te veel mee in aanraking omdat we nu eenmaal in die wereld van internetmarketing zitten en we schuimen dan ook alle systemen voor passief inkomen op het net af. Met "wij" bedoel ik internet-ondernemers, of mensen die geïnteresseerd zijn in internet marketing. En dat is niet iedereen. Heel wat mensen hebben andere interesses, komen nooit in contact met deze systemen maar kopen wel af en to eens een e-bookje.. :) Over hoe ze hun kiemzaadjes moeten kiemen, over hoe ze het best omgaan met hun demente moeder, over hoe je vrouwen moet versieren 8) over hoe je blabla.. Passief inkomen via infoprodukten lijkt me helemaal zo gek nog niet.. Wat zijn jullie bevindingen hierover?
  9. @Robbert12: hartelijk dank voor je duidelijke en constructieve bijdrage!
  10. @TwaBla: Passief inkomen (volgens mij) betekent niet meer dan het opzetten van een systeem waardoor je herhaaldelijk inkomsten binnenkrijgt voortvloeiend uit dat systeem. -Voorbeelden van passief inkomen: abonnementen, huurgelden opstrijken, advertenties op je website, auteursrechten, ... -Voorbeelden van NIET passief inkomen: one on one coaching, betaald worden per werkuur, ... Geen idee waar je de invloed uit de gratis geld-sfeer leest.. is er dan iets mis met passief inkomen? Meer nog is er iets mis met gratis geld? :P @TwaBla: Je gelooft er niet echt in merk ik.. ::) maar om je van antwoord te dienen.. ja ik heb er al ontmoet.. en ik heb zelf ook al e-books gekocht die me verder hielpen in het leven en die zeker hun geld waard waren, en nee.. ze gingen niet over hoe je geld kan verdienen via passief inkomen.. BTW een e-book is toch gewoon een boek. Heb jij dan nog nooit een boek gekocht? Boeken verkopen is passief inkomen... Of ik zelf over voldoende kennis beschik om een e-book te schrijven dat mensen willen kopen.. daar kan ik nog geen éénduidig antwoord op geven. Ik denk wel dat er technieken bestaan om al je kennis samen te brengen, te organiseren en er uiteindelijk een infoprodukt van te maken. Maar zover ben ik nog niet. De auteur van Harry Potter wist toch ook niet waar zij aan begon?? 8)
  11. Hallo, even iets over mezelf, ik ben Vlaming en woon sinds een half jaar in Amsterdam. Ik wil een internet business opbouwen met passief inkomen, mijn 2 denkpistes op dit moment zijn: - webwinkel(s) via dropshipping Als je begrijpt waarvoor dropshipping staat dan zijn de voordelen ervan evident. De nadelen echter zijn misschien op het eerste zicht niet zo duidelijk. Wie heeft ervaring met dropshipping en kan me waarschuwen voor bepaalde valkuilen? Wie heeft ervaring met dropshipleveranciers in Nederland/Belgie? Ik weet dat er lijsten circuleren op internet met een overzicht van dropshipleveranciers per sector. Heb je daar wat aan? Wie brengt me in contact met seminars over dropshipping? - infoprodukten zoals e-books of online videos Er bestaan bepaalde marketingstrategieen om deze infoprodukten aan de man te brengen. Niks nieuws onder de zon. Gewoon implementeren. Een voorbeeld hier van is http://www.totalproductblueprint.com/12products/ Ook bestaan er modellen van welke produkten zich het best lenen voor internetverkoop. Heeft iemand ervaring met het op de markt brengen van een online infoprodukt en meer, wie kan mij helpen met het CREËREN van mijn eerste infoprodukt? Waarover schrijf je? Waar haal je inspiratie? Wie weet seminars ivm dit onderwerp? Afsluitend Tot slot verheug ik mij over het feit dat er in Nederland een positief ondernemersklimaat heerst. Het is gewoon heerlijk te ontdekken hoeveel mogelijkheden er zijn in dit land op internet / in real life om beginnende ondernemers te ondersteunen. Ik heb het dan over netwerkevents, websites zoals Higher Level, events zoals Webwinkel Vakdagen en de bereidheid van individuen om in gesprek te gaan. Tot slot weten jullie ook dat internetmarketing in Belgie net niet dat is wat het in Nederland is. Dat betekent dat de markt nog steeds openligt in Belgie. Zijn er mensen die actief op zoek zijn naar Vlamingen (want die spreken Vlaams en dat is toch nog net iets anders dan Nederlands) om samen verder te groeien?
  12. Je moet een totaalconcept aanbieden, niet enkel webdesign. Die tijden zijn voorbij. Van het begin tot het einde moet je meedenken met je klant en samen tot oplossingen komen, denk meer in de richting van internet marketing en minder aan webdesign. Op die manier wordt je een soort van problem solver en geen internet technicus of graficus.
  13. je kan er ook voor zorgen dat je een adres hebt in Belgie, maar dat de post die daarnaar gestuurd wordt automatisch wordt doorgezonden naar je adres in Nederland. Dit kan via de service DO MY MOVE van de Post. Deze contracten worden aangegaan voor 4 maanden en je kan telkens verlengen. http://www.bpost.be/site/nl/residential/letters-cards/absence-move/domymove.html van belgie naar buitenland kost 70 euro per 4 maanden. succes !
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.