Yoyoy

Newbee
  • Aantal berichten

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer in spe

Yoyoy's trofeeën

  1. Dank jullie wel, ik heb deze tips ter harte genomen en zal er zeker gebruik van maken. Ben gisteren het gesprek met de huidige eigenaars aangegaan. Het aanbod zoals het er ligt is wel iets anders dan ik in eerste instantie dacht. De huidige eigenaars bieden mij het bedrijf aan voor voor 2 jaar voor een symbolisch bedrag, na deze 2 jaar kan ik dan besluiten het bedrijf over te nomen tegen een wan te voren vasstaand bedrag of van de koop af te zien, zonder enige verplichting. Dit alles natuurlijk met een goed contract. Ik krijg dan dus alle lusten en lasten de komende 2 jaar, maar kan er dan ook zonder problemen weer van af zien als niet blijkt te werken. Op deze manier willen ze mij volledige inzicht in het bedrijf geven en de vrije hand om de omzet omhoog te krijgen. Zij zijn het bedrijf gestart uit hobby en zijn er vast van overtuigd dat met de nodige begeleiding en enthousiasme het een goedlopend bedrijf kan worden, vandaar dat ze ons deze kans willen geven. Een van de eigenaren is ook eigenaar van het pand. Nou klinkt dit bijna te mooi om waar te zijn en dus krijg ik wat kriebels, want wat te mooi is om waar te zijn, is het dan misschien ook vaak. Dus opnieuw vraag ik toch nog wat nieuwe input van jullie. Wat raden jullie me aan, waar moet ik rekening mee houden (buiten de tips die ik al gekregen heb)? BVD
  2. Hallo Allemaal, Niet helemaal nieuw op het forum, regelmatige lezer, maar nog niet eerder een bericht gepost. Ik wilde een klein (pannenkoeken)restaurant overnemen, maar na veel wikken en wegen besloten het niet te doen. Het restaurant is nog redelijk nieuw (2 jaar) en loopt nog niet rendabel, dit mede doordat er nog niet genoeg naamsbekendheid is en de huidige eigenaars een ander bedrijf runnen, waardoor de kok nu het restaurant runt, er is dus nagenoeg geen controle op in en verkoop en geen commerciele strategie. Ik heb geen horeca achtergrond, maar wel management en ik zie zeker mogelijkheden om dit restaurant rendabel te maken. Maar door de hoge investering (aankoop + opstartbedrag) en het feit dat het een klein restaurant is, en de omzet zeker de helft omhoog moet, vond ik dit een te groot risico. Overigens ben ik geen kostwinner en zijn we absoluut niet afhankelijk van mijn inkomen. Nou krijg ik van de huidige eigenaars het aanbod om de zaak 1 of 2 jaar te gaan runnen en na die 1 of 2 jaar het alsnog te kopen of van de koop af te zien. Leuk aanbod, zodat ik zonder grote investering toch kan ga kijken of dit haalbaar is. Binnenkort ga ik dan ook met hun in gesprek over dit aanbod. Nou is mijn vraag, wat zijn de dingen, waar ik rekening mee zou moeten houden en is dit aanbod uberhaupt haalbaar? Logisch natuurlijk dat een en ander vast moet worden gelegd, zoals bijvoorbeeld altijd de recht van eerste koop, en de vrijheid er vanaf te zien. GRaag zou ik van jullie tips hebben waar ik op zou moeten letten. Bij voorbaat dank
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.