Masterchef

Senior
  • Aantal berichten

    33
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

Masterchef's trofeeën

  1. Kijk eerst eens of je iets met affiliatemarketing kunt bereiken. Je meld je website aan bij de diverse netwerken en kijkt of er interessante adverteerders tussen zitten. (daysicon, cleafs, tradetracker, zanox, m4n, tradedoubler) Prijzen bepalen is wat moeilijker, ik kijk altijd naar de adsense opbrengst en het moet in ieder geval meer zijn. Ook een beetje een gevoelskwestie. Je moet echter niet gelijk denken dat jouw bezoeker direct geinteresseerd is in alles wat met Turkije te maken heeft. Ik denk ook niet dat je bezoekers voor een groot deel uit Turken zullen bestaan maar dat is iets wat je terug zou moeten kunnen zien in je statistieken. Je kan ook een aparte pagina aanmaken met informatie voor potentiele adverteerders. Hierop vermeld je je doelgroep, advertentiemogelijkheden en je tarieven. Affiliate marketing is inderdaad een mogelijkheid. Wat betreft de bezoekers, daar heb ik wel een aardig beeld van: Dus hoofdzakelijk hebben praktisch alle bezoekers wel iets gemeen met Turkije of Turks zijn.
  2. Hoi iedereen, Een kleine update van mijn kant, ik heb de afgelopen tijd jammer genoeg weinig tijd gehad om de website te updaten met nieuwe recepten, tot mijn grote verveling. Opvallend genoeg zijn de bezoekersaantallen van week tot week gestegen (een week voor nieuwjaar ervoeren we zelfs een geweldige piek). Onderhand realiseer ik me dat de website een authoriteit is geworden voor de Turkse keuken binnen Nederland - terwijl de website nog maar net ruim een half jaar bestaat. Het zal niet lang meer duren voordat de dagelijkse (unieke) bezoekersaantallen de 4 cijfers bereiken, vooruitlopend hierop wil ik diverse bedrijven benaderen en hen vragen of ze interesse hebben om te adverteren op de website (op het moment staat er slechts Adsense). Hoe pak je dit echter aan? Hoe bepaal je de prijzen van de advertentieruimten op je website? Natte vingerwerk? Stuur je een factuur? Wie benader je? Het aantal potentiële adverteerders is gigantisch, van Knorr (Turkse dürüm!) tot aan Corendon toe, van Turkse restaurants tot aan Turkse concertplanners (big business in Nederland) toe, noem maar op. Belangrijker nog, hoe overtuig je een bedrijf om op je website te adverteren? Simpelweg je websitestatistieken ter inzage geven zal vast en zeker niet voldoende zijn, vermoed ik... Heeft iemand wellicht antwoord op de bovenstaande vragen?
  3. Dat is een goed idee. Maar zal dat wel lekker lopen? Ik ben het even nagegaan, als ik groente uitsluit, een gemiddeld ingrediënt kost 50 cent... De supermarkt ligt vol met pakjes 'kruiden voor gerecht '. Omgerekend kosten die pakjes een vermogen vergeleken met losse kruiden die je in een normale verpakking koopt. Voor de doelgroep die niet dagelijks Turks kookt maar het wel eens wil proberen is het een stuk voordeliger om jouw kruidenmix te kopen voor 1,50 dan het zoeken naar 5 zakjes kruiden à 90 cent per stuk bij de super (als ze het uberhaupt al hebben) Hmm, Willem, daar zeg je me wat, heb het idee direct genoteerd. Dank!
  4. Ingrediënten? Dat is een goed idee. Maar zal dat wel lekker lopen? Ik ben het even nagegaan, als ik groente uitsluit, een gemiddeld ingrediënt kost 50 cent... Heeft overigens iemand aanbevelingen voor websites via waar je e-books kunt verkopen?
  5. Een webshop met algemene keukengerei, bedoel je? Want tja, specifiek voor de Turkse keuken heb je niet zoveel dingen, behalve pizzapans/grills en deegrollers...
  6. Even vooraf: de website is voorzien van een nieuw logo! (wel aardig, toch?) Ik heb direct ook de profielafbeelding van de facebookpagina onder handen laten nemen. Eveneens heb ik ook de eerste video (van hopelijk een hele boel in een reeks) gemaakt, deze is nogal amateuristisch, kwaliteit is brak, om nog maar niet over de belichting te spreken, maar het is een begin. Video is overigens hier te vinden (verneem graag feedback). Om terug te komen op je reactie, affiliate marketing is mijns inziens zeker niet het maximaal haalbare. Ik heb ook het plan opgevat om restaurants te benaderen en in ruil voor een vergoeding een bepaald restaurant aan te bevelen onder een bepaald recept - mocht een bezoeker een recept niet zelf willen maken, maar wel proeven. Eveneens droom ik er stiekem van dat de site zó groot wordt, en zoveel landelijke bekendheid geniet, en zo'n geweldige aanhang krijgt, dat ik ooit in de randstad mijn eigen restaurant kan openen, met als naam: De Turkse Kok. Wie weet! Istanbul is ook niet in één dag gebouwd, niet waar? De website is de afgelopen 4 maanden gigantisch gegroeid. Eens zien wat de toekomst brengt. Ik verneem graag iedereens feedback! :)
  7. Goedenavond iedereen, Minstens zo interessant zijn updates met nieuwe ontwikkelingen rondom een idee, bij deze de huidige stand van zaken rondom de website. Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen: we staan al anderhalve maand op positie 1! Zoek maar eens via Google op "Turkse Recepten". Hoe we dit voor elkaar hebben gekregen? The finishing touch bleek: hier en daar een H1 tag toevoegen aan de website met als waarde Turkse recepten. Het duurde even, maar de website staat nu dus op één, met dien gevolge dat de website momenteel 60% van zijn (nieuwe) bezoekers via Google ontvangt. De overige 40% zijn terugkerende bezoekers, in websitetermen is dit een relatief hoog percentage, het geeft aan dat de bezoekers de website trouw zijn en met regelmaat terugkeren. Goede zaak dus! De website bevat onderhand tegen de 90 recepten, binnen enkele weken zal dit aantal tegen de 125 zitten. Ik heb vorige maand (november) een reces gehouden, enerderzijds vanwege drukte, anderzijds om te kijken hoe de website zich zou houden zonder dat er recepten werden toegevoegd. Op dat moment stonden er 75 recepten op de site. Tot mijn verbazing vond er forse groei plaats in de bezoekersaantallen en tevens facebookvolgers, de bezoekers bleven actief op de website en stelden dagelijks vragen over recepten, die ik met genoegen beantwoordde. Mijn mailbox liep ondertussen overvol met berichten waarin letterlijk gesmeekt werd om zo spoedig mogelijk recepten op de website te plaatsen, sinds een week ben ik derhalve weer begonnen met nieuwe recepten te plaatsen (zie voorpagina, vooralsnog de eindfoto's, de tekst van de recepten zal één dezer dagen volgen). De afgelopen weken heb ik mijn bezoekers ook veel beter leren kennen, hun achtergronden, afkomst, leeftijden. Zo weet ik onderhand dat de doelgroep van de website primair Nederlandse vrouwen van mid-hoge leeftijd zijn die getrouwd zijn met een Turkse man. Secundair zijn het jonge Turkse vrouwen (hoogstwaarschijnlijk derde generatie) die de Nederlandse taal machtig zijn en liever geen recepten die in het Turks geschreven zijn willen doorspitten. De ontwikkeling die ik zelf heb meegemaakt is met name op fototechnisch gebied, ik weet nu dat een goede eindfoto minstens voor de helft bepaalt hoevaak een recept wordt aangeklikt op de voorpagina. Flitsen in eindfoto's doe ik niet meer. Ik maak de gerechten doorgaans 's avonds en bewaar het vervolgens tot de volgende ochtend om gebruik makend van het volle daglicht een goede foto te maken. Ik probeer zoveel mogelijk de borden en de kleden te variëren (iemand een website tip voor borden en tafelkleden?), tevens blijken close-up foto's het beter te doen dan foto's in vogelperspectief (ook al zie je in het laatste geval het gerecht véél beter... maar goed). Verder heb ik nog wat trivia informatie die ik graag met jullie wil delen. Ik krijg met regelmaat per mail aanbiedingen om in exclusieve (doorgaans Turks dan wel exotische) restaurants te komen koken op freelance basis, waar ik vooralsnog niet op ben ingegaan. Kennelijk worden de gerechten gewaardeerd. Los van de gerechten, wordt het concept van de website (nl. recepten van duidelijke foto-uitleg voorzien) dermate gewaardeerd dat er vele malen door de bezoekers aan me is gevraagd om alle recepten (inclusief de stap voor stap foto's) op de site te bundelen en aan te bieden als een e-book die tegen een schappelijke prijs gedownload kan worden via bijvoorbeeld bol.com. Ik sta hier niet negatief tegenover, dus ik denk dat ik één dezer dagen contact ga opnemen met bol.com en hen dit ga voorleggen, al staan er foto's op de site die van teleurstellende kwaliteit zijn. Tevens lijkt het er naar dat je ook partner kunt worden met een site als bol.com om vervolgens advertenties op de website te plaatsen voor bepaalde kookboeken, waarvan - indien ze via de website worden verkocht - een percentage van de opbrengst naar mij gaat. Dat lijkt een goed alternatief voor de Google Adsense advertenties die nu op de site staan, niet waar? Wat er voorts op de planning staat: de site aan blijven vullen met recepten tot er ongeveer 150 op staan, ongeveer een verdubbeling van het huidige aantal dus. Daarnaast ben ik ook van plan om recepten ook van video uitleg te voorzien. Hiertoe ben ik nog bezig met het zoeken naar correcte belichtingsapparatuur (iemand enig idee?)... de keuken waarin ik werk is erg donker jammer genoeg, zelfs bij daglicht, of je moet pal bij het raam staan - dat lukt nog wel als je een gerecht wil fotograferen. Ook staat er een redesign van de website op de planning, de huidige design is leuk en vooral handig in gebruik, maar het kan naar mijn mening een tikkie professioneler. Tegen die tijd zal de website echt wel booming zijn. Dan zal ik ook overwegen om de website in andere talen uit te brengen, hoofdzakelijk Engels en Duits (grootste Turkse immigrantenpopulatie), om daarmee het bereik te vergroten. In een notendop: de uitdaging die ik had om de bekendste Turks- Nederlandse recepten website te worden van Nederland, en daarnaast ook de Turkse keuken toegankelijker te maken voor de bevolking, is mij (boven verwachting) ruimschoots gelukt. En ik ga met volle vertrouwen het nieuwe jaar in! :) Hopelijk kunnen jullie deze reactie waarderen, en ik verneem graag jullie feedback! Masterchef
  8. Ik heb eerder dit jaar een tip opgevolgd van profitleakfinders en wat geknutseld met de van diverse pagina's van mijn site (N.B. niet de site in mijn signature). Sindsdien sta ik met de belangrijkste zoektermen op pagina 1. Als ik naar jouw site kijk, dan begint de van de homepage met "Nieuwe turkse recepten". Jij vindt het "Nieuwe" dus blijkbaar zo belangrijk dat je het vooraan zet. En inderdaad, als ik zoek op "nieuwe turkse recepten" staat jouw site bovenaan. En bij "Soep" is je "recepten in categorie soep". Daar zoekt natuurlijk niemand op. Ik vermoed dat je met "Turkse soep" beter scoort. Even een disclaimer: ik ben geen SEO specialist. Tijdens het experimenteren ben ik ook een paar mooie plekjes kwijtgeraakt. Gelukkig maar tijdelijk, maar het duurde wel een paar weken voor e.e.a. weer hersteld was. Als je dat risico niet wilt lopen, kan het geen kwaad om iemand in te schakelen die er verstand van heeft. John, Na lang denken en zwoegen hebben we de website behoorlijk weten te optimaliseren voor zoekmachines. Daarbij hebben we jouw tips en adviezen van harte genomen. Resultaat? We staan (sinds een weekje of twee) op plek nummer 3 wanneer men zoekt op Turkse recepten op Google! Ik wilde je bij deze nogmaals bedanken, echt super! ;D Nog eventjes en we staan wellicht op plek 1. Iemand nog dé tip hiervoor? :)
  9. Niemand weet precies hoe Google de zoekresultaten bepaalt, behalve Google zelf. Sommige commerciële bureaus schreeuwen wel dat zij alles weten en dat zij je een “toppositie” kunnen garanderen, maar dat is meer geschreeuw dan werkelijkheid als ik het goed begrijp. Wat erg belangrijk schijnt te wezen, is als een gezaghebbende website naar jouw site linkt (dit noemt men dan een ‘backlink’) en het liefst met een relevant woord. Voorbeeld: De website van Horeca Nederland (de brancheorganisatie voor de horeca) schrijft op hun site “goede Turkse recepten” en deze zin van drie woorden is dan weer een hyperlink naar jouw site (dus wanneer men daarop klikt, kom men bij jouw site terecht). Dan zal je waarschijnlijk bovenop eindigen (althans: na alle betalende Google adverteerders…)! Maar om dat voor elkaar te krijgen was nou makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Inderdaad. Backlinks zijn naast goede, relevante content de meest belangrijke factor in je SEO-arsenaal. Gezien je concept en de informatieve content van je site lijkt het me niet moeilijk om bij relevante sites vermeld te worden. Meld je aan bij index pagina's voor recepten, kookboeken en de verscheidene portals/fora omtrent Turkse zaken in Nederland, en je komt denk ik al een heel eind. Wat feedback die me zo te binnen schiet is om een printvriendelijke versie van de recepten beschikbaar te maken: Koken met de laptop op het aanrecht is lastig. Ik ga vanavond de Peynirli makarna eens proberen! We hebben van alles en nog wat geprobeerd om de website aan te melden bij relevante websites, denk aan startpagina's, turkse websites, et cetera. We hebben onderhand meer dan 30 mails gestuurd. De grote maar: nauwelijks tot geen reacties. Het lijkt er wel op dat veel van die recepten & keuken websites amper meer worden bijgehouden (edoch hoog ranken in Google...). Wat mij (persoonlijk) nog het meeste dwarszit is dat wanneer je op turkse recepten zoekt in Google, dat de eerste 10 websites bijna allemaal ondermaats zijn, slechts 1 of 2 websites 'verdienen' het om in die top 10 te zitten (denk aan Smulweb). Onze website is stukken beter maar rankt slechts op positie 11, dat is dus nét niet pagina 1, maar wel positie 1 op pagina 2... en daar baal ik behoorlijk van. We hebben al een hoop verbeteringen doorgevoerd aan de website, content alsmaar vernieuwd, social-media, ... en toch sprint ie geen stap vooruit (dan zou ie namelijk op pagina 1 komen). Balen. Maar goed. Geduld is een schone zaak. En o ja, de printvriendelijke versie komt eraan!
  10. Allemaal opgeschreven, super bedankt John! Heb trouwens onderhand 6 a4'tjes vol met aantekeningen, de helft moet nog afgewerkt worden :-[ Wat ik trouwens niet begrijp is, waarom komt TurkseKok pas aan het einde van de 2e pagina van google als ik zoek op Turkse recepten? ??? Mod edit: verwijzing naar eigen initiatief verwijderd.
  11. Wat verder gedaan is: - social share knoppen prominenter in beeld; - aantal personen en totale bereidingstijd toegevoegd - tip markeringen toegevoegd Binnenkort: - vegetarisch markeringen toevoegen - youtube markeringen toevoegen (mocht een recept een video-handleiding bevatten) - restauranten koppelen aan bepaalde recepten, in de toekomst hopelijk tegen betaling P.s. Het aantal vind-ik-leuk'ers op Facebook is in 2 weken tijd van 10 naar 100 gestegen! Zijn er ook mensen van HigherLevel die de website liken toevallig?
  12. Dank je, staat genoteerd! Enkele recepten zijn daarop aangepast, hoewel, varkensgehakt en de Turkse keuken? ;)
  13. Geweldige tip! De nodige aanpassingen zijn doorgevoerd aan de website. Heb je enig idee hoelang het kan duren voordat Google de snippets overneemt? Men spreekt over weken en flink duimen... :-\
  14. Hmm dat laatste is wel een geweldig goed idee zeg nu ik erbij stil sta. Met name de wat meer bekendere Turkse gerechten zullen zeker (letterlijk) in trek zijn, Turkse Pizza, turks fruit, kebap... Wat ik ook kan doen: al het beeldmateriaal van een bepaald recept omzetten tot een video (soort van slideshow) en dat plaatsen op youtube, geen slecht idee, toch? :)
  15. Niet om te mierenneuken (en misschien bedoel je het ook wel anders) maar Turkije is geen Arabisch land naar mijn weten. Verder ben ik het met bovenstaande reacties eens dat de fotografie zeker verbeterd kan worden, maar daar heb je wel hulp bij nodig denk ik. Productfotografie is niet makkelijk. Misschien is het ook nog een optie om eerst een ebook oid uit te brengen, of een boek via Blurb? Da's een heel goed idee! Of sterker nog: misschien kan ik zelf een boekje laten drukken van een x aantal recepten en dat voor een x bedrag online verkopen? Ik heb trouwens even gezocht op productfotografie, daar komt wel een hoop bij kijken zeg... cursussen zijn de goedkoopste niet, ik denk dat ik maar een paar gratis workshops op internet ga volgen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.