Jump to content

hoogfoto

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  partner-site

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  linkedin,alibaba
 1. Het idee is idd leuk, maar of het werkt met paintball (dan heb je namelijk geen tijd om op een scherm te kijken ;)) Het bereik van de videozender is ongeveer 300 meter , afhankelijk van de te gebruiken antennes natuurlijk. Ik heb nu een Omnidirectionale antenne op de heli en een Richtantenne op mijn zender, dus hiermee kun je een veel groter bereik krijgen. Wel moet je de antenne richten op he model, maar tijdens het vliegen gaat dat eigenlijk automatisch...
 2. Ook een goed idee! ik ben er wel eens voor gevraagd, dat ging alleen niet door. Wel ideaal, in plaats van een hoogwerker oid.
 3. Zijn er ook nog bedrijven die je helpen met het aanvragen van een subsidie (liefst tegen een no-cure no-pay regeling) De subsidie waar ik op uit ben is de Internationaal Innoveren subsidie, waarmee ik met een partner in het buitenland het verder kan ontwikkelen...
 4. Dan heb ik zelf nog een vraag, Stel dat ik deze apparaten wil doorontwikkelen voor brandweer, politie, reddingswerkers, etc. Zou hier dan een soort subsidie voor zijn? (innovatiesubsidie?)
 5. Technisch is het mogelijk tot ongeveer windkracht 5, maar het gaat er meer om dat het een constante wind is. Door vlagen wordt hij al gauw van zijn plek geblazen, dat herstelt hij dan wel weer maar voor mij is het tenenkrommend om te zien. Je moet nagaan, hij onthoudt een gps coördinaat, wordt vervolgens weggeblazen, dan berekent hij een hellingshoek zodat hij op dat coördinaat kan blijven. Met een constante wind is dat geen punt, bij windvlagen moet hij dus telkens die hoek aanpassen.
 6. Is het geen suggestie om anderen door die videobril te laten kijken, en hun dan (eventueel) zelf het apparaat te laten besturen? Tegen betaling uiteraard. Lijkt me hardstikke leuk om dat eens te doen :). Dit zou erg leuk zijn, het probleem is wel dat het apparaat ong 2k kost, en dat nogal lastig is te besturen voor een beginner ;) Ik heb er ook 2 in het water gevlogen het afgelopen jaar, en ik kan je vertellen dat dat een van mijn mindere dagen waren :( Denk dat de kwaliteit prima is voor op een scherm, de pixels zijn ver van elkaar af en de zender geeft een redelijke resolutie door. Een HD zender kan ik vergeten, die wegen +- 20kg dacht ik, en zijn niet te betalen. Komt goed, ik stuur je een PB! Leuk! Dat kan inderdaad niet, de kopter zelf is 70cm diameter, dus echt te klein voor deze toepassingen. Een banner van bijv 50x200cm zou ik er wel onder hangen. Ik heb wel eens met het idee gespeeld om een met een reclame doek de arena in te vliegen tijdens een wedstrijd, niemand die hem weg kan halen ;) Ik denk alleen dat ik een rechtzaak aan mijn broek krijg. Aan de andere kant wel veel reclame!! Guerilla Marketing ! Het idee voor hoogtevrees is ook echt gaaf! Het grappige is dat ik zelf ook hoogtevrees heb, dan wel niet zo heel erg, maar mijn voeten gaan wel tintelen als ik de kopter met 50km/h de lucht in laat schieten. Beetje het kermisattractie gevoel, maar dan op de grond ;) Ik maak binnenkort wel een filmpje hoe het er in mijn bril uitziet en die post ik in deze topic. Moet de wind wel even gaan liggen want dat is nu echt te gek.
 7. Zeker weten, misschien een gepesonaliseerde helicopter, met hun logo en naam erop etc. Vooral RedBull met hun extreme sporten, kan het nog wel eens een uitkomst zijn! Pretparken! Daar heb ik nog niet aan gedacht! Ga ik meteen achteraan en kijken of ik via Linkedin ze kan benaderen. Brandweer en politie, echt moeilijk om hier tussen te komen, terwijl hun juist hiervan kunnen profiteren! Ik dacht echt: Hoe moet je in hemelsnaam met dit product iets gaan verdienen... Maar bizar hoeveel goede ideeën HL teweeg brengt,waardoor ik zeker weet dat je er geld mee gaat verdienen! Danny Dat is juist mijn voordeel, er zijn zoveel mogelijkheden met dit apparaat dat ik door het bomen het bos niet kan zien! Mijn nadeel daarintegen, er zijn weinig mensen die van het bestaan afweten, en dus al niet eens denken aan een mogelijke toepassing.... Zeker met vrij staande huizen kan je dat mooi doen: een foto vanaf de grond waarop je alleen maar drukte ziet (liefst nog een auto die langs rijdt) en dan jouw foto waarop je tenminste ziet dat het huis vrijstaand is, of een ruime tuin heeft (waarbij de eerste foto dan zodanig (vanaf de grond) is genomen dat de tuin klein lijkt). Makelaars hebben schitterende volzinnen, en een aantal daarvan zijn veel beter vanuit de lucht te zien. Precies! Dat is de indruk die ik wil geven. Zeker als je de foto bekijkt van de eerste post, de mensen van dat huis hebben hem aan de muur hangen in de woonkamer. Op funda oid is het helemaal een blikvanger! Hier heb ik ook over nagedacht, maar dan met festivals etc. Ik heb sowieso een live video link naar mijn videobril die ik op heb, dit signaar kan altijd doorgestuurd worden naar een LED scherm! Hier wil ik het zeker met je over hebben! Toch handig, zo'n forum ;)\ Zou idd mooie mogelijkheden geven zeg ! Echter het verzenden van de videostream vereist een zender. En die videozenders gaat een quadrocopter van dit formaat niet kunnen tillen helaas. En al zou een zender geen rol spelen dan denk ik dat de kwaliteit van de camera's die de quadrocopter kan tillen niet echt ideaal is voor op de grote Led displays. Ik denk dat je een 15 a 20 kilo de lucht in moet weten te krijgen wil je een leuke video oplossing hebben voor in de lucht. Maar dan komen er ook weer hele andere problemen bij kijken haha. Dan is een meercamera registratie met wat camera's langs parcours eventueel op hoge punten een betere oplossing denk ik. En anders de heli's die ook bij de Tour de France vliegen maar ja dan praten we over leuke budgetten ;) ik heb zenders van zo'n 80g, op meerdere frequenties en met een groot bereik, geen probleem dus! Zoals net gemeld heb ik al live beeld in mijn videobril met 'boven', zo lijkt het net alsof je er zelf in zit, dit is toch wel erg gaaf ;) Ik ben bezig in mijn bus een beamer te monteren, zodat de mensen op de gond kunnen zien wat ik ook zie. Als ze net zo enthousiast worden als ik, betekent dat meer animo natuurlijk!!
 8. Klopt, ik maak dan gebruik van een GoPro, wat redelijke filmpjes maakt maar inderdaad niets is vergeleken met professioneel spul, meer voor hobbyfilmpjes/extreme sport . klopt, ik ben ook absoluut niet de eerste/enige die dit doet, daar gaat dit topic ook niet over; ik zoek nieuwe mogelijkheden ervoor. Ik maak ook gebruik van techniek wat beschikbaar is voor iedereen. Interessant punt, waar ik eigenlijk nog niet goed over gedacht heb. Wel moet ik zeggen dat ik nog geen mensen op mijn foto's heb vastgelegd; alleen nog maar huizen. Hoe zou ik dat moeten aanpakken?
 9. Okee, gisteravond was ik even niet bereikbaar, ik probeer overal even commentaar op te geven! Jazeker, ik heb er zelf een HD camera onder hangen, voor superscherpe beelden. De draagkracht is ongeveer 1,5 kilo, dus een sixpack bier zou ook nog wel lukken ;) Voor evenementen ben ik ook aan het zoeken, via linkedin de organisatoren benaderd. Hopelijk komt daar wat uit. Ik heb in regio Hoorn alle amkelaars aangeschreven en gebeld en voor elke een gratis luchtfoto gemaakt van een huis naar keuze. Deze inderdaad voorzien van reclame. Dit waren zo'n 22 foto's en iedereen was geintereseerd. Op funda mogen foto's met reclame echter niet gepubliceerd worden. Op de site van de makelaars zelf wel, maargoed dan is het bereik een stuk kleiner. Goed idee!! Een infrarood camera kost alleen iets van 3000 euro, dus zonder echte opdrachten is dit een te dure investering. Maar wel een goed idee om te onderzoeken. Dit hou ik al een tijdje in de gaten, ik moet dan alleen altijd beschikbaar zijn en continu de P2000 meldingen in de gaten houden. Maar misschien dat als ik er een paar maak dat de krant of tv iets publiceert en dit ook weer reclame is voor mij. Ik weet dat de brand bij moerdijk ook door zo'n helikopter gefilmd is, en deze kwam met zijn website in beeld. De normale privacyregelgeving is van toepassing, ik mag eigenlijk overal fotograferen, zolang de mensen niet herkenbaar zijn. Dit heeft al wel veel reacties opgeleverd, omdat ik foto's vanuit een hoek maak ,en dus vaak boven een ander huis moet vliegen om een goede shot te maken "waarom hangt hij dan boven mijn huis?!" Met het oog op inbrekers (misschien ook een andere insteek ;) Wat een goede input! Ik ga deze dingen zeker uitpluizen. Zeker de aanbesteding van foto's voor gemeenten ben ik erg geinteresseerd in. Misschien ook voor illegale bouw of kadasterkaarten van nieuwbouw? Zij richten zich toch vooral op geluids- en milieuhinder van de bemande helikopters? Gelukkig is mijn heli geruisloos ;) Zoiets wil ik ook gaan doen, maar wel de foto's digitaal versturen zonder het daadwerkelijk bedrukken. Misschien dat ik dit op een later tijdstip zelf kan doen (bedrukken op canvas, posters etc) Ik heb nu wel een connectie die dat kan doen voor me. Personeel geen probleem, dan heb ik het te druk om het in mijn eentje op te knappen, dat is alleen maar goed! Of in opdracht van politie, bij vermoeden van illegale plantages de ontstane en benodigde warmte in beeld brengen. De politie heeft daarvoor al een ruim 2 jaar zijn eigen speeltjes.. de cannachoppers.. maar volgens mij mag de politie ook niet zomaar particulieren inschakelen bij strafrechtelijke onderzoeken. (uiteraard wel als getuige maar niet als teamlid dat speurt naar nieuwe feiten) Dus dan moet Mike nog even een opleiding tot BOA gaan volgen. :) Ik denk dat het ook wel belangrijk is om een duidelijke keuze te maken voor het 1e jaar (of 2 jaar) het ontwikkelen van de "hoog fotografie" en pas daarna andere toepassingsmogelijkheden te gaan ontwikkelen en meer producent / ontwikkelaar worden van nieuwe producten / toepassingsmogelijkheden, uiteraard doe je in het dagelijks gebruik en in gesprekken al ideeën op en kun je deze heli ook verder ontwikkelen voor je eigen werk. Maar ik denk dat je zonder duidelijke focus op allebei de vlakken niet succesvol bent. Ik ben dan geneigd om eerst proberen een boterham te verdienen met de fotografie en productontwikkeling op een 2e plan te zetten omdat dit nu geen omzet oplevert. Ik gebruikte net de term "hoog fotografie" omdat dit misschien wel kan zorgen om je makkelijker te onderscheiden van luchtfotografie, ik associeer luchtfotografie ook met duur. Als je een eigen benaming consequent kan gebruiken creëert dat op termijn mogelijk ook een andere prijs associatie. Met dit probleem zit ik dus erg mee. De prioriteit moet ik nu eerst houden op een richting en hier geld mee te gaan verdienen. Ik heb gedacht aan "budget luchtfoto" etc etc. Maar ik wil naast dat het goedkoop is, ook kwaliteit uitstralen. Budget vind ik al snel goedkoop klinken. Ik ben persoonlijk snel geneigd om mijn focus te verliezen en als een ongeleid projectiel weer met wat anders te beginnen, ik moet dus een rode draad hebben waar ik me ook aan hou. Maar goed dat is meer mijn probleem ;) Ik vind het wel erg leuk om dit werk te doen. Ik wil wel verschillende branches hebben waarvoor ik de foto's kan maken, zodat ik niet afhankelijk ben van bijv. makelaars. Ik ben nu bezig een folder te maken die ik dan naar makelaars toe stuur. Zo wil ik wat meer bekendheid krijgen, maar of dit een goede aanpak is, is een tweede. Voor makelaars in de buurt vind ik het geen probleem om een gratis foto te maken, maar als ik het hele ganse land door moet rijden vor gratis foto's dit kost teveel tijd en levert op korte termijn niets op... Mijn idee voor een folder: de makelaar doet de envelop open, en ziet een lelijke, geblokte foto van een boederij, met een te lelijk lettertype " te koop, € 390.000". Hieronder in een vlak, "Zo uw 'luxe woonboederij' verkopen? En als ze hem openslaan zien ze een mooie luchtfoto van een boederij met daaronder de text "of misschien zo?" En op de achterkant de prijzen en meer informatie over HOOG! Luchtfotografie. Ik wil sowieso iedereen bedanken voor het meedenken, hier heb ik enorm veel aan!
 10. @ChristelvR Super!! Erg bedankt met die links, ik zal even gaan snuffelen. Ik denk alleen omdat dit een nieuwe techniek is, ik meer bij de hoek innovatie iets te zoeken heb. Dan kom ik al snel bij TNO terecht denk ik? @Daniel Allebei, het liefste wil ik ze zelf maken en doorontwikkelen. Maar doordat dat een kostbare onderneming is en zonder toekomstige opdrachtgevers het een groot risico is, hou ik me at the moment bezig met luchtfotografie. Als ik hier genoeg werk in vind hou ik het voorlopig hierbij, maar het kan sowieso geen kwaad om andere toepassingen te ontdekken, me dunkt. @AvB, Thanks, heb inmiddels die link ook van Christel ontvangen!
 11. @Hans: bedankt voor je enthousiaste reactie! Als ik foto's maak staan er vaak en mannetje of 30 te kijken wat ik aan het doen ben; de helikopter die ik gebruik ziet er meer uit als een ufo (zie bijlage) en dat hebben niet veel mensen gezien. Hoewel ik natuurlijk blij moet zijn met alle aandacht dat ik krijg, mensen zijn nieuwschierig, ik wil er natuurlijk meer opdrachten uit krijgen! Misschien moet ik bij innovatiebeursen of bijeenkomsten 'toevallig' staan fotograferen. Voordeel is dat het erg tot de verbeelding spreekt, en bijna alle mannen (en ook een deel vrouwen ) radiografische apparatuur leuk vinden!
 12. Wat er een beetje door mijn hoofd spookt, als er een ernstig ongeluk gebeurd op de snelweg, moet er altijd een helikopter komen vanuit Schiphol om een luchtfoto te maken van de situatie. Afgezien van de hoge kosten die hieraan vast zitten, is het ook tien keer sneller om uit een auto een koffer te pakken, getrainde agent de heli de lucht in sturen, foto maken, en landen. Binnen 5 minuten is het geregeld, en kan de snelweg weer open. Ik kan de helikopters zo op maat maken dat het aan de eisen van een bijv. KLPD voldoet. Het liefst zie ik in elke KLPD auto een helikopter. Dat is mijn droom! 8) @ChristelvR : Voor havengebieden is het inderdaad een uitkomst, heb al een klus gedaan voor een kranenbedrijf die een luchtfoto wou van een kraan die op een onmogelijke plek stond. (voor in een folder) Ik heb een paar mailtjes naar defensie gestuurd, maar omdat dit zo'n groot orgaan is heb ik geen idee bij welke tak ik terecht kan. @djluc: Erg goed idee!! Kan ik zeker wat mee, ook bungalowparken etc.
 13. 'traditionele' luchtfoto's worden gemaakt vanuit een vliegtuigje of helikopter. Dit gebeurd van redelijke hoogten, vaak minimaal 300m. Hierdoor wordt een luchtfoto van een huis erg onduidelijk en worden deze foto's vaak meer gebruikt om de omgeving te laten zien. Er bestaat ook hoogte fotografie, waarbij met een telescoopmast een camera de lucht in wordt geduwd. Deze mast gaat max 20m hoog. De mooiste foto's maak je echter tussen deze hoogte; vanaf 50m tot 200m krijg je prachtige foto's die het huis veel meer naar voren laten komen dan de andere twee methoden. Het huis springt eruit op funda en jaap, dit moet toch wel wat waard zijn voor makelaars?
 14. @Nynke, Ja dat klopt inderdaad. Alleen is het aanvragen van een vergunning meer een kwestie van een formulier invullen, en een week later je vergunning ontvangen. Deze vergunning is voornamelijk bedoeld om inzicht te houden wie er foto's maakt boven Nederlands grondgebied, en met name de ongeauthoriseerde foto's boven militaire instanties tegen te gaan. Het liefst ontwikkel ik een apparaat die in ' het veld' gebruikt kan worden, sneller en beter inzetbaar dan de nu gebruikte UAV's (raven, een vliegtuigje) doordat hij boven een doel kan blijven hangen en bruikbaar is tot windkracht 6.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept