PL76

Newbee
  • Aantal berichten

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer in spe

PL76's trofeeën

  1. Bedankt voor jullie reacties tot dusver. Het gaat om 1300m2 :) Ik heb vanmiddag de gemeente gebeld en te horen gekregen dat het pand absoluut geen horecabestemming heeft. Er mag alleen gewoond worden. Het is volgens de ambtenaar zinloos om een wijziging van het bestemmingsplan in te dienen: het college zou het absoluut verwerpen. Ik vraag me erg af of dat nu echt waar zal zijn of dat de meneer in kwestie gewoon geen extra werk wil :) Concurrentie is er niet tot nauwelijks in de omgeving. Er is zo'n 10km wel een speelparadijs en wat bistro's en 15-20km een pannenkoekenbakker, maar die hanteren een totaal ander concept en is puur en alleen pannenkoeken. Wij zien inderdaad de "familie" als belangrijkste doelgroepen en toeristen, fietsen en wandelaars. Toevallige passanten. Bruiloften, grote feesten passen niet bij ons. Wel een speeltuin, maar dan eens anders, dan anders: we gebruiken juist de bomen, struiken, kuilen en heuvels in de tuin. En juist het idee van "moestuin", eigen ingrediënten en regionale landbouwondernemingen erbij betrekken is volgens ons erg leuk en sterk. Daarbij zou een theehuisje in de tuin nog een extra mogelijkheid zijn. En we denken ook nog aan een kas van 8x5mtr waar men lekker in ouderwetse banken kan genieten van een high tea of iets anders ten midden van druivenranken. Maar wat denken jullie, zou het echt zinloos zijn om een wijziging aan te vragen? Wat betreft de kosten, omzet etc om te bedenken wat je zou moeten verdienen: dit vind ik erg lastig. Dat ligt ook maar helemaal aan de manier van financieren en kopen cq. huren van het pand.
  2. Hallo, Bij mij in de familie staat een zeer oud pand (1929) met zeer grote tuin te koop. Dit kost al 349.000euro k.k. Dit staat al jaren te koop en is al behoorlijk in prijs gezakt. Als 2 jaar kriebelt het bij ons om daarmee iets te beginnen. Vooral ook omdat we eens iets totaal anders willen doen. We zien legio mogelijkheden. Maar het grote probleem is de financiering. Daarbij weten we ook niet of er überhaupt mogelijkheden zijn voor horeca in dat pand. Mag dit volgens het bestemmingsplan wel en is dat te wijzigen?! Waar we aan denken is: een pannenkoeken huis met circa 15 tafels voor 4 personen. buiten nog een terras en/of serre en een "kas' om ook lekker te kunnen zitten. Buiten is er ook nog ruimte voor een kippenhok, een moestuin en een speeltuin. Er staan momenteel al een appel en een perenboom. We kunnen dus onze eigen ingrediënten verbouwen: druiven, aardbeien, sla, tomaten,komkommers, eieren (zal niet toereikend zijn). Daarnaast kunnen we nog nevenactiviteiten uitvoeren: workshops, kinderfeestjes, hight tea, pannenkoeken, ijs verkoop (zelf gemaakt), fietsonderdelen verkoop (vooral op zondag interessant omdat er veel gefietst wordt in de omgeving (een mtb-route). We vinden het ook interessant dat we regionale bedrijven kunnen inschakelen voor levering van ingredienten: meel, eieren, appels, peren etc. Het probeem is dus: de kosten van het pand (we zouden wel eerst voor een x-aantal jaar kunnen huren, maar hoe zit het na afloop van die huurperiode) en de verbouwing: er moet ongelooflijk veel opgeknapt worden. Het huis is behoorijk vervallen. Wij vrezen dat zo'n investering niet te doen is zonder eigen vermogen en ook dat je dat er nauwelijks uit gaat halen. In t begin willen we ook nog 3 dagen onze baan behouden en 3 dagen (vrijdag, zaterdag en zondag) open gaan. Het eerste jaar zou voornamelijk verbouwing zijn. Wie kan ons tips geven om op weg te komen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.