Hallo,
Bij mij in de familie staat een zeer oud pand (1929) met zeer grote tuin te koop.
Dit kost al 349.000euro k.k.
Dit staat al jaren te koop en is al behoorlijk in prijs gezakt.
Als 2 jaar kriebelt het bij ons om daarmee iets te beginnen. Vooral ook omdat we eens iets totaal anders willen doen.
We zien legio mogelijkheden. Maar het grote probleem is de financiering.
Daarbij weten we ook niet of er überhaupt mogelijkheden zijn voor horeca in dat pand. Mag dit volgens het bestemmingsplan wel en is dat te wijzigen?!
Waar we aan denken is:
een pannenkoeken huis met circa 15 tafels voor 4 personen.
buiten nog een terras en/of serre en een "kas' om ook lekker te kunnen zitten.
Buiten is er ook nog ruimte voor een kippenhok, een moestuin en een speeltuin.
Er staan momenteel al een appel en een perenboom.
We kunnen dus onze eigen ingrediënten verbouwen: druiven, aardbeien, sla, tomaten,komkommers, eieren (zal niet toereikend zijn).
Daarnaast kunnen we nog nevenactiviteiten uitvoeren: workshops, kinderfeestjes, hight tea, pannenkoeken, ijs verkoop (zelf gemaakt), fietsonderdelen verkoop (vooral op zondag interessant omdat er veel gefietst wordt in de omgeving (een mtb-route). We vinden het ook interessant dat we regionale bedrijven kunnen inschakelen voor levering van ingredienten: meel, eieren, appels, peren etc.
Het probeem is dus: de kosten van het pand (we zouden wel eerst voor een x-aantal jaar kunnen huren, maar hoe zit het na afloop van die huurperiode) en de verbouwing: er moet ongelooflijk veel opgeknapt worden. Het huis is behoorijk vervallen.
Wij vrezen dat zo'n investering niet te doen is zonder eigen vermogen en ook dat je dat er nauwelijks uit gaat halen.
In t begin willen we ook nog 3 dagen onze baan behouden en 3 dagen (vrijdag, zaterdag en zondag) open gaan.
Het eerste jaar zou voornamelijk verbouwing zijn.
Wie kan ons tips geven om op weg te komen?