appelsap

Junior
  • Aantal berichten

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door appelsap

  1. Het e.a. is inmiddels duidelijk geworden. Ik heb de gegevens gekregen van het bedrijf in Nederland die de vracht gaat ontvangen. Met dit bedrijf heb ik contact opgenomen en ze hebben mijn vragen beantwoord. Het advies van hun was om voor FOB te gaan i.p.v. CIF. Netjes een berekening gekregen, en dit scheelt inderdaad een aantal euro. Leverancier vond het ook prima. Invoeren van de producten kan het Nederlands bedrijf ook regelen. Lijkt mij wel handig om hun hiervoor the machtigen. Zodat ik daar verder geen omkijken naar heb.
  2. Die krijg ik zodra het geregeld is door de leverancier. Maar zou nu al graag weten hoe zoiets in zijn werk gaat.
  3. Ik weet wel wat het inhoud. Maar ik heb geen idee hoe het afhalen in zijn werk gaat.
  4. Beste, Ik heb een product laten samenstellen in China. Deze is klaar en wordt deze week gereed gemaakt voor verzending. Dit gebeurd op basis van CIF. Product komt met zeevracht. Maar het verzenden/ontvangen is mij nog onduidelijk. Leverancier kan mij niet gek veel vertellen. Behalve dat hij het ook pas weet zodra hij de verzending geregeld heeft. Locatie etc is mij nog allemaal onbekend. Heeft iemand ervaring met het ontvangen van zendingen via CIF? Ik vermoed dat ik richting Rotterdam moet om de zending op te halen (geen probleem), maar hoe gaat dit verder in zijn werk? extra kosten? Opslagkosten? [verandering: titel]
  5. De 200,- is BTW die ik terugkrijg. Deze valt dan niet onder uitgaven neem ik aan?
  6. Mooi, ik heb het compleet :) Maar voor de BTW heb ik ook nog Waardeverandering van vorderingen bij Winst-en-verliesrekening in moeten vullen. Anders had ik een verschil van precies het BTW bedrag. Volgens mij klopt het nu? :)
  7. Begint langzaam een beetje helder te worden... :) de 1.300 toegevoegd aan de liquide middelen bij balans:activa Bij balans:passiva heb ik deze 1.300 bijgeteld bij eigen vermogen (andere kopjes zijn niet van toepassing) Mijn inkopen weggehaald en nu krijg ik toch iets betere cijfers. Moet het e.a. nog even finetunen, maar ik kom in de goeie richting. Bedankt! Het enige verschil is nu nog...de BTW en de rente op mijn rekening. De rente van mijn zakelijke rekening vul ik hier in: Winst-en-verliesrekening - Opbrengsten banktegoeden Voeg ik deze rente weer toe aan mijn liquide middelen bij balans activa? en vervolgens bij balans:passiva eigen vermogen?
  8. De overige 1.300 staan op mijn zakelijk rekening
  9. Ik heb inderdaad ergens een fout gemaakt Winst-en-verliesrekening Inkoopposten 1.500,- (dit is de inkoop van goederen die ik ga verkopen) Overige bedrijfskosten verkoopkosten (o.a. de reclame) 300,- Andere kosten 700,- Totaal dus -2.500,- euro Saldo winst-en-verliesrekening - 2.500,- euro ------------------------------------------------ Vervolgens de Balans:activa Immateriële vaste activa Niets ingevuld. Ik heb niets met goodwill of vergunning te doen. Materiële vaste activa Ook niets ingevuld Geen machines/installaties/gebouwen/terrein/auto Financiële vaste activa ook niets Voorraden Boekwaarde begin boekjaar: 0,- Boekwaarde eind boekjaar: 1.500,- (heb immers 1.500 inkoopkosten, inkoop van de producten die ik ga verkopen) Onderhanden werk n.v.t. Vorderingen Verdering omzetbelasting Ik krijg geld terug van de belastingdienst, dus dat bedrag heb ik daar ingevuld (200,-) effecten/liquide middelen n.v.t. Vraag: Waar zet ik hier de verkoopkosten en andere kosten? ------------------------------------------------------------------ Volgend tabblad : Balans:passiva Ondernemingsvermogen - Eigen vermogen (activa min uw schulden passiva). Wat vul ik hier in? Het totaalbedrag wat ik bij activa heb ingevuld? schulden heb ik niet Egalisatiereserve n.v.t. Herinvesteringsreserve n.v.t. Oudedagsreserve n.v.t. Terugkeerreserve n.v.t. Voorzieningen n.v.t. Langlopende schulden n.v.t. Kortlopende schulden n.v.t. Overige privéstortingen, ik heb 4.000,- van mijn privé vermogen in mijn zaak gestopt. Dus hier heb ik dat bedrag opgegeven. Niet- of gedeeltelijk aftrekbare kosten en lasten n.v.t. Wijzigingen in toelaatbare reserves n.v.t. --------------------------------------- En uiteindelijk beland bij de winstberekening Ondernemingsvermogen einde boekjaar 1.700 (1.500 voorraad + 200 wat ik terugkrijg van de belastingdienst Ondernemingsvermogen begin boekjaar 0,- Saldo ondernemingsvermogen 1.700 Privéonttrekkingen 0,- Privéstortingen 4.000 Winstberekening -2.300 (1700 - 4000) (wordt automatisch berekend) Controle winstberekening Winstberekening volgens Winst-en-verliesrekening -2.500,- En vervolgens kan ik niet verder omdat de winstberekening en controle niet klopt.
  10. 3000,- uitgegeven en dit is 'voorraad', dat in 2016 verkocht wordt
  11. Oké, loop weer tegen iets aan. Dacht dat het redelijk eenvoudig zou zijn met maar een paar transacties in dit jaar (en alleen maar uitgaven)... De winst-verliesrekening is ingevuld Hier komt een negatief getal uit. Logisch want ik ben eind van het jaar mijn bedrijf gestart en heb alleen kosten gemaakt. 2016 zijn de inkomsten pas gekomen. Balans: activa Boekwaarde begin boekjaar heb ik allemaal op 0 gezet. Ik ben immers pas mijn bedrijf gestart. Stel ik heb 3000,- kosten in voorraden gemaakt. begin boekjaar: 0,- einde boekjaar 3.000,- Machines/installaties etc is niet van toepassing Dus volgende stap, Balans:passiva Hier moet ik dus weer op hetzelfde bedrag uitkomen als bij activa. Hier vul ik ondernemingsvermogen - eigen vermogen op 3.000,- euro. Dit heb ik immers uitgegeven bij de vorige stap (activa) Ik heb verder geen privéonttrekkingen. Wel 'overige privéstortingen'. Dit was het geld dat ik privé naar mijn zakelijke rekening heb overgeboekt. Als voorbeeld, zeg 5.000,- niet-aftrekbare kosten en lasten heb ik niet Wijzigingen en toelaatbare reserves ook niet Dan kom ik bij de winstberekeningen uit. ondernemingsvermogen einde boekjaar 3.000,- ondernemingsvermogen begin boekjaar 0,- saldo ondernemingsvermogen 3.000,- privéonttrekkingen 0,- ------- 3.000,- privéstortingen 5.000,- winstberekening -2.000,- winstberekening volgens winst- en verliesrekening -3.000,- En dan kan ik niet verder omdat de winstberekening niet overeen komt. Bij het punt 'Winst-en-verliesrekening' heb ik nergens de 5.000 inleg van prive ingegeven. Ergens vul ik iets niet juist in. Maar ik zou niet weten wat ik fout doe. Winst- en verliesrekening klopt, ik heb 3.000,- uitgegeven en 0 inkomsten gehad. Dus dan zou ik -3.000 euro verlies hebben gedraaid in dit boekjaar.
  12. Maar waar valt de inkoop van producten dan onder? Het zijn geen grond/hulpstoffen. Ook onder overige kosten? Idem voor de kosten van het pakket van mijn zakelijke rekening.
  13. Hallo, Ik ben bezig met de IB over 2015. Eind 2015 ben ik mijn bedrijf begonnen en had toen nog 0 inkomsten i.v.m. het opstarten. Kortom, ik ben snel klaar. Maar ik heb wel een aantal uitgaven (uitbesteed productie werk, drukwerk/reclame, inkoop goederen). Is dit een kwestie van optellen en plaatsen onder "Kosten van uitbesteed werk en andere externe kosten"? Ik kom namelijke wisselende antwoorden tegen als ik Google. Gr
  14. Hallo, Ik heb zakelijk uitgaven gehad in het binnenland. Het bedrijf heeft mij het 0% tarief op de factuur gezet. Echter heb ik deze order achteraf geannuleerd. Ik heb ook netjes een creditnota ontvangen. Ik vraag mij af of ik de juiste aanpak hanteer Factuur met 0% tarief heb ik netjes in de uitgaven gezet. Creditfactuur moet (volgens google) alsnog onder de omzet worden gezet. Nu ben ik de aangifte aan het doen van dit kwartaal. Vraag 1 Maar ik weet niet of het juist is: 1a. Leveringen/diensten belast met hoog tarief Hier heb ik de factuur (waarover 0% is berekend ook bij 'bedrag waarover omzetbelasting wordt berekend' opgeteld). Bij de omzetbelasting heb ik dan uiteraard niets opgeteld (het is immers 0%). Volgens bij 2a. 2a. Leveringen/diensten waarbij de omzetbelasting naar u is verlegd Hier geef ik het bedrag van de factuur op met de omzetbelasting. En uiteindelijk trek ik dit weer bij de voorbelasting eraf? Is dit de juiste aanpak? Vraag 2 Ik lever goederen aan particulieren in de UK, België en Duitsland. Ook al lever ik naar het buitenland, ik neem aan dat ik dit Rubriek 1: prestaties binnenland moet aangeven. Ik kan verder nergens prestaties naar het buitenland invullen. Behalve voor leveringen aan buitenlandse ondernemers waarbij de BTW verlegd wordt. [verandering: titel]
  15. Hallo, Ik ben sinds kort een eigen bedrijf begonnen en ik heb even wat advies nodig over de aanpak. Wij produceren onderdelen (wat precies doet er even niet toe). De eerste onderelen zijn inmiddels klaar en in principe klaar voor de verkoop. Maar ik twijfel over mijn verkoop aanpak. Momenteel heb ik een eigen webshop/site/facebook pagina noem maar op. En langzaam worden de bezoekers steeds iets meer. Maar wat als ik mijn onderdelen rechtstreeks verkoop aan zaken? Dat bedrijven een x aantal producten afnemen in één keer. En dat zij de verkoop met de klanten regelen. Voordelen van aan zaken verkopen: - Grotere aantallen in één keer verkopen - Naamsbekendheid opbouwen (ook in het buitenland, zeer belangrijk!) - De zaken hebben al een klanten bestand/terugkerende klanten - Nadelen: - Minder marge omdat ik de verkoop ‘uit handen geef’. Maar als ik meer ga produceren kan ik het goedkoper maken. Ik ben al met een aantal zaken aan de praat geraakt over wat ik nu precies doe (zonder dat het mijn doel was om iets te verkopen). En de interesse was tot mijn verbazing groot...ofja…niet geheel zonder verbazing want ik ben niet voor niets een eigen bedrijf begonnen. Zaken hadden zeker interesse voornamelijk de voorraad en levertijd was belangrijk. Gegevens uitgewisseld blabla. Maar ik heb ook geen idee wat hierin de beste keuze is. Sommige grote merken verkoop alleen via distributeurs. Weer andere doen beide (dus en verkoop bij de producent zelf, en via distributiekanalen). Ik zou het leuk vinden om ook zelf het e.a. direct te verkopen aan de klant. Maar dan zit je weer met de prijs t.o.v. je distributie partners. Heeft iemand wellicht tips/advies of meer informatie (regels) hoe zoiets aangepakt kan worden?
  16. Bedankt voor je reactie. Wat ik wil doen: Meer decimalen is uitstellen van de problemen. En het is niet consistent. De enige oplossing die ik nu zie is dit: Ik kan alleen prijs per stuk ex btw aangeven in mijn pakket - prijs ex btw instellen - instellen dat het pakket afrond product (dan heb ik bv mooi 29,95 incl btw in de shop) - zo heb ik netjes het gewenste bedrag in de shop staan. Welk aantal er dan ook besteld wordt. Al zijn het er 2 of 2000. - Producten incl BTW optellen tot een totaal (dat gaat op deze manier ook goed). Dan zijn we al een stap verder. En het laatste dat aangepast moet worden is dat het pakket de BTW berekend over het totaal incl btw. Dan kom ik namelijk perfect uit! En heb ik de afrondingsproblemen die ik heb als het pakket het totaal berekend uitgesloten. En is het hele afrond geneuzel uitgesloten. Kortom, als ik prijzen per stuk incl btw kon instellen in het pakket, dan was het opgelost. Nu eerst eens even kijken hoe ik de code moet aanpassen, maar dat is niet iets voor dit forum ;)
  17. Met 4 decimalen heb ik bij 2x 30incl netjes de prijs Echter, als ik er 358 stuks besteld, dan heb ik weer een verschil van één cent. Dit is dus voor elk artikel van toepassing. Zodra er een x aantal wordt bereikt, dan klopt de btw berekening niet meer. bv: Afronden op 4 decimalen stelt het probleem alleen maar uit. ik heb een artikel ingevoerd (ex btw) 2.3141 euro ex btw Dit is 2,80 incl btw wat de klant krijgt te zijn in de shop Besteld hij 81 stuks. dan is het: 226,80 incl btw 39,36 hiervan is btw Klopt besteld hij is 82 229,61 incl btw 39,85 hiervan is btw Klopt ook, echter zit ik weer met een 1 cent.
  18. Met 6 cijfers achter de komma. Echter zorgt het toevoegen van meer cijfers achter de komma er alleen maar voor dat dat het probleem minder vaak optreed. Daarnaast is het ook niet handig als ik voor bedrijven de ex btw specificeer om met zo'n onhandige getallen te werken.
  19. Ik zit er nog steeds mee te stoeien helaas. In mijn webshop staat een product voor 24,79 ex btw. Dit is afgerond met 21% 30,- Euro incl btw. Prima als de persoon 1 artikel koopt. Maar zodra er 2 artikelen worden gekocht wordt het bedrag incl btw 59,99 Euro. Dit komt dus omdat er BTW over het totaal wordt gerekend (zo ingesteld in het pakket). Echter is dit dus niet de bedoeling. 30 incl + 30 incl moet gewoon 60 zijn. Nu kan ik de berekening van de BTW ook per product instellen. En dan gaat het goed. Belastingdienst zegt er het volgende over: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/administratie_bijhouden/facturen_maken/btw-bedrag_afronden Bij het afronden mag u kiezen uit 2 methodes: U rondt af per geleverd goed of verrichte prestatie. U rondt het totaalbedrag af Kortom..btw berekenen over een enkel artikel. En dat uiteindelijk optellen is geen probleem? Hoe is dit bij andere webshops opgelost? Edit Probleem ligt bij mij webshop pakket. Hier kan ik alleen de prijzen invoeren exl btw gevolgd door een belastingsregel (21% dus). Daardoor krijg ik afrondingsfouten bij het bereken van BTW over het totaal. Maar als ik het per product bereken is het ook goed (volgens de site van de belastingdienst?). Dan ben ik ook geholpen.
  20. Beiden heel erg bedankt voor de info Het e.a. is een stuk duidelijker geworden :)
  21. Hallo, Ik heb mijn eerste klant. Jeej Echter zit ik wat te stoeien met de factuur. Nu zit ik met het volgende. Stel... Ik heb iets van 2,80 incl BTW (21%). De persoon koopt 4 stuks. Wat moet ik nu zetten op de factuur, want: 2,80 x 4 = 11,20 incl btw 11,20 incl btw = 9,26 ex btw of 2,80 incl btw = 2,31 ex btw 2,31 x 4 = 9,24 ex btw Bereken ik de BTW over het totaal bedrag incl btw (dus dan wordt het 9,26 ex btw). Of bereken ik het per stuk, waardoor het 9,24 wordt. Daarnaast moeten de verzendkosten op het factuur komen. Hier moet ook BTW over worden betaald, wat ik heb begrepen van de site van de belastingdienst. De verzendkosten bedragen 2,19 (briefpost postnl). Hoe moet ik dit op het factuur zetten met de BTW? En tel ik deze btw op bij de klant (dus +38 cent)? Klant is verantwoordelijk voor de verzendkosten (deze betaal ik niet) Mod edit: titel aangevuld
  22. Hi Ik ben sinds kort gestart als ZZP-er. En heb i.v.m. de lage kosten een rekening geopend bij KNAB. Om betaling buiten EU uit te voeren kost dit 25,- per transactie + 0,5% koersopslag. Ik was benieuwd wat jullie ervaringen zijn met dit soort transacties naar het buitenland. En of het zich loont om toch over te stappen naar een andere bank.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.