klm10

Junior
  • Aantal berichten

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door klm10

  1. Allereerst: ontzettend dom dat je zo'n contract tekent. Even rondkijken hier op higherlevel.nl en je weet hoe je op een goedkope wijze hoog scoort bij Google. Ik kan er echt niet met mijn hoofd bij dat je voor zoveel geld dergelijke vage diensten in huis haalt. Bij de gebruikte salesmethoden moet zelfs al een lampje gaan branden. Niet om flauw te doen, maar was het een wel erg mooie meid die bij je aan de deur kwam?

     

    Maar er is een oplossing. Dit bedrijf vertelde dat ze officieel partner zijn van Google en dat zijn ze zeer waarschijnlijk niet. Dit is voldoende grond om een overeenkomst te ontbinden. Wel de juiste stappen zetten hierin!

  2. Als je geld leent moet je het terugbetalen, en het moment dat dat moet komt altijd ongelegen. Bovendien moet je rente betalen, en dat kan erg oplopen als de grote winsten een beetje uitblijven. En als die winsten uitblijven, dan kan een bank ineens erg zenuwachtig worden en plotseling de stekker uit je bedrijf trekken.

    Bovendien staat een lening, achtergesteld of niet, niet zo goed op je balans. Tenminste, dat heb ik in de praktijk gemerkt.

     

    Als je een investeerder aandelen verkoopt, dan betaal je geen rente en hoef je niets terug te betalen. Als de grote winsten uitblijven, dan heeft de investeerder er belang bij dat je verder kan gaan, die zal nooit de stekker uit je bedrijf trekken. Bovendien, een investeerder heeft vaak kennis en contacten - als het een goede investeerder is tenminste - die jou als bedrijf verder kunnen helpen.

    Als je bedrijf heel goed gaat, dan betaal je uiteindelijk aan een investeerder meer dan aan een uitlener (bank of anderszins). Maar dat is niet erg, want dan heb je zelf ook veel geld.

    TS doelt niet op een lening van derden maar op een lening van de holding aan de werkmaatschappij....

     

    Voordeel van een lening is de fiscale renteaftrek, maar inmiddels is de rente-aftrek sterk beperkt en zal een lening al gauw aangemerkt worden als een zogenaamde informele kapitaalstorting.

  3.  

    Hallo Allemaal,

     

    Kun je als zelfstandige bestuurder in een BV een faillisement aanvragen? Of heb je alle stem nodig van de andere aandeelhouder? Er is namelijk redding op komst, maar de bestuurder vind het te lang duren en wil hier niet op wachten. Deze wil de toko sluiten.

     

    Hans

    Je kunt als zelfstandig bestuurder faillissement aanvragen als de statuten deze bevoegdheid hebben gegeven aan de betreffende bestuurder.

     

    Indien niet, geldt de wettelijke regeling (bestuur vraagt faillissement aan in opdracht van vergadering van aandeelhouders).

  4. Heel prettig plan....

     

    Zelf heb ik ook een internetbedrijf wat ook alleen bestaat uit een laptop en een paar servers. Het leven zoals jij het voorstelt is prima te doen, als je maar regelmatig internet hebt kom je al heel ver.

     

    Wel zou ik je adviseren om toch enige binding met Nederland te houden. Er komt een dag dat je afhankelijk gaat worden van anderen en dan is het toch handig dat je kan terugvallen op een samenleving die je nog enige steun geeft. Ook kun je niet voorspellen wat je gezondheid doet, en rekening houden met het feit dat er nog veel landen zijn die niet zo stabiel zijn als wat wij gewend zijn.

     

    Al met al kan het niet onverstandig zijn om 'nederlands ingezetene' te blijven. Natuurlijk is belasting betalen nooit leuk maar daar kan je later best nog wel plezier van hebben. (btw, je bepaalt natuurlijk altijd zelf nog wel hoeveel je belasting betaalt.....)

     

    De experts hier weten dit vast wel in technische termen te verpakken.

    Het is zeker aan te raden om een Nederlands paspoort te houden. Gelukkig kennen we in NL niet het nationaliteitsbeginsel bij belastingheffing (op een paar uitzonderingen na) en dus staat het hebben van een Nederlands paspoort niet gelijk aan belasting betalen in NL.

    Wel zijn er een aantal aandachtspunten:

    - AOW wordt opgebouwd naar het aantal jaren dat je in NL woonachtig bent

    - voor ziektekosten gelden bijzondere regels waarbij het aanhouden van een (kleine) onderneming voordelig kan uitpakken

     

     

  5. Bij het lezen van dit topic schieten mij drie punten door het hoofd:

    1. Naar Iraanse banken mag je niet met Amerikaanse dollars betalen. De betreffende bank kan hiervoor een hoge boete krijgen (zie ABN Amro dat hiervoor ooit een boete van honderden miljoenen euro's moest betalen)

    2. Alle banksystemen controleren hiervoor op het woord "Iran", maar bijvoorbeeld ook op "Persia"

    3. Inmiddels heeft ook de EU Iran op de sanctielijst gezet waardoor financiele transacties vrijwel niet meer mogelijk zijn en zelfs verboden zijn op straffe van, net als bij de Amerikanen, een hoge boete.

     

    Simpel gezegd: als jij een leverancier in NL wil betalen via je Iraanse rekening, dan blokkeert de Nedelandse bank van jouw leverancier deze betaling omdat deze bank 'compliant' wil zijn en geen boete wil krijgen.

     

  6.  

    Als dit je eerste jaar is als zelfstandige is het verstandig vast een voorlopig aanslag te vragen (via de site van de belastingdienst) om te voorkomen dat je na afloop van het jaar misschien in een keer veel belasting moet betalen.

    Dat is natuurlijk niet nodig als TS goed bijhoudt hoeveel belasting hij moet gaan afdragen. Bovendien is het lastig schatten voor een ZZP'er. Voor je het weet, geef je een te hoog inkomen op en blijven er te weinig liquide middelen over om de hypotheekrente van te betalen.

  7. Een kleine update

     

    De zaken gaan deze maand voortreffelijk met een omzet ver boven de verwachting. :)

     

    En dat vrijwel zonder mijn compagnon omdat zij voornamelijk thuis bleef vanwege weer vele onverwachte zaken: paspoort ophalen, onverwacht oude vriendin op bezoek, wc verstopt, auto kapot, hoofdpijn, vaststelling Alzheimer bij een kennis enz. Kortom, allemaal redenen om vooral thuis te blijven. Toch? ;D

     

    Mijn strategie is: compagnon meer verantwoordelijkheden geven --> compagnon stapt uit zichzelf op

    Die stragegie ben ik aan het implementeren. En het helpt: als ik vraag naar zaken antwoordt ze geirriteerd of zelfs aanvallend. En natuurlijk een hoop gezucht en gekreun. Dat was in het begin even schrikken, maar het hoort er natuurlijk bij. Dit kan nooit lang meer goed gaan. :)

     

     

  8. Ik wil echter geen vuurwerk omdat ik geen herrie buiten de zaak, dus in de omgeving, kan gebruiken en die kans is groot met haar.

     

    Leg deze zin eens uit?

     

    Is het om deze reden dat jij (althans zoals het overkomt met al jouw antwoorden) nog steeds voor de "softe" aanpak kiest, zoals andere HLér het beschrijven?

     

    Zij heeft toch niet buiten de zaak om enige grip op je of jouw (bedrijfs)keuzes? (Edit: Niet dat ik de privé situatie hoeft te weten maar meer richting ben je bang for represailles)

    Ja, ik moet heel voorzichtig handelen. Gemeentepolitiek. Meer lijkt me niet verstandig om te schrijven.

     

     

    Maar wat nou als de compagnon nattigheid voelt en vervolgens de bankrekening van de vof in zijn geheel leeg haalt?
    Ehm, kan het zo zijn dat de compagnon dit openbare topic mee kan lezen en nu op een idee gebracht is?

     

    Nee, compagnon leest hier zeker niet mee.

     

    klm10, niet dralen, het is echt tijd om de kwestie zakelijk te benaderen en je maatregelen te treffen. Ik denk dat je adviezen genoeg hebt nu om te handelen. Laat ons nog eens weten wat eruit gekomen is?

     

    Terugkoppelen is toch het minste dat ik kan doen. Ik heb meer adviezen gekregen dan ik verwachtte. Bedankt allemaal!

    Zoals ik hierboven schreef, ik moet echt voorzichtig te werk gaan, want dit op een rechtszaak laten uitlopen zet iets veel groters (en dan praat ik al gauw over tonnen euro's) op het spel.

  9. Ik heb begin van de middag naar haar gebeld en gezegd dat ik haar miste op het werk. Ik vroeg haar of er iets aan de hand was.Niks ernstigs. Vervolgens kwamen bij wijze van spreken 1000-en-1 redenen waarom ze deze week niet komt en vanuit huis werkt. (hond uitlaten, moeder helpen, 'rare dagen rondom kerst en oud en nieuw', zoon helpen, boodschappen doen, vrienden van vroeger die langskomen) Ik heb gezegd dat er nog veel gedaan moet worden en dat deze weken belangrijk zijn, omdat we ons moeten voorbereiden op de belangrijke eerste weken van het nieuwe jaar. Dat begreep ze, maar toch vindt ze dat ze deze week niet aanwezig kan zijn in verband met de hiervoor genoemde redenen.

    Ik zei dat ik dat niet zo leuk vindt, maar hierop kreeg ik alleen de reactie dat ze echt niet kan komen. Ze heeft beloofd te gaan schrijven aan enkele documenten. Als ik die morgenochtend niet heb, hang ik weer aan de lijn.

     

     

  10. Als je het helder (lees: integer, zuiver en kloppend ;) wilt spelen raad ik je aan niet op de baas-stoel te gaan zitten, maar aan te geven dat je je zorgen maakt over de voortgang van het bedrijf en de gelijkwaardigheid.

    Je kunt haar vragen of ze kan onderschrijven wat jij aan zorg(en) aangeeft, haar vragen wat haar oplossing zou zijn, en aangeven dat jij er ook over nagedacht hebt en de volgende voorstellen hebt om e.e.a. recht te zetten en door te kunnen.

    Per saldo zal het effect waarschijnlijk hetzelfde zijn, je pakt het alleen op een andere manier aan. Je stelt haar prestaties niet als persoon die "de macht grijpt" ter discussie maar vanuit een verantwoordelijkheid voor het bedrijf.

     

    Ik was er vandaag helemaal klaar voor. Helaas..... mijn compagnon is vandaag niet komen opdagen terwijl er veel werk te doen is. Waarschijnlijk op eigen initiatief en zonder te overleggen vakantie genomen.

  11.  

    Overigens: als jouw vrouw uitsluitend ondersteunende werkzaamheden verricht voor de vof (samenwerkingsverband) dan zal zij niet snel in aanmerking komen voor de ondernemersaftrek, ook niet als zij wel de verplichte minimaal 24 uur per week in de onderneming zou werken.

     

    Wacht even het antwoord van de experts hier af (die vieren ook Kerstmis).

     

    Hier een uitspraak als voorbeeld: http://rechtennieuws.nl/26983/urensplitsing-in-ondersteunende-en-hoofdwerkzaamheden-bij-man-vrouwfirma-noodzakelijk.html

  12. Nou, mooi ;)

    Maar hoe nu verder, dan?

     

    Ik heb overal goed en rustig over nagedacht. En mijn conclusie is dat ik er helemaal doorheen zit met haar. Ze voegt niets toe behalve frustratie. Ik ga mijn "up is out" strategie uitvoeren. Vanaf nu moet ze gewoon elke dag op kantoor verschijnen, en dan niet om 11 uur verschijnen en om 3 uur weer naar huis gaan, maar gewoon 8 uur. Daarnaast ga ik haar aanspreken op de output. Dus niet een hele middag doen over een tekst van een halve A4, maar gewoon doen wat je behoort te doen.

    Geloof me, ze is dan zo weg.....

  13. Op stille wijze? M'n neef Vinnie knapt dat soort zaakjes op, een slordige 50k en je problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon ;)

     

    Ik denk niet dat je moet denken in termen van "de baas" worden in plaats van gelijkwaardige partner; jij bent blijkbaar degene met het meeste verantwoordelijkheidsgevoel, maar voor je het weet ben je ... een vrouw. Je hebt de grote creatieve visie, trekt mensen aan en veegt ondertussen ook poepbilletjes af en zorgt ervoor dat je slecht presterende partner het toch goed heeft, want je bent loyaal tot op het bot.

    Kan het niet zo zijn dat ze ook iets toevoegt, wat nu te weinig credits krijgt? Waarom wilde je dit met haar doen?

    Het kan al zoiets basaals zijn als "Ik wil het niet alleen doen". Wel een beetje een dure gezelschapsdame dan, maar kijk even eerlijk naar je motieven, de kans is groot dat je je daar ook deels tegen aan het afzetten bent. Als je die hebt ontdekt kan je het patroon ook doorbreken. Kan best zijn dat zij lekker zit te profiteren van jouw onbewuste behoeften en daar ook slim gebruik van maakt. Je hebt waarschijnlijk een heel vernuftige deal met haar, iets wat ik een "energetisch contract" zou noemen.

    Ga er als denk-experiment eens van uit dat je haar helemaal niet verkeerd hebt ingeschat, iets op haar hebt geprojecteerd en dat je nu precies kunt zien wat dat was.

    Mijn ervaring is dat als je op dat niveau analyseert je tot hele heldere keuzes komt.

    Dat, en een bereidheid je leergeld te betalen zonder daar al te moeilijk over te doen en je hebt al een hoop meer opties.

     

     

    Wat een bruikbaar advies!

     

    Wij waren eerst collega's en ik besloot voor mezelf te beginnen. En ja, dat wilde ik eigenlijk niet alleen doen. En nu doe ik het dus eigenlijk wel alleen (afgezien van de freelancers die ik regelmatig inhuur) en dat bevalt me prima.

  14. Dat ik me werkgever voel, is inderdaad zo.

     

    We draaien inmiddels winst, er is ondernemersinkomen, maar van een aflossing van de schulden is nog geen sprake.

     

    Overigens is er geen sprake van de situatie zoals hierboven geschetst door TwaBla. Mijn compagnon is ouder en vooraf was afgesproken dat we allebei de professionele activiteiten zouden doen. Alleen voelt zij zich al snel te goed voor de kleine klussen dus die doe ik vaak.

     

    Vandaag is waarschijnlijk alweer een afspraak geschonden. Ze zou nog een tekst schrijven vandaag, maar ik vrees dat ze voor de tv zit. Nog even afwachten, maar eigenlijk weet ik het antwoord al.

     

    Bij steeds maar weer afspraken niet nakomen houdt het een keer op. Een mediator gaat hierbij niet werken. Zodra de mediator weg is, hebben we weer hetzelfde liedje....

     

    Als laatste strohalm ga ik het idee van VNIS uitvoeren (bedankt voor het advies). Ik moet er strak op gaan zitten en dan mag ze zelf de keuze gaan maken of ze blijft of niet. Al ben ik bang dat ze zich dan vaak ziek gaat melden, want dat doet ze nu ook al vrij vaak.

     

     

    Ik heb sterk het idee dat

     

    Aan een sterk idee heb je in deze situaties weinig ! Heb je het ook gevraagd ? Heb je ook geprobeerd je partner te helpen, wellicht aangeboden om te helpen?

    Je hebt gelijk. Bijvoorbeeld uit schaamte vertellen mensen niet alles.
  15. Het vertrouwen was voor de start duidelijk aanwezig. Ook zij had goede bedoelingen en ik herinner me nog uitspraken als "soms zullen we ook 's nachts moeten doorwerken". Dit is duidelijk niet uitgekomen, integendeel zelfs.

     

    Ik zie niet wat er veranderd is. Ik ben dezelfde persoon gebleven, nog steeds enthousiast en gericht op samenwerking. Mij is niets bekend van veranderingen bij haar. Het bedrijf ontwikkelt zich positief en wordt door de markt ook positief ontvangen.

     

    Wel heeft ze vaak geklaagd dat het zoveel moeite kost om een klant binnen te halen. Dat vind ik echter normaal aangezien een klant bij ons meestal ook vaste klant wordt en dus terugkeert. Het lijkt erop dat zij niet goed inziet wat er allemaal bij ondernemen komt kijken en rustig aan de zijlijn is gaan staan, omdat ik toch wel alles opvang. Ook merk ik dat zij zich te goed voelt voor eenvoudig werk als kopieren, printen enz. Ze begon al heel snel over het aannemen van een stagiaire daarvoor terwijl ik vind dat we dat werk voorlopig best zelf kunnen doen, ook al omdat het niet teveel tijd kost.

    Ook haar capaciteiten blijken lager te zijn dan ik verwachtte. Of ze dat zelf bezwaarlijk vindt, betwijfel ik. Ze denkt er gemakkelijk over: 'gewoon' iemand inhuren in plaats van zelf bij te leren.

     

    Ik denk dat ik een verkeerde inschatting van haar heb gemaakt en dat ik dus met de verkeerde persoon in zee ben gestapt. Een belangrijke les voor mij, maar ook een pijnlijke.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.