Jump to content

klm10

Junior
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ik wil graag een geval van fiscale fraude melden. Waar kan ik dit doen (tel. nr.)? Graag wil ik op een persoonlijke wijze overleggen met de betreffende personen omdat de zaak nogal gevoelig ligt (ook voor mij).
 2. Allereerst: ontzettend dom dat je zo'n contract tekent. Even rondkijken hier op higherlevel.nl en je weet hoe je op een goedkope wijze hoog scoort bij Google. Ik kan er echt niet met mijn hoofd bij dat je voor zoveel geld dergelijke vage diensten in huis haalt. Bij de gebruikte salesmethoden moet zelfs al een lampje gaan branden. Niet om flauw te doen, maar was het een wel erg mooie meid die bij je aan de deur kwam? Maar er is een oplossing. Dit bedrijf vertelde dat ze officieel partner zijn van Google en dat zijn ze zeer waarschijnlijk niet. Dit is voldoende grond om een overeenkomst te ontbinden. Wel de juiste stappen zetten hierin!
 3. TS doelt niet op een lening van derden maar op een lening van de holding aan de werkmaatschappij.... Voordeel van een lening is de fiscale renteaftrek, maar inmiddels is de rente-aftrek sterk beperkt en zal een lening al gauw aangemerkt worden als een zogenaamde informele kapitaalstorting.
 4. Je kunt als zelfstandig bestuurder faillissement aanvragen als de statuten deze bevoegdheid hebben gegeven aan de betreffende bestuurder. Indien niet, geldt de wettelijke regeling (bestuur vraagt faillissement aan in opdracht van vergadering van aandeelhouders).
 5. Het is zeker aan te raden om een Nederlands paspoort te houden. Gelukkig kennen we in NL niet het nationaliteitsbeginsel bij belastingheffing (op een paar uitzonderingen na) en dus staat het hebben van een Nederlands paspoort niet gelijk aan belasting betalen in NL. Wel zijn er een aantal aandachtspunten: - AOW wordt opgebouwd naar het aantal jaren dat je in NL woonachtig bent - voor ziektekosten gelden bijzondere regels waarbij het aanhouden van een (kleine) onderneming voordelig kan uitpakken
 6. Bij het lezen van dit topic schieten mij drie punten door het hoofd: 1. Naar Iraanse banken mag je niet met Amerikaanse dollars betalen. De betreffende bank kan hiervoor een hoge boete krijgen (zie ABN Amro dat hiervoor ooit een boete van honderden miljoenen euro's moest betalen) 2. Alle banksystemen controleren hiervoor op het woord "Iran", maar bijvoorbeeld ook op "Persia" 3. Inmiddels heeft ook de EU Iran op de sanctielijst gezet waardoor financiele transacties vrijwel niet meer mogelijk zijn en zelfs verboden zijn op straffe van, net als bij de Amerikanen, een hoge boete. Simpel gezegd: als jij een leverancier in NL wil betalen via je Iraanse rekening, dan blokkeert de Nedelandse bank van jouw leverancier deze betaling omdat deze bank 'compliant' wil zijn en geen boete wil krijgen.
 7. Of de groenteboer om de hoek op jouw zit te wachten kun je zelf ook wel bedenken als je je afvraagt hoeveel jouw adviezen hem of haar concreet (dus in euro's) opleveren. Op het hogere segment kun je je alleen mikken als je een echte niche hebt, maar dat hoef ik iemand zoals jou hopelijk niet uit te leggen.
 8. Ze is weg! Ze kon de druk uiteindelijk niet meer aan en vroeg geen afkoopsom. :)
 9. Ook ik doe een offerte altijd opvolgen. Vrijwel altijd telefonisch, soms per e-mail. Word ik het niet, dan vraag ik altijd waarom niet. Word ik het wel, dan vraag ik ook altijd waarom. Zo leer ik ervan. Ik zie het geheel niet als opdringerig. Ik zou niet weten waarom.
 10. Dat is natuurlijk niet nodig als TS goed bijhoudt hoeveel belasting hij moet gaan afdragen. Bovendien is het lastig schatten voor een ZZP'er. Voor je het weet, geef je een te hoog inkomen op en blijven er te weinig liquide middelen over om de hypotheekrente van te betalen.
 11. Een kleine update De zaken gaan deze maand voortreffelijk met een omzet ver boven de verwachting. :) En dat vrijwel zonder mijn compagnon omdat zij voornamelijk thuis bleef vanwege weer vele onverwachte zaken: paspoort ophalen, onverwacht oude vriendin op bezoek, wc verstopt, auto kapot, hoofdpijn, vaststelling Alzheimer bij een kennis enz. Kortom, allemaal redenen om vooral thuis te blijven. Toch? ;D Mijn strategie is: compagnon meer verantwoordelijkheden geven --> compagnon stapt uit zichzelf op Die stragegie ben ik aan het implementeren. En het helpt: als ik vraag naar zaken antwoordt ze geirriteerd of zelfs aanvallend. En natuurlijk een hoop gezucht en gekreun. Dat was in het begin even schrikken, maar het hoort er natuurlijk bij. Dit kan nooit lang meer goed gaan. :)
 12. Die andere zaak heeft hier helemaal niets mee te maken en is puur toeval. Probleem is echter dat mijn compagnon als ze boos is, mij zwart kan gaan maken bij de mensen vanwie ik voor die andere zaak afhankelijk ben.
 13. Leg deze zin eens uit? Is het om deze reden dat jij (althans zoals het overkomt met al jouw antwoorden) nog steeds voor de "softe" aanpak kiest, zoals andere HLér het beschrijven? Zij heeft toch niet buiten de zaak om enige grip op je of jouw (bedrijfs)keuzes? (Edit: Niet dat ik de privé situatie hoeft te weten maar meer richting ben je bang for represailles) Ja, ik moet heel voorzichtig handelen. Gemeentepolitiek. Meer lijkt me niet verstandig om te schrijven. Ehm, kan het zo zijn dat de compagnon dit openbare topic mee kan lezen en nu op een idee gebracht is? Nee, compagnon leest hier zeker niet mee. Terugkoppelen is toch het minste dat ik kan doen. Ik heb meer adviezen gekregen dan ik verwachtte. Bedankt allemaal! Zoals ik hierboven schreef, ik moet echt voorzichtig te werk gaan, want dit op een rechtszaak laten uitlopen zet iets veel groters (en dan praat ik al gauw over tonnen euro's) op het spel.
 14. Ik weet het. Morgen vraag ik haar hoe ze de 40 uur gaat inplannen. Doet ze moeilijk, dan komt dit verhaal.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept