klm10

Junior
  • Aantal berichten

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door klm10

  1. Ik wil graag een geval van fiscale fraude melden. Waar kan ik dit doen (tel. nr.)? Graag wil ik op een persoonlijke wijze overleggen met de betreffende personen omdat de zaak nogal gevoelig ligt (ook voor mij).
  2. TS doelt niet op een lening van derden maar op een lening van de holding aan de werkmaatschappij.... Voordeel van een lening is de fiscale renteaftrek, maar inmiddels is de rente-aftrek sterk beperkt en zal een lening al gauw aangemerkt worden als een zogenaamde informele kapitaalstorting.
  3. Je kunt als zelfstandig bestuurder faillissement aanvragen als de statuten deze bevoegdheid hebben gegeven aan de betreffende bestuurder. Indien niet, geldt de wettelijke regeling (bestuur vraagt faillissement aan in opdracht van vergadering van aandeelhouders).
  4. Het is zeker aan te raden om een Nederlands paspoort te houden. Gelukkig kennen we in NL niet het nationaliteitsbeginsel bij belastingheffing (op een paar uitzonderingen na) en dus staat het hebben van een Nederlands paspoort niet gelijk aan belasting betalen in NL. Wel zijn er een aantal aandachtspunten: - AOW wordt opgebouwd naar het aantal jaren dat je in NL woonachtig bent - voor ziektekosten gelden bijzondere regels waarbij het aanhouden van een (kleine) onderneming voordelig kan uitpakken
  5. Bij het lezen van dit topic schieten mij drie punten door het hoofd: 1. Naar Iraanse banken mag je niet met Amerikaanse dollars betalen. De betreffende bank kan hiervoor een hoge boete krijgen (zie ABN Amro dat hiervoor ooit een boete van honderden miljoenen euro's moest betalen) 2. Alle banksystemen controleren hiervoor op het woord "Iran", maar bijvoorbeeld ook op "Persia" 3. Inmiddels heeft ook de EU Iran op de sanctielijst gezet waardoor financiele transacties vrijwel niet meer mogelijk zijn en zelfs verboden zijn op straffe van, net als bij de Amerikanen, een hoge boete. Simpel gezegd: als jij een leverancier in NL wil betalen via je Iraanse rekening, dan blokkeert de Nedelandse bank van jouw leverancier deze betaling omdat deze bank 'compliant' wil zijn en geen boete wil krijgen.
  6. Of de groenteboer om de hoek op jouw zit te wachten kun je zelf ook wel bedenken als je je afvraagt hoeveel jouw adviezen hem of haar concreet (dus in euro's) opleveren. Op het hogere segment kun je je alleen mikken als je een echte niche hebt, maar dat hoef ik iemand zoals jou hopelijk niet uit te leggen.
  7. Ze is weg! Ze kon de druk uiteindelijk niet meer aan en vroeg geen afkoopsom. :)
  8. Ook ik doe een offerte altijd opvolgen. Vrijwel altijd telefonisch, soms per e-mail. Word ik het niet, dan vraag ik altijd waarom niet. Word ik het wel, dan vraag ik ook altijd waarom. Zo leer ik ervan. Ik zie het geheel niet als opdringerig. Ik zou niet weten waarom.
  9. Dat is natuurlijk niet nodig als TS goed bijhoudt hoeveel belasting hij moet gaan afdragen. Bovendien is het lastig schatten voor een ZZP'er. Voor je het weet, geef je een te hoog inkomen op en blijven er te weinig liquide middelen over om de hypotheekrente van te betalen.
  10. Een kleine update De zaken gaan deze maand voortreffelijk met een omzet ver boven de verwachting. :) En dat vrijwel zonder mijn compagnon omdat zij voornamelijk thuis bleef vanwege weer vele onverwachte zaken: paspoort ophalen, onverwacht oude vriendin op bezoek, wc verstopt, auto kapot, hoofdpijn, vaststelling Alzheimer bij een kennis enz. Kortom, allemaal redenen om vooral thuis te blijven. Toch? ;D Mijn strategie is: compagnon meer verantwoordelijkheden geven --> compagnon stapt uit zichzelf op Die stragegie ben ik aan het implementeren. En het helpt: als ik vraag naar zaken antwoordt ze geirriteerd of zelfs aanvallend. En natuurlijk een hoop gezucht en gekreun. Dat was in het begin even schrikken, maar het hoort er natuurlijk bij. Dit kan nooit lang meer goed gaan. :)
  11. Die andere zaak heeft hier helemaal niets mee te maken en is puur toeval. Probleem is echter dat mijn compagnon als ze boos is, mij zwart kan gaan maken bij de mensen vanwie ik voor die andere zaak afhankelijk ben.
  12. Leg deze zin eens uit? Is het om deze reden dat jij (althans zoals het overkomt met al jouw antwoorden) nog steeds voor de "softe" aanpak kiest, zoals andere HLér het beschrijven? Zij heeft toch niet buiten de zaak om enige grip op je of jouw (bedrijfs)keuzes? (Edit: Niet dat ik de privé situatie hoeft te weten maar meer richting ben je bang for represailles) Ja, ik moet heel voorzichtig handelen. Gemeentepolitiek. Meer lijkt me niet verstandig om te schrijven. Ehm, kan het zo zijn dat de compagnon dit openbare topic mee kan lezen en nu op een idee gebracht is? Nee, compagnon leest hier zeker niet mee. Terugkoppelen is toch het minste dat ik kan doen. Ik heb meer adviezen gekregen dan ik verwachtte. Bedankt allemaal! Zoals ik hierboven schreef, ik moet echt voorzichtig te werk gaan, want dit op een rechtszaak laten uitlopen zet iets veel groters (en dan praat ik al gauw over tonnen euro's) op het spel.
  13. Ik weet het. Morgen vraag ik haar hoe ze de 40 uur gaat inplannen. Doet ze moeilijk, dan komt dit verhaal.
  14. Ik heb begin van de middag naar haar gebeld en gezegd dat ik haar miste op het werk. Ik vroeg haar of er iets aan de hand was.Niks ernstigs. Vervolgens kwamen bij wijze van spreken 1000-en-1 redenen waarom ze deze week niet komt en vanuit huis werkt. (hond uitlaten, moeder helpen, 'rare dagen rondom kerst en oud en nieuw', zoon helpen, boodschappen doen, vrienden van vroeger die langskomen) Ik heb gezegd dat er nog veel gedaan moet worden en dat deze weken belangrijk zijn, omdat we ons moeten voorbereiden op de belangrijke eerste weken van het nieuwe jaar. Dat begreep ze, maar toch vindt ze dat ze deze week niet aanwezig kan zijn in verband met de hiervoor genoemde redenen. Ik zei dat ik dat niet zo leuk vindt, maar hierop kreeg ik alleen de reactie dat ze echt niet kan komen. Ze heeft beloofd te gaan schrijven aan enkele documenten. Als ik die morgenochtend niet heb, hang ik weer aan de lijn.
  15. Ik was er vandaag helemaal klaar voor. Helaas..... mijn compagnon is vandaag niet komen opdagen terwijl er veel werk te doen is. Waarschijnlijk op eigen initiatief en zonder te overleggen vakantie genomen.
  16. Het werd al eerder gevraagd: gaat het hier om een website of een webwinkel? Wat kost het om een webwinkel te laten ontwerpen?
  17. Hier een uitspraak als voorbeeld: http://rechtennieuws.nl/26983/urensplitsing-in-ondersteunende-en-hoofdwerkzaamheden-bij-man-vrouwfirma-noodzakelijk.html
  18. Ik heb overal goed en rustig over nagedacht. En mijn conclusie is dat ik er helemaal doorheen zit met haar. Ze voegt niets toe behalve frustratie. Ik ga mijn "up is out" strategie uitvoeren. Vanaf nu moet ze gewoon elke dag op kantoor verschijnen, en dan niet om 11 uur verschijnen en om 3 uur weer naar huis gaan, maar gewoon 8 uur. Daarnaast ga ik haar aanspreken op de output. Dus niet een hele middag doen over een tekst van een halve A4, maar gewoon doen wat je behoort te doen. Geloof me, ze is dan zo weg.....
  19. Wat een bruikbaar advies! Wij waren eerst collega's en ik besloot voor mezelf te beginnen. En ja, dat wilde ik eigenlijk niet alleen doen. En nu doe ik het dus eigenlijk wel alleen (afgezien van de freelancers die ik regelmatig inhuur) en dat bevalt me prima.
  20. Dat ik me werkgever voel, is inderdaad zo. We draaien inmiddels winst, er is ondernemersinkomen, maar van een aflossing van de schulden is nog geen sprake. Overigens is er geen sprake van de situatie zoals hierboven geschetst door TwaBla. Mijn compagnon is ouder en vooraf was afgesproken dat we allebei de professionele activiteiten zouden doen. Alleen voelt zij zich al snel te goed voor de kleine klussen dus die doe ik vaak. Vandaag is waarschijnlijk alweer een afspraak geschonden. Ze zou nog een tekst schrijven vandaag, maar ik vrees dat ze voor de tv zit. Nog even afwachten, maar eigenlijk weet ik het antwoord al. Bij steeds maar weer afspraken niet nakomen houdt het een keer op. Een mediator gaat hierbij niet werken. Zodra de mediator weg is, hebben we weer hetzelfde liedje.... Als laatste strohalm ga ik het idee van VNIS uitvoeren (bedankt voor het advies). Ik moet er strak op gaan zitten en dan mag ze zelf de keuze gaan maken of ze blijft of niet. Al ben ik bang dat ze zich dan vaak ziek gaat melden, want dat doet ze nu ook al vrij vaak. Aan een sterk idee heb je in deze situaties weinig ! Heb je het ook gevraagd ? Heb je ook geprobeerd je partner te helpen, wellicht aangeboden om te helpen? Je hebt gelijk. Bijvoorbeeld uit schaamte vertellen mensen niet alles.
  21. Dan heb je meer gehad dan ik! Mijn gunden ze maar 8 en 4 cent. Is er niet een post als overige opbrengsten?
  22. Ik heb sterk het idee dat zij het allemaal wel goed vindt gaan. Logisch: voor weinig inspanning krijgt ze veel terug. Ze merkt denk ik wel dat ik niet zo tevreden ben, maar tot meer inspanningen heeft dat niet geleid. Als ik een opmerking erover maak, is er de eerste dagen wat meer inspanning, maar daarna zakt het weer terug.
  23. Het vertrouwen was voor de start duidelijk aanwezig. Ook zij had goede bedoelingen en ik herinner me nog uitspraken als "soms zullen we ook 's nachts moeten doorwerken". Dit is duidelijk niet uitgekomen, integendeel zelfs. Ik zie niet wat er veranderd is. Ik ben dezelfde persoon gebleven, nog steeds enthousiast en gericht op samenwerking. Mij is niets bekend van veranderingen bij haar. Het bedrijf ontwikkelt zich positief en wordt door de markt ook positief ontvangen. Wel heeft ze vaak geklaagd dat het zoveel moeite kost om een klant binnen te halen. Dat vind ik echter normaal aangezien een klant bij ons meestal ook vaste klant wordt en dus terugkeert. Het lijkt erop dat zij niet goed inziet wat er allemaal bij ondernemen komt kijken en rustig aan de zijlijn is gaan staan, omdat ik toch wel alles opvang. Ook merk ik dat zij zich te goed voelt voor eenvoudig werk als kopieren, printen enz. Ze begon al heel snel over het aannemen van een stagiaire daarvoor terwijl ik vind dat we dat werk voorlopig best zelf kunnen doen, ook al omdat het niet teveel tijd kost. Ook haar capaciteiten blijken lager te zijn dan ik verwachtte. Of ze dat zelf bezwaarlijk vindt, betwijfel ik. Ze denkt er gemakkelijk over: 'gewoon' iemand inhuren in plaats van zelf bij te leren. Ik denk dat ik een verkeerde inschatting van haar heb gemaakt en dat ik dus met de verkeerde persoon in zee ben gestapt. Een belangrijke les voor mij, maar ook een pijnlijke.
  24. In de overeenkomst staat het volgende opgenomen: - inbreng kapitaal door mij - zij is voor de helft schuldenaar voor het ingebrachte kapitaal door mij - ieder moet 40 uur per week aan arbeid inbrengen - bij ontbinding afrekenen aan de hand van de balans op dat moment. - niet nakoming van de overeenkomst is een grond voor ontbinding Dit is allemaal duidelijk voor mij. Ik kan juridisch actie ondernemen. Maar mijn vraag is eerder: hoe zet ik iemand op een stille wijze de zaak uit of hoe geef ik iemand toch een laatste kans?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.