Jump to content

WebWillem

Senior
 • Content Count

  60
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-2

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • First name
  Willem
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Tudo Mundo
 1. Inmiddels zijn we 1 jaar verder en heb ik nog niets geregeld. Ondank mijn reis is mijn winst flink toegenomen en kan ik dus meer belasting betalen over 2012 :( Afgelopen jaar In Brazilie, Curacao, Bonaire, Argentinie, Chili, Thailand verbleven en weer terug in Brazilie. Volgens mij is nog steeds het beste: - Ik schrijf me uit uit Nederland - Mijn VOF wordt overgenomen door mijn Vennoot - Ik stuur af en toe factuurtjes naar die VOF - Ik open een bedrijf in Belize - Belizaans bedrijf opent bankreking bij HSBC (of bank in Nederland/Cyprus/...) - De belangrijkste inkomensstromen laat ik Via Belize lopen. - Ik stort gewoon mijn geld op mijn Nederlandse betaalrekening van mijn offschore bankaccount (In Cyprus bleek het immers ook niet veilig). - Ik sluit een expat verzekering af voor medische kosten bijvoorbeeld bij OOM of de Goudse Dat is al 100 euro goedkoper per maand dan Zorgverzekering in Nederland en tevens uitgebreider. Ik handel ook wel in domeinnamen op SEDO. Deze biedprijzen zijn inclusief BTW. Dat is ook een reden dat ik dit soort handel op mijn bedrijf in Belize wilm, scheelt duizenden euro's BTW per jaar. Iemand nog opmerkingen, aanmerkingen, aanvullingen? Want ik wil dit jaar toch eens mijn belastingaanslagen beperken.
 2. Betaal je veel belasting in Nederland? Is het interessant om te zorgen dat je geen belasting meer betaald in Nederland? Je kan je bedrijf en boot natuurlijk offshore ergens anders inschrijven. Ik zet met net zoiets. Bezig met nieuw bedrijf en freelance opdrachten in buitenland terwijl ik overal op toeristenvisum leef. Ik heb sites die zich richten op Nederland, Belgie en binnen en buiten Europa (70% gericht op Nederland) Waarschijnlijk moet ik gewoon mijn bedrijf en elke binding met Nederland opzeggen. Ik zag wel dat als je 340 dagen op Belize woont daar een visum kan krijgen. Daar betaal je geen belasting over inkomsten uit het buitenland. Misschien daar een jaar voor anker gaan? Of je boot inschrijven?
 3. Ik zeg gewoon duidelijk wat ik van zoiets vindt. Het zal je maar gebeuren dat een startende ondernemer die geeneens de moeite heeft genomen om het telefoonboek open te slaan, of op internet te zoeken of de naam al gebruikt wordt in de omgeving jou advocaatkosten gaat opleveren. Dat vindt ik asociaal. En zeker omdat meneer er nu wel achter is dat het heel onverstandig en niet zo slim was zadelt hij een ander bedrijf op met de lasten. Advocaat inhuren, procederen, afwachten, etcetra. En dit is wel zeker een zinnige bijdrage van mij. Het gaat ook om fatsoen, respect, collegialiteit, logisch nadenken in plaats van meteen te denken dat een rechter het maar moet oplossen. Ik hoop dat je zometeen op de blaren kan zitten en alle schade vergoeden als ik die collega was met dezelfde bedrijfsnaam.
 4. Het is gewoon asociaal en ondoordacht. Ik kan me voorstellen dat die andere zaak geen zin heeft in een discussie om het te overleggen. Je moet gewoon de naam veranderen, wat valt daar nou nog meer over te zeggen? Zo moeilijk is het niet een andere naam te verzinnen.
 5. Stuur een redelijke factuur. Als ik dit zo lees gaat dit bedrijf nog wel een keer over de kop. Allemaal verschillende kapiteins aan het roer. Jouw tegenvoorstel zal ook wel weer door iedereen goedgekeurd moeten worden. En dan komt er natuurlijk weer een werknemerbaas die een neefje heeft die het goedkoper kan. Maar misschien was jouw kwaliteitr ook wel niet zo hoog, dat is pas iets wat we kunnen beoordelen als we het zien (sorry, moet toch ook gezegd worden). Heb je niet toevallig het domeinnaam geregistreerd en kun je die niet op jowu naam krijgen? Goed leerpunt, volgende keer zelf aan het roer staan en hen eerst zelf gezamenlijk laten weten hoe de website eruit zou moeten zien. Waarschijnlijk kost het hen dan enorm veel tijd omdat ze dan zien dat ze er zelf ook niet waren uitgekomen.
 6. De kvk bestaat uit een soort verdelede ambtenaren. Als jij denkt dat je een bedrijf opzet dan overdrijf je alles gewoon een beetje zodat je een KVK inschrijving en BTW nummer krijgt,. Die hele wetgeving rond zzp-er, ondernemer, btw plichtig of niet is vaak vaag. Dus dat moet je zo invullen zoals jouw het beste uitkomt
 7. En dan een bewindvoerder/rechter hebben die hierachter komt en dan 20 jaar aan je schulden vastzitten. Goede tip. Ik geef tips vanuit mijn positie. Ik ben iemand die zijn mond wel weet te houden tegen een bewindvoerder. Dat is inderdaad wel een vereiste. Ik zie iemand die dus al 3 jaar krom ligt en geen uitweg ziet, dan heb ik geen meelij met de banken Overigens vindt ik het best veel wat er maandelijks overblijft. Ik ken mijzelf altijd 2000 euro per maand netto toe en aan het eind van het jaar maak ik de bankrekening leeg en zet het op mijn prive. Het kan inderdaad geen kwaad even hulp in te roepen van een specialist. Nu heb ik altijd het voordeel dat ik die in mijn kennisenkrin heb. Om ervoor te gaan betalen is weer een stap verder. Mijn boekhouder wist me ook altijd te laten focussen op de beste (lees winstgevendste) zaken. .
 8. Schulden aan vrienden betaal je af. Een bank is een grote instelling met specialisten. Die hebben gedegen onderzoek gedaan naar de risico's en hebben wel vaker bedrijven kunnen afschrijven. Bovendien is het een BANK, dat zijn die instellingen die ons miljarden hebben gekost de afgelopen 4 jaar met hun ondoorzichte produkten. In Amerika ben je pas een zakenman als je een keer failliet bent gegaan. Ik zou dus mijn trots maar opzij zetten als je geen andere weg ziet. Misschien zien anderen nog kansen voor je. Maar in de schuldhulpverlening zal ook geen pretje zijn. Probeer een paar duizend in een oude sok te stoppen voor de boel klapt. Hoe dan ook, het zal een klote tiojd worden. Succes en laat je niet gek maken.
 9. Ja, kan met Google adwords. Maak eens een account aan en probeer het. Daarnaast heb je natuurlijk tal van sites per stad of regio en ook regionale dagbladen, regionale sportclubs met een website, etcetra etcetra. Je hebt zeker niet echt nagedacht met deze vraag?
 10. Dank voor je reactie Willem. Ja, het buitenland is vaak goedkoper. Daar heb je gelijk in. Aan de andere kant die burger wil ook zijn baantje houden of op de 25e v/d maand zijn loon ontvangen. Een beetje groot denken kan ook voor burgers geen kwaad. Voor mijn bedrijf ga ik ook ieder jaar enkele dagen naar Amsterdam. Ik slaap dan in Zandvoort en trein lekker op en neer, of bezoek de relaties met de auto als dat handiger is. Dat scheelt me denk ik minstens de helft. Persoonlijk vind ik het uitwaaien aan zee na een dagje business ook prettiger. Uitwaaien zit er voor mij niet in, meestal betekend zakendoen om 13:00 lunchen en dan tot 2:00 snachts doorstappen en sochtends de roes uitslapen. :) Je moet ook rekening houden dat andere landen zullen reageren, sorry het moet even, Brazilie (in de top 5 van toeristen in Nederland) heeft bijvoorbeeld wel eens visumplicht en verblijfsduur van toeristen uit Spanje ingekort. Indonesie heeft dat ook al eens gedaan. Als je dus jouw idee kracht wilt bijzetten en bijvoorbeeld extra toeslagen gaat leggen op Nederlanders die naar die landen willen dan gaan zij hetzelfde doen. Dan gaan ze opeens een toeslag van 100 euro vragen voor elke Braziliaan die naar Nederland wil. Of Duitsland gaat een tolpoortje bij de wegen die naar de grens gaat neerzetten, verzin maar iets creatiefs. Bovendien pakken de Nederlanders massaal het vliegtuig als het weer eens een zomer regent. Het beste si ervoor te zorgen dat de Nederlanders thuisblijven is door het EK en WK midden in de zomer te laten plaatsvinden. Zolang Nederland dan doorgaat blijven veel mensen in eigen land. Maar er is alweer een oplossing gevonden, we hoeven niet meer mee te denken, we krijgen flinke lastenverhogingen. De meeste mensen krijgen geen inflatie compensatie, BTW onhoog dus de koopkracht is met 6% gedaald. Daarnaast moet hypotheek afgelost worden dus de maandelijkse lasten voor mensen die nu een huis kopen is ook 100 - 400 euro meer.
 11. Een slecht idee want een vakantie in het buitenland is vaak nog goedkoper dan een vakantie in eigen land. Misschien goed voor de economie, maar niet direct poitief voor de portomonnee van de de burger. Ik baal al als ik af en toe eens een hotelkamer moet pakken in Amsterdam of Den Haag, vragen ze ook nog toeristenbelasting aan de eigen burgers terwijl ik daar kom om zaken te doen. Laatst 4 dagen Amsterdam, 450 euro voor een hotelkamer, kan ik 2 weken voor naar Griekenland.
 12. Ik vindt het onzin dat sommige sites en instellingen subsidies krijgen terwijl ze ook commercieel geexploiteerd kunnen worden. Zoals dus dit forum, zat manieren om dit winstgevend te maken en juist te zorgen dat er meer omzet wordt gedraaid. Maar waarom zou HigherLevel innoveren, ze verdienen er niets extra door en de overheid betaald alles toch wel. Je moet positief denken is toch het topic!
 13. De grootste klappen die ik heb gemaakt met mijn internetbedrijfje waren juist in de crisistijden zoals na de Internet Bubble. Dat was overigens geen Internet Bubble want het internet is niet meer weg te denken, mensen die het niet snapten investeerden alleen in de verkeerde bedrijven. Gesubsidieerde projecten werden opgeheven, logge bedrijven moesten hun gedemotiveerd personeel ontslaan, andere bedrijven gingen zich specialiseren, sommige collega's gingen over de kop, ondernemers werden weer werknemer omdat ze niet creatief genoeg waren, etcetra. Als je dus een bedrijf wilt beginnen is het nu een goede tijd! Ik noem 1 belangrijk iets, je pensioen kan jezelf regelen. Nu gaat het via je werkgever in een bodemloze put en is de vraag of je het ooit kan oppeuzelen. Ik noem een voorbeeld, deze site HigherLevel.nl wordt gefinancierd door de overheid. Persoonlijk vindt ik dat eigenlijk te gek voor woorden. Tal van sites voor internetondernemers zoals sitedeals, tbforum, affiliateforum worden gewoon commercieel opgezet en onderhouden. Met mijn eerst websites liepen wij ook te concureren met sites die van mijn belastingcenten waren opgezet. Ze verwenen echter 1 voor 1 omdat de subsidie werd stopgezet. Een mooie bezuiniging voor 2012 is dus het stoppen van de subsidie voor HigherLevel, dan kan een ondernemer het stokje overnemen, want het is hier wel allemaal zeer leerzaam. Dan kan er ook wat meer commerciele berichten worden geplaatst (tegen betaling) wat ten goede zal komen aan de handel.
 14. Na 15 pagina's een (laatste) poging dit topic weer in de originele richting te krijgen. Dus geen Brazilië of Turkije meer, geen andere zaken tenzij gerelateerd aan ondernemers én gerelateerd aan een standpunt van een politieke partij Natuurlijk emigreer ik naar een warm land. Mijn inkosten haal ik echter ook nog(deels) uit Nederland en er ligt hier nog gedeeltelijk pensioen. Vandaar dat ik wel kijk wat er in Nederland gebeurd, ben ook nog niet zo lang weg. Er is geen partij echt vriendelijk voor DE ondernemer. De ene ondernemer heeft baat bij een heel scala aan subsidieregelingen zodat deze de mensen kan adviseren. De andere ondernemer leeft van subsidiegelden voor zonnepanelen. Een andere ondernemer heeft een winkel en ziet net zo lief uitkeringsgerechtigden als rijke nederlanders over de vloer komen. Een ondernemerspartij zal te weinig invloed hebben. Je kan beter een hele goede lobbyclub optuigen die de politieke partijen gaat beinvloeden op het gebied van regelgeving. Want de ZZP organisaties of de KvK vertegenwoordigen mijn mening niet. Ik heb het idee dat zij meer een soort gedwongen ZZP-ers of zelfstandigen zijn die het liefst voor een baas werken. Je hebt nu zelfs FNV voor zelfstandigen, het moet niet geker worden. Een partij voor DE ondernemer heeft mijns inziens geen kans van slagen. De ene ondernemer neemt graag Polen in dienst, de andere zelfstandige vrachtwagenchauffeur ziet zijn broodwinning verdijnen, etcetra. Er zijn teveel verschillende belangen. Voor een breed gedragen partij heb je een visie nodig, dat zou in het geval van ondernemers een hele liberale visie moeten zijn. Hoe minder regelgeving en hoe minder er gereguleerd wordt door de overheid, des te beter. Als GroenLinks weer met belachelijke ideeen komt zou een belangenclub hun even haarfijn moeten laten weten wat de knelpunten zijn. Een coalitie SP, VVD en PVV is toch venieuwend, hebben we nog nooit gehad. SP en PVV zijn erg sceptisch tegenover de invloed van Europa. En nieuwe partijen hebben geen kans van slagen, Hero zal een Zero worden. Johan Vlemmix zal wel weer een leuk liedje maken en weer verdwijnen. Misschien moet Hennie van der Most samen met Jort Kelder een partij beginnen.
 15. Klopt, president Lula heeft een hele grote stap gemaakt. Daarom gaf ik ook al aan dat stemmen voor VVD niet speciaal goed voor ondernemers hoeft te zijn. Je kan beter 220.000.000 klanten hebben die je producten kunnen kopen dan alleen een toplaag van 10.000.000 mensen. Maar er kan hier ook met geld gesmeten worden, de bodemschatten lijken onuitputtelijk. Dat ligt in Nederland wel iets anders. Willem Drees heeft de sociale voorzieningen ook voornamelijk kunnen financieren uit aardgasbaten en echt niet doordat Nederland zo productief was. Nog geen 30 jaar geleden was het een militaire dictatuur, toen ontvluchten veel kritische mensen zoals schrijvers het land omdat ze anders werden afgeschoten. http://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Brazili%C3%AB
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept