Jump to content

Sjelm

Junior
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Pascal
 • Last name
  Douma
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Heerlen
 1. Een fles wijn, 6 paar sokken en 100 stuiterballen! En gefeliciteerd, natuurlijk! ;) En de eeuwige roem. En de forumtitel " Winnaar HL EK 2012".
 2. mijn hart lag toch bij Italie, maar Spanje was de verdiende winnaar. Wat heb ik ook al weer gewonnen?
 3. Madame Baguette was helaas al bij benelux merkenburo gerigistreerd. Daarop heb ik contact gezocht met het italiaans bedrijf, telefonisch en per e-mail. Helaas totaal geen reactie. Om mijn vingers niet 2 keer te branden hebben we besloten om Madame Baguette te laten en te gaan voor: Bonjour Baguette Er is weliswaar al een Bonjour Baguette in de UK maar geen merknaam gedeponeerd. Misschien moet ik de merknaam deponeren? Iemand enig idee wat dat grapje kost?
 4. Om definitief af te sluiten: we hebben besloten de bedrijfsnaam te wijzigen. Voor diegene die het interesseert, de nieuwe bedrijfsnaam wordt: Bonjour Baguette
 5. We denken nu aan Madame Baguette. wat vinden julie daar van? Er zit weliswaar een M B in Rome (geen keten overigens). Dat zal toch geen probleem zijn hoop ik.
 6. Eigenlijk verdien je het niet eens om woorden aan vuil te maken. Leer eerst eens fatsoenlijk en begrijpend te lezen voordat je met voorbarige en onjuiste conclusies komt. Ik citeer jou zelf: "Het gaat ook om fatsoen, respect, collegialiteit, logisch nadenken in plaats van meteen te denken............" Maar beste man ik wens jou het zelfde als je mij wenst, alleen 2 keer zo veel.
 7. komop zeg, asociaal? Ik wil en hoef me niet te verdedigen. Als wij als startende onderneming met een lokaal afzetgebied, ons laten registreren bij de KvK en de medewerker aldaar zegt; "dat mag geen probleem" zijn, moet ik dan twijfelen aan zijn kundigheid? Achteraf is het gemakkelijk praten en ik kan je zeggen dat als ik dat van te voren geweten had, we beslist een andere naam gekozen zouden hebben. Maar dat is nu eenmaal niet zo. Natuurlijk kan ik opgeven, maar dat is het gemakkelijkst. Daarom zet ik de zaak hier neer om te kijken of er mogelijkheden zijn zo door te gaan. Maar het is me ondertussen wel duidelijk dat ik beter eieren voor mijn geld kan kiezen >:(
 8. De zaak draait nu al voor de 2e week. Alles (website, domeinregistratie, huisstijl, menukaarten, gevelreclame) is al af en betaald. Natuurlijk kan ik direct voor een andere naam kiezen. Noem me maar koppig, als je wilt. Maar als er mogelijkheden zijn om in deze vorm door te gaan dan wil ik die benutten. Als die mogelijkheden een minieme kans van slagen hebben, kan ik alsnog alles veranderen.
 9. allereerst bedank ik jullie allemaal voor de input, laat dat duidelijk zijn. De kwestie is als volgt we hebben eenzelfde bedrijfsnaam als een broodjeszaak in een gehucht circa 10km richting het heuvelland. Wij verkopen aan kantoren en scholen in een straal van pakweg 200 meter van onze lokatie. hoofdzakelijk worden de producten als take away aangeboden. Een enkeling maakt gebruik van de beperkte zitruimte die we hebben. De ander in nijswiller (740 inwoners) heeft geen bezorgdienst en moet het puur van de wandelaars hebben. Zij hebben dan ook een ruimere zitgelegenheid. Ik zie niet hoe we elkaar in het vaarwater kunnen zitten en wil ook geen problemen. Edoch de eigenaar van Nijswiller wenst geen discussie en stelt gewoon: ik was eerder en jij moet je naam veranderen, dikke punt. Omdat een dialoog onmogelijk lijkt, helaas, moet ik het daarom ook harder spelen en ben ik natuurlijk op zoek naar de mazen in de wet en probeer ik mijn kansen op een positieve afloop berekenen. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat deze 2 zaken met de zelfde naam op minder dan 15 km afstand van elkaar (geografisch) elkaar niet bijten omdat we een geheel andere krantenkring hebben. Zo denk ik er over. maar wat denkt de rechter? als het al zo ver mocht komen???
 10. Heëlesje Wek Heëlesje Wink, is de term die gebruikt wordt door zowel de Heerlenaar zelf als ook de omliggende bevolking en aangeeft dat de Heerlenaar (denkt) dat hij een bepaalde aire over zich heen heeft. Zeg maar zich anders / beter voelt dan de rest van de regio.
 11. Het gaat dus om de kans op verwarring. Zelfde naam mag, mits geen verwarring ontstaat, onder andere als gevolg van de vestigingsplaats. Een broodjeszaak in Zwanenburg is dus geen probleem. Wat ik er mee wil zeggen is dat Nijswiller geen aanspraak op de handelsnaam kan maken omdat zij niet de eerste waren. Dat zou je kunnen concluderen op basis van de info op de KVK. In artikel 5 wordt dat idd niet zo uitgelegd.
 12. Heb ik hier niet een punt? Als het filiaal in Amsterdam (dat reeds uitgeschreven is bij de KVK) eerder bestond dan onze vrienden uit Nijswiller, dan hebben ze toch geen recht op de handelsnaam omdat ze niet als eerste waren?????
 13. ook nog: Brood & Zo in Rotterdam Naam: B&B Bed & Brood & Zo Vestigingsadres: Wittebroodstraat 14 Vestigingsplaats: 5256EG Heusden Naam: Brood & Zo Vestigingsadres: De Clomp 3126 Vestigingsplaats: 3704KA Zeist
 14. ik vond volgende info op de website van de KvK: U krijgt het recht op een handelsnaam door deze als eerste te gebruiken. Bijvoorbeeld door de naam te vermelden op uw briefpapier, facturen, visitekaartjes, bedrijfswagens, in het telefoonboek en in advertenties. Of door de naam in te schrijven in het Handelsregister, dit is bovendien wettelijk verplicht. Op diezelfde website vind ik een broodjes & Zo in Amsterdam welke inmiddels gesloten is. Ook is er Sandwichcity in Zwanenburg dat als "sub" bedrijfsnaam Broodjes & Zo lijkt te hebben. Als nu een van die beide bedrijven eerder geregistreerd is dan onze vrienden uit Nijswiller, hebben ze volgens mij geen recht op de aanspraak van deze specifieke handelsnaam. Is dat een juiste conclusie?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept