Jump to content

MRLB

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. We zijn ruim 4 jaar verder.... een update is in deze op zn plaats! In de periode 2012-2014 is er veel gebeurt, postiief als negatief, veel ellende, had een redelijk ZZP opdracht bij een bevriende ondernemen, tegen een laag tarief maar belangrijkste: er was een minimaal inkomen. Dit ging, maar was uiteraard niet iets wat ik vol kon en wilde houden. In 2014 vele wegen en opties bekeken en bedacht. En mezelf de vraag gesteld: "wat wil ik en waar wil ik staan over 5 a 10 jaar?" Wilde ik door met de ICT? Opzich wel, maar daarvoor wilde ik verbreden en verdiepen. Een HBO Master en niveau hoger leggen. Kan dit? Lukt me dit? Wil ik echt de ict verder of.... ga ik hetgeen doen wat mij al jaren geinteresseerd heeft? Wordt vervolgt... Half 2014 ging de aflossing minder, meer ellende etc... er moest iets gaan gebeuren!! Eind 2014 kwam er iets totaal nieuws, onverwachts, op mn pad. Keuze gemaakt: er moet geld in her laatje komen, zaken op orde stellen, gezin onderhouden! Actie, nu! Stappen gezet, NVVK bureau ingeschakeld, nieuw bedrijf gestart naast mn eenmanszaak, en los. Met een kapitaal van €1000,- heb ik het bedrijf in 2015 een omzet laten genereren van ruim 190k en 2016 ruim 325k! Mezelf een net basisloon (bv) kunnen geven en diverse zakelijk investeringen in de 2 jaar kunnen doen i.p.v. het moeten huren van producten. Geweldig, een saneringsakkoord bereikt in 2015 en begonnen met aflossen in 3 jaar tegen rest finale kwijting. Schuld stond totaal op 125.000€; 85% kwijtschelding... Nu een jaar later zijn de partijen eerste keer betaald. Tevreden dus. Terug naar 2014; studie doen of niet? Ik had nog steeds een voorliefde voor juridische aspecten in de breedste zin van het woord. En dus nu uiteindelijk in 2016 september gestart met een HBO Rechten studie! Het bedrijf draait gestaag door, nu zoekende naar personeel, ipv ZZPers, om weer terug naar het ondernemen teg gaan ipv het echte handjes werk te moeten doen. Ik moet 100% de verkoop en bedrijf runnen; hier past niet het uitvoerende werk voor 100% zoals nu. Al met al... we gaan ergens komen!
 2. Situatie: een BV io opgericht FEB 2013 met 2 compagnons bedrijf gericht op software ontwikkeling omzet is nihil/winst nul Nu is het zo dat 1 compagnon uitgestapt is nu zit ik met de vraag: ik heb een BV holding+werkmij nodig voor een bedrijf (totaal iets anders dan huidige BVio) wat is nu verstandig? BV io uitschrijven, afronden bij de BD en gewoon een nieuwe structuur opzetten voor nieuwe toko? of (ivm ouderdom bv io) handiger om deze om te zetten naar nieuwe structuur & dus ook statutaire omschrijving.
 3. Niet zo kil reageren ... ;) uitleg op zn plaats: advocaat is een goede relatie van me en zeer goede ervaring met zulke situaties. Het aanbod is berekend a.d.h.v. aflossingscapaciteit met een afwaardering naar beneden. Er moet natuurlijk een gegronde reden zijn om maar een X percentage te bieden i.p.v. door te gaan met huidige situatie. Het verschil van de 5k komt omdat dit gebaseerd is op RUWE cijfers & de kosten van hem (Advocaat) minimaal-maximaal berekend. Deze zijn niet van te voren inzien. hoe eerder men akkoord gaat, des te soepeler alles verloopt, des te minder tijd hij nodig heeft = minder kosten. Hierdoor dus dit verschil. Dit is mij indertijd dus NIET verteld, mij is aangeven dat de BBZ regeling er JUIST was/is voor dit soort situaties. Maar mijn vrouw zit op/rond bijstandsniveau inderdaad. Zelf heb ik nog een andere optie gevonden, crowdfunding. Uit reeds bestaande aanvragen etc. heb ik zelf de gok gewaagd en ingediend. Dien alleen nog BKR uittreksel op te vragen en in te dienen.
 4. We zijn onderhand een paar maanden verder, maar écht schot is er nog niet in de zaak helaas. Onderwijl contact gezocht met een advocaat en verhaal compleet voorgelegd en de vraag gesteld: wil je mij helpen een compleet sanerings voorstel op te zetten en zo ja, hoeveel kost dat en welk bedrag ga ik nodig hebben? Na een dag rekenen en doen, uitgekomen op een bedrag van 20~25.000 euro zijn reactie: ga een manier vinden om dat geld te vinden, daarna kunnen we verder. optie 1: vader helaas, maar mijn vader wil geen extra geld lenen. Heeft in het verleden al een fiks bedrag geleend en kwijt geraakt. Nu niet meer. Begrijpelijk en terecht. optie 2: BBZ/Gemeente Er is opnieuw een gesprek geweest met de gemeente i.v.m. BBZ en hun antwoord was: helaas, maar je verdiend meer dan bijstand en kunnen je dus niet helpen. Mijn mond viel open van verbazing en ben echt kwaad geworden. Bij de vorige aanvraag & afwijzing is mijn voorgesteld om: 1. kosten schrappen 2. regeling treffen met schuldeisers 3. ga maar aflossen en kom later terug doe ik dat, krijg ik dus dat als antwoord.... optie 3: rabobank Nee helaas, op basis van je verleden (lees: 2,5 jaar geleden) geven we geen (extra) krediet geen vraag naar cijfers, niets. punt uit. optie 4: kennissen Dit traject loopt op dit moment nog en afwachtende..... optie 5 Wellicht iemand nog een idee?
 5. Ondertussen nog niets gezien van de belastingdienst, doch 'ze zijn er mee bezig' mn vrouw heeft haar deel wel al terug. Onderwijl zit ik nog steeds in een dilemma en begint het probleem verder te groeien. Aflossen lastig, rekening blijven te lang liggen en heb werkelijk geen overzicht meer helaas... De franchise is onderhand stukken minder. ik bezie ondertussen bijna geen uitweg meer, maar ik wil hoe dan ook er niet aan onder door gaan.... er moet toch een oplossing kunnen zijn? 1. grote partije, aflossing € 350 pm, is een bank (Fideaal). dit is momenteel ALLEEN de rente. onlangs een brief, lees: deurwaarder, gehad aan de deur gehad: 80 euro extra wegens melding wijziging naar Fideaal als schuldeiser... zucht is het een ide eom hen een brief te sturen ? volledige kwijtschelding? of is dit bijvoorbaat al een nee? een doorstart, wat zijn daar de mogelijkheden van? wel/niet met een Ltd. (constructie)?
 6. algemene heffingskorting kan alleen uitbetaald worden als de partner genoeg belasting betaald en de ontvanger geen of weinig inkomsten heeft. Deze regeling wordt trouwens onder voorwaarden afgebouwd. maximum 2011 € 1987,00 afhankelijk of je aan alle voorwaarden voldoet. Dan kan het eigenlijk alleen maar een terugbetaling van een voorlopige aanslag zijn of van ingehouden loonheffing door een werkgever. vind dit niet zo heel relevant, begrijp je opmerking. maar ik garandeer je dat het klopt. heeft te maken met inkomen van mn vrouw, verlies van mij etc. Alle inhoud van mijn bedrijf is verpand, 100%. enige die er boven staat is de belastingdienst, maar daar is geen schuld. Nieuw vermogen etc. aantrekken is ook niet de bedoeling, ik zit meer aan iets anders te denken: - bedrijf starten (constructie) - prive failliet - in dienst bij nieuwe bedrijf (ltd) - vermogen opbouwen in de trust en hiermee mijn failliisiment uitkopen dat is/was mijn idee... De kredieten zijn van de periode dat het allemaal nog voortvarend ging en er gedegen plannen waren, welke helaas mislukt zijn.
 7. betreft loonheffingskorting. Dus geen teveel betaalde dingen etc
 8. Bruto franchise: 50 of 60 incl. BTW. hier gaan dus kosten vanaf a +- 10 euro per call & 6% over de omzet. Deze opdrachten varieren van 1 kwartier tot 2 uur. Gemiddeld 45min. over het geheel houd ik hier 1000 per maand aan over. dan is de reistijd niet meegerekend etc. Eigen werk heb ik nog mondjes maat, dit door het verleden en wegvallen van de winkel. Ging me verstoppen zeg maar.. bang voor de telefoon etc. Moet een 'nieuwe' start maken. Daar ben ik nu weer mee bezig (BNI etc.)
 9. Lees aub het topic even volledig! De intentie is er om te betalen, er ZIJN betalings afspraken gemaakt en deze KOM ik ook na. Helaas gaat dit erg moeizaam is het op dit momemt NIET voldoende. Ben dus opzoek naar een 'alternatief', tips, ideeën, mogelijheden cq. hulp om de rest schuld te minderen, weg te krijgen of anders op te lossen.
 10. Hierin zit oa ook reistijd etc. welke helaas niet vergoed wordt cq. gerekend mag worden. Ik weet het, de Franchise is geen top club... maar op dit moment werkelijk noodzaak om in ieder geval geld binnen te halen. Moet eerlijk bekennen dat ik ook niet echt een overzicht heb van de werkelijk gemaakte uren. Via de franchise is dit wel te achterhalen, per nota de tijd opzoeken etc. Helaas zit hier de reistijd niet in. dit is puur alsin inboeken van alles in/uitgaand & BTW aangefites. Accountant doet 1x per jaar de rest.
 11. dat is het netto resultaat vanuit de Franchise. ofwel, niet mijn 'eigen' klanten. Maar na verrekening met de FG. (kosten per opdrachten + fee afdracht, resp. 10 + 6%) dit is wel over 2010/2011. halverwege 2011/2012 heb ik dit omhoog kunnen halen door langere opdrachten te creeren en kleine (30/15min) opdrachten te cancellen uit voorzorg)
 12. Meer omzet & winst, uiteraard. Dat wil iedereen wel ;-) mijn inkoop is inderdaad minimaal; ik koop alleen in wat ik nodig heb voor de klant (reeds verkocht.) Qua snelheid van mijn inkomsten is het niet zo’n probleem: Momenteel werk ik voor een franchisegever, waar ik veel (particuliere!) opdrahten mee binnen haal. Helaas is dit nu noodzaak en geen vetpot. +- 1250 euro per maand netto houd ik over. Een tweede opdrachtgever, waar ik freelance voor werk, ben ik sinds kort mee begonnen. Dit levert meer werk & ook geld op. Doch het is voorlopig niet voldoende, noch voor het vervangen van de franchise noch voor het geheel. Ofwel, mijn geldstroom is 75% contant of PIN. De nadruk ligt met name op mijn verleden: in een periode van 5 jaar heb ik een winkel gehad, welke mijn veel geld heeft gekost helaas. Diverse investeringen en verbetering om de winkel op poten te krijgen, mochten helaas niet baten. Mijn totale schuld rest dus ook uit DIE bewuste periode, van vóór 2010. Ik citeer: Nogmaals, eerlijk gezegd wil ik een faillissement in zoverre zien te voorkomen. Ik zoek liever naar een GOEDE oplossing dan dit. Dus geen oude sok constructie … no way. Maar ik blijf positief in die zin ! Mijn schulden betalen heb ik geen moeite mee, maar op dit moment is het moeilijk. Heel moeilijk. Het is hoog opgelopen, maar ik kan nu 11 maanden mijn termijn niet voldoen. Helaas zit ik ook te wachten op een groot bedrag van de Belastingdienst, teruggave IB 2010/2011. Helaas duurt dit maar en duurt dit maar. Mijn idee was eigenlijk om (op een deels? nette manier) naast mijn huidige toko ‘iets’ te starten cq. Ergens in dienst te gaan, mijn dienstverlening etc. van daaruit te gaan opereren, geld te verdienen, potje opbouwen en na 1,5 a 2 jaar een finale bod te doen naar alle partijen (cq. Via de curator.) is dit nou zo’n vreemd idee van mij? Ik heb veel steun en hulp van mijn accountant & vader. Absoluut. Ik ben alleen zelf soms erg dom geweest door dingen uit te stellen. Ik vermoed dat ik het overzicht kwijt ben op mijn centen. ‘waar blijft toch alles??’ Dankje, dit hoor ik gelukkig van meer mensen. Ik laat me ook niet zomaar uit het veld slaan, mijn ‘geluk’ is dat ik durf te ‘bluffen’: keihard uithalen naar deurwaarders & schuldeisers: enige wat ze dan op hun rekest krijgen is nul. Het is dus kiezen of delen. Continue maar zeggen: bespaar jullie de kosten & moeite, er valt niets te halen bij mij…. (wat ook waar is.) En dit is dus iets wat ik NIET zou willen… nogmaals: Ik zit dus met een REST schuld van de periode van VOOR 2010. Wat cijfers: 2010 Kosten 40.000, waarvan +- 10.000 aan rente & incasso Omzet: 60.000 (waarvan 22.000 aan inkoop) Netto winst: 6.000 2011 Kosten: 23.000, waarvan 6.500 rente & incasso Omzet: 42.000 (waarvan 13.500 inkoop) Netto winst: 9.000 Aan de huidige vaste lasten kan ik weinig meer doen. Ik ben aan het kijken of ik 1 bedrijfsonderdeel kan schrappen cq. In kosten kan laten zakken (+- 350 pm) maar daar komen aan de andere kant ook inkomsten uit, meer dan dat bedrag. Doch de maandlast kan lager wellicht. Verder zijn het geen spannende dingen: auto, telefoon, verzekering Geen huur en/of onnodige dingen : deze zijn allemaal geschrapt in 2010/2011. Qua uren zit ik redelijk vol, verdeeld over 6 dagen in de week. De franchise waar ik bij zit kost mij wel veel tijd, levert netto per uur +- 25 euro op. Helaas heb ik nog GEEN alternatief wat meer oplevert. Kip/ei verhaal dus. Het verdelen van de 10000 over de 9 partijen gaat lastig : de bank, of eigenlijk deurwaarderskantoor, wil zijn geld ook en krijgt dit nu dus ook al. Afspraken zijn al lang gemaakt. Dit ga ik overwegen en ook even in mijn eigen kringen bekijken. Qua niche markt ben ik me wel meer aan het richten op de ontwikkeling van online applicaties. Maar dit is voor de langere termijn en zal dus geen ‘korte’ termijn oplossing zijn. Niet dat dit hele verhaal ‘zo eventjes opgelost is’ maar je begrijpt me punt ;) Ik citeer : Het is niet zo zeer: nog een KANS willen, maar eerder een DOORSTART maken met de huidige activiteiten (lees: dienstverlening) zonder het verleden. Dit is natuurlijk niet the perfect way…. Maar ik denk eerlijk gezegd ook: ik ben nu 3 jaar bezig om alles op orde te brengen, afspraken te maken, aflossen etc. en als ik dan zie dat het grootste deel bij banken ligt…. Vind ik het al ‘minder’ erg. De partijen WAAR de schuld ligt, zijn geen kleine toko’s die hierdoor kapot gaan. (lees het zijn ALLEMAAL OUDE schulden!) Ik hoop hiermee weer wat helderheid gecreëerd te hebben…. En is het niet te warrig. Samengevat: op dit moment werk ik 5 dagen in de week keihard om omzet te generen, ben van 8 tot 6 op pad, 's avonds geniet ik van mijn zoontje en vrouw en na +- 22u werk ik vaak nog door op kantoor. Elke dinsdagochtend zit ik bij de BNI, sinds paar weken, waar ook omzet vandaan komt. omzet die 100% van mij is i.t.t. de franchise & freelance opdrachtgever. Nu ik dit zo helemaal doorlees en type, begin ik te twijfelen aan het volgende : ken ik mijn werkelijk inkomsten & uitgaven wel voldoende? heb ik hier wel voldoende zicht op cq. weet ik wat/waar/hoe/hoeveel? Ik doe mijn boekhouding zelf, via Snelstart, heb hier dus vollledig inzicht op. helaas krijg ik toch het gevoel dat ik niet voldoende op de hoogte ben van waar alles heen gaat. Klinkt raar he.... ps. zodra ik er aan toe ben, zal ik dit account ook definitief gaan gebruiken en mij in zoverre bekend maken. maar voor nu, nog even niet.
 13. Dag allen! Als eerste: wat een reacties & gelezen aantallen in zo'n korte tijd... geeft wel aan hoe jullie meeleven, denken. Ik ga proberen om vandaag op iedereen een reactie te geven. Dit kost wel even wat tijd. Hieronder volgt nog wat meer over mijzelf en mijn gedachten: Ben een man, onder de 30, gezin met kind(eren) & getrouwd (huw. voorw). Ben een doorbijter, heb zeer sterke zenuwen cq. mentaal. Nooit ziek, zwak en misselijk, medicijnen negeer ik en ik blijf positief hoe negatief dit gedeelte ook is. Het feit dat ik wel opgebrand ben, heeft te maken dat ik financieel opgebrand ben en daar een betere, andere, of wat dan ook, oplossing voor wil zoeken cq mogelijkheden. De simpele weg die ik kan nemen: failliet gaan, 3 jaar bijten op een houtje & ergens in dienst. Maar .. ik ben ONDERNEMER. Werk keihard ervoor, bruis van de ideeën. Mis alleen de middelen en mogelijkheden om te groeien. mijn tijd gaat op aan inkomen genereren om te overleven. Ik bezie het ook zo: als ik een BV had was die 3 jaar terug failliet geweest & was ik opnieuw begonnen direct. Domme, stomme opmerking? Hoezo? Dat is het risico van ondernemening aan 2 kanten. Nu ben ik gewoon mij als in natuurlijk persoon en wil ik de kans krijgen om door te kunnen gaan, goedschiks of kwaadschiks. Rare gedachte?
 14. Beste leden, uit privacy overwegingen heb ik een nieuwe, kaal, account aangemaakt. Dit omdat mijn eigen account vindbaar is etc. Op dit moment wil ik voorkomen dat er problemen van ga komen. Hiervoor jullie begrip. Ik ben tussen 2001 & 2004 begonnen met een IT bedrijf (eenmanszaak). In loop der jaren is er veel gebeurt, personeel, kantoor etc. Verbeteringen, risico's genomen etc. Helaas is medio 2008/2009 de 'limiet' bereikt en heb ik keihard moeten snijden. Weg kantoor, personeel etc. Terug naar af dus. Toentertijd stond er een schuld van +- 85.000 euro. Door mijn kop in de het zand te steken, diverse deurwaarders en moeilijke tijden in 2009/2010 een paar schoppen onder de kont gehad van accountant ('2de vader') en mijn eigen vader en actie ondernomen. BBZ aanvraag ingediend, schuldeisers brieven gestuurd waarin samengevat stond: dit is de stand van zaken, grote schuld, uw risico om door te procederen wat zal resulteren in faillissement er loopt een aanvraag BBZ we komen met betaling voorstel Na ongeveer een jaar : geen BBZ krediet gekregen en met advies: ontbinden en schuldhulpverlening aanvragen. Ik ben ondernemer! Stik erin, ik ga ‘zelf’ wel wat regelen. Saldo nogmaals opgemaakt, afgelopen jaar omzet/brutowinst/kosten bekeken: wat kan ik per maand aflossen? Berekening kwam uit op +- 1250,- per maand. Alle partijen een voorstel gestuurd, ‘kleine’ bedragen (<1000 euro) in de periode jan t/m mei 2011 in eens betalen, andere partijen (restant a +- 80.000 euro) aflossen per maand na verhouding totaal bedrag etc. in een termijn van 5 jaar. Akkoord voor 80%, 10% geen reactie … ondertussen afgeboekt … en 10% nog lastig tot en met nu. Per juni 2011 netjes betaald, elke maand een bedrag a 1200 euro. Ondertussen heb ik een rest schuld a +- 70.000 euro waarvan : +- 50.000 aan 3 banken (courant + lening) +- 20.000 aan 10 partijen (10.000 huur (contract beëindigd in 2009), restant 10.000 verdeeld over 9 anderen) Helaas kwam ik er dit jaar zelfs pas achter dat de aflossing aan 1 bank (bedrag) gelijk staat aan de RENTE per maand. Hiervoor is onlangs een rentestop aangevraagd, maar nog geen reactie mogen ontvangen. Dit houd in: geen aflossing, geen opbouw. Gelijk stand na ruim 8 maanden. Er is _GEEN_ belastingschuld, alle voorraden, inventaris, etc. zijn verpand aan een financierde, familie, welke hoger is welke partij dan ook. Dit is indertijd overgenomen door het aflossen van 1 bank relatie. Deze wil uiteraard zijn geld terug; doch is een langlopende regeling zonder einddatum. Op dit moment is het voor mij niet mogelijk, of zeer moeilijk, om te groeien. Elke euro die binnenkomt, gaat weer richting aflossen of ‘normale vaste lasten’ zowel privé als zakelijk. Deze zijn ongeveer 2.500 euro per maand. Maandelijks komt er netto +- 3.750 binnen. Ofwel, alles gaat op het randje, maar er moeten geen tegenvallende maanden zijn cq. Onverwachtste kosten. Ik heb na 1,5 jaar eindelijk weer visitekaartjes kunnen bestellen en betalen. Ik ben altijd van mening geweest: schulden betaal je af. Helaas begin t langzaam aan te verergeren en is zelfs mijn laatste termijn qua aflossing niet gelukt. Stijgende kosten, (prive & zakelijk) geen ruimte om te groeien/investeren weglopende klanten op een bepaalde tak van mijn bedrijf (verliesgevend) Noem het maar op. Ik sta op het punt om de stekker letterlijk (zelf) eruit te trekken; doch ik ben van mening dat ik de mogelijkheid & kans moet krijgen om door te gaan met mijn werk. 90% bestaat nu uit particuliere & zakelijke IT dienstverlening en daar verdien ik een leuk bedrag er maand mee (omzet/uur technisch gezien.) Verder heeft mijn bedrijf met klanten verder geen contracten, doch zijn er een aantal dingen dingen welke WEL maandelijks gefactureerd worden. Wat ik zou willen, is zonder plausibele dingen uit te voeren en/of onrechtmatige dingen te doen, een ‘soort van doorstart’ te maken. Naar mijn mening doe ik hierbij niets verkeerd, daar ik alles op alles heb gezet om te overleven en mijn bedrijf te redden. Mijn schuldeisers zijn partijen welke dit 100% gegarandeerd kunnen leiden. (denk alleen al aan de 50k. van de banken). In mijn ogen zijn er 2 mogelijkheden: - In dienst bij een collega, welke op zijn naam een BV/Ltd. nieuw start (Dit is mij al voorgesteld!) - Een wat duurdere optie: zelf een Ltd. Opstarten (*doch vrees ik dit dat een trust constructie moet zijn ivm aanspraak als zijnde eigenaar van de Ltd etc etc.) Wat ik persoonlijk WEL zou willen is dat ik de naam van mijn eenmanszaak kan blijven gebruiken, maar dat betwijfel ik :-( Mijn vraag is dan ook : wat kan men mij adviseren, klopt mijn denkwijze cq. Maak ik geen foute keuzes waardoor ik juridisch is verkeerd doe? Nogmaals! Dit is werkelijke het laatste wat ik zou willen, maar ik ben écht OP! Al 3 jaar lang ben ik bezig om er boven op te komen, vrees ik elke dag weer voor deurwaarders en moet ik elke maand weer kijken: wat kan ik wel of niet betalen, i.v.m. de aflossing termijnen etc. Met vriendelijke groet, Een hard werkende ondernemer welke in een git zwart gat zit.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept