WebWillem

Senior
  • Aantal berichten

    60
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door WebWillem

  1. Inmiddels zijn we 1 jaar verder en heb ik nog niets geregeld. Ondank mijn reis is mijn winst flink toegenomen en kan ik dus meer belasting betalen over 2012 :( Afgelopen jaar In Brazilie, Curacao, Bonaire, Argentinie, Chili, Thailand verbleven en weer terug in Brazilie. Volgens mij is nog steeds het beste: - Ik schrijf me uit uit Nederland - Mijn VOF wordt overgenomen door mijn Vennoot - Ik stuur af en toe factuurtjes naar die VOF - Ik open een bedrijf in Belize - Belizaans bedrijf opent bankreking bij HSBC (of bank in Nederland/Cyprus/...) - De belangrijkste inkomensstromen laat ik Via Belize lopen. - Ik stort gewoon mijn geld op mijn Nederlandse betaalrekening van mijn offschore bankaccount (In Cyprus bleek het immers ook niet veilig). - Ik sluit een expat verzekering af voor medische kosten bijvoorbeeld bij OOM of de Goudse Dat is al 100 euro goedkoper per maand dan Zorgverzekering in Nederland en tevens uitgebreider. Ik handel ook wel in domeinnamen op SEDO. Deze biedprijzen zijn inclusief BTW. Dat is ook een reden dat ik dit soort handel op mijn bedrijf in Belize wilm, scheelt duizenden euro's BTW per jaar. Iemand nog opmerkingen, aanmerkingen, aanvullingen? Want ik wil dit jaar toch eens mijn belastingaanslagen beperken.
  2. Betaal je veel belasting in Nederland? Is het interessant om te zorgen dat je geen belasting meer betaald in Nederland? Je kan je bedrijf en boot natuurlijk offshore ergens anders inschrijven. Ik zet met net zoiets. Bezig met nieuw bedrijf en freelance opdrachten in buitenland terwijl ik overal op toeristenvisum leef. Ik heb sites die zich richten op Nederland, Belgie en binnen en buiten Europa (70% gericht op Nederland) Waarschijnlijk moet ik gewoon mijn bedrijf en elke binding met Nederland opzeggen. Ik zag wel dat als je 340 dagen op Belize woont daar een visum kan krijgen. Daar betaal je geen belasting over inkomsten uit het buitenland. Misschien daar een jaar voor anker gaan? Of je boot inschrijven?
  3. Ik zeg gewoon duidelijk wat ik van zoiets vindt. Het zal je maar gebeuren dat een startende ondernemer die geeneens de moeite heeft genomen om het telefoonboek open te slaan, of op internet te zoeken of de naam al gebruikt wordt in de omgeving jou advocaatkosten gaat opleveren. Dat vindt ik asociaal. En zeker omdat meneer er nu wel achter is dat het heel onverstandig en niet zo slim was zadelt hij een ander bedrijf op met de lasten. Advocaat inhuren, procederen, afwachten, etcetra. En dit is wel zeker een zinnige bijdrage van mij. Het gaat ook om fatsoen, respect, collegialiteit, logisch nadenken in plaats van meteen te denken dat een rechter het maar moet oplossen. Ik hoop dat je zometeen op de blaren kan zitten en alle schade vergoeden als ik die collega was met dezelfde bedrijfsnaam.
  4. Het is gewoon asociaal en ondoordacht. Ik kan me voorstellen dat die andere zaak geen zin heeft in een discussie om het te overleggen. Je moet gewoon de naam veranderen, wat valt daar nou nog meer over te zeggen? Zo moeilijk is het niet een andere naam te verzinnen.
  5. Stuur een redelijke factuur. Als ik dit zo lees gaat dit bedrijf nog wel een keer over de kop. Allemaal verschillende kapiteins aan het roer. Jouw tegenvoorstel zal ook wel weer door iedereen goedgekeurd moeten worden. En dan komt er natuurlijk weer een werknemerbaas die een neefje heeft die het goedkoper kan. Maar misschien was jouw kwaliteitr ook wel niet zo hoog, dat is pas iets wat we kunnen beoordelen als we het zien (sorry, moet toch ook gezegd worden). Heb je niet toevallig het domeinnaam geregistreerd en kun je die niet op jowu naam krijgen? Goed leerpunt, volgende keer zelf aan het roer staan en hen eerst zelf gezamenlijk laten weten hoe de website eruit zou moeten zien. Waarschijnlijk kost het hen dan enorm veel tijd omdat ze dan zien dat ze er zelf ook niet waren uitgekomen.
  6. De kvk bestaat uit een soort verdelede ambtenaren. Als jij denkt dat je een bedrijf opzet dan overdrijf je alles gewoon een beetje zodat je een KVK inschrijving en BTW nummer krijgt,. Die hele wetgeving rond zzp-er, ondernemer, btw plichtig of niet is vaak vaag. Dus dat moet je zo invullen zoals jouw het beste uitkomt
  7. En dan een bewindvoerder/rechter hebben die hierachter komt en dan 20 jaar aan je schulden vastzitten. Goede tip. Ik geef tips vanuit mijn positie. Ik ben iemand die zijn mond wel weet te houden tegen een bewindvoerder. Dat is inderdaad wel een vereiste. Ik zie iemand die dus al 3 jaar krom ligt en geen uitweg ziet, dan heb ik geen meelij met de banken Overigens vindt ik het best veel wat er maandelijks overblijft. Ik ken mijzelf altijd 2000 euro per maand netto toe en aan het eind van het jaar maak ik de bankrekening leeg en zet het op mijn prive. Het kan inderdaad geen kwaad even hulp in te roepen van een specialist. Nu heb ik altijd het voordeel dat ik die in mijn kennisenkrin heb. Om ervoor te gaan betalen is weer een stap verder. Mijn boekhouder wist me ook altijd te laten focussen op de beste (lees winstgevendste) zaken. .
  8. Schulden aan vrienden betaal je af. Een bank is een grote instelling met specialisten. Die hebben gedegen onderzoek gedaan naar de risico's en hebben wel vaker bedrijven kunnen afschrijven. Bovendien is het een BANK, dat zijn die instellingen die ons miljarden hebben gekost de afgelopen 4 jaar met hun ondoorzichte produkten. In Amerika ben je pas een zakenman als je een keer failliet bent gegaan. Ik zou dus mijn trots maar opzij zetten als je geen andere weg ziet. Misschien zien anderen nog kansen voor je. Maar in de schuldhulpverlening zal ook geen pretje zijn. Probeer een paar duizend in een oude sok te stoppen voor de boel klapt. Hoe dan ook, het zal een klote tiojd worden. Succes en laat je niet gek maken.
  9. Ja, kan met Google adwords. Maak eens een account aan en probeer het. Daarnaast heb je natuurlijk tal van sites per stad of regio en ook regionale dagbladen, regionale sportclubs met een website, etcetra etcetra. Je hebt zeker niet echt nagedacht met deze vraag?
  10. Dank voor je reactie Willem. Ja, het buitenland is vaak goedkoper. Daar heb je gelijk in. Aan de andere kant die burger wil ook zijn baantje houden of op de 25e v/d maand zijn loon ontvangen. Een beetje groot denken kan ook voor burgers geen kwaad. Voor mijn bedrijf ga ik ook ieder jaar enkele dagen naar Amsterdam. Ik slaap dan in Zandvoort en trein lekker op en neer, of bezoek de relaties met de auto als dat handiger is. Dat scheelt me denk ik minstens de helft. Persoonlijk vind ik het uitwaaien aan zee na een dagje business ook prettiger. Uitwaaien zit er voor mij niet in, meestal betekend zakendoen om 13:00 lunchen en dan tot 2:00 snachts doorstappen en sochtends de roes uitslapen. :) Je moet ook rekening houden dat andere landen zullen reageren, sorry het moet even, Brazilie (in de top 5 van toeristen in Nederland) heeft bijvoorbeeld wel eens visumplicht en verblijfsduur van toeristen uit Spanje ingekort. Indonesie heeft dat ook al eens gedaan. Als je dus jouw idee kracht wilt bijzetten en bijvoorbeeld extra toeslagen gaat leggen op Nederlanders die naar die landen willen dan gaan zij hetzelfde doen. Dan gaan ze opeens een toeslag van 100 euro vragen voor elke Braziliaan die naar Nederland wil. Of Duitsland gaat een tolpoortje bij de wegen die naar de grens gaat neerzetten, verzin maar iets creatiefs. Bovendien pakken de Nederlanders massaal het vliegtuig als het weer eens een zomer regent. Het beste si ervoor te zorgen dat de Nederlanders thuisblijven is door het EK en WK midden in de zomer te laten plaatsvinden. Zolang Nederland dan doorgaat blijven veel mensen in eigen land. Maar er is alweer een oplossing gevonden, we hoeven niet meer mee te denken, we krijgen flinke lastenverhogingen. De meeste mensen krijgen geen inflatie compensatie, BTW onhoog dus de koopkracht is met 6% gedaald. Daarnaast moet hypotheek afgelost worden dus de maandelijkse lasten voor mensen die nu een huis kopen is ook 100 - 400 euro meer.
  11. Een slecht idee want een vakantie in het buitenland is vaak nog goedkoper dan een vakantie in eigen land. Misschien goed voor de economie, maar niet direct poitief voor de portomonnee van de de burger. Ik baal al als ik af en toe eens een hotelkamer moet pakken in Amsterdam of Den Haag, vragen ze ook nog toeristenbelasting aan de eigen burgers terwijl ik daar kom om zaken te doen. Laatst 4 dagen Amsterdam, 450 euro voor een hotelkamer, kan ik 2 weken voor naar Griekenland.
  12. Ik vindt het onzin dat sommige sites en instellingen subsidies krijgen terwijl ze ook commercieel geexploiteerd kunnen worden. Zoals dus dit forum, zat manieren om dit winstgevend te maken en juist te zorgen dat er meer omzet wordt gedraaid. Maar waarom zou HigherLevel innoveren, ze verdienen er niets extra door en de overheid betaald alles toch wel. Je moet positief denken is toch het topic!
  13. De grootste klappen die ik heb gemaakt met mijn internetbedrijfje waren juist in de crisistijden zoals na de Internet Bubble. Dat was overigens geen Internet Bubble want het internet is niet meer weg te denken, mensen die het niet snapten investeerden alleen in de verkeerde bedrijven. Gesubsidieerde projecten werden opgeheven, logge bedrijven moesten hun gedemotiveerd personeel ontslaan, andere bedrijven gingen zich specialiseren, sommige collega's gingen over de kop, ondernemers werden weer werknemer omdat ze niet creatief genoeg waren, etcetra. Als je dus een bedrijf wilt beginnen is het nu een goede tijd! Ik noem 1 belangrijk iets, je pensioen kan jezelf regelen. Nu gaat het via je werkgever in een bodemloze put en is de vraag of je het ooit kan oppeuzelen. Ik noem een voorbeeld, deze site HigherLevel.nl wordt gefinancierd door de overheid. Persoonlijk vindt ik dat eigenlijk te gek voor woorden. Tal van sites voor internetondernemers zoals sitedeals, tbforum, affiliateforum worden gewoon commercieel opgezet en onderhouden. Met mijn eerst websites liepen wij ook te concureren met sites die van mijn belastingcenten waren opgezet. Ze verwenen echter 1 voor 1 omdat de subsidie werd stopgezet. Een mooie bezuiniging voor 2012 is dus het stoppen van de subsidie voor HigherLevel, dan kan een ondernemer het stokje overnemen, want het is hier wel allemaal zeer leerzaam. Dan kan er ook wat meer commerciele berichten worden geplaatst (tegen betaling) wat ten goede zal komen aan de handel.
  14. Na 15 pagina's een (laatste) poging dit topic weer in de originele richting te krijgen. Dus geen Brazilië of Turkije meer, geen andere zaken tenzij gerelateerd aan ondernemers én gerelateerd aan een standpunt van een politieke partij Natuurlijk emigreer ik naar een warm land. Mijn inkosten haal ik echter ook nog(deels) uit Nederland en er ligt hier nog gedeeltelijk pensioen. Vandaar dat ik wel kijk wat er in Nederland gebeurd, ben ook nog niet zo lang weg. Er is geen partij echt vriendelijk voor DE ondernemer. De ene ondernemer heeft baat bij een heel scala aan subsidieregelingen zodat deze de mensen kan adviseren. De andere ondernemer leeft van subsidiegelden voor zonnepanelen. Een andere ondernemer heeft een winkel en ziet net zo lief uitkeringsgerechtigden als rijke nederlanders over de vloer komen. Een ondernemerspartij zal te weinig invloed hebben. Je kan beter een hele goede lobbyclub optuigen die de politieke partijen gaat beinvloeden op het gebied van regelgeving. Want de ZZP organisaties of de KvK vertegenwoordigen mijn mening niet. Ik heb het idee dat zij meer een soort gedwongen ZZP-ers of zelfstandigen zijn die het liefst voor een baas werken. Je hebt nu zelfs FNV voor zelfstandigen, het moet niet geker worden. Een partij voor DE ondernemer heeft mijns inziens geen kans van slagen. De ene ondernemer neemt graag Polen in dienst, de andere zelfstandige vrachtwagenchauffeur ziet zijn broodwinning verdijnen, etcetra. Er zijn teveel verschillende belangen. Voor een breed gedragen partij heb je een visie nodig, dat zou in het geval van ondernemers een hele liberale visie moeten zijn. Hoe minder regelgeving en hoe minder er gereguleerd wordt door de overheid, des te beter. Als GroenLinks weer met belachelijke ideeen komt zou een belangenclub hun even haarfijn moeten laten weten wat de knelpunten zijn. Een coalitie SP, VVD en PVV is toch venieuwend, hebben we nog nooit gehad. SP en PVV zijn erg sceptisch tegenover de invloed van Europa. En nieuwe partijen hebben geen kans van slagen, Hero zal een Zero worden. Johan Vlemmix zal wel weer een leuk liedje maken en weer verdwijnen. Misschien moet Hennie van der Most samen met Jort Kelder een partij beginnen.
  15. Klopt, president Lula heeft een hele grote stap gemaakt. Daarom gaf ik ook al aan dat stemmen voor VVD niet speciaal goed voor ondernemers hoeft te zijn. Je kan beter 220.000.000 klanten hebben die je producten kunnen kopen dan alleen een toplaag van 10.000.000 mensen. Maar er kan hier ook met geld gesmeten worden, de bodemschatten lijken onuitputtelijk. Dat ligt in Nederland wel iets anders. Willem Drees heeft de sociale voorzieningen ook voornamelijk kunnen financieren uit aardgasbaten en echt niet doordat Nederland zo productief was. Nog geen 30 jaar geleden was het een militaire dictatuur, toen ontvluchten veel kritische mensen zoals schrijvers het land omdat ze anders werden afgeschoten. http://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Brazili%C3%AB
  16. Ik merk wel dat mensen het lastig vinden te kiezen voor een partij. Dat is het ook als je het groter geheel bekijkt. De problemen zijn niet meer op te lossen met 1 slogan. De politieke partijen kunnen geen campagne meer voeren dat alles beter zal worden met hen. Want we zullen eerst door een diep dal moeten. Goed om te lezen dat sommigen ook zien dat we ons niet moeten lijden door Europa die met ons geld alle souflaki en tapas landen wil redden waardoor wij zelf in de shit komen. Als oprichters van de EU mogen we best eens een gfrote mond geven. Het zal enorm kabaal geven als wij met de EU zouden stoppen, ik weet zeker dat ze alles zouden proberen om ons erin te houden, want het domino effect zal groot zijn. En zo slecht doet Engeland het toch ook niet? Mijn favoriete coalitie: SP, VVD, PVV
  17. Een literfles water kost 50 cent, ik koop 20 liter water voor 2,75 euro, det 1 persoon 2 weken mee. In Brazilie heb je wel meer nodig dan 200 euro. De economie is booming, lonen stijgen snel, euro staat niet meer zo hoog. En het hangt er vanaf waar je zit, de huizenprijzen in Rio zijn verdubbeld in 2-4 jaar. In kleine steden en dorpen kun je nog mooie huizen vinden voor weinig. Wil je in een normale stad in Brazilie goed leven dan kost dat rond de 1000 euro. Alleenstaand, luxe appartement, elke dag uit eten, elke dag even biertje in de kroeg, regelmatig even de omgeving verkennen. Ik ken hier ook mensen de van 400 en van 800 euro rondkomen, maar dan moet je dus zuiniger leven. Ik betaal al 450 euro aan huur, ik zit dan ook op 1 van de duurste plekjes in de stad. Ik eet graag in een goed buffet resataurant, zit elke dag even in de kroeg, bestel graag wat eten op het strand, ga graag met wat dames op stap en bezoek 2 concerten per maand, verken de omgeving. Maar Brazilie moet het hebben van de grondstoffen, als ze die niet hadden zou het arm zijn gebleven. Daarom zijn er hier zoveel kansen, ze zijn niet zo ondernemend.Ze missen kennis en het geld om het op te starten. Begin een McDonalds Franchise en je kan in sommige steden nog dik verdienen.
  18. Ik vind het scherp van al je kritische zoek en uiteenzettingen. Ik ben er ook heel gevoelig voor dat er iets toch niet deugd. Het zou nuttig zijn dat jij deze kennis ook directer onder je politieke vrienden (kennissen) de neus wrijft. Je scherpzinnigheid kunnen we toch ergens goed gebruiken in Nederland. Ten tweede, wanneer je toch wegloopt, voel je je jezelf dan niet als een economische vluchteling. En moeten we je ook weer terugnemen (met Braziliaanse vrouw) wanneer je weer terugkeert? De directe vrienden in de politiek heb ik geen vertrouwen in. Er zit iemand van de PvdA in die ik dingen heb horen uitkramen. Maar dat is ook niet zo vreemd als je partner zelf multimiljonair is, dan is het makkelijk om links te lullen. En mijn familielid, hij heeft het beste voor met Nederland en zal zijn best doen. Maar je valt altijd onder het partij bestuur. Alles loopt via het politbureau wat je wel of niet mag zeggen, wie de interviews mag doen in de krant etcera. Je hebt juist mensen nodig die net even creatief anders denken. Eerst moet de boel in elkaar donderen voor er echte maatregelen worden genomen. Maar ik denk dat het wel goed komt, ze moeten alleen de tijd nemen en nu een soort denktank neerzetten en alle plannen die mensen en politici hebben om te bezuinigen onder elkaar zetten. En dan gemeentelijk, Europees en landelijk, dus gemeentelijke projecten, landelijke projecten, Europese projecten. Afstrepen wat kan wachten en geen directe bijdrage geeft aan de economie. Groenlinks projecten moeten maar 10 jaar wachten, tegen die tijd heeft China wel wat uitgevonden wat rendabel en betaalbaar is. Wel blijven investeren in onderzoek en patenten regelen. Ik las al over een voorportaal van de Chinezen, dat zou je dus bereiken met een vrije handelszone. Dan kan de haven van Rotterdam weer de grootste worden. Dat is echt niet zo’n raar idee over China. En ondernemen is ook emigreren, de meeste agrariërs zijn ook al het land uitgejaagd en hebben hun nieuwe kansen in het buitenland gepakt. We hadden vroeger niet voor niets de VOC mentaliteit ;) Ik loop niet weg uit Nederland, ik wilde 6 jaar geleden al gaan. Nu had ik de mogelijkheid (lees: niets bindt me meer aan Nederland). Altijd digitaal online ondernomen omdat ik de wereld over wilde. En of Nederland mij moet terugnemen met mijn Braziliaanse of Colombiaanse vrouw die ik dan misschien heb? Het is voor mij makkelijker in Zuid Amerika een permanent visum te regelen en ik hou meer van dit klimaat. Maar natuurlijk zou Nederland mij terug moeten nemen, als ik kan aantonen de eerste 10 jaar geen gebruik te maken van sociale voorzieningen, minimaal 100.000 euro investeer etcetra. Net zoals veel landen in Zuid Amerika doen. Laat de kanslozen maar buiten, laat de investeerders binnen. Maar het klimaat en leven trekt me niet, ik loop nu in 5 minuten naar het strand, elke dag uit eten voor een paar euro, een biertje kost omgerekend 75 cent, regenwoud is om de hoek, de mensen groeten elkaar op straat. Ik zou als ik kinderen neem deze nooit in Nederland laten opgroeien. Sóchtends dumpen bij de kinderopvang, haasten en dan sávonds weer oppikken. Liever hier naar een prive school en meer ontspannen, ruimt om te voetballen, een moeder die niet hoeft te werken om de hypotheek te kunnen betalen, etcetra.
  19. Ik ken wel mensen die op hun 17e al begonnen met websites en daar tot op heden heel succesvol mee zijn. (lees: rijk) Of dan Ben van bellen.com die begon ook al vroeg. Ik denk niet dat je te jong bent, ik denk dat je je eerst even moet orienteren. Zoveel risico loop je niet met een site die is opgebouwd via bijvoorbeeld Tradetracker.nl en je leert er een hoop van. Dus lees alle forums, begin dan wat en leer ervan. Succes!
  20. En nog meer informatie naar aanleiding van bovenstaande berichten. Schijnbaar is Nederland goed de L#L door het ESM: http://www.courtfool.info/nl_ESM_de_nieuwe_Europese_dictator.htm http://adbroere.nl/web/nl/columns/het-gewijzigde-esm-verdrag.php Even een citaat voor menden die de links niet volgen: ------------ bijgewerkt op 28 februari 2012 Het ESM verdrag werd opnieuw ondertekend op 2 februari 2012 door vertegenwoordigers van de zeventien euro lidstaten . Het ESM wordt een internationaal financieel instituut, gevestigd in Luxemburg. De doelstelling van het ESM is het verlenen van financiële ondersteuning aan leden (de eurolanden) die onder zware financiële druk dreigen te komen of die al in een financiële probleemsituatie verkeren en dat deze hulp noodzakelijk is om de financiële stabiliteit van het gehele eurogebied te beschermen. Er moet straks door Nederland 40 miljard euro worden afgedragen aan het ESM. Dat is 90% van alle inkomsten- en loonbelasting die wij aan de belastingdienst hebben betaald in 2011. En dat is nog maar het begin. In maart 2012 komen de 'wijzen' bijeen om te bezien of er niet nog meer moet worden overgemaakt door de eurolanden aan het ESM. Men gaat ervan uit dat voor die tijd het ESM - het nieuwe Europese belastingkantoor- is goedgekeurd door de parlementen van de 17 lidstaten, dus ook door het Nederlandse parlement. Dat wordt bezuinigen en bezuinigen en nog eens bezuinigen. Wel het zuur en niet meer het zoet. Want de nieuwe slokop (het ESM) heeft geld nodig, veel geld en komt in een positie dat het kan worden opgeëist. Maanden geleden spraken Wellink en Buiter al over een bedrag van 3.000 miljard. Als dat waar gaat worden, dan moet Nederland niet 40 maar 170 miljard euro bijdragen. ----------- Wilders had dus wel gelijk.Alleen zijn de meeste Nederlanders zich hier helemaal niet van bewust. Ik ook niet, ik ben nu even aan het Googlen naar aanleiding van Stankvoordank. Maar mijn gevoel was juist, Europa laat ons verzuipen, we verliezen onze souvereiniteit en we laten ons dicteren door investeerders van Moody's.Misschien zou zo'n ESM goed zijn in noodsituaties. Maar helaas weten we door Griekenland al dat het braafste jongetje van de klas alles zal gaan betalen voor de landen die niet willen en alleen aan zichzelf denken. Als je deze links hebt gelezen stem je in ieder geval niet meer op een partij voor wie Europa heilig is (Groenlinks, D66, VVD,CDA en SP op bepaalde punten). Nou Nederlanders, het gaat jullie goed! Ik ben al bijna volldeig geemigreerd zoals sommigen wel hadden gelezen in een topic wat ik had geopend. Gaan jullie maar krom liggen voor Europa.
  21. Ik heb me maar eens verdiept in dat Moody's en Europa. Lees de reacties maar eens op Elsevier. http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/336856/Kredietbureau-Moodys-Kabinetscrisis-slecht-voor-rating.htm?forum=220859&showall=true Ik zou willen dat de politici eens hun ogen openden. Helaas kan ik uit ervaring zeggen dat ze echt dom zijn in sommige opzichten. Ik ken tweede kamerleden uit PvdA, VVD en D66 persoonlijk. De meesten leven in een schijnwereld en geloven in een maakbare samenleving. Dat zag ik tijdens mijn studie al, je moet soms geen studiebollen hebben, maar mannen of vrouwen met ballen. En dat is wat er mist in de politiek. Tegenwoordig lopen ze achter schoolmeester Pechtold aan, of Populist Roemer, of ene Jolande Sap (zal binnenkort wel geloosd worden), of opruier Samson. Bij Samson moet ik zeggen dat je daar wat aan kan hebben, maar niet tijdens een crisis, hij is op de verkeede plek op een verkeerde tijdstip.Mark Rutte heeft te weinig ballen, ook verkeerde man op dit moment. Je hebt een Berlusconi, Gorbatsjov, of misschien wel een Zarkozy nodig en niet een studentikoos watje wat het beste jongetje van de klas wil zijn. Een Neelie Kroes zou beter zijn, maar die is al gebrainwasht. Ik zou willen afsluiten met het Nederlands volkslied van Andre Hazes
  22. Dan ben je dus te laat. Dan is de euro niets meer waard volgens jouw. Dan hebben de opkomende landen die je noemde allang een sterke financiele structuur en de grootste kansen heb je gemist. Gewoon nu doen. De tijd is nog nooit zo goed geweest. Ik ben al maanden bezig om te zorgen dat ik Braziliaanse reals en pesos verdien. En had ik het al over de mooie vrouwen gehad ;) Die leuke dames moet je ook nu ontmoeten en niet als je bejaard bent (sorry, ik weet je leeftijd niet).
  23. Hoezo zou ik dat niet inzien? Ik vindt het niet zwaar genoeg wegen hoe het 'de markt' beinvloedt. Welke markt, de waan-van-de-dag AEX die de Dow volgt? Nederland is maar een klein landje, even doorbijten en de problemen zijn iopgelost, als we niet alle balast van Europa op ons dak krijgen. Jarenlang waren de hypotheekrentes zelfs hoger dan 10%, net als de staatsleningen. Toen die percentages lager werden hebben we verzuimd een appeltje voor de dorst te regelen. En slechte plannen beinvloeden de koopkracht. Ik vond het slechte plannen, het zijn geen structurele vernieuwende oplossingen. Het was gewoon een kaasschaaf methode. En die kaaschaaf zou er dan over pakweg 6 maanden weer overheen moeten. Een akkoord zou dus ook niet zaligmakend zijn. Wat jij ervan vind is niet van belang. Als moody's zegt van rating omlaag , dan betaald NL vele miljarden euro's aan rentes extra. Dus dat is een harde klap voor de NL economie. En over die doorbijten gedoe vertrouw ik het al helemaal niet. zie nieuws over spanje: http://www.bndestem.nl/nieuws/algemeen/economie/10911173/Spanje-opnieuw-in-recessie.ece Wanneer hun bij EU gaan aankloppen voor extra leningen , dan moet de EU ongeveer 700 miljard euro in 1 klap betalen. Daarnaast zal Griekenland binnenkort weer vader EU bellen om extra 50 miljard euro te lenen etc. Italie die nog steeds wankelt , Nederland die nog steeds zwaar veel problemen heeft met hun huizenmarkt crisis. Ik zelf vertrouw het absoluut niet meer. Het is wel goed dat je er nog vertrouwen in hebt , maar voor mij is dat gewoon gekke werk. Velen zijn nu nog steeds in het ontkenning fase , waardoor ze mijn reacties ''beledigend'' vinden. Terwijl het voor mij gewoon iets wat normaal is. Ik ga het allemaal niet ontkennen. Feiten staan er , de toekomst ziet er gewoon donker zwart uit. Ooit zal NL wel uit de recessie komen. Mja , wanneer die dag zal komen weet niemand. En kun je dan nog wel centjes verdienen in NL/Europa. Allemaal vraagtekens die bij mij opkomen waardoor ik alvast plannen maak om te vertrekken uit de EU na een periode van 10 á maximaal 20 jaar. Tja, dat kan Moody's leuk zeggen. Dan betalen wij inderdaad misschien meer, maar lang niet zoveel als in de jaren 70 en 80. En dan een leuke opmerking van hen: "Omdat Nederland gezien wordt als een van de landen die zich streng houdt aan de Europese begrotingsregels zouden problemen in Nederland de geloofwaardigheid van de eurozone kunnen schaden, waarschuwt Carlson." Het komt er dus op neer dat als wij ons niet aan de begrotingsregels houden vele landen dat zullen merken. Misschien een teken aan Europa dat ze hun dreiging met boetes richting Nederland beter kunnen intrekken. En eens zorgen dat ze hun eigen uitgaven beperken zodat wij niet zoveel hoeven bij te betalen en onze financuiele huishuidboekje weer op orde kunnen brengen? Leuk artikel over "Moody's". Heb het nu pas gevonden, heb nooit zoveel geloofwaardigheid aan zulke clubjes gehecht: http://herstelderepubliek.wordpress.com/2012/04/24/oplichters-dicteren-het-binnenhof/ Een opsomming: ----------------- Who owns Moody’s Corporation? Is MCO a good stock to own? Find out who bought Moody’s Corporation, who sold Moody’s Corporation (MCO) stock, and who holds a large position in Moody’s Corporation. Hieronder een verzameling particulieren die de onvoorstelbare mogelijkheid hebben hele landen naar de rand van de afgrond te manipuleren, puur in eigen belang: •Berkshire Hathaway owns 28.42M shares worth $957.03M •ALLIANCEBERNSTEIN owns 8.07M shares worth $271.80M •Manning & Napier Advisors owns 7.60M shares worth $320.10M •STATE STREET CORPORATION owns 7.30M shares worth $245.81M •Independent Franchise Partners owns 6.22M shares worth $209.33M •Neuberger Berman owns 4.25M shares worth $142.99M •BAILLIE GIFFORD & CO owns 3.43M shares worth $115.55M •Barclays owns 2.11M shares worth $71.02M •Inves owns 1.97M shares worth $66.33M •Mitsubishi UFJ Trust & Banking owns 1.82M shares worth $61.16M •Jennison Associates owns 1.74M shares worth $58.47M •Chicago Fundamental Investment Partners owns 1.72M shares worth $57.96M •TIAA-CREF Investment Management owns 1.66M shares worth $56.02M •Norges Bank Investment Management owns 1.64M shares worth $55.09M •Marshfield Associates owns 1.47M shares worth $49.41M •Frontier Capital Management owns 1.39M shares worth $58.56M •Geode Capital Management owns 1.18M shares worth $39.68M •OppenheimerFunds owns 1.11M shares worth $37.51M •Navellier & Associates owns 1.02M shares worth $43.06M •GOLDMAN SACHS owns 949528 shares worth $31.98M •AGF Investments owns 930755 shares worth $31.22M Kijk, kijk, wie staat er ook op het lijstje? GOLDMAN SACHS, die de minister-president via Bilderberger Victor Halberstadt “adviseert” en met uw spaarpotten en pensioenfondsen aan de slag gaat. Maak uw borst maar nat: ze zijn allang bezig met “dure adviezen te verstrekken” en wel ongevraagd! Het Huis van Oranje B.V. zal gegarandeerd belangen hebben in meerdere van die clubjes valsemunters. Moody’s is een stiekeme oplichtersbende, een dekmantel voor het bankenkartel die de geldpersen bedienen, waar we blijkbaar voor door het stof moeten? En nog meer over Moody's http://mens-en-samenleving.infonu.nl/internationaal/74283-standard-poors-moodys-en-fitch-een-afgewaardeerd-imago.html ------------- Mijn conclusie is allang dat je zulke clubjes op een zijspoor moet zetten. Zoals je aangaf zijn onze politieke leiders nauwelijks capabel. Ze zitten 2 tot 4 jaar in het zadel en moeten zich dan alle kennis eigen maken. Die zien Moody's als een invloedrijke club, maar het zijn gewoon inversteerders die niets anders willen dan meer geld en meer macht. Wat je nu nodig hebt is iemand die ze gewoon eens een trap onder de kont geeft. Moody's moet je gewoon buitenspel zien te zetten. Ik weet nog dat ze 'shorten' op de beurs hebben verboden. Dat zouden ze eens met deze clubjes moeten doen met hun triple AAA bla bla. Investeer 1 miljard in die aandelen en je hebt als grootaandeelhouder de meeste macht, dan zeg je gewoon dat Nederland de AAA status heeft. Zo simpel is het. En het is inderdaad de EU die ons meesleurt, daar moeten wij de bijl inzetten. Als oprichter moeten wij het heft weer in handen nemen met Duitsland (die zijn pensioenen gelden 10 jaar geleden zag verdampen) voorop. Een Bosnië-Herzegovina wat bij de eu wil in ruil voor een oorlogsmisdadiger Milošević, het moet niet gekker worden met dat Europa. Maar helaas, wij worden veelal geregeerd door nitwits. En omdat ik mensen uit de politieke bankjes ken kan ik zeggen dat het echt zo erg is. Daniel heeft wel gelijk, liever een topbestuurder die 500.000 tot 1 miljoen per jaar verdient dan die loosers die ons nu soms vertegenwoordigen. Voor een bedrag als de Balkenende norm zou ik ook nooit minister willen worden.
  24. Hoezo zou ik dat niet inzien? Ik vindt het niet zwaar genoeg wegen hoe het 'de markt' beinvloedt. Welke markt, de waan-van-de-dag AEX die de Dow volgt? Nederland is maar een klein landje, even doorbijten en de problemen zijn iopgelost, als we niet alle balast van Europa op ons dak krijgen. Jarenlang waren de hypotheekrentes zelfs hoger dan 10%, net als de staatsleningen. Toen die percentages lager werden hebben we verzuimd een appeltje voor de dorst te regelen. En slechte plannen beinvloeden de koopkracht. Ik vond het slechte plannen, het zijn geen structurele vernieuwende oplossingen. Het was gewoon een kaasschaaf methode. En die kaaschaaf zou er dan over pakweg 6 maanden weer overheen moeten. Een akkoord zou dus ook niet zaligmakend zijn.
  25. Allemaal verkiezingsretoriek om mensen bang te maken dat we snel moeten doorpakken. Ik voorspel dat we hierdoor juist gaan besparen. Als zometeen Griekenland aanklopt voor meer geld en daarna Spanje, dan zal er een meerderheid tegenstemmen. Anders weten die partijen zeker dat ze zetels gaan verliezen. Die militaire missie in Afghanistan zal nu ook zeker worden gestopt. De koopkracht blijft nog even gespaard doordat btw niet omhoog gaat. Bovendien is die 70 miljoen de rente op staatschuld, net alsof ze dat tot 0 kunnen reduceren in 4 maanden tijd. Die oplopende staatschulden zijn veroorzaakt door alle partijen die hebben geregeerd de afgelopen 40 jaar, de VVD kon er ook wat van. We hebben de aardgasbel leeggetrokken en alsof dat niet genoeg was ons kapot geleend. En dan proberen sommige partijen de banken de schuld te geven, zelf gaven ze het slechtste voorbeeld. Het gezegde 'een appaltje voor de dorst' waren ze vergeten. Er moet meteen gestopt worden met het toelaten van nieuwe landen in de eu. Zoals was aangegeven torst elke Nederlander 2 mensen met zich mee, een werkeloze en een gepensioneerde. Nu worden we ook nog een geplet door de Grieken en Spanjaarden die we ook meetoren op onze nek. Ik denk dat we ale spaarpotjes bij scholen, gemeenten en andere overheidsinstellingen eens leeg moeten trekken. Ik heb het idee dat er nog heel wat op de plank ligt. Ook altijd zo vreemd dat je met een simpele bereining dit allang had kunnen berekenen hoeveel de staatschuld oploopt. Maar blijkbaar hebben ze 2 jaar liggen slapen. En ook heben ze liggen slapen toen ze steeds meer geld in Griekenland pompten. Wilders had gelijk, je had dat Griekenland als een bedorven souflaki weg moeten gooien. Denken we nou echt dat we Spanje, Portugal en misschien Italie ook nog kunnen redden? Ik stem liever nu op Wilders, dan kan er een einde komen aan de invloed van Europa. Dat Europa is namlijk heilig bij alle andere partijen. En dat zal ons de afgrond mee in slepen. Ik weet nog dat ze berekeningen maakten hoeveel Europ ons koste en opleverde. Ik denk dat die cijfertjes binnen 6 maanden geheel anders liggen, dan kost het ons een vermogen en levert het alleen nog maar meer problemen op. Verkiezingsretoriek ? Nog eentje die in zijn ontkenning fase zit. NL is in crisis , en de kans is groot dat de boel in elkaar zal klappen. Europa is de zieke man van Europa geworden. Spanje en Griekenland + Italie zullen allemaal 1 voor 1 aan de deur van vader Europa kloppen. Europa is verplicht om geld te storten. Zo zijn de overeenkomsten eenmaal gemaakt. En dat Nederland nu geld bespaard is echt de grootste onzin die ik ooit heb gehoord. Nederland leidt verlies , en zolang er geen ''zware'' bezuinigingen aangekondigd zal worden zal die verlies alleen maar oplopen. Daarnaast staat Moody's voor de deur. De triple-A status van NL staat in gevaar en zal af gewaardeerd worden waarna NL per % lening 4 miljard euro extra moet betalen. Daarnaast , er is wel een oplossing voor deze crisis, maar die zal het verleden niet terugbrengen. De machtsverhoudingen veranderen en welke oplossing ook wordt aangehaald, deze zal aan deze realiteit onderhevig zijn. Ik zou me niet zo'n zorgen maken over Europa, die kloppen alweer op de deur voor meer geld in 2013. http://www.nu.nl/economie/2794897/europese-commissie-wil-meer-geld-2013.html Dat logge bestuursorgaan waar sommige politici alleen maar subsidiegeld rondpompen en geld voor zichzelf binnenharken. Die willen Nederland een boete opleggen omdat we boven de 3% uitkomen, mede doordat wij Miljarden in andere landen moeten investeren. Het moet potverdrie niet gekker worden! Nederland moet gewoon tegen Europa zeggen, "zo doen we het, anders stappen we eruit". Als ze dat souflaki land met alleen maar geldproblemen en torenhoge kosten alles op alles willen redden, dan laten ze Nederland echt maar niet zo gaan. De kans is namelijk groot dat Belgie, Duitsland en Frankrijk dan ook de handoek in de ring gooien. Dus als ze die boete sturen, gewoon laten weten dat ze die maar in hun achterste moeten stoppen. En als Wilders PVV groot blijft kunnen ze dat als excuus gebruiken om zich harder op te stellen omdat de steun voor Europa fragiel is. En dat we afgewaardeerd worden komt niet doordat het kabinet is gevallen, maar doordat wij Europa en de banken moesten redden. We moeten dus maar eens wat minder aan Europa afstaan. Laat ze daar maar eens beginnen met bezuinigen in plaats van lasten verzwaren. Ze stoppen nog steeds in tal van projecten subsidiegeld, dat moet maar eens stoppen. Laat de landen eerst hun eigen begroting maar eens op orde krijgen dan mee te subsidieren aan spoorlijnen in Duitsland, Oostblok en tal van andere prestigeporecten. Devolgende verkiezingen gaan er inderdaad om of we Europa eens een grote bek durven te geven, of dat we een schoothondje zijn geworden. Volgens D66, GroenLinks, VVD en PvdA zijn we een schoothondje. Misschien moet de PVV samen met de SP regeren beiden hadden al een Polen meldpunt. En op veel fronten hebben ze dezelfde ideeen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.