GI-Jane

Newbee
  • Aantal berichten

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer in spe
  • Geslacht
    Female

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    Rotterdam

GI-Jane's trofeeën

  1. Beste HL-ers Wat fijn! Ben blij verrast door de leuke reactie. Ik word er zo nog enthousiaster van ;) Hl-ers zijn idd vriendelijke mensen. De snackkoerier ken ik. Van de week een abonnement op genomen....vakliteratuur vol goede ideen. ;D Wat betreft mijn sollicitatie..nog geen bericht ontvangen. Ik zat vanmiddag in de stad wel bij elke snackbar zowel kleine als de bekende ketens naar binnen te gluren. Het idee dat ik een eorme bakwand nodig heb is hierbij aangepast. Zelfs die van de BurgerKing is niet zo groot als dat ik dacht. Ik denk dat ik binnekort gewoon naar een horeca keukenboer ga en vragen wat ik eigenlijk volgens hem nodig heb, en wat het allemaal kost. Wellicht komt hij met goede ideen of alternatieven. Want op dit moment tast ik in het donker... Wat betreft het aanbod voor een stageplek....Mocht het hier in de buurt nix worden, I'll take it !!!! Ik weet niet waar je woont Spannie of Rick....Maar ik ben met 3 uur door Nederland!! p.s Wat heb ik voor apparatuur nodig. Ik kwam zelf bij: - Bakwand, Afzuiging, Vitrine, Koel/vriescel, Aardappelschil ding en frietmaak-ding. Ben ik warm? GI- Jane
  2. Beste HL ers, Zolang als ik mij kan herrineren heb ik altijd een eigen zaak gewild. Na 7 jaar in militaire dienst is de tijd nu daar om het roer volledig om te gooien en mijn eigen cafetaria te open. Ik woon sinds kort in een jonge wijk in de omgeving van Rotterdam. Helemaal up en coming met 5500 inwoners en groeiende. Een wijk met veel jonge gezinnen en tweeverdieners. Restaurant en lunchrooms schieten hier als paddestoelen uit de grond, maar een goede cafetaria ontbreekt hier. En de behoefte is zeer zeker aanwezig. Dus jullie raden het al...ik zie mogelijkheden. Via diverse bestemmingsplannen heb ik vernomen dat er nog een aantal panden verhuurd gaat worden ten behoeve van horeca. Weer zie ik mogelijkheden. Ik heb mij weten te selecteren voor een startertraject waarin ik begeleidt wordt en kennis opdoe over alle facetten van het ondernemen. Want daarin ontbreekt het me aan kennis. Daarnaast ben ik in gesprek met de gemeente over een locatie, waarvan de huurprijs zeer gunstig gaat zijn naar mijn idee. (600 euro per maand). Als ik met een goed plan kom, is de gemeente bereidt met het bouwen rekening te houden met mijn plannen. ;D Wat ik voor ogen heb is heel duidelijk. Een kleinschalige cafetaria waarbij persoonlijkheid, kwaliteit, "gezondheid", uitstraling, service en ambacht de speerpunten zijn. Zelfgebakken patat! Nu komt het probleem dat ik geen ervaring heb ik het snackbar wezen (1), niet weet wat er allemaal naast sociale hygiene ( nodig is (2), wat ik allemaal aan apparatuur nodig heb (3), hoe het zit met inkoop (4) , bij welke leveranciers ik af zou moeten nemen in de buurt van Rotterdam (5), waar ik het beste mijn apparatuur kan kopen, leasen of huren (5), of er ook cafetaria adviseurs zijn en waar ik die kan vinden (6), en wat formules precies zijn en of het een voordeel is of niet (7). Wat ik er tot dusver over gelezen heb is voor mij niet heel erg positief. Goedkoper inkopen versus verlies van eigen identiteit. Maar wellicht nog de belangerijkste vraag is, wat kost het om een cafetaria vanuit niets te realiseren. Ik heb wel een beetje eigen geld. Maar wat is er voor nodig. Pff...ik weet het, een hoop vragen en dit is nog maar het begin. Het plan om een cafetaria te starten is nu 2 weken oud en er is al een aardig balletje gaan rollen. Om iets meer ervaring op te doen heb ik in het dorp verderop gesolliciteerd naar een kosteloze stage. Hun extra paar handen en ik ervaring opdoen en leren wat er allemaal bij komt kijken. Ik ben me ervan bewust dat het hard werken zal zijn...maar ik heb uit enthousiasme al 2 weken slapeloze nachten. Mijn grijze massa draait overuren. Ik heb mijzelf 2 maanden gegeven om een goed ondernemingsplan te schrijven. Dan ben ik nog optijd om in aanmerking te komen voor een ruimte en de meeste kans om een groot deel van de verbouwing door de gemeente te laten doen. Maar hoe begin ik. Ik heb niks meer dan een visie van mijn cafetaria waneer de deuren open gaan. De weg ernaartoe en vooral het begin is lastig. Dus alle advies is meer dan welkom. Alvast bedankt voor het brainstormen. Vriendelijk bedankt, GI-Jane
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.