Jump to content

Jantje1971

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  anders
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Dat is inderdaad een optie. Maar die meneer licht andere mensen op. Mensen die net als ik vertrouwen hebben in de medemens. Ik ben ondertussen via Marktplaats in contact gekomen met 3 andere gedupeerden die ook allemaal veel schade hebben geleden maar hebben niet eens een factuur ontvangen. Dus ze kunnen niks. Het is gewoon een principe kwestie geworden. Als hij het geld echt niet had, had ik het misschien ook losgelaten. Maar hij loopt bewust de boel te belazeren en geen enkele instantie wil zijn vingers aan de zaak verbranden.
 2. Dat is inderdaad een optie. Maar die meneer licht andere mensen op. Mensen die net als ik vertrouwen hebben in de medemens. Ik ben ondertussen in contact gekomen met 3 andere gedupeerden die ook allemaal veel schade hebben geleden maar geen factuur. Dus ze kunnen niks. Het is gewoon een principe kwestie geworden. Als hij het geld echt niet had, had ik het misschien ook losgelaten. Maar hij loopt bewust de boel te belazeren en geen enkele instantie wil zijn vingers aan de zaak verbranden.
 3. [*]Hoe kun je weten hoe hoog zijn uitkering is? [*]Als dit de hoogte van de uitkering is kan er door de deurwaarder gewoon loonbeslag uitgevoerd worden. De maximale beslagvrije voet bedraagt immers meestal € 1.082,49 bij een gezinssituatie. Daar zit zijn inkomen dus boven en zou er iedere maand dus bijna € 190,00 aan jou afgedragen kunnen worden. Waarom gebeurt dat niet? [*]Iemand mag best geld verdienen naast een uitkering in het kader van de WWB, graag zelfs. Hoeveel je daarvan mag houden is natuurlijk een tweede. Het kan goed zijn dat de WWB in dit geval doet waar het voor gemaakt is: fungeren als een vangnet, Met betrekking tot deurwaarders en kosten, als jouw deurwaarder als eerste beslag gelegd heeft kunnen de anderen over het algemeen onderuit zitten en hun hand ophouden. Ik vermoed dat jouw deurwaarder hier een logische houding aanneemt die ook in het belang van de schuldenaar en van jou is: de veilingkosten worden gedekt door de opbrengst van de veiling (hij kan er waarschijnlijk van leven), maar de restant opbrengst moet verdeeld worden over de andere schuldeisers (waar jij in meedeelt) - het kan zijn dat jij hier dan nagenoeg niets van terug ziet. De tegenpartij wilde een regeling treffen van 50 euro per maand en heeft daarbij ingevuld wat zijn inkomsten en kosten zijn. Echter op een regeling is het nooit gekomen, omdat hij de nodige bewijzen nooit heeft opgestuurd. We hebben een berekening gemaakt op: http://www.schuldinfo.nl/fileadmin/kwijtschelding/invoerBeslag.php?bCalc=0&printIt=0 Hieruit komt naar voren dat we eigenlijk geen aanspraak kunnen doen op zijn inkomen. We dachten eerst ook dat we beslag konden leggen op 10% van zijn uitkering, maar dat is niet het geval omdat men ook kijkt naar de kosten voor huur en zorgverzekering.
 4. De enige schuldeiser die voor mij beslag heeft gelegd (in 2008 al) op zijn spullen is de gemeente. Ik heb van de deurwaarder begrepen dat een gemeente nooit overgaat tot een veiling.
 5. OK. Maar als hij facturen stuurt dan zal dat niet in het zwart zijn lijkt me. Probleem is misschien dat het niet op zijn rekening komt te staan? Heb je zicht op het bankrekeningnummer dat hij nu gebruikt op zijn facturen? Als de deurwaarder zijn spullen niet wil veilen, dan zal dat betekenen dat hij niet veel meer heeft dan een bank een bed en een koelkast. Ik zou het fraudedeel lekker laten. Ga op zoek naar waar hij dan dat geld incasseert. Als hij een onderneming runt zal er toch wel iets op zijn naam staan? Zijn inkomsten zijn volledig zwart. Hij vangt een volledige uitkering van 1270 euro netto per maand. Het mag dan toch duidelijk zijn dat hij zwart werkt. Iemand die bijklust heeft geen recht op een volledige bijstandsuitkering, anders zou iedereen dat wel doen. Hij heeft wel meer spullen staan, echter zijn er meerdere schuldeisers. Blijkbaar kunnen de deurwaarders niet samenwerken. Mijn deurwaarder zegt dat als ze kosten moeten maken om een veiling te organiseren, dat deze kosten niet gedekt worden als de opbrengsten gedeeld moeten worden met andere schuldeisers. Is toch onzin of niet? Andere schuldeisers hebben dus ook een vordering, maar willen niet overgaan tot veilen en dus niet delen in de kosten. Wel moet ik mijn opbrengsten delen? Klopt dit wel? Ik heb ondertussen de uitkeringsinstantie bewijzen gestuurd waaruit blijkt dat hij zwart werkt, echter weinig vertrouwen dat ze daar echt iets mee doen. Als iemand nog tips heeft, hoor ik dat graag.
 6. We zijn al een jaar bezig met gerechtsdeurwaarders. deze meneer rijdt in een auto die niet op zijn naam of die van zijn partner staat. Dus beslag niet mogelijk. Beslag op zijn bankrekening heeft niks opgeleverd. Beslag op zijn spullen laten leggen maar deurwaarder weigert de spullen te veilen ondanks dat deze meneer geen cent betaald heeft. Beslag op zijn uitkering en toeslagen is wettelijk onmogelijk gezien de geldende beslagvrije voet. Dat is mijn probleem. Ik zie geen cent van zijn inkomsten omdat die inkomsten zwart zijn.
 7. Ok een duidelijk verhaal. Met andere woorden. De belastingdienst moet kijken of zijn BTW nummer nog actief is of niet. Als deze actief is en hij dus nog steeds aangifte doet, fraudeert hij niet.
 8. Nee dat is niet waar. Je kan ook zonder KVK inschrijving BTW plichtig zijn, zoals Peter al zei. Dat was een paar jaar terug ook al zo. Dus ik mag ook gewoon facturen uitschrijven ondanks dat ik me heb laten uitschrijven bij de kvk? Waar kan ik dit nalezen? Ik vind het een wazig verhaal omdat als ik hier op het forum zoek naar btw zonder kvk, zegt iedereen wat anders.
 9. En waar komt deze wijsheid vandaan? Paar jaar terug moest je je inschrijven om überhaupt een BTW nummer te krijgen?
 10. Ik heb zaken gedaan met een automonteur die een inschrijving had bij de kvk. Door zijn fout heeft mijn auto een hoop schade opgelopen. Civiele zaak gestart en gewonnen. Meneer in kwestie schrijft zich uit bij de kvk en vraagt een uitkering aan. Ik krijg geen cent, echter is meneer net zo actief op internet en heeft ondertussen ook een website. Op zijn website staat dat je netjes een BTW factuur krijgt? Hoe kan iemand met een uitkering en geen KVK inschrijving, BTW doorrekenen aan zijn klanten? FIOD gebeld en een melding gemaakt. FIOD zegt dat hij niet verplicht is om een KVK inschrijving te hebben?? WTF?? Ik heb zelf ook een eenmanszaak gehad en een BTW nummer. Ondertussen ook uitgeschreven. Betekent dat ik nog steeds mijn BTW nummer kan gebruiken om facturen te maken? Ik snap er niks meer van. ???
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept