Jump to content

sweexer

Senior
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • First name
  Paul
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 • Location
  Yogyakarta
 1. Ja dat is helemaal waar, ik behandel hier slechts een aspect van de onderneming. De extra winstmarge zou weer ruimte kunnen bieden voor andere investeringen.
 2. Ik heb liever een pilske, maar hey - whatever floats your boat! ;) haha ja ik dronk toevallig net een Guiness..
 3. Omdat diegene het niet leuk vind om over dergelijke processen na te denken, maar liever doet. Het denkwerk is echter mijn passie en uitdaging, vandaar. Wederom stel ik de waarom vraag "Hun kosten liggen anders dan bij de grote jongens en meisjes." aangezien bier voor 95% uit water bestaat zijn de productiekosten zeer laag, accijnsen constant. Het kan inderdaad wel zo zijn dat de merknaam veel waard is, toch betwijfel ik dit bij bier in zekere zin.
 4. "Nasi sudah menjadi bubur" "Gedane zaken hebben geen keer" Voor mij veel inzicht in het denken van de Nederlandse consument en ook gewoon leuk om met een piske in de hand te stoeien met materie. Brengt het kritische denkprocess op gang, en geeft me vooral heel veel nieuwe business idieeën ;D
 5. Het klinkt heel raar: "de beleving mag immers ook wat kosten" Flesjes water zijn immer ook duurder dan kraanwater, en bier is 95% water. Mijns inziens vormen de grote brouwerijen een verkapte oligopolie, maar door intransparantie vanwege de tussenleverancier: de kroeg, zien wij dit gewoon niet in. Gelukkig zijn de kleine brouwers nu in een opmars om het lagere deel van de markt weer in te nemen)
 6. Tegenover het kostenvoordeel van flesjes staat het omzetnadeel van klanten die elders een vers tappilsje gaat halen. Tel uit je winst! ;) perspectief: het vaasje dat jij in de kroeg koopt @ 2,50 - 25cl De kroeg ernaast verkoopt hetzelfde bier uit fles @ 2,27 - 30cl Hoeveelheden gelijkgetrokken 30CL : Glas:@3,00 - 30cl Fles: @ 2.62 - 30cl Met Tapverlies 10% Glas: @3.00 - 30cl Fles: @ 2.32 - 30cl
 7. Ik heb een kennis die een nieuwe kroeg gaat openen, zonder contractuele verplichtingen jegens brouwers. Cijfermatig gezien lijkt het me een betere keuze om de bierprijs te verlagen om zo de concurrentiepositie te verbeteren, maar zoals te lezen valt blijkt traditie toch ook belangrijk. Lastige keuze dus!
 8. Bier uit de fles uit de supermarkt schijnt namelijk wel tot 40% goedkoper te zijn dan fusten bier van 1 brouwer! Zal het voor kleine kroegen dan misschien toch efficienter zijn om 3 koelkasten te hebben? 40% goedkoper op een bieromzet die binnen de horeca 40% van de totale omzet bedraagt, is toch een aanzienlijk voordeel.. naast het tapmanschap :D Wat betreft het bierflesje, dit kun je toch altijd nog inschenken..
 9. Naast dat het goedkoper is, meer ruimte in beslag neemt en het meer vrijheid geeft aan horecaondernemers ben ik zeer benieuwd of mensen hier ervaring mee hebben?
 10. Inderdaad, hervullen is enkel mogelijk op grote plaatsen goed om over na te denken!
 11. Excuus, bericht gewijzigd voor directere vraag :)
 12. Beste Higherlevelers, 4. Met wie/hoe neem je contact op als je een product in een grotere winkelketen wilt verkopen? Groetjes, Paul
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept