Jump to content

mavaspa

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  innovatief onderneme
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Eigenlijk niet echt

Company info

 • Location
  Groningen
 1. Bij deze de aangekondigde update: Afgelopen woensdag heeft het gesprek plaats gevonden met de CEO van het bedrijf dat gespecialiseerd is in software ontwikkeling. Ik vond het een heel positief gesprek, bij deze de belangrijkste puntjes (die het USP van de dienst niet vertellen): - Hij raadt aan om een web app te ontwikkelen en dus geen native app - Hij zegt dat het niet moeilijk is om te bouwen - Hij kan niet echt inschatten hoeveel potentie het heeft (ICT'er, geen Sport specialist). - Hij noemde dat alleen advertentieruimte niet veel oplevert. Dan moet je al héééél veel traffic hebben. (Ik moet nodig uitzoeken hoeveel cent per impressie e.d.) - Als software eenmaal staat is het heel gemakkelijk uit te breiden - Als software eenmaal staat, dan staat het. Dan zijn er niet echt updates e.d. nodig (behalve als ik zelf iets wilt wijzigen) Actiepunten: - Verder met businessplan - Gesprek PvdA voorbereiden: benodigd bedrag (om te laten bouwen bij de gesproken software ontwikkelaar valt me zo erg mee dat ik ga proberen het benodigde bedrag aan subsidie bij elkaar te verkrijgen) - Gesprekken met andere softwarebouwers plannen (hoe denken zij erover? hoe veel tijd / geld / potentie?) WIE?? - Aangezien het bouwen niet héél lastig is, ga ik ook een gesprek plannen met studenten die opgeleid worden voor het bouwen van websites/apps (kunnen zij het? hoe veel tijd hebben ze nodig?) - Gesprek NOVU plannen: in welke fase doe je dit? Ik denk als ik iets verder ben met het businessplan.. - Hopelijk in gesprek met andere ondernemers. (Wie staat hiervoor open??) Tot zover. Goed weekend!
 2. @Iriina Bedankt voor wederom een interessante reactie. "Je ideeen kan iemand misschien wel stelen, maar je passie niet. Uit die passie zullen ook vast nieuwe ideeen voortkomen." Mooi gezegd, volgens mij helemaal waar! De marketingstrategie moet ik inderdaad nog uitwerken. Gelukkig heb ik zelf een stuk marketing gehad op mijn opleiding en doet mijn kompaan de opleiding Strategisch Marketing. Bedankt voor je voorbeelden, ik zal laten weten hoe ik het ga proberen t.z.t. @Henny Oke ik zal proberen open-minded de gesprekken aan te gaan: er staat nog niets vast. Is een app nou wel echt direct nodig? Ik vond het fijn om voor mezelf een beetje een duidelijk/concreet verhaal te maken, maar zal nu alles weer opengooien. Op basis van gesprekken (o.a. met mogelijke bouwers) zullen de beslissingen genomen worden. Wat betreft je opties: ik ga dan voor optie 1. Ik hoop dat er een softwareontwikkelaar is die het wil bouwen in ruil voor een percentage van de winst (en dan mij het auteursrecht geeft). Vanmiddag het eerste gesprek; zin in! @Peter Ik had je reactie over het hoofd gezien. Meedenken over een mogelijk plan D: graag! Maar hopelijk komt het niet zo ver. Ik zal jullie vanavond updaten over het gesprek met de softwareontwikkelaar vandaag. + een verzoekje: het lijkt me erg interessant om mijn idee te vertellen aan ondernemers (uit dezelfde branche?) om er feedback op te krijgen. Ik ben in het bezit van een week OV-kaart en ben zeker bereid om ver te reizen voor een gesprek. Wie staat hiervoor open?
 3. Henny en Irina, hartelijk dank voor jullie reacties. @Henny: Mijn idee/project is tamelijk causaal: in grote lijnen heb ik al bedacht hoe ik het 'precies' wil. Volgens mij zijn er bij mijn idee weinig echte varianten te bedenken. Wel kan ik me goed voorstellen dat de ene extra 'feature' het beter zou gaan doen dan de ander. De uitvoering is geld waard, niet het idee.. Maar ik kan mijn idee pas uitvoeren wanneer ik het geld heb om het te laten bouwen. In mijn geval zal ik investeerders dus toch moeten overtuigen op basis van het idee denk ik.. Maar ik hoop inderdaad dat de bouwers akkoord gaan met een systeem waarbij ze meedelen in de toekomstige winst. Het verdienmodel is heel basic: advertentieruimte op de website & app: van grote nationale (sport)merken en van lokale partijen (als je daar in de buurt sport). Veel andere mogelijkheden zijn er denk ik ook niet, behalve het aanbieden van een betaalde app of een betaalde registratie.. Maar dat heb ik liever niet (of misschien pas na een x aantal downloads/registraties). @Irina: Je punten zijn inderdaad een klein beetje ontmoedigend, maar wel realistisch (volgens mij) dus dank daarvoor. Ik ben erg benieuwd naar het gesprek van woensdag, voornamelijk omdat hij een expert is op dit gebied en daarom een onderbouwde mening kan geven waarom het idee wel/niet veel potentie heeft. (Weet jij al hoe het zit met een geen concurrentiebeding?) Ik heb de domeinnaam vastgelegd :), dus wat dat betreft is het begin er.
 4. @Irina: Inderdaad, en op (de meeste) van die vragen hoop ik na woensdag antwoord te hebben. Ik weet nog niet precies hoe het werkt met NDA + geen concurrentiebeding. Dat moet ik nog even uitzoeken voor woensdag. @Peter: Als hij zegt dat het technisch niet mogelijk is om mijn idee te realiseren of als hij ervan overtuigd is dat het geen realistisch idee is (als het zichzelf onmogelijk terug kan verdienen bijv.) dan kan de stekker er waarschijnlijk uit.. Dan ga ik uit van zijn expertise en die heeft hij zeker. -> Of ik moet het inzetten als een maatschappelijk project en dat de politiek 'moet' investeren. Dat is nog een plan B. Of crowdfunding. Plan C. Best veel mogelijkheden.
 5. Hmmm zo is je tip wel nuttig inderdaad. Ik dacht dat je met het registreren van je domeinnaam direct rekening moest houden met de hosting en de hoeveelheid dataverkeerd. Ik ga op zoek naar een voordelige manier om het domein te registreren zonder daarbij later in de knoei te komen met de hosting. Dankjewel
 6. Als ik een domeinnaam registreer voor mijn plan, moet ik een hosting hebben met voldoende dataverkeer. Dat komt neer op zo'n € 30,- per jaar. Dat is inderdaad peanuts, maar als blijkt dat na woensdag de (domein)naam al niet meer interessant voor mij is, vind ik dat toch zonde. Wacht ik liever woensdag af. Verder nog minder sarcastische tips? :P
 7. @Peter: Web & Mobile Devices is een specialisatie op een opleiding. De coördinator daarvan heb ik dus gemaild. Daar heb ik echter nog steeds geen antwoord van en ik denk eigenlijk dat mijn opdracht te complex is voor studenten. @Hugo: Bedankt. Ik heb het topic doorgelezen en er staan inderdaad interessante antwoorden tussen voor mij. Bedankt voor je tips Irina! De workshop was interessant, maar het was eigenlijk meer een presentatie waarin hij (juridisch adviseur) de verschillende mogelijkheden uitlegde (met leuke voorbeelden) om een product/dienst te beschermen. Voor mij interessant omdat ik hier nog heel weinig vanaf wist. (Als ik FAQ van dat stuk op het forum had gelezen - stuk van Nico - had ik wel ongeveer alles al geweten.) Voor mij leerzaam aan de 'workshop': - Als ik een gesprek aan ga met een partij dien ik niet alleen een NDA te laten tekenen, maar ook een geen concurrentiebeding om te voorkomen dat de partij waarmee ik heb gesproken er zelf mee aan de slag gaat. Het is mij echter nog niet duidelijk of een geen concurrentiebeding soms ook bij een NDA in zit.. Wel iets om goed te weten voor ik gesprekken aan ga. - Als een partij bereid is om het platform te bouwen, dan moet ik duidelijk documenteren dat IK de auteursrechten wil. Aangezien het de bedoeling is om het platform eerst in Groningen te 'draaien' om daarna licenties te verkopen aan andere partijen voor andere steden (of zelf ook mogelijk te maken in andere steden). Komende woensdag heb ik zo'n gesprek: met een partij die mij gaat vertellen hoeveel tijd/geld er nodig om het platform te bouwen. Ik ben echt superbenieuwd, want als het tegenvalt kan de stekker er wellicht uit.. Op basis van de antwoorden die ik woensdag verkrijg, ga ik een gesprek plannen met NOVU. (Daarvoor moet je eerst een online testje invullen en die kan ik na woensdag een stuk vollediger invullen) Ook heb ik de (voorlopige?) naam bedacht voor het platform. De domeinnaam is nog vrij. N.a.v. het gesprek woensdag en het gesprek met de NOVU ga ik het domein (waarschijnlijk) registeren.
 8. Jammer dat dit topic een beetje stil lijkt te vallen, maar dat is denk ik ook niet zo gek na zulke lange lappen tekst en zo veel verschillende vragen. Misschien komt er weer wat leven in de brouwerij als ik zelf reageer :). Morgen ga ik naar een workshop 'bescherm je idee' bij de Global Entrepreneurshipweek Groningen waar ze me als het goed is alles gaan vertellen over patenten, octrooien e.d. Hopelijk kunnen ze me tips geven waardoor ik ook hier meer kan prijs geven want ik zou graag wat meer gebruik maken van jullie expertise. Ik zit namelijk nog steeds met de vragen: - Hoe kan ik marktonderzoek doen zonder mijn idee prijs te geven aan een grote groep mensen? - In welke fase kan ik investeerders zoeken? - Hoe kom ik bij investeerders terecht als ik in die fase ben? Ik heb inmiddels een kompaan gevonden om het project samen met mij op te pakken, gelukkig :).
 9. Ik ben inderdaad in het bezit van een week OV kaart (gelukkig is die er nog) en ik zou het erg leuk en interessant vinden om van gedachten te wisselen over mijn idee met mensen van dit forum. Als er iemand is die ervoor open staat hoor ik het graag. Bedankt voor je reactie Peter. Knap hoe je zo duidelijk hebt kunnen antwoorden zonder het idee te openbaren :p. - Ik heb contact opgenomen met de coördinator van de specialisatie Web & Mobile Services. Hopelijk is er een samenwerking mogelijk waarbij zij mijn platform gaan bouwen. Als dat niet lukt dan zal ik inderdaad investeerders moeten vinden om het betaald te laten bouwen. (Of zelf 100 jaar studeren, want ik heb er geen kaas van gegeten) - Goed punt. Ik praat met mensen in mijn omgeving (school, sport, familie, vrienden, kennissen) over het idee en vraag naar hun mening maar dat is natuurlijk geen betrouwbaar marktonderzoek. Veel zullen (ondanks dat ik zeg dat ze kritisch en eerlijk moeten zijn) een antwoord geven wat zij denken dat ik hoop. Een marktonderzoek(je) opzetten is wel mogelijk, zeker via mijn opleiding kan ik in contact komen met genoeg mensen die binnen de doelgroep passen, maar dan zal ik wel mijn hele idee moeten blootgeven. Of bestaat er een manier om marktonderzoek te doen incl. NDA's? - De laatste twee puntjes zijn inderdaad ook leuke uitdagingen. Het moet op de juiste manier en vooral ook het juiste moment groot geïntroduceerd worden en zo leuk zijn dat iedereen elkaar ervan op de hoogte stelt. Een beginstrategie moet ik inderdaad nog formuleren, maar ook hier is iets goeds op te verzinnen denk ik. Ik heb contact opgenomen met de Groningse politiek, omdat ik onlangs een bericht in het Groninger Dagblad zag staan dat ze de openbare ruimte sportiever in willen richten; dat komt min of meer overéén met mijn idee. Mijn insteek is om mijn idee aan ze te presenteren en te kijken of we elkaar kunnen versterken.
 10. Kon ik maar iets van een geheimhoudingsverklaring laten tekenen door jullie en dan mijn idee gedetailleerd vertellen, want jullie berichten komen vaak net niet overéén met mijn idee en ik ben wel heel benieuwd wat jullie van het hele idee vinden. Maandag ga ik in gesprek met de coördinator van mijn specialisatie (en tevens afstudeerbegeleider) om het idee te bespreken om een groep studenten te verzamelen om samen de opdracht uit te voeren. Tevens heb ik een mail gestuurd naar een kennis of hij in kan schatten wat het ontwikkelen van mijn platform ongeveer zou kosten. Als ik miljonair wordt door dit idee is dat mooi. Als sportend Nederland verandert/verbetert door dit idee is dat ook mooi. Maar ook als dat beiden niet lukt is het voor mij iig heel leerzaam om het proces te doorlopen vanaf 'een eigen idee' tot werkelijk iets op de markt proberen te brengen. Net als jullie reacties tot nu toe ook al leerzaam zijn voor mij. Waarvoor dank!
 11. Ja, je hebt iets gemist. Mijn idee toen ik hem er nog had staan. Mijn idee is niet vergelijkbaar met de websites die jij noemt door een toevoeging/aanpassing wat het voor een grote groep interessant maakt (denk & hoop ik).
 12. Hoi Ron en Hugo, Bedankt voor jullie reacties. Het user profile wat jij (Hugo) als voorbeeld geeft klopt inderdaad aardig, maar niet helemaal. Ron, de bedoeling is inderdaad om de site gratis en openbaar te maken en d.m.v. advertenties er geld aan te verdienen (o.a. sportwinkels en sportmerken). Dank voor je tips, maar doordat je het idee hebt gemist komen jouw opties niet geheel overéén met mijn plan. Ik vind het een beetje lastig om te reageren op het topic omdat ik mijn idee niet geheel prijs wil geven. Bij deze ook mijn excuses als mijn vaagheid als vervelend wordt ervaren :). Ik zag zojuist een ander topic over het bouwen van een iphone & ipad app. Interessant om de reacties daarop te lezen. De vragen die ik op dit moment zijn namelijk ook grotendeels over het bouwen van een website & app. Voor mijn idee heb ik een online platform nodig bestaande uit een website & app, echter heb ik zelf 0,0 kennis van beiden. Nu kan ik jullie niet vragen hoeveel dit me gaat kosten om het te laten uitvoeren, aangezien ik mijn plan niet gedetailleerd prijs geef. Ik kan wel jullie mening vragen over de volgende twee opties: 1. Samenwerking zoeken met studenten Communicatie & Media die in opleiding zijn voor het bouwen van websites en apps. Volgens mij een win-winsituatie aangezien ik hun hulp nodig heb en zij een opdracht krijgen waar ook echt op korte termijn vraag naar is (niet fictief). [Wat ik ga bespreken met de coördinator van mijn specalisatie is het idee om studenten uit allerlei verschillende disciplines samen te brengen in een team om: samen deze opdracht uit te voeren, samen af te studeren.] 2. Business en financieringsplan schrijven (al dan niet in samenwerking met andere studenten), investeerders zoeken en het online platform laten bouwen door pro's. Wederom benieuwd naar jullie reacties.
 13. Voetballen doe ik bij een vereniging, fitnessen doe ik alleen. Tennissen doe ik recreatief met vrienden en klasgenoten. Wat dat betreft: ik begrijp je punt. Bedankt voor je kritische vragen! Mijn idee is er echter niet direct op gericht om mensen te laten beginnen met sporten, maar meer om het leuker/uitdagender te maken voor mensen die al sporten. Het idee wat jij in uitvoering hebt vind ik heel mooi. Het lijkt niet op mijn idee (als je de details weet die het juist zo speciaal maken) volgens mij. Veel succes!
 14. Zoals in het aangepast topicstarter berichtje staat heb ik mijn idee toch even weggehaald. Om het nou binnen 1 dag compleet gedetailleerd prijs te geven op een openbaar forum is misschien toch wat snel... @Chris: bedankt voor je tip, een team vormen van studenten (van andere faculteiten) lijkt me best een goed idee, maar dan moeten ze inderdaad wel ongeveer net zo veel tijd beschikbaar hebben voor het project als ikzelf. Dat heeft het merendeel niet denk ik, want ik kan er nu echt een half jaar full time mee bezig en als het loopt zou ik zelfs ook nog mijn afstuderen (half jaar, full time) eraan kunnen koppelen. Ik hoop dat dit lukt want ik ben nog steeds erg enthousiast over het project. Bij docenten aankloppen van andere opleidingen lijkt me sowieso een goed idee! @Frank & Norbert: Het is inderdaad onderdeel van mijn studie, maar het is juist de bedoeling dat ik zoveel mogelijk contact leg en mensen vraag om me te helpen. Het is de bedoeling om het product/de dienst daadwerkelijk op de markt te brengen, of i.i.g. zo ver mogelijk komen. Voor mij zal het binnen het half jaar lastig worden aangezien ik zelf helemaal geen verstand heb van websites of applicaties programmeren. Ik zal daar dus programmeurs en investeerders voor moeten zoeken (of vrijwilligers, maar dan duurt het nóg veel langer denk ik). @Norbert & Peter: Ik wil aan het online platform gaan verdienen d.m.v. advertenties. Ik wil proberen om de lidmaatschappen gratis te maken. Zo kun je gratis de afspraken maken voor het sporten op de openbare plekken en zal de breedtesport een boost krijgen (is de bedoeling). Er zou dan 1 gratis versie van de app kunnen komen met reclame en één (goedkope) betaalde versie, zonder reclame. Het staat nog echt helemaal in de kinderschoenen (of nog niet eens), aangezien ik pas eergister op het idee ben gekomen, maar ik ga proberen het echt uit te voeren. Er zijn inderdaad sites als sportmaatje en sportbuddy gezocht e.d. maar ik denk dat ik leuke toevoegingen heb waardoor het voor een grote groep mensen veel interessanter wordt. Het is denk ik inderdaad heel lastig om de eerste personen binnen te krijgen. Misschien is het verstandig om “klein” (bijvoorbeeld stad Groningen?) te beginnen en later (als het platform staat) uit te breiden naar andere plaatsen/sporten? De belangrijke vragen waar ik goed over na moet denken de komende tijd (en eigenlijk samen met mensen die er verstand van hebben en weten wat reëel is) zijn o.a.: - Op welke schaal moet ik beginnen? Stad Groningen? Gemeente Groningen? Provincie Groningen? Nederland? - Met hoeveel/welke sporten moet ik beginnen? - Ook de betaalde sportlocaties in het platform vermelden (incl. prijzen?)? - Hoe kan ik het ontwikkelen van het platform financieren? (Dan moet ik eerst weten hoeveel het kost om een dergelijk platform te bouwen, hoeveel het aan advertentiegeld op zou kunnen leveren etc. etc.) Ik heb inmiddels een privébericht ontvangen dat hij geïnteresseerd is in mijn project en de problemen waar ik tegenaan loop om te kijken of/hoe hij mij kan helpen. Als er meer zijn die mij op weg willen/kunnen helpen hoor ik het heel graag.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept